Qczalalatarantala Opublikowano 24 Grudnia 2020 Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Ja myślałem nad niższym modelem - z wad: pressfit, niepełna grupa 105 (korba) i takie sobie prowadzenie kabli. 16 godzin temu, kuba79 napisał: Oba rowery są fajne. Przy czym oba mają chyba dość sportową geometrię w tym rozmiarze, ale Synapse chyba odrobinę bardziej w stronę endurance. A jak to wygląda w praktyce z tym potestowym? To taki praktycznie powystawowy, czy zajeżdżony? Odnośnie ceny Gianta, to ja dzwoniłem do salonu firmowego i nic nie chcieli opuścić, a inny sklep mi znalazł rower (chociaż niby też miał być na wiosnę) i dali rabat jeszcze. To będę musiał jeszcze połazić po sklepach. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez Qczalalatarantala
KrzysiekMTB Opublikowano 25 Grudnia 2020 Opublikowano 25 Grudnia 2020 W dniu 24.12.2020 o 01:18, Qczalalatarantala napisał: Ja myślałem nad niższym modelem - z wad: pressfit, niepełna grupa 105 (korba) i takie sobie prowadzenie kabli. Też nie jestem zwolennikiem pressfita, ale z drugiej strony mam pressfita w enduro od Gianta od 6 lat i kompletnie nic się nie dzieje. Co do korby, to w tej wersji team jest od razu pomiar mocy w korbie, więc to do razu jakaś tam oszczędność. Co do kabli, zgoda - to zresztą jedyne do czego się czepiają, można by to ładniej schować w ramie. Pytanie tylko kiedy się pojawią w sprzedaży... Pozdrawiam Krzysiek
Alex81 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Witam Ciągle coś zmieniam w swoim MTB ale jak ciągnęło do szosy,tak ciągnie dalej...Mam możliwość kupić Giant TCR Advanced 2 Disc w cenie 9500 zł oraz Treka Émonda SL 6 Disc w cenie 13500 zł.Z racji tego,że różnica w rowerach jest na poziomie 4k chciałbym zapytać czy warto tą rożnicę dopłacić do Treka.Czy będzie na tyle lepszy.Co ciekawe waga obydwu rowerów jest prawie taka sama,a u mnie praktycznie jazda będzie po górkach/górach.Wydaje mi się jednak,że z Gianta mogę więcej wagi zbić z czasem w Treku już chyba nie tak łatwo.Oczywiście wygląd na plus dla Treka.Jak oceniacie ? Co da mi większą frajdę z jazdy i możliwość pokonania swoich czasów,tudzież komów na górkach.Z góry dzięki za opinię i pomoc.
Chino Opublikowano 8 Stycznia 2021 Opublikowano 8 Stycznia 2021 22 godziny temu, Alex81 napisał: Witam Ciągle coś zmieniam w swoim MTB ale jak ciągnęło do szosy,tak ciągnie dalej...Mam możliwość kupić Giant TCR Advanced 2 Disc w cenie 9500 zł oraz Treka Émonda SL 6 Disc w cenie 13500 zł.Z racji tego,że różnica w rowerach jest na poziomie 4k chciałbym zapytać czy warto tą rożnicę dopłacić do Treka.Czy będzie na tyle lepszy.Co ciekawe waga obydwu rowerów jest prawie taka sama,a u mnie praktycznie jazda będzie po górkach/górach.Wydaje mi się jednak,że z Gianta mogę więcej wagi zbić z czasem w Treku już chyba nie tak łatwo.Oczywiście wygląd na plus dla Treka.Jak oceniacie ? Co da mi większą frajdę z jazdy i możliwość pokonania swoich czasów,tudzież komów na górkach.Z góry dzięki za opinię i pomoc. Na takie zastosowanie (dużo jazdy w górach) i z myślą o dłubaniu, brałbym zdecydowanie TCRa. Z tego, co piszą https://cyclingtips.com/2021/01/2021-trek-emonda-sl-pro-6-road-bike-review/, rama SL jest dość ciężka i sporo cięższa od TCR Advanced. Koła w Emondzie też są średnie. Słaby jest też komfort jazdy Emondy, ale do sztywności nawet SL, podobno nie można mieć zastrzeżeń. Ale to TCR jest takim typowym wspinaczkowym wyjadaczem, mniej aerodynamiki, ale lżejsza baza - rama, lekka, zwiewna sylwetka.
gavron Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Bardzo fajny i uniwersalna szosa 😉 dwa zestawy kół i można jeździć i zimą i latem 3
Kondzio02 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @gavronZastanawia mnie różnica wagi na niekorzyść modelu 5000. Model 4000 ma 105 zamiast ultegry, a jest lżejszy.
Rekomendowane odpowiedzi