Rebeliant86 Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) 41 minut temu, El Chupacabra napisał: Witajcie Jestem wstępnie zainteresowany zakupem gravela, ale przed jakąkolwiek decyzją muszę rozwiać kilka wątpliwości. Od 10 lat jeżdżę na mtb 26 kross level8, i zdarza mi się zabierać z sobą psa który jest przywiązany do kierownicy + pałąk dzięki któremu nie pląta się smycz. Czy zamontuję coś takiego w gravelu (foto)? Nie mam gdzie zobaczyć tych rowerów, a na stronach producentów wygląda ze raczej ciasno jest pod mostkiem (np merida silex 400) Mam Silexa 400. 3 podkładki są fabrycznie pod mostkiem, spokojnie zmieścisz tam to urządzenie. Edytowane 30 Września 2020 przez Rebeliant86
El Chupacabra Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Dziękuję za szybkie odpowiedzi, to bardzo pozytywne dla mnie i psa informacje. Myślę ze z czasem jak zaczną się pojawiać modele na 2021 będę jeszcze podpytywał o różne inne pierdoły
Fimala Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Czy mamy na forum użytkowników Cuba Cross Race lub Cross Race C62? Mogą być też inni użytkownicy przełajek. Mam kilka pytań.
Yan Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Cuba Cross Race wersja aluminiowa. Na forum jest nawet wątek o tym rowerze.
Commuter69 Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 W dniu 1.10.2020 o 20:34, Fimala napisał: Czy mamy na forum użytkowników Cuba Cross Race lub Cross Race C62? Mogą być też inni użytkownicy przełajek. Mam kilka pytań. Cube Cross Race 2016. Wersja przystosowana do wyścigów ulicznych. Rozważam też inne zastosowania w najbliższej przyszłości 😉
jakubhiszpan Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Który z tych rowerów kupić Rower szosowy gravel Boardman M ( 165 cm - 178cm ) Leszno • OLX.pl https://m.olx.pl/oferta/rower-szosowy-gravel-boardman-m-165-cm-178cm-CID767-IDGGxn9.html?reason= Rower Przełajowy Accent CX One Gravel Przełaj Endurance Szosa Fitness Rzeszów • OLX.pl https://m.olx.pl/oferta/rower-przelajowy-accent-cx-one-gravel-przelaj-endurance-szosa-fitness-CID767-IDGvE2F.html?reason= Gravel Fuji Jari 2. 5 rozm 52 Łaziska Górne Brada • OLX.pl https://m.olx.pl/oferta/gravel-fuji-jari-2-5-rozm-52-CID767-IDGHTzw.html?reason=
PiotrKr Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 W dniu 1.12.2019 o 22:24, IOO napisał: Tak na wieczór: Słaba kadencja na podjaździe
Fimala Opublikowano 7 Października 2020 Opublikowano 7 Października 2020 12 godzin temu, jakubhiszpan napisał: Który z tych rowerów kupić Rower szosowy gravel Boardman M ( 165 cm - 178cm ) Leszno • OLX.pl https://m.olx.pl/oferta/rower-szosowy-gravel-boardman-m-165-cm-178cm-CID767-IDGGxn9.html?reason= Rower Przełajowy Accent CX One Gravel Przełaj Endurance Szosa Fitness Rzeszów • OLX.pl https://m.olx.pl/oferta/rower-przelajowy-accent-cx-one-gravel-przelaj-endurance-szosa-fitness-CID767-IDGvE2F.html?reason= Gravel Fuji Jari 2. 5 rozm 52 Łaziska Górne Brada • OLX.pl https://m.olx.pl/oferta/gravel-fuji-jari-2-5-rozm-52-CID767-IDGHTzw.html?reason= Dwa to przełaje, jeden to gravel. Jesli szukasz gravela to Fuji.
bartolomeus Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Witam, przymierzam się do zakupu ARGON 18 DARK MATTER 105 DISC, czy ktoś może dodać swoją opinie w/w temacie. Generalnie szukam dobrego gravela w przedziale do 14 tys. zł Może ktoś coś polecic alternatywnie za argona. Przesiadam się z Fuji Jari z ramą 56 niestety mam 179 cm wzrostu i źle dopasowaną ramę. Będę wdzięczny za pomoc w temacie.
SnikerS Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Co myślicie o takiej kierownicy? Nowość od Redshift, gravelowo powyginana kierownica z dodatkowymi gripami zwiększającymi komfort i bonusowym przednim chwytem. Do turystycznej jazdy taki wynalazek będzie bardziej sensowny niż lemondka? Wygląda trochę pokracznie, ale kusi mimo ceny https://redshiftsports.com/products/kitchen-sink-handlebar?variant=32548771266639
liftlodz Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Fajna kierownica.Bartolomeus ja też poszukuję gravela w tej cenie ale mam dość specyficzne wymagania ( rohloff + "damska" rama) i zdecydowałem się na zamówienie customowego roweru . Będzie dokładnie taki jaki potrzebuje
Yan Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) @bartolomeus jak szukasz roweru do 14-15 tys to raczej ogranicza Ciebie wyobraźnia niż budżet. Powiedz nam czego szukasz a najlepiej załóż odpowiedni temat bo jak widzisz nie tylko Ty szukasz podobnych egzemplarzy @SnikerS Jedynie co przykuło moją uwagę w tej kierownicy to wygięcie ala lemondka. Cała reszta pomysłów jak dla mnie jest nietrafiona. Dolny chwyt używany ale czy potrzebuje specjalnych wyprofilowanych rączek żeby przytrzymać się w wyjątkowych sytuacjach. Wiadomo że tak mocne pochylenie na długich trasach jest niewygodne więc i ręce nie zdążą zdrętwieć. 98% czasu człowiek spędza czas na łapach a ta cała reszta wywijasów to jak dla mnie niepotrzebna waga. Wybacz mi ale to jest bubel Edytowane 14 Października 2020 przez Yan
SnikerS Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Ja w terenie używam dużo górnego chwytu, a mam obecnie drobne problemy z bólami i czasami podrażnioną skórą na dłoniach po takich wymagających trasach, więc te gripy na górny chwyt wydają się ciekawe. Co do dolnego chwytu, to się zgadzam, ale one są opcjonalne i też bym ich nie brał przy ewentualnym zamówieniu. Ciekawy profil i rozgięcie + górne gripy + wygięcie ala lemondka i na montaż np. lampki czy jakiegoś bagażu = wydaje się ciekawa opcja do rozważenia przy wymianie kierownicy Edytowane 14 Października 2020 przez SnikerS
korki Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 Cześć, Jakiś czas temu stałem się posiadaczem roweru Serious Grafix Pro - poniżej przesyłam zdjęcie. Jak do tej pory nie było wielu okazji do testów, ale dotychczasowe wrażenia z jazdy są jak najbardziej pozytywne. Rozglądam się za oponami o bardziej leśnym bieżniku niż moje Schwalbe G-One allrounder, czy ktoś jest w stanie wskazać coś godnego uwagi ? Rower będzie też służył do jazdy z przyczepką i dlatego musze się rozejrzeć za odpowiednią osią. Niestety na obecnej nie ma żadnych oznaczeń, tak więc najpierw muszę wykonać odpowiednie pomiary.
bolko Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 W dniu 19.10.2020 o 15:33, Łukasz Tkacz napisał: @korki Jeśli chcesz coś dobrego na okres jesienny do lasu tj. gdy może być błoto itd, to polecam Gravelelkingi AC/Mud (to jedno i to samo, producent tylko zmienił nazwę i nowsze mają AC). Są w rozmiarze 700x35, więc takim samym jak masz obecnie. Na asfalcie będzie wolniej, ale przyczepność jest bajka. Pytanie do doświadczonych. Jak producent podaje, że w ramę wejdzie opona 35C, to wejdzie opona z solidnym bieżnikiem czy raczej nastawiać się na gravelove 32C?
Fimala Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 2 godziny temu, bolko napisał: Pytanie do doświadczonych. Jak producent podaje, że w ramę wejdzie opona 35C, to wejdzie opona z solidnym bieżnikiem czy raczej nastawiać się na gravelove 32C? Normalnie 35C z konkretnym bieżnikiem
Kolo1984 Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i pasjonatów 2kółek jestem tu nowy, i chciałem się przywitać. Mieszkam w Przemyślu posiadam gravelka Accent Furious rocznik 2019.Pozdrowienia dla wszystkich. Proszę o podpowiedzi jaki kupić bagażnik aluminiowy na tył do Accenta , jak ma ktoś fajny sprawdzony. Edytowane 29 Października 2020 przez Kolo1984
Bujak Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 @Kolo1984 nie sprawdzałem jakie masz mocowania, ale ten bagażnik bardzo mi pasuje - wąski, pasuje wizualnie do gravela i jest dobry do sakw.ELOPS Bagażnik rowerowy 900 ultra lekki89.99złhttps://www.decathlon.pl/-id_8402094.html
Barkos Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Hej, ja na świeżo... powiedzcie, znalazłem taką stronę: ... Wygląda jak strona TREKa, lecz nie jest to oficjalna strona treka. Na jakieś 98% jest coś z nią nie tak, zwłaszcza patrząc po cenach rowerów... Jeśli już się z tym spotkaliście, to powiedzcie proszę, ufać nie ufać, olać i szukać dalej czy może coś na niej próbować? Edytowane 8 Listopada 2020 przez PrzeLuka Uprasza się o nie linkowanie stron o wątpliwej reputacji.
El Chupacabra Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zapomnij o tej stronie! Przez monitor czuć jak śmierdzi! Tam są rowery warte 20-30tyś wystawiona za 335euro w promocji za 75euro! 1
Barkos Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 4 minuty temu, El Chupacabra napisał: Zapomnij o tej stronie! Przez monitor czuć jak śmierdzi! Tam są rowery warte 20-30tyś wystawiona za 335euro w promocji za 75euro! No dokładnie, w sensie to się nie może udać 🤣 więc jakiś głęboki fake albo coś w ten deseń
Rebeliant86 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 To strona stworzona do wyłudzania pieniędzy. Omijać szerokim łukiem, bezwględnie nawet nie testować i nie wpisywać żadnych danych. W ten sposób kradnie się co się da, dane osobowe, karty kredytowe itp.
Nemrod Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Trochę o Tribanie grvl900: https://road.cc/content/tech-news/decathlon-releases-triban-grvl900-titanium-gravel-bike-278657?amp
beneq Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 @nemrod jest już na stronie decaZa 10 z hakiem.Obejrzałem wszystko co możliwe o nim samym i jak oraz gdzie produkują ramy (Włochy).No ale ta cena raczej dla szejków, chociaż z drugiej strony patrząc na konkurencje to triban jest tańszy o 50%.
Fimala Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 4 godziny temu, beneq napisał: @nemrod jest już na stronie deca Za 10 z hakiem. Obejrzałem wszystko co możliwe o nim samym i jak oraz gdzie produkują ramy (Włochy). No ale ta cena raczej dla szejków, chociaż z drugiej strony patrząc na konkurencje to triban jest tańszy o 50%. Z tą ceną dla szejków to nie przesadzaj. Jeden z najtańszych tytanów na rynku. Lepiej chyba tylko wychodzą propozycje od Planet X.
Rekomendowane odpowiedzi