kris1978 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dnia 20.01.2018 o 07:23, konop90 napisał: Ja akurat cały czas zawsze ważyłem tyle samo 70-72 kg. Co prawda aktywność fizyczna była dosyć duża, bo jak nie rower to siłownia albo piłka nożna, jednak we wrześniu jakoś kilka dni się zasiedziałem. Wyszło z tego po 2 miesiącach 85 kg :-D Oczywiście dieta stała wtedy na najwyższym poziomie, słodycze, piwo, chipsy, pizza i tylko co chcecie. Zauważyłem to dopiero przy próbie nałożenia garnituru, że coś jest nie halo i jakoś sprał się chyba w pralce. Więc oczywiście pierwsza rzecz to siłownia 3 razy w tygodniu plus trenażer. Z jedzenia piwo zamieniłem na piwo, chipsy na "zdrowsze przekąski" i waga stała dalej w miejscu. Od stycznia idąc z mottem " Nowy rok, nowy ja" rozpisałem sobie wszystko i wychodzi trenażer 2 razy w tygodniu, siłownia 3 razy i do tego jeszcze dałem się namówić na squasha 2 razy w tygodniu. Dodatkowo żeby nie popełnić wcześniejszego błędu dogadałem się z żoną, że będę gotował obiady a jeśli ona coś zrobi to zapisze mi składniki. Teraz wszystko wrzuć do aplikacji i tam mi pokazuje mniej więcej ile czego dostarczyłem i wiem jak rozplanować posiłki. Co do samej wagi obecnie jest już 76-78 a planuje zejście do 70. Wiele osób mnie pyta ile mi zajmuje siedzenie w kuchni i robienie posiłków, a tak na prawdę moim głównym posiłkiem jest obiad a do niego dodaje resztę. Jest to o tyle łatwiejsze, że gotuje nie tylko sobie ale na 2 osoby i przynajmniej na 2 dni. Nie ma też monotonnych posiłków. Mają być z zdrowych i jak najmniej przetworzonych produktów aby pasowały do moich wyliczeń. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Hej:) przy jakim wzroście ta waga? bo to ma znaczenie...?
konop90 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 A cóż wzrost nieduży bo ledwie 170cm :-D Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 @edmundo ale netykieta... Pisanie ciurem... Błagam, edytuj posta...
edmundo Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Dnia 24.01.2018 o 08:33, SpiderMAN napisał: @edmundo ale netykieta... Pisanie ciurem... Błagam, edytuj posta... Podzieliłem tekst na akapity z nadzieją, że to właśnie o to ci chodzi. Taka postać tekstu to niestety efekt Facebooka dla którego każdy enter powoduje wysłanie postu... Mam nadzieję, że teraz jest czytelniej. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez edmundo
Eliza22 Opublikowano 8 Marca 2019 Opublikowano 8 Marca 2019 W moim przypadku skutecznym sposobem na pozbycie sie nadwagi okazało się zastosowanie obok diety Slimunox, bez tego połączenia diety z dobrą suplementacją (a takie mam zadanie o tych tabletkach) nie dałabym rady
Teknoloji Opublikowano 11 Marca 2019 Opublikowano 11 Marca 2019 @Justyna Mam pytanie. Skoro jesteś weganką tyle czasu, to rozumiem, że suplementujesz się non stop witaminą b12 (pochodzi tylko od zwierząt)? Polecam skontrolować niedobór tej witaminy.
panMarcin Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Lodyga napisał: Moje efekty i podejście Zdecydowanie , podejście jest najważniejsze.
annastaw Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Świetny rezultat. Sama również jestem zdania, ze tak do końca nie ma co liczyć kalorii. Najwazniejszy jest trening. Wiadomo, ze dieta jest również waża i jeśli objadamy się codziennie hamburgerami to raczej nie schudniemy ale o wiele ważniejsze będzie tutaj ćwiczenie bo to pozwoli zachować efekty na dłużej. Jeśli chodzi o mnie to chodziłam na elektrostymulację https://www.intime20.pl/ . Zabiegi pozwalają na wymodelowanie ciała. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez annastaw
JaW Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 33 minuty temu, annastaw napisał: Jeśli chodzi o mnie to chodziłam na elektrostymulację. Zabiegi pozwalają na wymodelowanie ciała. No i co, jakie efekty?
Łukasz_P Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zapewne zdecydowane wyszczuplenie. Głównie portfela 😊 1
Gość Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 3 godziny temu, Gwezda napisał: do sporadycznego jedzenie ziemniaków też (choć kocham je wielką miłością). Do czasu kiedy niczym ich nie polewasz ani nie smażysz, tak naprawdę nie są specjalnie groźne dla diety
Łukasz_P Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Ziemniaki są wręcz najlepsze. Bo mają małą ilość węgli przez co posiłki są bardziej obfite i syte. 4
TorGal Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Ziemniaki są dużo lepszym wyborem niż kasze, ryże czy makarony. Ja po prostu jeśli chcę ziemniaki, to jem je jako samo danie, a nie dodatek do mięcha i tyle 😉
Łukasz_P Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 No to kierując się indeksem glikemicznym robisz źle . Bo o ile same ziemniaki mają dość wysoki IG, to posiłek gdzie są ziemniaki mięsa ma już znacznie niższy IG. Sytuację oczywiście ratują też warzywa. Natomiast jeśli ktoś je oddzielnie ziemniaki od mięsa, żeby było „zdrowiej”, to robi wręcz nielogicznie.
panMarcin Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 17 godzin temu, TorGal napisał: Ziemniaki są dużo lepszym wyborem niż kasze, ryże czy makarony. Ja po prostu jeśli chcę ziemniaki, to jem je jako samo danie, a nie dodatek do mięcha i tyle 😉 Ziemniaki z tego co wiem są bardziej tuczące niż ryż czy kasza
Bartosh Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 13 minut temu, panMarcin napisał: Ziemniaki z tego co wiem są bardziej tuczące niż ryż czy kasza No nie do końca - 100g ziemniaków ma 72kcal, 100g ryżu białego 120kcal, a 100g kaszy jaglanej 112kcal.
Łukasz_P Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 No ale jak to tak ziemniaki bez masła i chochli sosu?! Z tego co wiem "niektórzy" piszą brednie w każdym temacie, o którym nie mają pojęcia, żeby nabić tylko posty.
panMarcin Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 23 minuty temu, Łukasz_P napisał: No ale jak to tak ziemniaki bez masła i chochli sosu?! Z tego co wiem "niektórzy" piszą brednie w każdym temacie, o którym nie mają pojęcia, żeby nabić tylko posty. To jeszcze dodatkowe kalorie....
Seban Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 Jeżeli mowa o ziemniakach, to bataty (tzw. słodkie ziemniaki) również są świetne.
panMarcin Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 W dniu 7.09.2019 o 23:32, Seban napisał: Jeżeli mowa o ziemniakach, to bataty (tzw. słodkie ziemniaki) również są świetne. Frytki z batatów wymiatają! 2
Seban Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 3 godziny temu, panMarcin napisał: Frytki z batatów wymiatają! Zdecydowanie. 2 godziny temu, Łukasz_P napisał: Dziś były grane. Ekstra to wygląda 1
panMarcin Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 W dniu 9.09.2019 o 17:26, Łukasz_P napisał: Dziś były grane. Ślinka leci na sam widom, jadłbym
Rekomendowane odpowiedzi