Skocz do zawartości

1. Szosa / rower szosowy w cenie 1000 - 1999 zł.

Malajonez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dorzucę nówkę od Decathlona do porównania - Triban 120 się na stronie pojawił, cena pewnie spadnie trochę. Pewnie będzie zastępować T500. Rama to samo, tylko 2x8 zamiast 3x8.

Opublikowano
6 minut temu, bombka napisał:

A szkoda, bo bardzo fajny rower, przejechałem nim około 4000 km i mogę go szczerze polecić, ale jak wiadomo rower ma też się tobie podobać, więc.......

Ehh nie wiem dlaczego ten karbon tak mnie jara. Ewentualnie jak dorzucę 200zł to jest w promce Huragan 1+, też na Clarisie. Jak myślisz, warto?

Opublikowano
23 minuty temu, tomi127 napisał:

Ehh nie wiem dlaczego ten karbon tak mnie jara. Ewentualnie jak dorzucę 200zł to jest w promce Huragan 1+, też na Clarisie. Jak myślisz, warto?

Oczywiście że warto, Huragan 1+ jest na nowym Clarisie, czyli wszystkie pancerze chowane pod owijką, korba ze sztywną osią a nie jak w poprzedniej wersji na octalink, jak najbardziej warto.

Co do karbonu, nie wiem, nie używałem, ale komfort jazdy na widelcu aluminiowym jest jak najbardziej ok, ja osobiście wolałbym lepszy osprzęt.

Opublikowano

Kross ma fatalne koła szosowe na kasety 7 - szprychy zaczęły pękać jedna po drugiej po 2000 km a ważę 85 kg 

Co do widelca to uwierz mi czuć zmianę na karbonowy i to bardzo 

Opublikowano

Okej, dzisiaj dałem sobie deadline :D

Finalnie stoję pomiędzy trzema rowerami:

- Triban 500 (1699zł)

- Vitus Razor 2018 (~1850zł) - tylko tutaj jest problem z rozmiarówką. Mam 190cm i 84cm w nodze, według kalkulatorów rama powinna być 58/60cm, a dostępne są jedynie 54/56cm.

- Kross Vento 2.0 2018 (2100zł) - jak z kołami w tym rowerze?

Opublikowano

Tribana odrzuć bo kupno microshift'a kiedy masz budżet na coś lepszego jest bez sensu. 

2 godziny temu, tomi127 napisał:

- Kross Vento 2.0 2018 (2100zł) - jak z kołami w tym rowerze?

To co w każdym budżetowym rowerze. Ciężkie ale w miarę wytrzymałe. 

Sprawdź to. Jeśli się podoba to radzę się spieszyć bo długo nie powisi, cena świetna. 

https://www.facebook.com/groups/1098640563537882/permalink/1942193249182605/?sale_post_id=1942193249182605

Opublikowano
W dniu 2.02.2019 o 18:55, tomi127 napisał:

Mam 190cm i 84cm w nodze

Jesteś pewien że dobrze mierzysz przekrój? Poczytaj jak dobrze to zmierzyć

Opublikowano

Mam do wyrwania stosunkowo tanio Meride Extreme 907 z 2004 roku. Zastanawiam sie czy ją brać. Osprzetowo opiera sie na ultegrze 6500. Wiadomo ze do porobienia bedzie to i owo. Co myślicie o czyms takim jako pierwszej szosie? Załączam zdjecie konkretnego egzemplarza.
394c769f7972a4601e3fbb0192f5df90.jpg

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli rozmiar odpowiedni to możesz pomyśleć. Osobiście nie zapłaciłbym więcej niż tysiaka - ale to taki max, raczej warte circa 800

Opublikowano
Jeśli rozmiar odpowiedni to możesz pomyśleć. Osobiście nie zapłaciłbym więcej niż tysiaka - ale to taki max, raczej warte circa 800
Liczę że uda się wziąć ja za maks 500 zł. Jest kilka dziwnych patentów do ogarnięcia.

Opublikowano
12 godzin temu, Fimala napisał:

Liczę że uda się wziąć ja za maks 500 zł. Jest kilka dziwnych patentów do ogarnięcia.

Obawiam się, że kupisz studnię bez dna, która finalnie i tak będzie starym gratem.

Opublikowano
Obawiam się, że kupisz studnię bez dna, która finalnie i tak będzie starym gratem.
Też nie wiem czy jest sens pakować się w tak stary rower. Nawet za 500zł.

Wysłane z mojego LDN-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Też nie wiem czy jest sens pakować się w tak stary rower. Nawet za 500zł.

Wysłane z mojego LDN-L21 przy użyciu Tapatalka

Koniec końców odpuściłem temat. :)

Opublikowano

Cześć. 

Mam pytanie odnośnie rozmiaru ramy w giancie defy albo contend. Mam 188cm wzrostu. Powinien szukać rozmiaru L czy dobry będzie dla mnie też M/L? Na olx widziałem kilka fajnych sztuk właśnie w tym mniejszym rozmiarze ale nie wiem czy też mogę je brać pod uwagę. Pozdrawiam. 

Opublikowano
2 godziny temu, marcin.jka napisał:

Zdecydowanie tylko L.

Dzięki! 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie forumowiczów!

Po kilku latach jazdy na MTB przyszedł czas na pierwszy rower szosowy. Nie chcę wydawać wiele dlatego zdecydowałem się na Huragana firmy Romet. Teraz pytanie do Państwa który wybrać?

https://www.olx.pl/oferta/rower-romet-huragan-1-wysylka-gratis-zapraszam-CID767-IDytNcC.html

https://www.olx.pl/oferta/romet-huragan-1-szosa-CID767-IDyAjPf.html#8756b8da7f

Nie chcę komentarzy typu "daj 500 więcej i kup coś tam" albo "lepiej dozbieraj do czegoś tam". 

To ma być rower do jazdy rekreacyjnej kilka razy w tygodniu. Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Lepiej chyba Triban 500, ma kasetę i 3x8, Microshifty klamki są też bardziej ergonomiczne pod względem operacji niż Tourney A070.

Opublikowano

Zrzut linki jest przez małą dźwignie pod kciuka wewnątrz klamki, dostępne tylko z chwytu górnego.

Opublikowano
38 minut temu, noren napisał:

Zrzut linki jest przez małą dźwignie pod kciuka wewnątrz klamki, dostępne tylko z chwytu górnego.

Na pewno tylko z górnego? Campa ma tak od zawsze (pewnie na zawsze) i jakoś jest wygodnie.

ja mimo wszystko dałbym znak równości pomiędzy tourneyem a mikroszitem.

Ten romet z drugiego linka na zdjęciu wygląda jakby na clarisie był. Ale zdjęcie pewnie z internetów

Opublikowano
17 minut temu, bombka napisał:

Tylko tu jest cena 400-500 zł wyższa od tego co zaproponowałem...

O tribanie są różne opinie. Na plus oczywiście karbonowy widelec ale z drugiej strony piszą że potrafi się bardzo szybko sypać i wymaga częstych napraw. A co myślicie o używanej szosie? 

Opublikowano
26 minut temu, jakubo93 napisał:

A co myślicie o używanej szosie? 

W takim budżecie na pewno lepszy wybór ale wiadomo, że najlepiej obejrzeć rower osobiście. No i trzeba się spieszyć bo sezon zaraz zacznie się na dobre i ceny pójdą w górę