Skocz do zawartości

MTB okolice 5000 i powyżej

Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszły dostawy do Decathlon. Dziś byłem na zakupach i taki widok :D

20201212_184433.thumb.jpg.1f1d1b57599adc35fde893813aa6131d.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

Przyszły dostawy do Decathlon. Dziś byłem na zakupach i taki widok :D

20201212_184433.thumb.jpg.1f1d1b57599adc35fde893813aa6131d.jpg

Ja byłem wczoraj, to pustki jak w mięsnym za czasów PRL-u

Opublikowano
2 minuty temu, bombka napisał:

jak w mięsnym za czasów PRL-u

Haha, bo mi z pod lady wyjęli xD 

Opublikowano
Teraz, Accent_Szaj napisał:

Haha, bo mi z pod lady wyjęli xD 

Ta i w gazetę zawinęli :D

Opublikowano (edytowane)

Zrobicie dla mnie panowie krótkie za i przeciw Cube stereo race 120 I gianta stance 1 29 na 2021. A może jakiś inny full w tej kwocie. Te dwa są u mnie dostępne na tę chwilę. 

Edytowane przez Kombajnistatipo
Opublikowano
21 minut temu, Kombajnistatipo napisał:

Zrobicie dla mnie panowie krótkie za i przeciw Cuba stereo race 120 I gianta stance 1 29 na 2021. A może jakiś inny full w tej kwocie. Te dwa są u mnie dostępne na tę chwilę. 

Z tych dwóch to raczej Cube, Stance nawet nie ma zawieszenie Maestro, więc to taki wynalazek ni pies ni wydra. Poszukałbym raczej Trance lub Reign jeżeli już Giant. 

Opublikowano
22 minuty temu, Kombajnistatipo napisał:

Cuba stereo race 120

Bez dwóch zdań Cube.

Ma sztywną oś, Lepszy amortyzator i damper,  Napęd SLX/XT

Dla porównania Giant

Oś qr i to jeszcze 141mm,czyli nie wsadzisz jakichś porządnych kół,Amor Recon i napęd to taki "Eagle dla ubogich" ni cholery to dobrze ustawić

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 10.12.2020 o 19:53, PiotrRockrider napisał:

też moglem go kupic ale kupiłem z tej strony greenbike wersje z 2018 roku. Dlaczego? słabsza noga wiec na plus napędm dwa reba a recon to jednak spora różnica.:)

• Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, fuudie1992 napisał:

Dlaczego?

IMHO dobrze zrobiłeś 

Opublikowano
2 minuty temu, kuba79 napisał:

Mały update... :D U mnie ostatecznie okazało się, że Spec Chisel dla żony się już nie pojawi i chcąc nie chcąc musiałem dokonać zmiany. Zamiast tego wjedzie Cannondale, którego w sumie typowałem wcześniej, ale miało nie być do wiosny :D

https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2021-gorskie/sport/trail-sl/trail-sl-3

Trail chyba z nazwy, bo w sumie bliżej mu raczej do xc. Za cholerę nie mogę znaleźć nigdzie info o tym modelu, więc jak dotrze to pstryknę jakieś fotki i się pochwalę ;D

Patrząc na wyposażenie to cholernie drogo. Wagą się nie chwalą, czyżby wstyd w tych pieniążkach?

Opublikowano
9 minut temu, kuba79 napisał:

Trail chyba z nazwy

Zgadzam się,nawet amor 100mm :P

30T/11 nie za mało dla żony jak na styl jazdy?

Opublikowano

Wyszedł nowy Canyon Stoic. W tej cenie miałbyś Stoic 3 

Opublikowano

Wygląda prawie jak Giant XTC SLR 2, niech się dobrze jeździ!

Opublikowano
47 minut temu, kuba79 napisał:

Ma przyjść

Jak Ci się nie spodoba, lub będzie za ciężki, to masz możliwość zwrotu?

Opublikowano

Rowerek ładny... to ma sztywną ośkę z tyłu czy QR-a ? Kasety raczej nie zmienisz tak łatwo bo tam jest wpakowana 11-51 Sunrace na bębenek HG... więc raczej o xD/Microspline zapomnij bez zmiany piasty. W mojej opinii jeżeli miałbym brać teraz HT to zdecydowanie coś w bardziej płaskim kątem główki ramy, bo w modelu trail jest inna rama z innym kątami. Ważne żeby się podobał ;) reszta wyjdzie w praniu. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 minuty temu, DarekH napisał:

tam jest wpakowana 11-51 Sunrace na bębenek HG

Miałem o tym pisać :D ,ale najpierw chciałem się dowiedzieć o możliwości zwrotu, żeby nie dołować kolegi ;)

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Miałem o tym pisać :D ,ale najpierw chciałem się dowiedzieć o możliwości zwrotu, żeby nie dołować kolegi ;)

Ej, nie przesadzajmy... jak po etapie jarania się każdymi gramami, sztywnymi osiami itp... przeszedłem na trochę inne podejście. Słuchajcie rower musi się podobać... zabijcie mnie, nie znam nikogo kto by chciał jeździć na brzydkim rowerze. A tak BTW, ten wątek powinien mieć na początku taki "samouczek"-> zanim coś napiszesz idź na stronę Canyon-a i tam poszukaj roweru, jak nie znajdziesz wtedy napisz ;) :) :) :) 

Edytowane przez DarekH
  • Lubię to! 1
Opublikowano
3 minuty temu, DarekH napisał:

idź na stronę Canyon-a i tam poszukaj roweru, jak nie znajdziesz wtedy napisz

Hahaha, aż tak źle nie jest xD

3 minuty temu, DarekH napisał:

Słuchajcie rower musi się podobać...

Co do roweru żony Kuby, to tak jak pisałem.

Ma parę niedoskonałości,ale mam takie podejście jak Darek. Jak już kupił, to nie ma co krytykować. Najważniejsze że jego żonie będzie leżał.

Opublikowano
48 minut temu, DarekH napisał:

A tak BTW, ten wątek powinien mieć na początku taki "samouczek"-> zanim coś napiszesz idź na stronę Canyon-a i tam poszukaj roweru, jak nie znajdziesz wtedy napisz ;) :) :) :) 

Tytuł wątku Propozycje MTB okolice 5000 i powyżej. Ludzie tu proponują rowery różnej maści a to że Canyon przez brak łańcuszka darmozjadów ma dobre ceny więc nie ma co się dziwić, że jest polecany. 

Opublikowano

Dzień dobry wieczór :)

Proszę, podpowiedzcie człowiekowi...

Warto dołożyć 900zł do Grand Canyon'a 8 względem Grand Canyon'a 7? 
https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-8/2619.html?dwvar_2619_pv_rahmenfarbe=GY%2FRD&dwvar_2619_pv_rahmengroesse=L
https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-7/2617.html?dwvar_2617_pv_rahmenfarbe=BK%2FGY

Kaseta z 10cioma zębami przekonuje mnie w 8'mce i to chyba jest wg mnie największa bolączka przy 7'mce mając 1 blat, ale może bardziej doświadczeni koledzy mają inne zdanie?

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję z góry 

Opublikowano

Uważam że warto. amorek lepszy , przerzutka , kaseta i korba. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
43 minuty temu, kuba79 napisał:

ale póki co nie planuję :)

Hehe,póki co to się nie możesz doczekać :D 

43 minuty temu, kuba79 napisał:

czy rama nie jest ta sama, a zmiana kąta główki wynika z tego, że widelec 120mm jest wyższy niż 100mm?

Jest ta sama jak wszystkie rurki mają tą samą długość

45 minut temu, kuba79 napisał:

To tylko rower, zawsze można sprzedać,

Ale on nie jest taki zły :D

Kuba przecież to klasyka na forum. Musimy się doczepić, żeby nie było za różowo xD 

Opublikowano
3 minuty temu, kuba79 napisał:

Tak więc gdyby kiedyś fantazja poniosła... :D

Coś mi się zdaje że chyba nie dla żony ten prezent xD

Opublikowano
14 godzin temu, Raptor napisał:

Wyszedł nowy Canyon Stoic. W tej cenie miałbyś Stoic 3 

Prawie 15kg...

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, kuba79 napisał:

Nie można zmuszać, trzeba być elastycznym

Z moją mam to samo ;). Trzymam kciuki żeby twojej się spodobał prezent od św. Mikołaja :D

W dniu 15.12.2020 o 21:08, Sufoone napisał:

Warto dołożyć 900zł

Jak tylko masz, to dołóż. Potem tylko będziesz pluł sobie w brodę że pożałowałeś kasy na lepszy model :D

Edytowane przez Accent_Szaj
  • Lubię to! 1