Antyszprycha Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Zjechałeś prosto z trenażera ?:)
hanus Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Hahah można tak powiedzieć. Opona została przeznaczona do tych celów. Ciekawe ile wytrzyma Muszę kupić jakieś koło na szybką podmianę, ale nic taniego w okolicy nie widzę A ludzie na grupach rowerowych nie chcą mi pomóc, oddając tylne koło.
Gość Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 U mnie dzisiaj odbyła się wymiana opon na Schwalbe Kojak (Marathon Supreme hałasują na trenażerze rolkowym) i przy okazji wyczyściłam porządnie kasetę
Zalas Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 Ehh mógł by mi się już bark do końca wyleczyć i pogoda się poprawić bo pierdyknął bym sobie jakiegoś dropa... Foto z pierwszej połowy 2016r 1
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) W Kukurydzy na leżących łodygach tez idzie mój przełaj ! Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Gość
Antyszprycha Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 9 godzin temu, Sziva napisał: U mnie dzisiaj odbyła się wymiana opon na Schwalbe Kojak (Marathon Supreme hałasują na trenażerze rolkowym) i przy okazji wyczyściłam porządnie kasetę Na trenażerze masz założoną zwykłą oponę ? (nie przeznaczoną do trenażera) ?
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) . Edytowane 8 Stycznia 2021 przez Gość
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 6 minut temu, Łabędź napisał: Mgła jak "wtedy"... A do roboty lecieć trzeba.... Żeby tylko jakaś brzoza się nie pojawiła nie wiadomo skąd... Lepiej powiedz kiedy i jakiego przełaja kupujesz
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 13 minut temu, adambike napisał: Na trenażerze masz założoną zwykłą oponę ? (nie przeznaczoną do trenażera) ? W magnetycznym trenażerze mam do Gianta założoną oponę dedykowaną Continental Hometrainer, ale w Meridzie do trenażera rolkowego mam obecnie gładkie Kojaki. Dzisiaj będę testować zestaw pod kątem hałasu.
Antyszprycha Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 2 minuty temu, Kufir napisał: Lepiej powiedz kiedy i jakiego przełaja kupujesz Po przeczytaniu Twojego wątku i obejrzeniu zdjęć też strasznie mnie kusi...z tym, że nie wiem czy przełaj czy gravel (choć w zasadzie różnic dużych nie ma) accent którego posiadasz ma meeega dobrą ceną a z gravelów w oko wpadł mi giant anyroad ale to już wyższa cena
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) 31 minut temu, adambike napisał: Po przeczytaniu Twojego wątku i obejrzeniu zdjęć też strasznie mnie kusi...z tym, że nie wiem czy przełaj czy gravel (choć w zasadzie różnic dużych nie ma) accent którego posiadasz ma meeega dobrą ceną a z gravelów w oko wpadł mi giant anyroad ale to już wyższa cena Rożnicę są całkiem spore gdy bliżej się przyjrzysz rowerowi CX (Przełaj) a rowerowi typu Gravel. Na przełaju jest zdecydowanie szybciej na większości nawierzchni, rower jest zwinniejszy, masz bardziej pozycje aerodynamiczną i jest po prostu bardziej sportowy, a jego prowadzenie w terenie sporo trudniejsze. Na Gravelu łatwiej jedziesz w średnim terenie ale zdecydowanie wolniej. Jednak w trudniejszym terenie pojedzie, przełaj natomiast musi iść na plecy. Na asfalcie wiadomo... Gravel jedzie jak traktor. Pozycja jest bardziej wyprostowana, bardziej rekreacyjna. Podsumowując przełaj ma więcej z szosy a gravel z MTB. Edytowane 26 Września 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Godzinę temu, Kufir napisał: Lepiej powiedz kiedy i jakiego przełaja kupujesz Hmm... Zamienić XC na CX... No w tym roku na pewno już nie, dwa tygodnie temu kupiłem bowiem przecież jeszcze szosę. Ale myśl dojrzewa.
Zalas Opublikowano 26 Września 2017 Autor Opublikowano 26 Września 2017 2 godziny temu, Łabędź napisał: Hmm... Zamienić XC na CX... No w tym roku na pewno już nie, dwa tygodnie temu kupiłem bowiem przecież jeszcze szosę. Ale myśl dojrzewa. To nie zamieniaj XC na CX tylko szosę wymień na CX i dokup jakieś tanie gładkie oponki jak cię najdzie na jazdy po asfalcie Takim sposobem będziesz mieć prawie 3 rowery skompresowane w dwóch 1
hanus Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Ja powoli skłaniam się do kupienia drugiego kompletu do mojej przełajki. Tylko liczę kasę na razie I jeszcze, czy samemu coś próbować złożyć (na jakich częściach), czy kupić używane, nowe w tej sklepie :-D
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Wieczorem nadrobi się zaległości w pracy Piękna pogoda, pomimo uciążliwego wiatru było świetnie. Po takiej długiej przerwie czułem się, jakbym pierwszy raz jechał na nowych rowerze. Nagle wszędzie zrobiło się zielono. Ponoć cały ten tydzień ma być słoneczny, mam taką nadzieję. Pozdrower!
de Villars Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Tylko niestety chłodno, zwłaszcza przed zmierzchem. Ale nic to, przynajmniej można wreszcie popedałować. Po takiej przerwie to smakuje niesamowicie. 1
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Test nowych opon Schwalbe Kojak na trenażerze rolkowym. Wreszcie mogę pedałować bez zatyczek w uszach i wyrzutów sumienia, że sąsiedzi cierpią - jest cicho. Jutro testy w warunkach drogowych
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 @Sziva rolki są bezgłośne? Cichsze od zwykłych trenażerów?
Zalas Opublikowano 26 Września 2017 Autor Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Nie ma to jak romantyczna kąpiel z ukochaną Foto +18 ponieważ moja wybranka jest trochę już rozebrana Edytowane 26 Września 2017 przez Zalas 1
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 @zibi_j1 bezgłośne na pewno nie. Wystarczy minimalny bieżnik na oponie i hałas jest znaczny. Przy oponach terenowych dźwięk porównywalny jest z pracującą piłą motorową. Hałas w pewnym stopniu mogą też generować łożyska - jeśli wyrobią się gniazda na nie, to rolki stukają. Przy oponach Kojak jest nieporównywalnie ciszej niż przy oponach Marathon Supreme. Trenażer magnetyczny za to najwięcej hałasu generuje przy najmniejszym ustawionym oporze rolki. Im większy opór, tym ciszej u mnie to chodzi, więc wartość oporu mam ustawioną na 2 lub więcej (mam 8 stopni do wyboru). Do magnetycznego mam założoną na koło oponę Continental Hometrainer - jest ona bez bieżnika i dedykowana do trenażerów.
Franz Mauer Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Nawet brzydka pogoda nie przeszkodzi porządnemu rowerzyście wspierać szczytne cele. Zachęcam... 2
Rekomendowane odpowiedzi