JaW Opublikowano 25 Października 2018 Autor Opublikowano 25 Października 2018 Moim zdaniem spokojnie można kupować w Chinach takie mniej istotne i tańsze akcesoria. Uchwyty, lampki, ciuchy na lato, torebki itp. Jednak rzeczy ważne, od których zależy nasze zdrowie to chyba lepiej kupić markowe, porządne i dobrze dopasowane rozmiarowo - chodzi mi o stroje jesienno-zimowe. Przywiozłem dziś ze sklepu siodło Pro Griffon 152 mm, wykonanie bez zarzutu, na zdjeciach porównanie z fabrycznym. Jest szersze o około 15 mm, ma dziurę i jest inaczej wyprofilowane. W weekend jazdy testowe
Ireneusz Maśliński Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Raz kupiłem łańcuch, niby oryginalny z napisami Shimano w pudełku firmowym. Cena atrakcyjna. Wytrzymał jakieś 500 kilometrów 😁. Zaczął chrupać, coraz trudniej było zmieniać biegi. Przymiar wykazał wyciągnięcie poza normę.
Hubert Pułtorak Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 W dniu 12.05.2018 o 22:45, trollu napisał: Anyroad super rower, też mi chodzi po głowie, oglądałem w sklepie tylko akurat jakiś wyższy model na carbonie. A w tym dziale wypada wkleić foty swojego roweru a nie tylko link do strony producenta Pewnie był to Anyroad CoMax
JaW Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2018 I jak tam koledzy Wasze Anyroady? Ja jeżdżę wytrwale, na ile tylko pozwala pogoda i czas wolny. Zimno nie przeszkadza, gorzej z deszczem - dlatego zapadła decyzja o montażu błotnikow na zimę. Będzie można pomykać po mokrym asfalcie Siodło Griffon oddane do sklepu, nie czułem się na nim lepiej niż na fabrycznym. Lada dzień spodziewam się dostawy siodełka z Chin, kupionego na wyprzedaży 11.11 - może będzie fajne. Dodam fotki po montażu błotnikow i siodełka.
JaW Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2018 15 godzin temu, GordonFrey napisał: Jakie błotniki kupiłeś? Kupiłem Simpla Ubiquit SDL, całe czarne: http://www.simpla.pl/index.php/pl/blotniki-k2/item/17-ubiquit-chameleon-sds Nie mam jeszcze zamontowanych, bo będą wymagać niewielkich przeróbek. Ale wyglądają dobrze, dyskretnie, a plastiki są dobrej jakości. W poniedziałek lub wtorek dodam fotki.
Noroad Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich jako nowy na forum. Też cieszyłem się Anyroadem. Kupiłem rower przez internet u autoryzowanyego ( wówczas ) sprzedawcy Gianta firmie B Kułota ze Starachowic. Rower przyjechał złożony, do przykręcenia było siodło i kierownica. Poskładałem i jeździłem, od czasu do czasu regulując siodło, które opuszczało mi się oraz przekrzywiało w lewo. Niestety podczas pierwszego serwisu okazało się, że to nie ja nie potrafię ustawić siodła na sztycy Dfuse, ale rama roweru jest krzywa. Reklamacja nic nie dała, GIANT nie uznał gwarancji stwierdzając , że nie obowiązuje ona ponieważ rower został sprzedany przez internet, cofnął też autoryzację sprzedawcy. Sprzedawca po długich bojach zgodził się naprawić rower przysyłając nową ramę. Niestety okazało się, że rama jaką otrzymał od Gianta nie pasuje do mojego GE1 , jest z modelu o 2 lata starszego.W rozmowie telefonicznej z działem obsługi posprzedażnej Gianta dowiedziałem się, że rower wogóle nie powinien trafić do oficjalnej sprzedaży !!! jako egzemplarz przedprodukcyjny. Obecnie zostałem więc z kupą części, nie pasującą ramą oraz głęboką frustracją. Oczywiście podejmuję właśnie kroki prawne, ale uznałem za stosowne podzielić się z rowerową bracią informacją o tym, jak jedna z czołowych firm traktuje swoich klientów. Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Noroad 1
JaW Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Hm. Nie chcę bronić Gianta, nie mam w tym żadnego interesu, ale... kupiłeś rower przez internet i tym samym straciłeś gwarancję. Firma Giant nie ponosi chyba za to odpiwidzielnosci? Mozesz dochodzić swoich praw walcząc ze sklepem, który sprzedał Ci wadliwy towar. 1
GordonFrey Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jak dla mnie to wada ukryta, choćby nie wiadomo jak do ... źle sam złożył rower to rama nie może być skrzywiona w ten sposób przy montażu, bo jak? Zakupiony rower był przez internet, ale masz wbity w książeczkę przegląd zerowy? Jak tak to gwarancja obejmuje, jak nie, to i tak nie jest to problem, bo został Ci wcisniety rower z wada ukryta, rzecznik praw konsumenta w Twojej okolicy załatwi raczej sprawę niemal od ręki. Dawaj znać co tam dalej się z tym dzieje. 1
trollu Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 co do gwarancji - jeśli mają taki zapis (trek też taki ma) - to wina leży po stronie sklepu, który sprzedał rower przez neta. Gość świadomie złamał zapisy na które się zgodził, sprzedając ich rowery, proste. Trochę nie rozumiem historii z egzemplarzem przedprodukcyjnym. Jak sklep wszedł w jego posiadanie i po co? Jeśli rower miał być tylko na wystawce a sklep go sprzedał jako pełnoprawny towar do drugi samobój dla sklepu. Tak czy inaczej - sklep zawinił 2
Noroad Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Dokładanie tak. Zamierzam skorzystać z rękojmi, jakkolwiek kontakt ze sprzedawcą nie istnieje. Wina sklepu jest ewidentna i domniemać mogę, że po prostu padłem ofiarą oszustwa. To już sprawa dla prawnika i pewnie też prokuratury. Chodzi mi o co innego. Jeśli produkt tak renomowanej firmy trafia na rynek konsumencki z ewidentną wadą, przez autoryzowaną sieć sprzedaży ( w chwili zakupu tak było, a ja nie wiedziałem o tym zapisie gwarancyjnym ) to chyba postawa typu "nie mamy pańskiego płaszcza" nie jest właściwą. To dość ironiczne, że "dbałość o jakość" towaru i obsługi tak naprawdę zostaje skierowana przeciwko klientowi. Popatrzcie też proszę na ramę, jaka została mi przesłana przez Gianta w "geście handlowym" . Rzeczywiście problem ustawienia sztycy przestaje istnieć. Po prostu nie można jej włożyć wcale... BTW jakiś rower kupić muszę 😏. Znowu Anyroad? Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Noroad
trollu Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 ładne jaja. Ogólnie jest tutaj wina sklepu, ze strony Gianta fajnie byłoby gdyby oni wzięli to na klatę bo jako duża firma szybciej dojada nieuczciwego sprzedawcę. Z drugiej strony - Giant jako taki nie odpowiada za grzechy sklepu - chociaż dla pobudek czysto wizerunkowych - powinni wyjść do klienta a Anyroad fajny, rozważałem ale ostatecznie odpuściłem ze względu na brak sztywnych osi a tak ogólnie to mod powinien wydzielić temat, czyjaś galeria to nie miejsce na dyskusje o wadach innego roweru
Noroad Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 6 minut temu, trollu napisał: a Anyroad fajny, rozważałem ale ostatecznie odpuściłem ze względu na brak sztywnych osi a tak ogólnie to mod powinien wydzielić temat, czyjaś galeria to nie miejsce na dyskusje o wadach innego roweru Ad 1 Sztywne osie są w modelu Advanced i właśnie się zastanawiam między nim a Meridą Silex Ad 1 Sorry, wybaczcie nowicjuszowi ale założyciel wątku napisał, żeby dzielić się wrażeniami i modyfikacjami. No to się podzieliłem .....
JaW Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2018 Błotniki założone - jest super. Nie telepią się, nie szpecą zbytnio roweru, a zatrzymują caly syf. Dziś jechałem 30 km po mokrym asfalcie, czasem leżało trochę błota pośniegowego, czasem kałuża - było około minus dwa stopnie. Rower suchy, ja również. Bez błotnikow bylaby masakra. Polecam.
akduj Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 W dniu 12.05.2018 o 22:45, trollu napisał: Anyroad super rower, też mi chodzi po głowie, oglądałem w sklepie tylko akurat jakiś wyższy model na carbonie. A w tym dziale wypada wkleić foty swojego roweru a nie tylko link do strony producenta pytanko, jaki gravel kupiles?
Bers Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Dzień dobry, Nieco odgrzeję temat. AnyRoad ma 2 pary klamek hamulcowych. Czy jest możliwość bezinwazyjnego demontażu klamek z chwytu prostego? Czy może wiąże się to ze zdejmowaniem owijki i jakimiś przeróbkami w układzie hamulcowym. Po prostu zwyczajnie - nie podoba mi się opcja 2 par klamek hamulcowych....
nctrns Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 @Bers Żeby się pozbyć klamek przełajowych, trzeba wymienić przynajmniej pancerze, a najlepiej też linki. Bz zdejmowania owijki się nie obędzie. Żeby zamontować te klamki, trzeba najpierw przeciągnąć przez nie linki hamulcowe, potem poprowadzić pancerz do nich i za nimi, czyli rozciąć go na dwa odcinki. Do tego, żeby wszystko dobrze chodziło, linka musi być trochę dłuższa niż gdy rower jest złożony bez tych klamek. Jeśli kupujesz rower jako nowy ze sklepu, prosto z kartonu, to po prostu możesz poprosić by przy składaniu roweru ich nie montowali (nie są zamontowane od razu w fabryce). 1
Nath_147 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 jak się pokombinuje to może da się i bez zdejmowania owijki, albo takie łączniki https://bikerstudio.com.pl/pl/p/Lacznik-dwustronny-do-pancerza-hamulcowego/3150 albo spróbować wcisnąć pancerz hamulcowy do regulatora od napięcia linki przerzutki
W11 Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 JWitam posiadam anyroada 2 lata. Więc już mogę coś powiedzieć o tym rowerku. Kupiłem go jako zimowy zamiennik szosy. Jednak szybko zorientowałem się że użytkowanie tego roweru tylko do asfaltowych drugi bardzo go ogranicza. Posiadam anyroada wersja 1 z 2014. Ponieważ kolor był ciemny z elementami niebieskiego, owija i znaczki na kołach postanowiłem odkleić go logo giant w kolorze niebieskim. Rower zyskał. Co do samego rowerku. Wygoda, uniwersalnosc, wygląd (mnie się b. Podoba ta rama) dodatkowe manatki hamulca i osprzęt odpowiadający tiagrze jednak pozagrupowy(dziala lepiej niż moja ultegra w szosie). Wady ciężar. Szczególnie koła. Sam rower jest aluminiowa z karbonowym widelcem i sztyca. Koła dobrze spisuje się w terenie po wymianie opon na 35 z bieznikiem naprawdę daje radę. Brałem nawet udział w wyścigu przełajowym. Na szosę planuje zakup lekkich kol najlepiej karbonowych i oponki 28. Nie wiem co niektórzy mają zastrzeżenia do hamulców. Ja posiadam avidy bb7.linkowe Hamują że twarz, zrywa. (Łatwa regulacja 2 pokryła reg 2 klocki). Jedynie klocki kiepskie. Rower oceniam na warty zakupu. Wielka Przyjemność z jazdy. Frajda to słowo które określil bym ten rower.
naszlakach.pl Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Jaki bagażnik polecacie do tego roweru. Martwi mnie brak otworów montażowych w rurze podsiodełkowej. Nawet zacząłem się zastanawiać czy producent przewidział montaż bagażnika do tego roweru. Aczkolwiek jeśli w widelcu są otwory montażowe, na montaż przednich bagażników, to nie wyobrażam sobie zeby nie mozna było zamontowac bagaznika z tyłu.
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Musisz dokupić obejmę d-fuse na rurę podsiodłową, takie coś: https://www.giant-bicycles.com/pl/obejma-z-mocowaniem-bagaznika-do-sztyc-d-fuse Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Gość
WayBy Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 W dniu 21.04.2019 o 07:44, matteus8 napisał: Musisz dokupić obejmę d-fuse na rurę podsiodłową, takie coś: https://www.giant-bicycles.com/pl/obejma-z-mocowaniem-bagaznika-do-sztyc-d-fuse Witam- ta obejma jest sprzedawana razem z Anyroadem. Dostałem ją w pudełeczku razem z dzwonkiem i odblaskami. Większość rowerzystów jej nie zakłada, dlatego nie widać jej na fotkach. Każdy Anyroad ma tę obejmę jako część standardowego wyposażenia
WayBy Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Zapomniałem dopisać, że posiadam Anyroad'a 2 z 2019. Obejma oczywiście była dołączona (w pudełku), ale nie założona na sztycę. W ostatniej chwili, tuż przed wyjściem ze sklepu, sprzedawca przypomniał sobie o pudełeczku zawierającym m.in. obejmę (także dzwonek i odblaski, które uznano za niegodne założenia na rower). Bardzo możliwe, że zdarzały się przypadki, że nie oddano tego kupującym... Duża strata... Swojej obejmy nie założyłem- na razie nie mam takiej potrzeby. Przy zakupie Anyroda, zwłaszcza używanego, warto jednak dopytać się o obejmę.
WayBy Opublikowano 10 Maja 2019 Opublikowano 10 Maja 2019 Mam pytanie, które się co prawda już przewinęło, ale odpowiedzi nie do końca dotyczyły właściwych modeli Anyroad'a. Czy w modelach Anyroad'a 2 z 2018r. i 2019r. (nie wiem czy 2017 to ta sama rama) wejdą szersze opony niż 32mm? Większość osób sugeruje się szerokością tylnych widełek u góry. A tam jest sporo miejsca. Tylko, że ważniejsza jest szerokość na dole i wg. mnie za wiele miejsca tam nie ma... Wiem, że starsze modele mają inną ramę i tam bez problemu weszły nawet 40C. W nowych obawiam się czy 33C się zmieszczą. Nie mam jak sprawdzić. Udało się Wam wcisnąć szersze opony niż 32c?
Rekomendowane odpowiedzi