Skocz do zawartości

Klub miłośników rowerów gravelowych

GrochowaMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, El Chupacabra napisał:

Witajcie

Jestem wstępnie zainteresowany zakupem gravela, ale przed jakąkolwiek decyzją muszę rozwiać kilka wątpliwości.

Od 10 lat jeżdżę na mtb 26 kross level8, i zdarza mi się zabierać z sobą psa który jest przywiązany do kierownicy + pałąk dzięki któremu nie pląta się smycz. Czy zamontuję coś takiego w gravelu (foto)?  Nie mam gdzie zobaczyć tych rowerów, a na stronach producentów wygląda ze raczej ciasno jest pod mostkiem (np merida silex 400)

cc2a629d424612d3.jpg

b5d9ef8af02dc9fe.jpg

Mam Silexa 400. 3 podkładki są fabrycznie pod mostkiem, spokojnie zmieścisz tam to urządzenie. 

Edytowane przez Rebeliant86
Opublikowano

Dziękuję za szybkie odpowiedzi, to bardzo pozytywne dla mnie i psa informacje. Myślę ze z czasem jak zaczną się pojawiać modele na 2021 będę jeszcze podpytywał o różne inne pierdoły

Opublikowano

Czy mamy na forum użytkowników Cuba Cross Race lub Cross Race C62? Mogą być też inni użytkownicy przełajek. Mam kilka pytań.

Opublikowano

Cuba Cross Race wersja aluminiowa. Na forum jest nawet wątek o tym rowerze.

Opublikowano
W dniu 1.10.2020 o 20:34, Fimala napisał:

Czy mamy na forum użytkowników Cuba Cross Race lub Cross Race C62? Mogą być też inni użytkownicy przełajek. Mam kilka pytań.

IMG_20201004_111218.thumb.jpg.0d5b1c1cd21a91acd914c4aad584958e.jpg

Cube Cross Race 2016. Wersja przystosowana do wyścigów ulicznych. Rozważam też inne zastosowania w najbliższej przyszłości 😉

Opublikowano

Który z tych rowerów kupić

Rower szosowy gravel Boardman M ( 165 cm - 178cm ) Leszno • OLX.pl
https://m.olx.pl/oferta/rower-szosowy-gravel-boardman-m-165-cm-178cm-CID767-IDGGxn9.html?reason=
Rower Przełajowy Accent CX One Gravel Przełaj Endurance Szosa Fitness Rzeszów • OLX.pl
https://m.olx.pl/oferta/rower-przelajowy-accent-cx-one-gravel-przelaj-endurance-szosa-fitness-CID767-IDGvE2F.html?reason=
Gravel Fuji Jari 2. 5 rozm 52 Łaziska Górne Brada • OLX.pl
https://m.olx.pl/oferta/gravel-fuji-jari-2-5-rozm-52-CID767-IDGHTzw.html?reason=

Opublikowano
W dniu 1.12.2019 o 22:24, IOO napisał:

Tak na wieczór:

Słaba kadencja na podjaździe ;)

Opublikowano
12 godzin temu, jakubhiszpan napisał:

Który z tych rowerów kupić

Rower szosowy gravel Boardman M ( 165 cm - 178cm ) Leszno • OLX.pl
https://m.olx.pl/oferta/rower-szosowy-gravel-boardman-m-165-cm-178cm-CID767-IDGGxn9.html?reason=
Rower Przełajowy Accent CX One Gravel Przełaj Endurance Szosa Fitness Rzeszów • OLX.pl
https://m.olx.pl/oferta/rower-przelajowy-accent-cx-one-gravel-przelaj-endurance-szosa-fitness-CID767-IDGvE2F.html?reason=
Gravel Fuji Jari 2. 5 rozm 52 Łaziska Górne Brada • OLX.pl
https://m.olx.pl/oferta/gravel-fuji-jari-2-5-rozm-52-CID767-IDGHTzw.html?reason=

Dwa to przełaje, jeden to gravel. Jesli szukasz gravela to Fuji.

Opublikowano

Witam, przymierzam się do zakupu ARGON 18 DARK MATTER 105 DISC, czy ktoś może dodać swoją opinie w/w temacie. Generalnie szukam dobrego gravela w przedziale do 14 tys. zł Może ktoś coś polecic alternatywnie za argona. Przesiadam się z Fuji Jari z ramą 56 niestety mam 179 cm wzrostu i źle dopasowaną ramę. 

Będę wdzięczny za pomoc w temacie. 

Opublikowano

Fajna kierownica.

Bartolomeus ja też poszukuję gravela w tej cenie ale mam dość specyficzne wymagania ( rohloff + "damska" rama) i zdecydowałem się na zamówienie customowego roweru .
Będzie dokładnie taki jaki potrzebuje

Opublikowano (edytowane)

@bartolomeus jak szukasz roweru do 14-15 tys to raczej ogranicza Ciebie wyobraźnia niż budżet. Powiedz nam czego szukasz a najlepiej załóż odpowiedni temat bo jak widzisz nie tylko Ty szukasz podobnych egzemplarzy :)

@SnikerS Jedynie co przykuło moją uwagę w tej kierownicy to wygięcie ala lemondka. Cała reszta pomysłów jak dla mnie jest nietrafiona. Dolny chwyt używany ale czy potrzebuje specjalnych wyprofilowanych rączek żeby przytrzymać się w wyjątkowych sytuacjach. Wiadomo że tak mocne pochylenie na długich trasach jest niewygodne więc i ręce nie zdążą zdrętwieć. 98% czasu człowiek spędza czas na łapach a ta cała reszta wywijasów to jak dla mnie niepotrzebna waga. Wybacz mi ale to jest bubel :)

Edytowane przez Yan
Opublikowano (edytowane)

Ja w terenie używam dużo górnego chwytu, a mam obecnie drobne problemy z bólami i czasami podrażnioną skórą na dłoniach po takich wymagających trasach, więc te gripy na górny chwyt wydają się ciekawe. Co do dolnego chwytu, to się zgadzam, ale one są opcjonalne i też bym ich nie brał przy ewentualnym zamówieniu.

Ciekawy profil i rozgięcie + górne gripy + wygięcie ala lemondka i na montaż np. lampki czy jakiegoś bagażu = wydaje się ciekawa opcja do rozważenia przy wymianie kierownicy

Edytowane przez SnikerS
Opublikowano

Cześć,

Jakiś czas temu stałem się posiadaczem roweru Serious Grafix Pro - poniżej przesyłam zdjęcie. Jak do tej pory nie było wielu okazji do testów, ale dotychczasowe wrażenia z jazdy są jak najbardziej pozytywne. 

Rozglądam się za oponami o bardziej leśnym bieżniku niż moje Schwalbe G-One allrounder, czy ktoś jest w stanie wskazać coś godnego uwagi ?

Rower będzie też służył do jazdy z przyczepką i dlatego musze się rozejrzeć za odpowiednią osią. Niestety na obecnej nie ma żadnych oznaczeń, tak więc najpierw muszę wykonać odpowiednie pomiary.

IMG_1804.JPG
Opublikowano
W dniu 19.10.2020 o 15:33, Łukasz Tkacz napisał:

@korki Jeśli chcesz coś dobrego na okres jesienny do lasu tj. gdy może być błoto itd, to polecam Gravelelkingi AC/Mud (to jedno i to samo, producent tylko zmienił nazwę i nowsze mają AC). Są w rozmiarze 700x35, więc takim samym jak masz obecnie. Na asfalcie będzie wolniej, ale przyczepność jest bajka. 

Pytanie do doświadczonych. Jak producent podaje, że w ramę wejdzie opona 35C, to wejdzie opona z solidnym bieżnikiem czy raczej nastawiać się na gravelove 32C?

Opublikowano
2 godziny temu, bolko napisał:

Pytanie do doświadczonych. Jak producent podaje, że w ramę wejdzie opona 35C, to wejdzie opona z solidnym bieżnikiem czy raczej nastawiać się na gravelove 32C?

Normalnie 35C z konkretnym bieżnikiem

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i pasjonatów 2kółek jestem tu nowy, i chciałem się przywitać. Mieszkam w Przemyślu posiadam gravelka Accent Furious rocznik 2019.Pozdrowienia dla wszystkich. 

20190313_123439.jpg

Proszę o podpowiedzi jaki kupić bagażnik aluminiowy na tył do Accenta , jak ma ktoś fajny sprawdzony. 

Edytowane przez Kolo1984
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hej, ja na świeżo...

powiedzcie, znalazłem taką stronę:

...

Wygląda jak strona TREKa, lecz nie jest to oficjalna strona treka. Na jakieś 98% jest coś z nią nie tak, zwłaszcza patrząc po cenach rowerów... Jeśli już się z tym spotkaliście, to powiedzcie proszę, ufać nie ufać, olać i szukać dalej czy może coś na niej próbować?

Edytowane przez PrzeLuka
Uprasza się o nie linkowanie stron o wątpliwej reputacji.
Opublikowano

Zapomnij o tej stronie! Przez monitor czuć jak śmierdzi!

Tam są rowery warte 20-30tyś wystawiona za 335euro w promocji za 75euro!

• Pomógł 1
Opublikowano
4 minuty temu, El Chupacabra napisał:

Zapomnij o tej stronie! Przez monitor czuć jak śmierdzi!

Tam są rowery warte 20-30tyś wystawiona za 335euro w promocji za 75euro!

No dokładnie, w sensie to się nie może udać 🤣 więc jakiś głęboki fake albo coś w ten deseń

Opublikowano

To strona stworzona do wyłudzania pieniędzy. Omijać szerokim łukiem, bezwględnie nawet nie testować i nie wpisywać żadnych danych. W ten sposób kradnie się co się da, dane osobowe, karty kredytowe itp. 

Opublikowano

@nemrod jest już na stronie deca

Za 10 z hakiem.

Obejrzałem wszystko co możliwe o nim samym i jak oraz gdzie produkują ramy (Włochy).

No ale ta cena raczej dla szejków, chociaż z drugiej strony patrząc na konkurencje to triban jest tańszy o 50%.

Opublikowano
4 godziny temu, beneq napisał:

@nemrod jest już na stronie deca

Za 10 z hakiem.

Obejrzałem wszystko co możliwe o nim samym i jak oraz gdzie produkują ramy (Włochy).

No ale ta cena raczej dla szejków, chociaż z drugiej strony patrząc na konkurencje to triban jest tańszy o 50%.

Z tą ceną dla szejków to nie przesadzaj. Jeden z najtańszych tytanów na rynku. Lepiej chyba tylko wychodzą propozycje od Planet X.