Skocz do zawartości

MTB okolice 5000 i powyżej

Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, matik3789 napisał:

jaka manetke do manitou Markhor kupić. Oraz jakie hamulce w przedziale do 700zl

Manetka Suntour. Jest brdzo ladna,wąska i niezawodna,a co ważne,nie droga. Używałem jej do mojej Reby,mimo iż miałem 3x droższą RockShox.

Co do hahamulców cena/jakość, najlepsze zdaniem wielu ,to M6000.Koszt około 500zł komplet. 

https://allegro.pl/oferta/shimano-deore-br-m6000-hamulce-tarczowe-komplet-7127770431?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Opublikowano

Magura MT5 do kupienia za 600 za komplet lub Magura MT Trial Sport za ok 640.
Oba zdecydowanie lepsze niż M6000.

Opublikowano
2 minuty temu, Bujak napisał:

Zgoda, ale do XC M6000 są świetne i wystarczające,a pozostały budżet może wydać na tarcze

4 godziny temu, matik3789 napisał:

wybór padł na xc 100

Też fajny rower. Grunt że zostałeś przy Decathlonie 

Opublikowano

Zgadza się, choć wolę dobre hamulce i tarcze najtańsze za 15 zł.

Z tłoczkami M6000 miałem problemy. Nie mogłem ich rozruszać i oddałem na gwarancji.

Opublikowano

Jeśli chodzi o hamulce to może sprawdzone xt m8000? Akurat jest znów promka -60% w rczbike.

Opublikowano

Szajbajk w tym filmiku właśnie mówi o tym co napisałem powyżej o M6000 ;) 

Opublikowano
15 godzin temu, Bujak napisał:

Magura MT5 do kupienia za 600 za komplet lub Magura MT Trial Sport za ok 640.

Magura mt5 za 600?

Gdzie?!

Opublikowano

Za 160-170€ normalnie kupisz mt7 wiec nie wiem skąd zdziwienie.

Opublikowano
1 minutę temu, turzol napisał:

Za 160-170€ normalnie kupisz mt7 wiec nie wiem skąd zdziwienie.

No dobra ale gdzie?

Opublikowano
20 godzin temu, matik3789 napisał:

I niestety albo stety RR xc 500 w rozmiarze XL według konsultantów najwcześniej dostępny będzie w październiku 2020,. Więc wybór padł na xc 100. Mam nadzieję że będę zadowolony. Doradźcie mi jaka manetke do manitou Markhor kupić. Oraz jakie hamulce w przedziale do 700zl aczkolwiek wolałbym wydać mniej i być również zadowolonym :P

pojezdzij i zobacz czy rzeczywiscie potrzebujesz, klocki muszą się dotrzeć.Jeśli nie to moze sama wymiana okładzin starczy

manetkę z blokady amortyzatora z tego co mi sie wydaje masz w zestawie, po co chcesz kupować?

11 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

Szajbajk w tym filmiku właśnie mówi o tym co napisałem powyżej o M6000 ;) 

Szajbajk ostatnio wiele mowi ;) 

Opublikowano (edytowane)

@komandosek

Testowałem ją w decathlonie na modelu wystawowym i działa tak marnie, że szkoda gadać. Zbyt mały chwyt aby przekręcić dźwignie. V2 którą widziałem na testowym sprzęcie bije pierwszą wersją o kilka klas :P. Masz może swojego RR w rozmiarze XL? I byłbyś w stanie zmierzyć mi długości przewodów hamulcowych? To bym już sobie ogarnął hamulce i tylko zamontował.

Co do hamulców to padło na m6000 lub xt 8000 jeśli dorwę w dobrej cenie. Bo z zagranicznych stron mam trochę obawy co do ewentualnych wad sprzętu :s. Dzięki wszystkim za mega pomocne rady.

Edytowane przez matik3789
Opublikowano
Godzinę temu, matik3789 napisał:

@komandosek

Testowałem ją w decathlonie na modelu wystawowym i działa tak marnie, że szkoda gadać. Zbyt mały chwyt aby przekręcić dźwignie. V2 którą widziałem na testowym sprzęcie bije pierwszą wersją o kilka klas :P. Masz może swojego RR w rozmiarze XL? I byłbyś w stanie zmierzyć mi długości przewodów hamulcowych? To bym już sobie ogarnął hamulce i tylko zamontował.

Co do hamulców to padło na m6000 lub xt 8000 jeśli dorwę w dobrej cenie. Bo z zagranicznych stron mam trochę obawy co do ewentualnych wad sprzętu :s. Dzięki wszystkim za mega pomocne rady.

Hamulce muszą się dotrzeć by działać

nie, mam rozmiar M

Opublikowano
10 minut temu, komandosek napisał:

Hamulce muszą się dotrzeć by działać

nie, mam rozmiar M

A zmierzyłbyś mimo to długości? Odpowiednio dodałbym różnice wynikającą z wielkości ramy i myślę, że będzie okej :P

Opublikowano
19 minut temu, matik3789 napisał:

dodałbym różnice wynikającą z wielkości ramy i myślę, że będzie okej

Nie rób tak.Nawet parę mm może spowodować że nie skręcisz kierownicy.Wstrzymaj się aż nie dostaniesz roweru.

Opublikowano
43 minuty temu, Bujak napisał:

Ostatnio po 300 za sztukę były tutaj:

Hahahaha to nie pierwsza taka promocja u tych "Fahofcuf". Ostatnio mieli M8120. Cały zestaw na tył za 300zł xD (sam zacisk tyle kosztuje)

Chłopakom zamówienie cofnęli,a cenę poprawili

W wątku poniżej o tym pisali.

Opublikowano (edytowane)

Przeniosłem pytanie  do innego działu 

Edytowane przez detrevnikcin
Opublikowano

Panowie, budżet max 6000zł. 

Kross level 9.0 2020 czy upgrade roweru kross level b4 2015r? rower stary, brak sztywnych osi. no i teraz: amortyzator reba ze sztywną osią i specjalinymi sterami 1900zł, naped nx jakies 1350 i koła koło 2000 zł. warto? ( wazne, ze kupujac nowy ten mi zostanie bo nie mam co z nim zrobic) Chcialem zonie dac i go przerobic by byl dla niej wygodny ale ciezko sie dogadac haha

Opublikowano
17 godzin temu, detrevnikcin napisał:

Szukam roweru trailowego do jazdy  po terenie

O większości tych rowerach, które wymieniłeś było już sporo pisane w tym i w innych wątkach. Obejrzyj jeszcze GT Zaskar LT.

Pozdrawiam

Krzysiek