PooLV2 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 23 godziny temu, Korson napisał: Hej, zgadza się, niestety modele 2017 nie były sprzedawane w Polsce. Zamówiłem w sklepie cycle surgery z UK - mają aktualnie IMHO dosyć dobrą promocję na wybrane rowery. Pozdrawiam A wiesz może jak to jest z gwarancją? Jak to wygląda w przypadku uszkodzenia - odsyłasz do UK czy może GIANT Polska i ich serwis da radę to odebrać?
Korson Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Jeżeli chodzi o gwarancję to na stronie podają, że zależy to od produktu - czasami oni wypełniają warunki gwarancji, czasami producent. W przypadku roweru przypuszczam, że to producent, ale i tak zakładałem, że w razie czego odsyłam go do UK. Ponieważ podają na stronie, że jeśli produkt jest uszkodzony to zwracają poniesione koszty wysyłki. Ponadto jest 30 dni na zwrot w pełni sprawnego sprzętu, wtedy pokrywamy jedynie koszt wysyłki. Oczywiście dużo lepiej byłoby mieć dostęp fizyczny do ich sklepów i serwisu, ale wysyłki kurierskie też działają. Edit: Polecam płacić przez PayPal'a, oni też dają dodatkową ochronę zakupów na 6 miesięcy. Nie sądzę, żeby była konieczna w przypadku tego sklepu, ale miło wiedzieć, że jest. A dodatkowo w połączeniu z kartą od Revolut'a koszty przewalutowania są bardzo niskie. Ja tak właśnie kupiłem tego Revolt'a. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Korson
Korson Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Przy płatności PayPalem można teraz odzyskać koszty wysyłki, jeśli chcemy zwrócić towar nawet w pełni sprawny poprzez program refundacji zwrotów PayPal
feltom Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Korson czy rowerek Tobie wysłali, bo mi anulowanie zakup. A co ciekawe na ich stronie rower nadal dostępny przy czym cena wzrosła znacząco,....
Korson Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Moje zamówienie jest w stanie 'stock requested', nie zostało anulowane. Faktycznie cena na stronie wzrosła.
feltom Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Korson jak Twoje zmówienie? Czy przesyłka w drodze, bo mam ochotę zamówić jeszcze raz....
Korson Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Właśnie zmieniło status na `Stock Awaiting Dispatch` więc może wyślą. Życzę, żeby Twoje drugie zamówienie przeszło Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Korson
Korson Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Hej Feltom, Zamówienie zostało wysłane, także sklep realizuje zamówienia. Ponadto, cena Revoltów znów wróciła do poprzedniego poziomu tj. 599/699£ w zależności od wersji. Dostałeś wyjaśnienie dlaczego anulowali Twoje poprzednie zamówienie? Zamawiasz jeszcze raz? Pozdrawiam. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez Korson
feltom Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Hej Korson, zamówiłem jednak takie cudo: http://www.wiggle.co.uk/gt-grade-al-tiagra-2017-adventure-road-bike/ Trochę drożej ale na Tiagrze. Minus to hamulce mechaniczne zamiast hydraulicznych.
Korson Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Też się zastanawiałem czy brać Revolt'a 1 z Tiagra, ale uznałem, że nie potrzebuję dodatkowego przełożenia. Co do hamulców, to z tego co czytałem - TRP spyre mają dobre opinie (sprawne i proste w serwisie), więc to może być na plus w porównaniu do systemu Revolta. No i koła widzę, że dają Alex rims z oponami Continental, więc też na plus. Fajny sprzęt. Pozdrawiam.
HubiBubi Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, Przejrzałem dużo postów z tego działu i widzę, że są tu osoby "w gravelowym klimacie" i doradzą mi coś, gdyż jestem mocno niezdecydowany. Po duuużych poszukiwaniach ciekawych propozycji gravela w okolicach 4 tyś. również ze względu na dostępność mam wybór pomiędzy Ridleyem X-Trail A40 2016 oraz nowym Kellysem Soot 50 2018. Przez chwię jeszcze rozpatrywałem Fuji Jari 1.7 (2018) ale taki trochę retro wygląd i hamulce Lyra mnie odrzuciło. Kellys Ridley Obydwa rowery mam w bardzo podobnej cenie. Za Ridleyem przemawia sportowy wygląd (taki z pazurem) no i firma bo wydaję mi się że jest sprawdzona, poza tym sztywna ośka z przodu, tiagra, TRP.. Za to za Kellysem przemawia sztywna oś z przodu i z tyłu oraz przerzutki 105 na korbie SHIMANO RS510 compact. Szczerze nie wiem jak to w praktyce jest z tymi grupami, czy w 105 odczuję różnicę w precyzji i ogólnym wrażeniu z działania czy te ulepszenia sprzętowe wg Was są na tyle dużą kartą przetargową żeby brać ten rower ? Co w ogóle o nim sądzicie ? Minus jest taki, że bym musiał go zamawiać, wiec nie miałbym okazji się nim przejechać i z rozmiarem bym musiał trafić tak jak mi się wydaje (chyba M) mam 176 cm. Ridley jest tylko w tej rozmówce i wydaje mi się że było ok, tak na styk ale jeszcze w porządku zawsze mógłbym mostkiem trochę skrócić. Dodam, że głównie będę nim jeździł po mieście oraz wycieczki poza ale również marzą mi się jakieś kilkudniowe wyprawy, niestety żaden z nich nie ma pełnego zestawu otworów bagażnikowych ale u góry można sobie pomóc zaciskiem sztycy wiec myślę że tu byłoby ok, jeśli ten Kellys ma na dole (bo na 100 % nie wiem ale tak to wygląda [zdjęcie]), Ridley na dole ma na bank. Tak więc prosiłbym o rady lub informacje o przewagach el osprzętu bo np. na kołach, oponach, korbach to się średnio znam. Będę bardzo wdzięczny Edytowane 13 Stycznia 2018 przez HubiBubi
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 3 godziny temu, HubiBubi napisał: Witam, Przejrzałem dużo postów z tego działu i widzę, że są tu osoby "w gravelowym klimacie" i doradzą mi coś, gdyż jestem mocno niezdecydowany. Po duuużych poszukiwaniach ciekawych propozycji gravela w okolicach 4 tyś. również ze względu na dostępność mam wybór pomiędzy Ridleyem X-Trail A40 2016 oraz nowym Kellysem Soot 50 2018. Przez chwię jeszcze rozpatrywałem Fuji Jari 1.5 ale taki trochę retro wygląd i hamulce Lyra mnie odrzuciło. Kellys Ridley Obydwa rowery mam w bardzo podobnej cenie. Za Ridleyem przemawia sportowy wygląd (taki z pazurem) no i firma bo wydaję mi się że jest sprawdzona, poza tym sztywna ośka z przodu, tiagra, TRP.. Za to za Kellysem przemawia sztywna oś z przodu i z tyłu oraz przerzutki 105 na korbie SHIMANO RS510 compact. Szczerze nie wiem jak to w praktyce jest z tymi grupami, czy w 105 odczuję różnicę w precyzji i ogólnym wrażeniu z działania czy te ulepszenia sprzętowe wg Was są na tyle dużą kartą przetargową żeby brać ten rower ? Co w ogóle o nim sądzicie ? Minus jest taki, że bym musiał go zamawiać, wiec nie miałbym okazji się nim przejechać i z rozmiarem bym musiał trafić tak jak mi się wydaje (chyba M) mam 176 cm. Ridley jest tylko w tej rozmówce i wydaje mi się że było ok, tak na styk ale jeszcze w porządku zawsze mógłbym mostkiem trochę skrócić. Dodam, że głównie będę nim jeździł po mieście oraz wycieczki poza ale również marzą mi się jakieś kilkudniowe wyprawy, niestety żaden z nich nie ma pełnego zestawu otworów bagażnikowych ale u góry można sobie pomóc zaciskiem sztycy wiec myślę że tu byłoby ok, jeśli ten Kellys ma na dole (bo na 100 % nie wiem ale tak to wygląda [zdjęcie]), Ridley na dole ma na bank. Tak więc prosiłbym o rady lub informacje o przewagach el osprzętu bo np. na kołach, oponach, korbach to się średnio znam. Będę bardzo wdzięczny Część, O wyglądzie oczywiście nie ma co dyskutować. Jak dla mnie Fuji ma właśnie nowoczesny wygląd, chociażby profil rur ramy oraz wewnętrzne prowadzenie linek, odgięta na zewnątrz kierownica i fajne srebrne malowanie ramy i czarne karbonowego widelca. Odnośnie hamulców to wersja 2018 ma TRP. Świetnie nadaje się do wycieczek kilkudniowych że względu na punkty mocowania toreb, bidonów, bagażników oto. Napęd to 1x11 sram apex. Miałem wątpliwości odnośnie tego elementu ale koledzy z forum rozwiali moje wątpliwości w tym wątku. Powodzenia w wyborze.
maron126 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 No ten kellys,super cena cała 105ka,2 sztywne osie .
HubiBubi Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 8 godzin temu, Morgens napisał: Część, O wyglądzie oczywiście nie ma co dyskutować. Jak dla mnie Fuji ma właśnie nowoczesny wygląd, chociażby profil rur ramy oraz wewnętrzne prowadzenie linek, odgięta na zewnątrz kierownica i fajne srebrne malowanie ramy i czarne karbonowego widelca. Odnośnie hamulców to wersja 2018 ma TRP. Świetnie nadaje się do wycieczek kilkudniowych że względu na punkty mocowania toreb, bidonów, bagażników oto. Napęd to 1x11 sram apex. Miałem wątpliwości odnośnie tego elementu ale koledzy z forum rozwiali moje wątpliwości w tym wątku. Powodzenia w wyborze. Zgadzam się z tym co piszesz ale mówimy o 2 różnych rowerach ;p Pomyliłem się w poście bo chodziło o Fuji Jari 1.7 ZDJ. On jest w moim rozmiarze i w zbliżonej cenie do ridleya i kellysa. Sztywne - fajnie, kierownica - fajnie, ale tak jak pisałem wygląd trochę na minus i te hamulce Lyra ...... Co sądzisz o zestawieniu Ridleya z Kellysem? Geometrycznie niby podobne ale jednak trochę się różnią, ciekawy jestem który byłby wygodniejszy na dalszą trasę a zarazem sprytny w mieście. Pozdrawiam i dzięki 6 godzin temu, maron126 napisał: No ten kellys,super cena cała 105ka,2 sztywne osie . A myślisz że w użytkowaniu da się odczuć różnicę w 105 na jej korzyść ?
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Ok rozumiem ja myślałem o 1.5 i jeżeli chcesz znać opinie człowieka który wybrał Fuji, to jak dla mnie kellys wydaje się lepszym pomysłem. Jedno ale, największa rama to chyba 54, dla mnie trochę za mała jak ją mierzyłem, ale mam 195 cm więc wiadomo. Poza tym jak kolega wyżej pisze 105 w tej cenie jest dobrym napędem. Czy poczujesz różnicę? Ja nie czułem pomiędzy tiagrą a 105 ale wyższa grupa to nie zawsze sprawniejsze działanie ale głównie niższa waga i lepsza jakoś materiałów. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Gość
Nath_147 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Ok rozumiem ale wyższa grupa to nie zawsze sprawniejsze działanie ale głównie niższa waga i lepsza jakoś materiałów. Tu bym trochę polemizował, lżejsze materiały nie zawsze są trwalsze.Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
Kasperski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Cześć, jak wasze zamówienia z cyclesurgery? Zostały wysłane? Zastanawiam się czy nie zamówić na tej stronie Marin Gestalt 2
Korson Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Cześć, Tak, wysyłają. Zamówiony Revolt jest już w PL. Czeka na dostawę przez kuriera.
HubiBubi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 a co sądzicie o geometrii tych dwóch rowerów ?
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Który rower bardziej Ci się podoba z wyglądu? Czy obydwa Ci się podobają i zastanawiasz się, który osprzęt będzie 'lepszy'?
HubiBubi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 2 godziny temu, m4rvell0us napisał: Który rower bardziej Ci się podoba z wyglądu? Czy obydwa Ci się podobają i zastanawiasz się, który osprzęt będzie 'lepszy'? Obydwa mi się podobają, ew na plus dla Ridleya jest sportowy pazur i niebieskie akcenty. Głównie zależy mi na porównaniu geometrii i poglądowo po prostu poznaniu Waszej opinii. Za Ridleyem przemawia sklep i serwis na miejscu (Kellys wysyłkowo) dlatego zastanawiam czy przewaga osprzetowa (i może geometrii) Kellysa jest na tyle "sympatyczna" i odczuwalna na dłuższą metę, że się nie zastanawiać i brać go, szczególnie że jeden sklep póki co ma dobrą promocje i da się go wyrwać 100 mniej niż ridleya. Jeszcze jedna jest sprawa z rozmiarem, bo Ridley jest w jednym czyli M (54), a w Kellysie mam wybór pomiędzy S a M tylko nie wiem, który byłby odpowiedni bo wg producenta jestem na granicy (mam 176 cm i 81 noga) i mogę być w górnej granicy dla S albo minimalnej dla M. Dzięki za odpowiedź ;-)
PooLV2 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Hej. Zainspirowałeś mnie do zakupu czegoś spoza granic. Rowerek z tej samej w sumie strony. Mógłbyś podrzucić kilka porad jak to wszystko zamówić, żeby przeszło bez problemów - bo w sumie to nie jestem dobry w obsłudze tego typu spraw :\ ew. byłbym wdzięczny gdybyś opisał co ty sam robiłeś. A i jeszcze jak wyglądały koszty przewalutowania i ostateczna cena. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez PooLV2
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Jeśli chodzi o Kellysa i jego geometrię, to ma on krótszą główkę ramy niż odpowiedniki rozmiarów ramy Ridleya - czyli będziesz miał bardziej sportową pozycję na Kellys. Jednakże pod mostkiem masz trochę podkładek dystansowych, więc masz możliwość dopasowania i domyślnie wyjdzie na to samo co w Ridley. Co do rozmiaru ramy, to według mnie Ridley będzie dla Ciebie nieco za długi - ewentualnie musiałbyś się przymierzyć. W przypadku Kellys decydowałbym się na rozmiar S, jednakże producent podaje zbyt mało danych i nie jestem w stanie powiedzieć, czy nie będziesz mieć problemu tzw. toe overlap i rozmiar M nie będzie lepszym rozwiązaniem. Jeśli chodzi o napęd, to wygrywa Kellys (no może poza korbą spoza grupy, z czasem zainwestowałbym w korbę 105 do kompletu). Jeśli chodzi o koła, to wygrywa Ridley. Jak widzisz jest wiele niewiadomych Musisz sam dokonać wyboru, ale pamiętaj że kupiony rower przez Internet możesz bez problemu zwrócić lub wymienić na inny rozmiar jak ten nie będzie Ci pasować. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Gość
HubiBubi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 41 minut temu, m4rvell0us napisał: Jeśli chodzi o koła, to wygrywa Ridley. A duża jest różnica powiedzmy w "jakości"? W poprzednim rowerze miałem duże problemy z ósemkami z wiecznym centrowaniem więc jestem trochę przewrazliwiony. Plusem Kellysa też jest sztywna ośka z tyłu. A co do tej geometrii to uważasz że pomimo bardziej sportowej sylwetki Kellysa, powinno być wygodnie na dłuższej wyprawie? Dzięki za pomoc ;-)
Rekomendowane odpowiedzi