SzpiceR Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 4 godziny temu, damiano87 napisał: Cześć - witam wszystkich - wszyscy pytają o rowerki do danej kwoty - pytam i ja tylko trochę nietypowo. Budżet mam do 15 tyś na wszystko natomiast bardziej mi zależy na info, w którą stronę iść - mianowicie: Aktualnie jeżdżę na kross evado 9.0 - robię trasy ok 50-120 km( średnia prędkość ok 25-27km/h) i przy tych trasach w okolicach 100 km już się robi mało wygodnie i mało efektywnie.Teren po którym się poruszam jest raczej nizinny z niewielkimi wzniesieniami ew krótkimi podjazdami.Zależy mi na szosie, która pozwoli na dłuższe i szybsze trasy.Największym problemem jest waga - ważę ok 115 km. W którą stronę powinienem iść aby nie rozwalić tego roweru w 2 tyg- karbonowa rama wytrzyma? Osprzęt o którym myślę to 105 lub ultegra. Podpowiecie, w którą stronę iść? Rama wytrzyma, gorzej z kołami. Możliwe, że będziesz musiał zlecić poskładanie czegoś pod Twoją wagę Nooo i raczej unikałbym "wyczynowych", wylajtowanych rowerów, które producenci tworzą dla osób o typowo kolarskiej masie.
damiano87 Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 49 minut temu, news_ napisał: Dokładnie mam, miałem identyczny problem i nawet mam tą samą wagę Ja w zasadzie już zdecydowałem się na Canyon Endurace sf cl 8.0 czyli Carbon, ale dwa razy byłem w showroom canyon żeby być pewnym i to jest rower dla mnie. Testowałem tez w innym sklepie trek Emonda z Carbonu, tez jest ok ale canyon lepiej mi leży. Co do wagi, limit dla canyon według obsługi w showroom 120 kg cyklisty i jak mi powiedział nie przejmuj się bo tez miałem obawy. Nawet przez 30 min. katowałem go na parkingu robiąc sprinty, jak na głupka się patrzyli i rower przeżył :). Obok nich jest taki placyk z muldami ubitej ziemi dla dzieciaków i nawet tam go przetestowałem W tym showrooom pracują ludzie którzy tez robią te rowery w fabryce i się nimi interesują, mi udało się trafić na gościa który wytłumaczył i wybił mi z głowy opcje z grail plus inne opony, BTW Grail sf cl. - wcale nie jest szybki na tych oponach jak opisują przeróżnych testach Podsumowując, mam/miałem podobny budżet i wagę. Mój wybór skupił się pomiędzy trek a Canyon bo jak zaczniesz testować wszystkich producentów to ci sezonu nie starczy . Zacznij od ceny, jaki osprzęt cię interesuje i wyglądu a później z dwóch/trzech wybierz ten który ci bardziej leży , ja tak zrobiłem. powodzenia, Marek Dzięki dużo myślałem o canyon ale martwi mnie konieczność odwiedzin naszego niemieckiego sąsiada aby usiąść na rowerze chyba ze zna ktoś jakieś miejscówki w pl? 32 minuty temu, SzpiceR napisał: Rama wytrzyma, gorzej z kołami. Możliwe, że będziesz musiał zlecić poskładanie czegoś pod Twoją wagę Nooo i raczej unikałbym "wyczynowych", wylajtowanych rowerów, które producenci tworzą dla osób o typowo kolarskiej masie. Dlatego biorę pod uwagę rower nawet za ok 10 tys ale pod warunkiem ze dostosuje go tak aby wytrzymał dość długo w dobrej kondycji. Nie oszukujmy się ścigać nigdy się nie będę ale jeździć uwielbiam i nie zrezygnuje z tego
SzpiceR Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 8 minut temu, damiano87 napisał: Dlatego biorę pod uwagę rower nawet za ok 10 tys ale pod warunkiem ze dostosuje go tak aby wytrzymał dość długo w dobrej kondycji. Nie oszukujmy się ścigać nigdy się nie będę ale jeździć uwielbiam i nie zrezygnuje z tego Szczerze mówiąc zrobiłbym trochę inaczej. Z racji, że ma być to pierwsza szosa i nie do końca wiesz czego potrzebujesz to zacząłbym od tańszego roweru alu o jakiejś przyjaznej geometrii, nawet canyon al 7.0 czy rose pro sl (ma być niby nowa odsłona w najbliższym czasie). Sprzętowo spoko, ramy przyzwoite, koła powinny trochę wytrzymać. Pojeździsz sezon, zrozumiesz o co w szosie chodzi i sam wybierzesz kolejny rower zdając sobie sprawę ze swoich potrzeb. Nooo chyba, że podchodzisz do tego "kto bogatemu zabroni" i kupno roweru za kilkanaście tys, który może okazać się niewypałem Cię nie rusza, wtedy nie ma tematu😁
pawel-siwy Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 Też bym poszedł w coś tańszego jeżeli sam nie wiesz jaka geometria będzie dla ciebie ok, a jeżeli chodzi o koła ja kupowałem Fulcrum Racing 7 LG info od producenta 110 kg jak zaczynalem to moja waga pokazywała 106 kg. Z kołami nic się nie stało przez dwa lata po nie zawsze dobrej jakości asfalcie. Cena w okolicach 800-900 zl za koła pancerne.
news_ Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) 20 godzin temu, damiano87 napisał: Dzięki dużo myślałem o canyon ale martwi mnie konieczność odwiedzin naszego niemieckiego sąsiada aby usiąść na rowerze chyba ze zna ktoś jakieś miejscówki w pl? Dlatego biorę pod uwagę rower nawet za ok 10 tys ale pod warunkiem ze dostosuje go tak aby wytrzymał dość długo w dobrej kondycji. Nie oszukujmy się ścigać nigdy się nie będę ale jeździć uwielbiam i nie zrezygnuje z tego Generalnie to na każdym musisz usiąść :), na ja z Holandii a w zasadzie już z Niderlandów miałem tylko 300 km około do showroom. Btw, Canyon możesz zwrócić w ciału 30 dni jak wybierzesz zły rozmiar albo nie będzie ci pasował. Z tego co ludzie piszą to działa. W moim przypadku ich kalkulator się sprawdził 100%. Z tego co widziałem to jest jakaś impreza pod koniec miesiąca w okolicach Berlina, nie wiem skąd jesteś ale jak z zachodniej Polski to masz niedaleko, na stronie jest info o wyjazdowych "showrom-ach". W moim przypadku mam już ponad 3 tyś na pierwszej szosie i chce więcej... Edytowane 18 Lutego 2020 przez news_
SzpiceR Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 Tylko po co siadać skoro przy pierwszej szosie i tak nie ma pojęcia jak to powinno wyglądać. Podczas przymiarki "na sucho" czy kilku kolek przed sklepem będzie mu wygodnie. Już nawet nie wspominam o totalnym nieprzygotowaniu mięśni do pozycji na szosie. Rozsądną opcją jest zaufanie producentowi/doświadczonej osobie w temacie doboru roweru/ramy. Natomiast najlepszą z możliwych choć kosztującą kilka stowek jest bikefitting. W sumie przy tym budżecie na rower kilkaset plnów to żadna różnica. Zrobią z tobą wywiad, sprawdą rozciagnięcie, ruchomość stawów, pomierzą i ustalą optymalne wymiary roweru. Później z modeli, które cie interesują wybiorą ten najodpowiedniejszy i właściwy rozmiar a kiedy będziesz miał rower w lapach to przeniosą parametry z pomiarów na sprzęt.
Wojtek1993 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Czy może ktoś się wypowiedziec coś na temat tego roweru https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2020-szosowe/endurance/synapse/synapse-carbon-disc-ultegra, niestety przez problemy z dostawą roubaix musiałem z niego zrezygnować na chwilę obecną najbliżej mi do tego cannondale, prosiłbym posiadaczy synapsow o opinię, szukam roweru endurance lecz z lekkim charakterem sportowym, synapse wydaje mi się właśnie wpisywać w te ramy, choć ciężko mi co kolwiek stwierdzić po, krótkiej przejażdżce na tym rowerze. Tak więc bardzo proszę o opinię. 1
91maciekp Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Witam. Za kilka dni planuje kupić jeden z dwóch podanych rowerów do jazdy rekreacyjnej. Jestem początkujący. Który będzie "lepszy" ze względu na trwałość i zastosowane podzespoły nie licząc tej samej grupy osprzętu. Jak wygląda sprawa z supportami w tych rowerach? Może podpowiecie jaki rozmiar? Wymiary 180, >86 https://www.focus-bikes.com/int/186042-paralane-8-7 https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/émonda/émonda-sl/émonda-sl-5-disc/p/27880/
IOO Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 11 godzin temu, 91maciekp napisał: Witam. Za kilka dni planuje kupić jeden z dwóch podanych rowerów do jazdy rekreacyjnej. Jestem początkujący. Który będzie "lepszy" ze względu na trwałość i zastosowane podzespoły nie licząc tej samej grupy osprzętu. Jak wygląda sprawa z supportami w tych rowerach? Może podpowiecie jaki rozmiar? Wymiary 180, >86 https://www.focus-bikes.com/int/186042-paralane-8-7 https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/émonda/émonda-sl/émonda-sl-5-disc/p/27880/ Focus będzie bardziej zrelaksowany i w rzeczywistości jest to dość ciężki rower. Oba maja suport na pressfit, po za marną opinią raczej się z tym nic nie dzieje. Ja bym się skłaniał ku trekowi, na pewno w razie W mają lepszy serwic i gwarancję.
91maciekp Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ile rabatu można krzyczeć? 48 minut temu, IOO napisał: Focus będzie bardziej zrelaksowany i w rzeczywistości jest to dość ciężki rower. Oba maja suport na pressfit, po za marną opinią raczej się z tym nic nie dzieje. Ja bym się skłaniał ku trekowi, na pewno w razie W mają lepszy serwic i gwarancję. Ile można krzyczeć? 9999 wyjściowo
Argi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 9 godzin temu, 91maciekp napisał: Ile można krzyczeć? 9999 wyjściowo W grudniu, na 3 zapytane sklepy w mojej okolicy, 2 proponowały taką Emondę za 8.000, jeden za 8.500. Ale to było w grudniu...
91maciekp Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Argi napisał: W grudniu, na 3 zapytane sklepy w mojej okolicy, 2 proponowały taką Emondę za 8.000, jeden za 8.500. Ale to było w grudniu... Chcą mi puścić za 9 + koszyki, bidony i uchwyty pod lampki bontragera, więc podejrzewam że zapas jeszcze jest.
pg88 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Hej, szukam szosy za ok 9-12tys wymagania rama carbon, ultegra, hamulce tarczowe i komfortowe geo. Wpadł mi w oko ten scott https://www.scott.pl/produkt/1049/6665/Rower-Addict-20-Disc-Grey/ Obecnie jeżdże na rose pro sl na 105, pora na maly upgrade:) Zależy mi żeby rower był jak najbardziej komfortowy, w ubieglym roku na urlopie jezdzilem canonndalem synapse carbon disc ultegra, jednak jest cena wyzsza niz scott i grupa mieszana. Co sadzicie o tym, ewentualnie jakies inne propozycje?
Slywester Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Witam wszystkich Szajbajków, Jako, ze nie moge zalozyc nowego tematu, podpinam tutaj poniewaz rowery sa bardzo drogie - przynajmniej dla mnie. Przymierzam się do zakupu roweru szosowego typu endurance. Gryzie mnie, że nie mogę się zdecydować na który. 2020 Cannondale Synapse 105 rama karbonowa vs 2020 Trek Domane SL4 lub mógłbym dołożyć do SL5 Mam pytania: Czy obrecze kol w kazdym z w/w rowerow moga przyjac waskie opony np 28mm ? Osprzet moge zmienic za 1-4lata, Tiagra tez jest bardzo dobra ale czy warto doplacac z SL4 do SL5 Czy ktos z Was uzytkuje 2020 Cannondale Czy zmienione mufy supportu w rowerach na 2020 rok sa na tyle duzo lepsze niz zeby szukac tych rowerow z rocznika 2019 na przecenach. Do waszej informacji: W 2016 kupilem Cannondale Synapse 2016r Alu, chcialem rower trzymac na lata i modyfikowac, niestety wiekszych opon jak 28mm nie mozna wsadzic i to jest moj najwiekszy problem oraz moim zdaniem zle zaprojektowany otwor (w rurze sterowej! - nie wiem kto to wymyslil ) powoduje lamanie linki tylnego hamulca przy czestym skrecaniu kierownica oczywiscie w miejscu gdzie linka z pancerzem wchodzi do rury sterowej. Dlaczego endurance? Niestety warunki jezdne zmuszaja mnie do zakupu roweru o szerszych oponach. Rower ma byc do pokonywania dystansow miedzy miastowych na kiepskich asfaltowych nawierzchniach. Pozdrawiam
Wojtek1993 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ja jeżdżę na synapse carbon ultegra z tego roku, co do poprawy mufy nie mam pojęcia, to mój pierwszy rower, przejechane ok 800 km wszystko ok, nic nie strzela, początkowo źle mi się jeździło, rower był bardzo niestabilny, a na chwilę obecną nie wiem czy mogłem coś lepszego kupić, chciałem roubaix jednak cieszę się, że akurat synapse kupiłem, jest to bardziej szosa nic roubaix z tym future shockiem, co do domane dla mnie ten rower był zbyt ociężały, nie wiem czemu, ale mimo dobrego wrażenia jakie robi domane do mnie zupełnie nie przemówił, kolejnym plusem wg mnie synapse jest technologia karbonu, która ma redukować drgania, czy tak jest? Ciężko stwierdzić, ponieważ to mój pierwszy rower, ale jadąc ostatnio w niedzielę po ok 5km odcinku z zerwanym asfaltem, mój synapse spisywał się o wiele lepiej niż emonda chłopaka, który jechał przede mną. Mogę go polecić, bo naprawdę jest to wygodny, sztywny, dobrze zjeżdżający rower, czy jest to najlepszy wybór tego nie gwarantuje. Opony 28 mm na pewno przyjmą koła, z tym, że w synapse na 105 są inne niż w ultegrze, na chwilę obecną jeżdżę w fabrycznych 30mm, są jak najbardziej ok. 1
Slywester Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Wojtek1993 napisał: Ja jeżdżę na synapse carbon ultegra z tego roku, co do poprawy mufy nie mam pojęcia, to mój pierwszy rower, przejechane ok 800 km wszystko ok, nic nie strzela, początkowo źle mi się jeździło, rower był bardzo niestabilny, a na chwilę obecną nie wiem czy mogłem coś lepszego kupić, chciałem roubaix jednak cieszę się, że akurat synapse kupiłem, jest to bardziej szosa nic roubaix z tym future shockiem, co do domane dla mnie ten rower był zbyt ociężały, nie wiem czemu, ale mimo dobrego wrażenia jakie robi domane do mnie zupełnie nie przemówił, kolejnym plusem wg mnie synapse jest technologia karbonu, która ma redukować drgania, czy tak jest? Ciężko stwierdzić, ponieważ to mój pierwszy rower, ale jadąc ostatnio w niedzielę po ok 5km odcinku z zerwanym asfaltem, mój synapse spisywał się o wiele lepiej niż emonda chłopaka, który jechał przede mną. Mogę go polecić, bo naprawdę jest to wygodny, sztywny, dobrze zjeżdżający rower, czy jest to najlepszy wybór tego nie gwarantuje. Opony 28 mm na pewno przyjmą koła, z tym, że w synapse na 105 są inne niż w ultegrze, na chwilę obecną jeżdżę w fabrycznych 30mm, są jak najbardziej ok. Dzieki Wojtek Bede miec na uwadze Synapse Ultegra w kolorze orange. Wlasnie tego sie troche obawiam, ze rower bedzie ociezaly, bo juz niejedna recenzje przeczytalem. Cannondale tez jest lzejszy. Za takie pieniadze jakie chce wydac na rower, planowanie modyfikacji, wymiana osprzetu, kola w rowerze, dopiero po 2-4 latach. Fajnie, ze ci sie udalo i jestes zadowolony z roweru (niektorym nie podoba sie siodelko w Cannondale 😂 ) Edytowane 1 Maja 2020 przez Slywester stylistyka
Wojtek1993 Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Nie wiem czy one są jeszcze dostępne, kupiłem go 13 marca i wtedy były dostępne 3 sztuki w rozmiarze 58, co do koloru też chciałem pomarańcz, niestety nie było, ale nie żałuję, ten czarny mat jest super, a co do siodełko racja, twarda decha, na początku bardzo niewygodna, udało się przyzwyczaic, plus wkladka bontragera robi swoje i jest naprawdę dobrze. 1
Motololek Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 SZOSA 9K Hej, szukam pierwszej szosy do max 9k (po zniżkach), zależy mi na dobrej karbonowej ramie, tarczach hydraulicznych oraz w miarę dobrej wadze, osprzęt 105, geometria raczej endurance, choć chce przetestować tez race np Giant TCR Advanced. Ważnym czynnikiem jest tez to czy na danej ramie za 2-4 lata bede mógł zrobić jakiś sensowny upgrade jeżeli bede chciał zostać z tym rowerem. Ultralekkie ramy karbonowe powyżej 9kg 😄 raczej odpadaja. Styl jazdy zróżnicowany, głownie po płaskim, ale chciałbym wyskoczyć w góry. Trasy 20-50km regularnie, ale i 100 pewni się zrobi. Podoba mi się (modele 2020): - https://www.scott.pl/produkt/1049/6665/Rower-Addict-20-Disc-Grey/ - fajna cena, ładny kolor i na tej ramie zbudowany jest Addict SE Disc za 15,6k - https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/émonda/émonda-sl/émonda-sl-5-disc/p/27880/?colorCode=black_red - na tej ramie zbudowany jest Émonda SL 7 Disc eTap za 22,5k - https://www.giant-bicycles.com/pl/tcr-advanced-2-disc-pc - na tej ramie zbudowany jest TCR ADVANCED PRO 0 DISC za 24k Odrzuciłem niestety Canyona ze wzgledu na czas oczekiwania 2-3 msc i brak możliwosci przetestowania. Proszę o opinie użytkowników tych rowerów i inne propozycje.
dzbanek Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 W dniu 5.05.2020 o 13:25, Motololek napisał: SZOSA 9K Hej, szukam pierwszej szosy do max 9k (po zniżkach), zależy mi na dobrej karbonowej ramie, tarczach hydraulicznych oraz w miarę dobrej wadze, osprzęt 105, geometria raczej endurance, choć chce przetestować tez race np Giant TCR Advanced. Ważnym czynnikiem jest tez to czy na danej ramie za 2-4 lata bede mógł zrobić jakiś sensowny upgrade jeżeli bede chciał zostać z tym rowerem. Ultralekkie ramy karbonowe powyżej 9kg 😄 raczej odpadaja. Styl jazdy zróżnicowany, głownie po płaskim, ale chciałbym wyskoczyć w góry. Trasy 20-50km regularnie, ale i 100 pewni się zrobi. Podoba mi się (modele 2020): - https://www.scott.pl/produkt/1049/6665/Rower-Addict-20-Disc-Grey/ - fajna cena, ładny kolor i na tej ramie zbudowany jest Addict SE Disc za 15,6k - https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/émonda/émonda-sl/émonda-sl-5-disc/p/27880/?colorCode=black_red - na tej ramie zbudowany jest Émonda SL 7 Disc eTap za 22,5k - https://www.giant-bicycles.com/pl/tcr-advanced-2-disc-pc - na tej ramie zbudowany jest TCR ADVANCED PRO 0 DISC za 24k Odrzuciłem niestety Canyona ze wzgledu na czas oczekiwania 2-3 msc i brak możliwosci przetestowania. Proszę o opinie użytkowników tych rowerów i inne propozycje. Mam podobne dylematy - czy wybrałeś któryś z tych rowerów?
TrocheBiegam Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) Witam. Sensa Giulia G3 na 2020r. Podobno te rowery są składane od 25 lat w Holandii. Cena Full 105 7300zł, Full Ultegra 8400zł.. Szukam szosy w okolicy 8000zł i ich oferta jest nie do uwierzenia. Jakie jest wasze zdanie o tej marce? Pozdrawiam. SPECYFIKACJA: RAMA: Monocoque G5 carbon fiber - Zero void curing - Smooth AirFlow WIDELEC: Supra full carbon monocoque - Airflow - Tapered 1.5 KOŁA: Supra RA Pro OPONY: Schwalbe One Performance 25mm SZTYCA: Supra Speed Line KIEROWNICA: Supra Speed Line TRZON: Supra Speed Line WAGA: *7.6KG (Frame 960g & fork 360g) Edytowane 1 Września 2020 przez TrocheBiegam
Gość Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 16 minut temu, TrocheBiegam napisał: Jakie jest wasze zdanie o tej marce? Bardzo dobre, przemyślane rowery z niewiarygodnie wręcz korzystnym stosunkiem ceny do jakości. Ja wolałbym co prawda Sensa Giulia Evo:
TrocheBiegam Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 Wow. I jak zero problemów? W tych kołach jest tylko stożek karbonowy? Możesz powiedzieć z którego sklepu brałeś? Ja wolałbym klasyk. Raczej jeżdżę po nizinach 🙂
Gość Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 16 minut temu, TrocheBiegam napisał: Możesz powiedzieć z którego sklepu brałeś? Źle mnie zrozumiałeś. Ja obecnie jeżdżę na Bianchi Oltre XR3, ale gdybym był na kupnie roweru i szukałbym najlepszego stosunku jakości do ceny, nie napinając się na wielkie legendarne marki, to wymieniony wyżej rower byłby na pewno numerem jeden na mojej liście zakupowej. Osobiście uważam, że modele tej marki są bardzo udane i przemyślane, zbierają dobre recenzje na zachodzie, ale nie jeździłem na żadnej Sensie osobiście. 21 minut temu, TrocheBiegam napisał: Możesz powiedzieć z którego sklepu brałeś? Jakbym kupował, to na 90% ja brałbym stąd: https://szybkierowery.pl/kategoria-produktu/rowery/rowery-sensa/ 22 minuty temu, TrocheBiegam napisał: Ja wolałbym klasyk. Raczej jeżdżę po nizinach Jak jeździsz głównie po nizinach, to tym bardziej lepiej się sprawdzi u Ciebie rower aero, bo one lepiej radzą sobie na płaskim niż pod górkę. 😉 Ale to zależy co kto lubi.
TrocheBiegam Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 Zamiast "wolałbym" przeczytałem "wolałem". Mój błąd. Aero raczej nie. Chciałbym rower bardziej uniwersalny bo jak to w życiu - nie zawsze jest po płaskim. Sensa też mi się po prostu podoba. Użytkownik Bianchi chyba wie o czym mówię. Chciałbym tylko wiedzieć czy to aby nie rower z plastiku z którym są same problemy, gwarancja jest tylko na papierze, a serwis za górką w Holandii. Może ktoś się jeszcze wypowie. Dzięki za rady 🙂
ibanezz Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) Mam Sensę Giulia G2. W zasadzie taka sama ramą. Świetny rower. Sztywny. Bardzo dobrze się zbiera. Pozycja raczej sportowa. Zrobiłem na nim 2000km i wszystko jest super. Zmieniając również brałbym Sensę pod uwagę. Może Giulię Evo tak jak podrzucił Łabędź. Mam porównanie do Cuba Attain z 2019 na aluminium i uwierz mi że jeśli chodzi o dynamikę jazdy to jest to przepaść. O serwisie i gwarancji na szczęście nic nie mogę powiedzieć Nie sugeruj się kołami na zdjęciu. W ofercie masz RA Pro. To podstawowy model aluminium z ich oferty. Edytowane 2 Września 2020 przez ibanezz
Rekomendowane odpowiedzi