Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Kufir napisał:

Tuż przed wjazdem w piękne jurajskie lasy gdzie polska złota jesień zagościła na dobre :)

U Ciebie nie pada?

Opublikowano
1 minutę temu, Franz Mauer napisał:

U Ciebie nie pada?

Wykorzystuje każde okienko pogodowe ;) Lepiej pokręcić nawet godzinkę w terenie tuż przed deszczem niż wcale :)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Franz Mauer napisał:

To są Ikony wogóle nie tublesowe, z którymi serwis rowerowy walczył i nic nie zdziałał. Nawet wstrzeliwanie ciśnieniowe nie pomogło. Wiedząc to odkupiłem te oponki za niewielkie pieniądze. Więc od razu napierw zapakowałem zwinięty w rulonik recznik w opone i wsadziłem ja na obręcz. Potem wystarczyło powietrze z kompresora ze stacji benzynowej i opona wskoczyła w ranty bez problemu. Potem odczekałem dłuższą chwilę bawiąc się nią, aby się jeszcze właściwie ułożyła. Na koniec, gdy jedna krawędź porzadnie siedziała w rancie drugą odciagnąłem, aby wyciagnąć ręcznik. Potem wsadziłem z porwrotem, pomydliłem i drugi rant wszedł również bez problemu. Problemy wynikały z tego, że oprócz zbyt elastycznej opony kolejnym problmem było jej złe przechowywanie, które spowodowało, że ścianki nie chciały rozchodzić się na boki. Ma na to jeszcze innysposób tj. poprzez wsadzenie dętki przed tubolesowaniem i pojeżdżenie trochę rowerem, ale zależało mi na czasie tym bardziej, że nie chciało mi się wykręcać już wentyli :)

O kurna dobre! O tym nie pomyślałem. Jak ja próbowałem zrobić ghetto tubeless'a też miałem problemy ze źle odkształconą oponą (strasznie mi wchodziła do środka obręczy i nie mogłem sobie poradzić :P Gdybym ja wcześniej na ciebie trafił xD a tak to teraz już zmieniłem oponki i nie potrzebuję tublessa :v 

Dobrym sposobem jest też wywinięcie opony na lewą stronę, podgrzanie suszarką i zostawienie na noc. U mnie sporo to pomogło ale nadal było za mało. U innych podobno działa :P 

Edytowane przez Zalas
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Zalas napisał:

Dobrym sposobem jest też wywinięcie opony na lewą stronę, podgrzanie suszarką i zostawienie na noc. U mnie sporo to pomogło ale nadal było za mało. U innych podobno działa

Też dobry patent. Najważniejsze jest, aby przynajmniej jedna krawędź siedziała porządnie w rancie,bo wtedy o połowę mniej roboty :)

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano

Przydałaby się jeszcze termoaktywna bielizna, gdyż moje jajka nieco narzekały na chłód. Ale ubiór za tę cenę jak najbardziej na plus. Dzięki @zibi_j1 za polecenie kurtki i spodenek :D

zdjęcie_21.jpg
Opublikowano

Dzisiaj wypad na zakupy do Decathlonu, w sumie nie wiem po co bo czekam i pilnuje rowerów.

Jedno jest pewne, ja to będę wiózł.

Czekam...

Życzcie mi cierpliwości :)

68ab0a6902168d76654d30c995f09f04.jpg

• Lubię to! 2
Opublikowano

Mimo kapryśnej pogody znalazła się luka na obcowanie z historią. Folwark w Gałowie (woj. dolnośląskie).

20171007_160837.jpg
Opublikowano

trzeba był skorzystać z wolnego od deszczu dnia

P0360036.JPG
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Wpadł do mnie @Puncu z Rudą i oto efekt :P 1acf92f3bee02f328e1127040e589505.jpg

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Zalas
Opublikowano

@m4rvell0us w identycznym zestawie dzisiaj walczyłem :) Tylko weź w tych spodniach spróbuj zrobić siku :D

Wrzucam fotę z dzisiaj jako zapowiedź relacji z wyprawy. Z pomocą @Kruupa i chłopaków zrobiłem dzisiaj swoją pierwszą "setkę" w życiu! Fota zrobiona na jednym z licznych podjazdów chwilkę po osiągnięciu tego dystansu. Obok mnie na zdjęciu Lisu. Człowiek który z rowerem chyba nawet śpi (w tym roku wykręcił ok 26 tys km)

22343772_1674601545925718_63672157_o.jpg
Opublikowano
5 minut temu, zibi_j1 napisał:

@m4rvell0us w identycznym zestawie dzisiaj walczyłem :) Tylko weź w tych spodniach spróbuj zrobić siku :D

Wrzucam fotę z dzisiaj jako zapowiedź relacji z wyprawy. Z pomocą @Kruupa i chłopaków zrobiłem dzisiaj swoją pierwszą "setkę" w życiu! Fota zrobiona na jednym z licznych podjazdów chwilkę po osiągnięciu tego dystansu. Obok mnie na zdjęciu Lisu. Człowiek który z rowerem chyba nawet śpi (w tym roku wykręcił ok 26 tys km)

22343772_1674601545925718_63672157_o.jpg

Super gratuluje...ale czepnę się :) Widzę nóżkę ? Poważnie ? :) 

Opublikowano
3 minuty temu, adambike napisał:

Poważnie ?

Tak. Lepsza nóżka niż poobdzierane gripy warte 150 zł ;) Niebawem jej nie będzie bo już ledwo się trzyma ale korzystam z niej każdego dnia... I trudno będzie się obyć bez..

Opublikowano

ok spoko :) 

Ps. gripy są zakończone kapslami :) 

Opublikowano
2 minuty temu, adambike napisał:

ok spoko :) 

Ps. gripy są zakończone kapslami :) 

I rogami które obdzierają się od intensywniejszego patrzenia na nie :D

Opublikowano

i tu dochodzimy do rogów, też kiedyś miałem do czasu kiedy postanowiły:

1: złapać gałąź

2. skleszczyć się na zawodach mtb z innym gościem :)

Opublikowano (edytowane)

Piękny dzień dzisiaj, choć nieco chłodny i wietrzny. 

Tym razem zahaczyłem o Jezioro Czarne w gminie Świeszyno. Przy okazji inne miejsca też, ale to było warte uwiecznienia.

Rower6.thumb.jpg.b9239f4b4b6c963fb39f3f19a129efd2.jpg

Edytowane przez Jacenty
Opublikowano

Rowerowa Kraina - Arco, Włochy21d02e240f7ea890753e16316e656e04.jpg

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 2
Opublikowano

KD5MeYm.jpg

Troszkę wiało albo po co buty MTB powinny umożliwiać normalne chodzenie.

Opublikowano (edytowane)

Testujemy staruszka z @Puncuf3f196f57039e9b4e969ae5b4c5f6743.jpg

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Zalas
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...