Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w Styczniu wpisałem skrzynkę na narzędzia na listę rzeczy do kupienia. Dalej trzymam narzędzia w pudełku po butach xD 

Opublikowano

Czas na mały facelifting , nowy kokpit już jest, czekam tylko na chwyty

IMG_20170915_153017.jpg
Opublikowano
1 godzinę temu, pitmax napisał:

Czas na mały facelifting , nowy kokpit już jest, czekam tylko na chwyty

IMG_20170915_153017.jpg

Ładniutki :) Ale ja się bał bym śmigać na karbonowej kierze :P

Za to do mnie trafił staruszek na renowację i docelowo ma zastąpić mojego miejskiego szczura który już się trochę wysłużył :)
Zastanawiam się czy zostać przy projekcie szosy czy zrobić go na single-speeda (mam do tego większość potrzebnych materiałów)?

21767058_1185766411523957_1047907374_o.jpg
Opublikowano

Fajna szoska, reanimowałem podobną
1d75e0e3a897bbbf33a28c9365dada96.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@egzo23 lubię stare rowery :D 
@Sziva sytuacja wygląda tak. Posiadam zjazdówkę, crossówkę i szczura-starego holendra przerobionego na SS. W domu stoi jeszcze szosa (nie moja) ale mogę używać kiedy chcę (troszkę przymała na mnie). Teraz nabyłem od ziomka tę szosę ze zdjęcia i aktualnie jest w stanie nie nadającym się do jazdy dla tego zastanawiam się ponieważ podoba mi się koncepcja takiej old school'owej szosy lecz uważam że bez awaryjny single speed jest w pełni wystarczający do miasta. No i cholera nie wiem co zrobić. Chyba na razie wykrzesam ile się da z tego co jest a ewentualnie potem będę myślał nad przeróbkami :P

Opublikowano

Dużo radości sprawia odratowanie takiego roweru. Ta szosa została w stanie niezmienionym jeśli chodzi o osprzęt.

Opublikowano
19 minut temu, egzo23 napisał:

Dużo radości sprawia odratowanie takiego roweru. Ta szosa została w stanie niezmienionym jeśli chodzi o osprzęt.

Ja też po części na razie będę się tego trzymał i będę ratował co się da, lecz nie mam zielonego pojęcia co w tej szosie jest seryjne. Wiem tyle, że przednia opona z decathlonu :P

Opublikowano

W tej pokazanej wyżej nieorganiczne są opony i owijka. Reszta ori... I baaardzo stara. Aczkolwiek w świetnym stanie.

Opublikowano

Jedna bestia uwieszona, a spec nabawił się naklejek :D22345cbc51b132bf05698ca8cb2ced17.jpg

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zapoznajemy się z nowym rowerem :) Średnia poszła (dla mnie) znacząco w górę, a to dopiero początek :)

Mega, mega frajda :)

P.S. Zamieściłem dziś na YT nowy film na temat bukłaka i plecaka od Deutera - osobiście uznaję to za najlepsze rozwiązanie na dalsze jazdy na rowerze :)

Link tu: https://www.youtube.com/watch?v=d1HPXq1mTo0

lece3.jpg
Opublikowano

No i z głowy jazda na MTB na kilka dni :(. W serwisie rowerowym stała się tragedia, ale z racji tego, że dogaduję się z pracownikami i również jeżdżą na rowerach, to postanowiłem na własny koszt zamówić nowy. Chcieli dobrze, bo był lekko skrzywiony. Niestety jest to niestandardowy hak od TREKa i trzeba było utopić trochę grosza.

erhh.jpg
Opublikowano

Ja wylądowałem we Wiedniu :)
Z obserwacji zauważyłem że górują tu stare szosy i gravele.

Ale ja zawsze coś znajdę. BMX Party.

9415f3a3544c01cb0b52cdcff3db1ff4.jpg

• Lubię to! 2
Opublikowano

Dzisiaj wymieniłam gumowe gripy na miękkie silikonowe. Zobaczymy, jak się sprawdzą. 

20170917_170748.thumb.jpg.0c2e552928c606a90954b9ec3205a71d.jpg

Opublikowano

Za oknem lało, więc wytargałam z piwnicy trenażer magnetyczny i zaprzegłam do roboty aluminiowego Gianta. 

20170918_190541.jpg
Opublikowano

Jakby to nie brzmiało, dziś zabawa z pedałami. :D

IMG_20170919_125242.jpg
Opublikowano

A ja wczoraj w przypływie ładnej pogody wyciągnąłem fulla na mały urban freeride :D

21868370_1189734241127174_1426612101_o.jpg
Opublikowano

A zastanawiałem się na jakim rowerze będę jeździł w deszcz :D Przywróciłem do użytku KROSS Evado 6.0 (brat nie czyścił go od około roku) i kupiłem pierwsze lepsze błotniki jakie były dostępne w sklepie. Ciśnienie w oponach zmniejszone o 1 bar i wszystko wyczyszczone po to, aby po pierwszej deszczowej przejażdżce czyścić od nowa :D Co jak co, ale według mnie wygląda elegancko...

zdjecie_1.jpg
Opublikowano

A0sgmLg.jpg

Standardowe miejsce pierwszego postoju na niektórych trasach. Chyba widać, dlaczego.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Trzeba być twardym  nie mientkim :D odrobina deszczyku nie może przeszkadzać w dojeździe do pracy.

Rower.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...