Nurek_ Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 4 godziny temu, Bjoernrider napisał: A wiecie moze czy Pike blokuje się całkiem na twardo cz z jakąś rezerwą? Reba się całkiem nie usztywnia. Pike też,
Bjoernrider Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Hejo szanownemu Koleżeństwu. Byłem w weekend w Niemcowni. Zasadniczo gotów byłem wrócić ze sprzętem, ale z różnych przyczyn tak się nie stało. Jednak co pooglądałem, to moje. Zauważyłem, że ma dla mnie znaczenie ogólne wrażenie...Chyba...Żaden z oglądanych sprzętów mnie szczególnie nie zachwycił chociaż faworyci są. W jednym ze sklepów natomiast miałem okazję obejrzeć Bullsa. I tutaj mała zagwozdka się pojawiła. Otóż są dwa modele, które jak sądzę stanowią spektrum moich zainteresowań pod kątem sprzętowym. I są to te dwa: https://www.bulls-bikes.com/produkt/bulls-wildrush2-582-46039?sku=582-46039_ZEG https://www.bulls-bikes.com/produkt/bulls-wildflow2-582-45541?sku=582-45541_ZEG Jak widać różnią się skokiem zawiasów - 120 vs 140 mm i geometrią. Oto i ona: Zastanawiam się czy warto przesiadać się z XC na takiego Wild Flow czy pójść bardziej agresywnie w wyższe skoki. Może mi się 140 przyda, nie wiem tego, ale może po prostu warto mieć rezerwę. Nie wiem tylko czy nie będę się w lesie mordował jak mi przyjdzie po nizinach latać no i czy na Śnieżnik wspinaczka nie będzie mordęgą. Półtora stopnia różnicy na główce będzie widoczne podczas jazdy po wertepach, zjazdów?
Andrzej Sawicki Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Tak, różnice w geometrii będą odczuwalne. W łatwiejszym terenie przyda się częściowa blokada dampera i amortyzatora.
Bjoernrider Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Możliwość blokady mają chyba oba. Czy mówisz o czymś innym? Aha, i co to znaczy, ze z tyłu jest platforma zamiast blokady? Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Bjoernrider
Puncu Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Platforma to taka nieregulowana wolna kompresja, która zapobiega bujaniu się zawieszenia przy drobnych nierównościach i pedałowaniu. Niby da się ją regulować ale to oddzielny temat
Bjoernrider Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Działa to jakoś sensownie czy ściema?
trollu Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Raczej tak bo gdyby ludzie na to narzekali to przestaliby kupować i automatycznie przestaliby wkładac takie dampery do rowerów. Inna sprawa, że damper to połowa sukcesu, nie wiadomo jak zawias współpracuje z damperem
Andrzej Sawicki Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 4 godziny temu, Bjoernrider napisał: Możliwość blokady mają chyba oba. Czy mówisz o czymś innym? Dokładnie o tym. Częściowo utwardzony rower zachowuje się podobnie jak hardtail.
Bjoernrider Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Właśnie w którymś modelu był RS deluxe R. Nie bardzo rozumiem jego opis bo wygląda jakby tam blokady nie było. Dobrze kombinuję? Jak to wówczas działa?
Andrzej Sawicki Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Deluxe R to najniższy model w tej serii. Nie ma blokady.
Iru Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Co myslicie o nowym NEURON AL 7.0 na 2019?https://www.canyon.com/pl/mtb/neuron/2019/neuron-al-7-0.html
trollu Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Neuron poszedł drogą Fuel exa i z XC stał się ścieżkowcem. Jestem pozytywnie zaskoczony przy tej cenie - gdybym teraz stał przed zakupem takiego roweru to chyba nie miałby rywala
Iru Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 A na całą Europę sprzedaja go jeszcze około 500 PLN taniej niż w do Polski. Trochę mnie to wnerwia.
trollu Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 a specyfikacja ta sama? Kiedyś podawali przykłady, że np na Austrię szło gorsze wyposażenie. Mniej wybredny klient i tyle
Iru Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Nie sprawdzałem, ale wątpie by chcieli się w takie zmiany na każdy kraj bawić. Na całą strefę Euro jest cena 1999 Euro co po obecnym kursie z Revoulta daje jakieś 8600zł. Niech kurs będzie mniej korzystny no to niech będzie 8700zł. A np Czesi płacą 51899 Koron co daje jakieś 8700zł przy mało korzystnym kursie. My płacimy 9200zł. Ciekawie wygląda Norwiegia. Tam ten rower kosztuje 16699 koron norweskich, a to jest około 7600zł, ale Szwecja już 8900zł tak samo jak w UK. Wychodzi, że jesteśmy frajerami do golenia.
trollu Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 tylko w Austrii Canyon jest sprzedawany pod inną nazwą bo tam jest inna firma zarejestrowana pod ta nazwą czy coś w tym stylu. Dla tego na stronie canyona b.często pada hasło "pure cycling" nie bez przypadku
Iru Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 To problem Austryjaków. Mnie wkurza, że za to samo płacimy najdrożej w całej Europie. Pytałem ich czy mogę zapłaić w Euro to napisali, że owszem można jeśli wysyłka będzie na adres niemiecki. Troche to słabe z ich strony. Maja po prostu dodatkowy bonus pod przykrywką różnić kursowych.
Rekomendowane odpowiedzi