Skocz do zawartości

Giant Anyroad 2 (2018) - wszechstronny amator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatni post był ponad rok temu ale mam nadzieję, że jest tu jeszcze ktoś kto jeździ na tym rowerze :)

kupiłam w tym roku - używany bo bardzo mi się podobała rama i kolor :) przejeździłam trochę ponad 2tys km i pod koniec sezonu coś zaczęło mi strzelać jakby metal ocierał się o metal - mam wrażenie że miało to związek z czymś z przodu roweru bo najczęściej słyszałam ten dźwięk gdy mocno oparłam się na kierownicy - rower oddałam do serwisu i mam nadzieję że może po wyczyszczeniu będzie ok ale pomimo że miał być to wszechstronny rower okazało się ze nie jeżdżę nim inaczej niż po prostu szosowo więc chciałabym kupić jakieś koła i opony typowo na szosę czy ktoś już coś takiego ma i mógłby mi podać nazwę co powinnam kupić, żeby na pewno pasowało do hamulców w tym rowerze? kompletnie się na tym nie znam i nawet nie wiem gdzie szukać.

Opublikowano
19 godzin temu, Kindza napisał:

ok ale pomimo że miał być to wszechstronny rower okazało się ze nie jeżdżę nim inaczej niż po prostu szosowo

Zderzyłeś się z rzeczywistością jak wielu właścicieli graveli. To że się da, to nie znaczy, iż poza asfaltem będzie komfortowo. Chcesz mieć pełny komfort i w efekcie wybierasz trasy szosowe. To nie jest sprzęt za 20k, więc jeżeli chcesz jeździć wyłącznie po szosie to po prostu zmień rower. 

Opublikowano

TrocheBiegam nie chce zmienić roweru, chcę zmienić koła i opony. Rower mi się podoba jest mi na nim wygodnie i ogólnie bardzo go polubiłam, chce go tylko dostosować do szosy a nie mam wystarczającej wiedzy żeby zrobić to samodzielnie. :)