Accent_Szaj Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 13 minut temu, Gophfer napisał: tylko m7100 No właśnie. Sprzedać M6000 zawsze zdążysz,a potem możesz żałować 13 minut temu, Gophfer napisał: siedzisz w Kellysach Tu jest geo 70 A tu masz 50
Gophfer Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Się wyraziłem nie precyzyjnie , bo wrzuciłeś geo tych rowerów które rozważam g70 27.5 i g50 29 a chodziło mi o ramy w tych samych rozmiarach i tak patrząc na geo g50/70 dla kół 29 są identyczne. No właśnie dzięki@Accent_Szaj za geo, czy ktoś tak na chłopski rozum patrząc na geo obydwu modeli może mi powiedzieć czym I jak będzie różnic się moja pozycja na M w g50 I M w g70, będę wdzięczny
ahaja Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Do 174cm rura podsiodłowa 470mm to zły pomysł. Za duże to.
Gophfer Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Do 174cm rura podsiodłowa 470mm to zły pomysł. Za duże to.Mówię to sprzedawcy (aktualnie siedzę na kwarantannie) a on mi dalej mówi że M na 29 powinna być dobra Mają też S na kołach 29, koła 27.5 w g70 mają tylko M i tj pewien na 99% że będzie rozmiarowo ok.
ahaja Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Moim zdaniem S przy 29. Wizualnie: zerknij na zdjęcie tego Radona z linka - właściciel pisze, że fit zrobiony na 180cm, ale zobacz jak ma siodło odsunięte, jak wysoko i jaki długi mostek = kupił za małą ramę. Dla Ciebie/mnie by było odwrotnie. 1
Accent_Szaj Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 8 minut temu, Gophfer napisał: geo g50/70 dla kół 29 są identyczne. Ale Gate 70 29" ma 1x 1 godzinę temu, Gophfer napisał: koła 27.5 w g70 mają tylko M i tj pewien na 99% że będzie rozmiarowo ok. Ja mam 177 M 27,5" z Kellys Hacker 70 i jest ideał. 1
Gophfer Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 @Accent_Szaj g70 1x tj model 2020 lub 2021 ja rozważam g70 2019 M 27.5 lub g50 2020 koła 29 i raczej wychodzi na to że jak 29 to S. Kolorystyka obydwa kompletnie różne ale pobaja mi się chyba obydwa chociaż trochę obawiam się tego karmazynowego ale z drugiej strony intrygujący. Kolor muszę sam przetrawić, dlatego na początku pisałem w sumie o porównaniu tylko amora i piast w zasadzie. Idealnie chyba byłoby i pewniej jakby gate 50 2020 był na kole 27.5 ale nie znalazłem bo kolorystyka podoba mi się na 100%.
Accent_Szaj Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 2 godziny temu, Gophfer napisał: g70 27.5 i g50 29 a chodziło mi o ramy w tych samych rozmiarach i tak patrząc na geo g50/70 dla kół 29 są identyczne. To zdanie mnie zmyliło.Właśnie wcześniej pisałeś cały czas o G70 na 27,5" To po co ci porównywać geo G70 i G50? Mówię Ci bierz Tego Kellyca Gate 70 27,5" M 1
Gophfer Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Chyba temat wyczerpany. Dzięki za czas, rady itd.Moje podsumowanie. Mam plan taki, że zamówię tego g70 i najwyżej bede ze 100zl w plecy jak mi kolor nie siadzie i odeślę a po kwarantannie przymiarka w Krk g50 na 29". 1
komandosek Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 To zdanie mnie zmyliło.Właśnie wcześniej pisałeś cały czas o G70 na 27,5" To po co ci porównywać geo G70 i G50? Mówię Ci bierz Tego Kellyca Gate 70 27,5" MAccent, co Ty nabijasz plany sprzedażowe jakiemuś sklepowi? Chyba temat wyczerpany. Dzięki za czas, rady itd.Moje podsumowanie. Mam plan taki, że zamówię tego g70 i najwyżej bede ze 100zl w plecy jak mi kolor nie siadzie i odeślę a po kwarantannie przymiarka w Krk g50 na 29". 27.5 jeszcze w dwublacie to nie jest coś czego się szuka, jeśli będziesz chciał rower odsprzedać to dużo stracisz.
Accent_Szaj Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Ta,Yhm, jasne . Ja mam dokładnie taką maszynę. Przerzuć sobie parę stron do tyłu,co jakiś czas jest rozmowa 1x,czy 2x? Ludzie są wnerwieni ,że producenci lecą w 1x. Można zaklinać rzeczywistość,ale 2x zawsze będzie bardziej uniwersalny. Koło 27,5" tak samo. Niby waszym zdaniem wymiera. Dzięki temu sklepy robią super ceny na podzespoły. Sam ostatnio kupiłem. Nie można dać się zmanipulować tej marketingowej propagandzie. Kolejną rzeczą jest,że nie po to kupuje się nowy rower żeby myśleć o jego sprzedaży.Zawsze stracisz. Za to jak kupisz rzecz z której nie będziesz zadowolony,bo chłopaki na forum powiedziały,"O ja 2x kupujesz? To wymiera",albo "teraz tylko koło 29",to dopiero bedziesz żałować. Ostatnia rzecz,to popyt,podaż. Od groma jest teraz tych 1x i 29". Używek nie idzie sprzedać,bo każdy z palcem w ... kupi taki nowy w sklepie. 3
Gophfer Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Ja np. uparłem się na pola 27.5 i napęd 2x bo tak chce i tak miałem w rowerze który w zawiłych okolicznościach straciłem i byłem zadowolony.Pomijam już fakt że o tej porze roku w tym roku wybór jest bardzo ograniczony nie wiadomo czy w 2021 nie będzie jeszcze gorzej.Nie wiem skąd wątek sprzedaży i stracie, pisałem że odeślę/zwrócę i stracę tylko na kurierze.Jeśli poruszamy kwestie ewentualnej odsprzedaży to nie strace, kupuje na firmę Poza tym syn mi rośnie i ciągle mam nadzieję że złapie rowerową szajbe, btw podoba mu się bardo kolorystyka g70 2019. Więc kto więc moze upiekę 2 pieczenie na jednym ogniu. Wciągnę młodego, pojeżdżę z rok ooddam mu a sam kupię nowke z salonu na wyprzedaży rocznika.No i też mnie wkurza ze większość producentów i fajnych modeli z nowej kolekcji to albo tylko 1x albo koła 29 a dość często wybór tylko 1x na 29.
komandosek Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Ta,Yhm, jasne . Ja mam dokładnie taką maszynę. Przerzuć sobie parę stron do tyłu,co jakiś czas jest rozmowa 1x,czy 2x? Ludzie są wnerwieni ,że producenci lecą w 1x. Można zaklinać rzeczywistość,ale 2x zawsze będzie bardziej uniwersalny. Koło 27,5" tak samo. Niby waszym zdaniem wymiera. Dzięki temu sklepy robią super ceny na podzespoły. Sam ostatnio kupiłem. Nie można dać się zmanipulować tej marketingowej propagandzie. Kolejną rzeczą jest,że nie po to kupuje się nowy rower żeby myśleć o jego sprzedaży.Zawsze stracisz. Za to jak kupisz rzecz z której nie będziesz zadowolony,bo chłopaki na forum powiedziały,"O ja 2x kupujesz? To wymiera",albo "teraz tylko koło 29",to dopiero bedziesz żałować. Ostatnia rzecz,to popyt,podaż. Od groma jest teraz tych 1x i 29". Używek nie idzie sprzedać,bo każdy z palcem w ... kupi taki nowy w sklepie.Ja za każdym razem sprzedawałem rower w kilka dni. Z tego co widzę zaś Twój post o sprzedaży Reby pod 27.5 wisi od lipca. Rebę pod 29 już byś sprzedał parę razy
Gophfer Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Panowie [mention=11507]komandosek [/mention][mention=11428]Accent_Szaj[/mention] nie wszczynajmy tu wojenek, wątek o zakupie nowego roweru ewentualną odsprzedaż będzie moim problemem. Narazie mam większy straciłem rower i potrzebuje przy obecnej bidzie kupić coś sensownego Żeby było jasne nie wykluczam koła 29, ale wykluczam napęd 1x, czyli napęd tylko 2x11 przyjmę też 2x12 i koła sam nie wiem ale w 80% jestem zdecydowany na 27.5
komandosek Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Jakich wojenek, to tylko rozmowy starych pryków którzy nadal korzystają z forum zamiast Facebooka Po prostu ciężko mi się sobie wyobrazić niezadowolenie z 1x 29 którego wizualizację sobie tutaj tworzycie. 1
Gophfer Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Gate g70 koła 27.5 Gate 50 koła 29 Inny rower koła 29, ta rama M według mojej niewiedzy (próbuje ogarnąć te wszystkie wymiary) byłaby dla mnie chyba dobra....
Accent_Szaj Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 @komandosekNawet jednego słowa nie zrozumiałeś z mojego postu. Czyli co? Kolega ma kupić sobie 29" 1x,bo taka moda? To nic ,że on tego nie chce.To nic że chce konkretnie 27,5" i 2x. Co do mojego amorka, wiem co sprzedaje. Amor w stanie idealnym ,po pełnym serwisie i wygląd,jak się inni śmieją,lepiej jak nowy Poza tym to nie tylko koło się liczy,ale też rura sterowa. Dla innego przykładu. Koła poszły w tydzień i co najzabawniejsze, mimo użytkowania przez rok , to jeszcze na nich zarobiłem. Kolejny przykład? Proszę bardzo. Kupiłem nowe koła od DT4You w cenie piast. Jeszcze mi drugi bębenek dali i 2 adaptery @Gophfer my z @komandosek lubimy sobie pogadać 1
Gophfer Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Wiele nie zyskasz,a ciężko dorwać M7000.Czy to znaczy że m7100 są gorsze od m7000 czy poprostu nowe są droższe i się nie opłaca.Znalazłem m7000 w dobrej cenie i jak opcham moje m6000 wyjdzie mi prawie na zero
Accent_Szaj Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 1 minutę temu, Gophfer napisał: Znalazłem m7000 M7100 mają inne mocowanie i nie da się ich dać z manetkami poprzednich grup. 1
Gophfer Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) 👍 Edytowane 10 Listopada 2020 przez Gophfer
Ares Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Osobiście bez dwóch zdań wybrał bym tego Kellysa na średnim kole. Cena śmieszna jak na wyposażenie. W temacie rozmiaru kół to jesteśmy niby nowocześni w tej Polsce ale z drugiej stroni tak zacofani mentalnie, że aż mi czasem żal. Kręciłem w niedzielę u Słowaków to bardzo dużo ludzi na takich rowerach, że u nas wstyd chyba dla niektórych było by się pokazać. Wreszcie sam nie czułem się jak garbaty na swoim 26er i 3x9. Gdyby zrobić eksperyment i w przyszłym roku w kontenerach od skośnych przypłynęło by wszystko na 27,5 bo przez pomyłkę takie wyklepali to stawiam duże pieniądze, że już w czerwcu wszystko było by sprzedane na pniu i jeszcze by się bili. A gdyby jeszcze naganiali, że nieco przeprojektowali ramy... ooo to klękajcie narody i były by na te rowery listy kolejkowe. Edytowane 10 Listopada 2020 przez Ares 1
Gophfer Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Osobiście bez dwóch zdań wybrał bym tego Kellysa na średnim kole. Raczej tak zrobię.. Update Kupiony Kellys Gate 70 2019 za 3984.24 z wysyłką 1
Gophfer Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Hmmm... tak się teraz zastanawiam trochę już po fakcie bo taki rower który w najlepszym układzie był wyprodukowany pod koniec 2019 stoi lub leży gdzieś już rok nieużywany.Czy to nie będzie miało jakiegoś negatywnego wpływu na amortyzator, piasty, Support, napęd i kto wie co jeszcze, bo przecież to stoi, nie pracuje w cudzysłowie rdzewieje...
Raptor Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Bez przesady. nawet jak stoi to w ciepłym i suchym sklepie lub magazynie sklepowym. Amorkowi i tak trzeba zrobić serwis 0 bo już z fabryki przychodzą jedynie zakonserwowane.
Ares Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 36 minut temu, Gophfer napisał: Hmmm... tak się teraz zastanawiam trochę już po fakcie bo taki rower który w najlepszym układzie był wyprodukowany pod koniec 2019 stoi lub leży gdzieś już rok nieużywany. Czy to nie będzie miało jakiegoś negatywnego wpływu na amortyzator, piasty, Support, napęd i kto wie co jeszcze, bo przecież to stoi, nie pracuje w cudzysłowie rdzewieje... Jakiś czas temu wskrzesiłem do życia moje stare 26er. Stał w szopie z 7 lat. Po wymyciu z kurzu i odpicowaniu szmatą wszystko wygląda i działa tak samo jak w dniu w którym go do tej szopy wstawiłem. Tylko amorek trzeba sprawdzić jak tam smarowanie i tyle. Rower to nie auto co jak stoi to niszczeje. 1
Rekomendowane odpowiedzi