Skocz do zawartości

Indiana - wszystko o rowerach tej marki.

kamils.
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, pawellabedz napisał:

Indiana to raczej na razie eksperyment jeśli budżet się zepnie to pewnie będą damskie modele

Są damskie Indiany ale o poziomie rażąco niższym. Zresztą w wielu markach tak jest. Pół biedy jeśli są małe rozmiary w wyższych klasach, niestety w Indianach tylko 19 i 21 :(

Opublikowano

Podczas walki z linkami i pancerzami wczoraj okazało się że mam zjechany gwint suportu po lewej stronie :(

Do czego został przewidziany ten otwór?

4e18ccea5ec347f807cf40e8be271e02.jpg

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wolek napisał:

Podczas walki z linkami i pancerzami wczoraj okazało się że mam zjechany gwint suportu po lewej stronie :(

Do czego został przewidziany ten otwór?

4e18ccea5ec347f807cf40e8be271e02.jpg

Reklamuj w ME, prawdopodobnie dostaniesz nowy rower. Nie sądzę aby mieli same ramy na wymiany gwarancyjne, a otwór  jest do wpuszczenia linki do opuszczanej sztycy. Dziwne że nie jest zaślepiony 

Edytowane przez hudezz
Dodanie treści
Opublikowano

Wyjąłem zaślepkę. Wypuszczam przewód i później puszczam go po ramie?

Opublikowano
54 minuty temu, hudezz napisał:

otwór  jest do wpuszczenia linki

Gdzie Ty się dopatrzyłeś otworu na tej uwalonej po siodełko ramie xD?

1 godzinę temu, wolek napisał:

po lewej stronie

Ale wiesz że masz tam prawy gwint?

Czyli odkręcisz w odwrotną stronę niż pokazuje strzałka na misce 

Opublikowano

Ja to wiem, pytanie czy osoba która składała ten rower to wie:)

No właśnie ledwo co się tego dopatrzyłem tej zaślepki, ale chyba jestem pierwszy który to zauważył smile.png

Opublikowano

Średnio z czasem i chce jeździć dokąd jest pogoda. Zamówię nowy suport i spróbuje wkręcić. Na miskach jest bardziej zjechany niż w ramie :(

• Lubię to! 1
Opublikowano
14 godzin temu, pawelll napisał:

Tylko, że z tego co pisze @pawellabedz to czy kupi X7 czy X8 nie będzie zadowolony. Jeśli zazwyczaj jeździ na 44-15 to w obu będzie używał blatu 36 i 2 najmniejszych zębatek z tyłu. No chyba że od razu wymieni przód na 42 i kasetę na 11-32 albo 25. I wtedy będzie zadowolony. Tylko takie zakresy przełożeń to mało do MTB pasują :)

Ja nie muszę być zadowolony bo jestem #teammerida więc będę jeździł na 3x8 i na 3x9 dopóki nie odpadnie malowanie 😛

13 godzin temu, pawelll napisał:

Są damskie Indiany ale o poziomie rażąco niższym. Zresztą w wielu markach tak jest. Pół biedy jeśli są małe rozmiary w wyższych klasach, niestety w Indianach tylko 19 i 21 :(

To zostaje juliet od meridy albo liv od gianta jako rowery typowo damskie

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

Nie do Ciebie :),ktoś się zastanawiał czy 19 będzie OK,ale nie wiedziałem ile ma wzrostu. Już wiem że 178cm i 19 będzie OK

Hm. mam trochę dylemat. Przymierzałem się do Kross Level 7.0 2020 rozmiar M . Sprawdziłem wymiary, i wygląda że jest podobnie jak Indiana, a Kross wydał mi się o wiele za duży, właściwie dotykałem ramy. 

Kross

St   480

T T  612

HT  110

Reach 433

Stack 624

Mam rację?

Mógłby ktoś zmierzyć reach i stack  w Indiana x7 19?

Edytowane przez Krzysno
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysno napisał:

zmierzyć reach i stack  w Indiana x7 19

Jestem od Ciebie o 1cm niższy i nie uważam że M 19" jest za duże ;)

W dniu 2.09.2020 o 14:29, Accent_Szaj napisał:

umieścił je w tabelce

25971.jpg.15595666158c4be838e98b5f5fab18c0.thumb.jpg.4ac0a96a161ad8b50bef889323bbdcfe.jpg

1767816336_Indiana-porwnanie.jpg.4fd592307d89f68ba52e3b123199947d.thumb.jpg.8fe6aee72b9d47ec3c76b0f5172c5f5b.jpg

Na 1 stronie masz wszystkie wymiary

Opublikowano

Mam na privie inny pomiar od innego kolegi i te wartości sporo się różnią.  Jak wroce do domu to podeślę dla porownania.

Opublikowano
3 minuty temu, michal82 napisał:

Mam na privie inny pomiar od innego kolegi i te wartości sporo się różnią.  Jak wroce do domu to podeślę dla porownania.

Wiesz to nie są pomiary laboratoryjne więc nie jest to pomiar z dokładnością co do jednego nanometra 😛 poza tym i tak pomiar pomiarem a rower może nie pasować do każdego nie rozumiem tego jarania się pomiarami

Opublikowano
Godzinę temu, michal82 napisał:

innego kolegi

On ma 19 czy 21?

Opublikowano
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

Na 1 stronie masz wszystkie wymiary

Nie ma reach I stack dla 19

Opublikowano
15 minut temu, Krzysno napisał:

Nie ma reach I stack dla 19

Jeśli ma 21 to czemu się dziwisz że te wymiary są różne ? Bo to tak jakbym się dziwił że nie dostałem s-worksa jak zamówiłem speca na sorze

Opublikowano
14 minut temu, Krzysno napisał:

reach I stack dla 19

Tak wiem.

Dlaczego wnioskujesz że M jest za duży?

Opublikowano
1 minutę temu, Accent_Szaj napisał:

Tak wiem.

19 to jest m ? Coś bardzo kellysova ta m

Opublikowano
1 minutę temu, pawellabedz napisał:

19 to jest m ?

Indiana nie ma literek.

Ja przyjmuje 

XS 15

S 17

M 19

L 21

XL 23

Opublikowano
1 minutę temu, Accent_Szaj napisał:

Indiana nie ma literek.

Ja przyjmuje 

XS 15

S 17

M 19

L 21

XL 23

To tak bardzo kellys rozmiarówka bo jak wielki musisz być żeby m dla ciebie była 19

3 minuty temu, pawellabedz napisał:

To tak bardzo kellys rozmiarówka bo jak wielki musisz być żeby m dla ciebie była 19

Ja pewnie z trudem ale bym ujechał na 18 a mam 185 cm ale na większy rower niż 21 bym nie próbował nawet wsiadać

Opublikowano
8 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Dlatego że mierzyłem Kross "S" oraz "M" na kołach 29. S był super a M dotykałem krokiem ramy. A Kross M ma taką samą długość rury podsiodlowej jak Indiana 19

Opublikowano
Teraz, Krzysno napisał:

Dlatego że mierzyłem Kross "S" oraz "M" na kołach 29. S był super a M dotykałem krokiem ramy. A Kross M ma taką samą długość rury podsiodlowej jak Indiana 19

To kupuj krossa bo Indiana ma tylko dwa rozmiary ewentualnie szukaj używek

Opublikowano
4 minuty temu, pawellabedz napisał:

To kupuj krossa bo Indiana ma tylko dwa rozmiary ewentualnie szukaj używek

Taki miałem zamiar 😉 ale najbardziej miękkie przełożenie ma 26-36. Dla mnie za twardo.