Gość Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ejże! My tu sobie spokojnie na ostatni dzień maja ustawialiśmy pojeżdżawkę, a tu tymczasem kilku koni z krakowskich szos, związani z OTR NH, zorganizowało sobie peleton składający się z dziarskich kolarzy z południowej Polski i... pojechali wczoraj do Warszawy. Ponad 400 km ze średnią około 30 km/h. Jakież było moje zdziwienie, jak zobaczyłem na Stravie wśród uczestników też i mojego szwagra... Ktoś z Was coś wiedział o tym wydarzeniu?
nctrns Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ja widziałem zapowiedź na grupie dyskusyjnej OTR
de Villars Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Łabędź napisał: Ponad 400 km ze średnią około 30 km/h. Jakież było moje zdziwienie, jak zobaczyłem na Stravie wśród uczestników też i mojego szwagra... Ktoś z Was coś wiedział o tym wydarzeniu? Pierwsze słyszę. Tzn. o OTR NH słyszałem, ale o wyprawie do Warszawy to już nie. Dystans i średnia mnie szokuje. Nawet myślałem czy by się z nimi nie wybrać na jakąś ustawkę, ale chyba jednak sobie odpuszczę. Zgubią mnie po 10 km... Może raczej spróbuje że "zwykłym" OTR w jakiejś lajtowej grupie Edytowane 1 Czerwca 2018 przez de Villars
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 1 godzinę temu, nctrns napisał: Ja widziałem zapowiedź na grupie dyskusyjnej OTR No to chyba mam wreszcie poważny powód, żeby założyć konto na tym całym FB... 1 minutę temu, de Villars napisał: Myślałem czy by się z nimi nie wybrać na jakąś ustawkę, ale chyba jednak sobie odpuszczę. Zgubią mnie po 10 km... Niekoniecznie. Na tych przejażdżkach w ramach OTR NH nie cisną jakoś zabójczo, wydaje mi się, że spokojnie dalibyśmy radę dotrzymać koła. Ja chyba, a Ty to już na pewno. Z czasem może nawet moglibyśmy zdać jakąś w miarę skuteczną zmianę.
nctrns Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 @Łabędź Może nie, OTR i grupa są otwarte, możesz śledzić posty bez konta, tylko sobie np raz dziennie zaglądać i patrzyć co się dzieje https://www.facebook.com/groups/537653896259841 @de Villars Oceniając po wczorajszej naszej jeździe i patrząc na trasy OTR NH, to spokojnie sobie poradzisz. Ale tak czy inaczej zapraszam na któregoś Chilla, potem przejdziesz szybko na Trendy
de Villars Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 7 godzin temu, nctrns napisał: Ale tak czy inaczej zapraszam na któregoś Chilla, Z przyjemnością się wybiorę. Jazda w grupie zaczyna mi się podobać
Eldo Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ma ktos ochote pokrecic z rana ? Mam w planie wygenerowac troche watow pomiedzy 09:00 a 13:00 😊
de Villars Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Niestety, siedze w robo. Chyba że w sobotę - to bardzo chętnie
de Villars Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 No i pokręcone 120 km do Łączan i z powrotem, w nieziemskiej temperaturze do 39 stopni. A pojechałem do południa, żeby było chłodniej A poza tym wpadł mi do głowy pewien pomysł. Żeby się skrzyknąć na jakąś dłuższą przejażdżkę szosową. Tak z 200 km Byłby ktoś chętny? Data, trasa i tempo do ustalenia, ale raczej nie przewidywałbym szaleństw - priorytetem byłby dystans a nie średnia Myślę,. że fajnie było by się przejechać w grupie. Dajcie znać co o tym sądzicie?
Puncu Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 4 minuty temu, de Villars napisał: przejażdżkę szosową U mnie te dwa słowa się wykluczają
ponczi Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 A potem zrobia sie dwie grupki - dystansowa i od średniej :E BTW. może ktoś w piatek chce przejechać sie do Regulic (chce zakupić tam sztyce) i Rudna (pod zamek)? Jeśli będzie pogodnie oczywiście.
nctrns Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dzisiaj dostałem do testowania Meride Reacto 6000. Mega! Zadziwiająco wygodna. Wpadło 100km, a na powrocie na luzie leciało 35km/h Tapatalk'd
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Godzinę temu, de Villars napisał: do Łączan i z powrotem południową stroną Wisły leciałeś? Godzinę temu, de Villars napisał: Byłby ktoś chętny? Ja chciałbym.
Puncu Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 48 minut temu, ponczi napisał: BTW. może ktoś w piatek chce przejechać sie do Regulic (chce zakupić tam sztyce) i Rudna (pod zamek)? Jak po 15:00 to ja!
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 8 minut temu, nctrns napisał: Mega! Zadziwiająco wygodna I wygląda świetnie. Ta asymetria tylnego trójkąta w nowych rowerach niesamowicie na mnie działa. Jak się dostaje taki rower na testy?
nctrns Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Obserwujesz strony sklepów, producentów, ich profile na fb I się zapisujesz. w tym roku można było w Krakowie pojeździć na specu, scocie, treku i meridzie. Ja jechałem na Scott Foil i meridzie Reacto. Jutro Merida Scultura 7000 E Disc. Tapatalk'd
de Villars Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 11 minut temu, Łabędź napisał: południową stroną Wisły leciałeś? Tak, przez Skawinę, Brzeźnicę i Ryczów do Łączan. A [potem powrót m.in przez Czernichów i Liszki. Pierwsza połowa trasy fajnie się jechało. Powrót niestety gorzej - kiepski asfalt i wmordewind... 4 minuty temu, nctrns napisał: Obserwujesz strony sklepów, producentów, ich profile na fb I się zapisujesz. A jak wygląda kwestia odpowiedzialności za ewentualne szkody? No bo w sumie jedzie się wartą krocie maszyną, a przypadki na drodze różne się zdarzają. Spisuje się jakąś umowę regulującą te kwestie, jakieś oświadczenie czy coś w tym stylu?
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 13 minut temu, de Villars napisał: przez Skawinę, Brzeźnicę i Ryczów do Łączan. Droga krajowa 44, fajne są tam tereny. Ruch na tej drodze duży? 19 minut temu, nctrns napisał: w tym roku można było w Krakowie pojeździć na specu Szlag. Chyba wolałem tego nie wiedzieć...
nctrns Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 @de Villars tak jest umowa użyczenia. Jak coś zniszczysz jesteś w czarnej du... . W treku jest lepiej bo są ubezpieczone i lajt. @Łabędź nie trzeba lecieć DK, tylko WTR. Super się jedzie.
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 @nctrns, WTRem też ostatnio leciałem. Aż do Oświęcimia się tak doturlałem.
de Villars Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 19 godzin temu, Łabędź napisał: Droga krajowa 44, fajne są tam tereny. Ruch na tej drodze duży? Umiarkowany, da się jechać bez większych stresów, a im dalej od Skawiny tym luźniej Ale to była sobota, na tygodniu pewnie jest nieco gorzej.
ponczi Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 22 godziny temu, Puncu napisał: Jak po 15:00 to ja! Jeśli zdążymy do Regulic przed 17, to można by tak jechac
Puncu Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ode mnie wyjdzie jakieś 35km do celu. Myślę, że w dwie godziny zdążymy
nctrns Opublikowano 1 Lipca 2018 Opublikowano 1 Lipca 2018 Jutro koło 13-14 szoska, 50-75km? Ktoś coś?
Puncu Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Ktoś byłby chętny dzisiaj popołudniu do lasu?
Rekomendowane odpowiedzi