Gość Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 3 minuty temu, Bujak napisał: Amortyzator przedni na dole nie dobił do końca, więc może jeszcze jest za twardo. Z drugiej strony zjazd nie był zbyt szybki - na razie nic nie zmieniam, tylko jeżdżę dalej. A to musi dobijać?
Bujak Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Opublikowano 13 Listopada 2018 oczywiście nie musi odbijać, ale jak jest za twardo ustawiony i nigdy nie dobija to wykorzystuję tylko część skoku amortyzatora. Nie skupiam się za bardzo na tym, tylko zrobiłem próbę sprawdzenia pozycji i SAG przy okazji jednego zjazdu i głośno zastanawiam się, czy robię to dobrze.
trollu Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 SAG ustawiasz pod swoją wagę i tyle. Na takich zjazdach nie powinien dobijać bo jak przyjdzie mu przyjąć mocniejsze uderzenie na jakimś dropie itp to nie skończy się to przyjemnie 1
Gość Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 W dniu 6.11.2018 o 11:28, Bujak napisał: No i niestety ogarnięty tą chwilą zrobiłem co zrobiłem. Ale musi mu być smutno ,skrzywdziłeś go 😥
Bujak Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Opublikowano 13 Listopada 2018 Ale musi mu być smutno ,skrzywdziłeś go nie sądzę :nie zrzędzi, nie piszczy tylko wesoło podskakuje
Rebeliant86 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 żal roweru, ale skoro tak wolisz to trudno... Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 14 Listopada 2018 Opublikowano 14 Listopada 2018 9 godzin temu, Rebeliant86 napisał: żal roweru, ale skoro tak wolisz to trudno... Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Będą chcieli ukraść i tak ukradną, nieważne jak wygląda rower...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2018 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zimą też będziesz go trzymał pod zakładem pracy? Czytałem na innym forum że nie jest dobrze dla takiego zawieszenia(damper) by np stało na mrozie,uszczelnienia twardnieją i może się coś porobić z damperem(chyba codzi o to że powietrze z jednej komory przejdzie do drugiej i nie będziesz miał dampera miękkiego) ,ja swoim nie jeżdżę w zimę do pracy by nie stał pod zakładem 8 h śmigam innym rowerem którego nawet przez całą zimę ostatnio nie myłem
Bujak Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Opublikowano 14 Listopada 2018 Tak, będę nim jeździł też w zimie. Rower mam po to, żeby nim jeździć.
Bujak Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Opublikowano 20 Listopada 2018 błotnik przedni Author X-Flap ma tylko 8 cm szerokości, więc włożyłem go do piekarnika nagrzanego do 80 stopni, a po wyjęciu przycisnąłem i zgiąłem boki. W ten sposób poszerzyłem go o kilka cm i za 22 zł mam błotnik do widelca booost.
Andrzej Sawicki Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Teraz tylko posprzątać cząsteczki plastiku, które zamieszkały na ściankach piekarnika. Gratulacje.
Bujak Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Opublikowano 20 Listopada 2018 PP przy 80 stopniach się uwalnia?Chyba raczej nie. Ładnie jest:
Bujak Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Opublikowano 22 Listopada 2018 No, w końcu jest!Zamówiony w Anglii , ale przyszedł prosto z Czech
Bujak Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Opublikowano 22 Listopada 2018 Błotnik Mudhugger 29 ma dokładnie taką samą szerokość jak Author X-Flap = 8 cm.Na stronie Mudhugger zalecają rozgrzane błotnika suszarką. Niestety suszarka mojej Dyrektor odmówiła grzania już po kilku minutach jak poszerzałem przedni błotnik, więc byłem zmuszony wymyślić coś innego.Upiekłem go i poszerzyłem do 13 cm, żeby pasował do tylnego trójkąta Boost Teraz tylko posprzątać cząsteczki plastiku, które zamieszkały na ściankach piekarnika. Gratulacje.Teraz zrobię pyrolizę i tymsamym zutylizuję ew. cząsteczki PP.
Bujak Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Opublikowano 24 Listopada 2018 Piję zawsze podwójne espresso, ale do pantofli pasuje kawa latte
Fimala Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 Daj znać jak spisze Ci się to mleko bo mam takie same ale dopiero na wiosnę będę u siebie coś działał w tym kierunku
Bujak Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Opublikowano 24 Listopada 2018 ja też planuję mleko wlać na wiosnę, ale nie ma pewności, że wytrzymam
Gość Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Tylko nie wiem czy w twoim przypadku Bujak mleko będzie dobrym pomysłem w czasie gdy rower stoi na mrozie pod zakładem, sądzę że mleko w jednym miejscu po prostu zamarznie
Bujak Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 gdy rower stoi na mrozie pod zakładem, sądzę że mleko w jednym miejscu po prostu zamarznie Nie pomyślałem o tym. Wezmę to pod uwagę, choć to tylko czasami mnie dotyczy.Zresztą nie wiem jeszcze czy przejdę na mleko na stałe. Jest kilka ZA, ale i parę PRZECIW.Na wiosnę spróbuję jeździć na oponach 3" z mlekiem i zobaczę czy mi się spodobają (opony i mleko).Wydałem na mleko 67 zł i nie jest to majątek wiec uznałem, że warto potestować.Największy kłopot to ilość opon na jakich planuję jeździć. Teraz mam komplet 2.25", komplet 3" i jedną oponę z kolcami 2.25" (na przód.Muszę najpierw pojeździć na 3", żeby ułożyć jaki plan.Na pewno w zimę na przód będę zakładał kolce. Reszta do ustalenia później.
Kkaaeell Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Caffelatex to bardzo slabo zakleja dziury i szybko wysycha. Testowalem caly szon i nie jest zadowolony. Na przyszly sezon sprobuje stansa
Bujak Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 Niektórzy uważają, że nie jest taki zły:https://www.bikeradar.com/mtb/gear/article/6-of-the-best-tyre-sealant-50481/
Bujak Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2018 Błotnik tylny wydłużony na zimę.Przód bez zmian.Dołożony kawałek trzyma się bardzo dobrze. Nic nie lata. Do ochrony napędu włożyłem jeszcze jeden plastik
Rekomendowane odpowiedzi