Skocz do zawartości

Jak schudłam

Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 20.01.2018 o 07:23, konop90 napisał:

Ja akurat cały czas zawsze ważyłem tyle samo 70-72 kg. Co prawda aktywność fizyczna była dosyć duża, bo jak nie rower to siłownia albo piłka nożna, jednak we wrześniu jakoś kilka dni się zasiedziałem. Wyszło z tego po 2 miesiącach 85 kg :-D Oczywiście dieta stała wtedy na najwyższym poziomie, słodycze, piwo, chipsy, pizza i tylko co chcecie. Zauważyłem to dopiero przy próbie nałożenia garnituru, że coś jest nie halo i jakoś sprał się chyba w pralce.
Więc oczywiście pierwsza rzecz to siłownia 3 razy w tygodniu plus trenażer. Z jedzenia piwo zamieniłem na piwo, chipsy na "zdrowsze przekąski" i waga stała dalej w miejscu.
Od stycznia idąc z mottem " Nowy rok, nowy ja" rozpisałem sobie wszystko i wychodzi trenażer 2 razy w tygodniu, siłownia 3 razy i do tego jeszcze dałem się namówić na squasha 2 razy w tygodniu. Dodatkowo żeby nie popełnić wcześniejszego błędu dogadałem się z żoną, że będę gotował obiady a jeśli ona coś zrobi to zapisze mi składniki. Teraz wszystko wrzuć do aplikacji i tam mi pokazuje mniej więcej ile czego dostarczyłem i wiem jak rozplanować posiłki. Co do samej wagi obecnie jest już 76-78 a planuje zejście do 70.

Wiele osób mnie pyta ile mi zajmuje siedzenie w kuchni i robienie posiłków, a tak na prawdę moim głównym posiłkiem jest obiad a do niego dodaje resztę. Jest to o tyle łatwiejsze, że gotuje nie tylko sobie ale na 2 osoby i przynajmniej na 2 dni. Nie ma też monotonnych posiłków. Mają być z zdrowych i jak najmniej przetworzonych produktów aby pasowały do moich wyliczeń.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Hej:) przy jakim wzroście ta waga? bo to ma znaczenie...?

Opublikowano

A cóż wzrost nieduży bo ledwie 170cm :-D

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.01.2018 o 08:33, SpiderMAN napisał:

@edmundo ale netykieta...

Pisanie ciurem... Błagam, edytuj posta...

Podzieliłem tekst na akapity z nadzieją, że to właśnie o to ci chodzi. Taka postać tekstu to niestety efekt Facebooka dla którego każdy enter powoduje wysłanie postu... Mam nadzieję, że teraz jest czytelniej.

Edytowane przez edmundo
  • 1 rok później...
Opublikowano

W moim przypadku skutecznym sposobem na pozbycie sie nadwagi okazało się zastosowanie obok diety Slimunox, bez tego połączenia diety z dobrą suplementacją (a takie mam zadanie o tych tabletkach) nie dałabym rady

Opublikowano

@Justyna Mam pytanie. Skoro jesteś weganką tyle czasu, to rozumiem, że suplementujesz się non stop witaminą b12 (pochodzi tylko od zwierząt)? Polecam skontrolować niedobór tej witaminy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Godzinę temu, Lodyga napisał:

Moje efekty i podejście

Zdecydowanie , podejście jest najważniejsze. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Świetny rezultat. Sama również jestem zdania, ze tak do końca nie ma co liczyć kalorii. Najwazniejszy jest trening. Wiadomo, ze dieta jest również waża i jeśli objadamy się codziennie hamburgerami to raczej nie schudniemy ale o wiele ważniejsze będzie tutaj ćwiczenie bo to pozwoli zachować efekty na dłużej.

Jeśli chodzi o mnie to chodziłam na elektrostymulację https://www.intime20.pl/ . Zabiegi pozwalają na wymodelowanie ciała. 

Edytowane przez annastaw
Opublikowano
33 minuty temu, annastaw napisał:

Jeśli chodzi o mnie to chodziłam na elektrostymulację. Zabiegi pozwalają na wymodelowanie ciała. 

No i co, jakie efekty? 

:)

Opublikowano

Zapewne zdecydowane wyszczuplenie. Głównie portfela 😊

• Lubię to! 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
3 godziny temu, Gwezda napisał:

do sporadycznego jedzenie ziemniaków też (choć kocham je wielką miłością).

Do czasu kiedy niczym ich nie polewasz ani nie smażysz, tak naprawdę nie są specjalnie groźne dla diety

Opublikowano

Ziemniaki są wręcz najlepsze. Bo mają małą ilość węgli przez co posiłki są bardziej obfite i syte. 

• Lubię to! 4
Opublikowano

Ziemniaki są dużo lepszym wyborem niż kasze, ryże czy makarony. Ja po prostu jeśli chcę ziemniaki, to jem je jako samo danie, a nie dodatek do mięcha i tyle 😉

Opublikowano

No to kierując się indeksem glikemicznym robisz źle ;) . Bo o ile same ziemniaki mają dość wysoki IG, to posiłek gdzie są ziemniaki mięsa ma już znacznie niższy IG. Sytuację oczywiście ratują też warzywa. 

Natomiast jeśli ktoś je oddzielnie ziemniaki od mięsa, żeby było „zdrowiej”, to robi wręcz nielogicznie. 

Opublikowano
17 godzin temu, TorGal napisał:

Ziemniaki są dużo lepszym wyborem niż kasze, ryże czy makarony. Ja po prostu jeśli chcę ziemniaki, to jem je jako samo danie, a nie dodatek do mięcha i tyle 😉

Ziemniaki z tego co wiem są bardziej tuczące niż ryż czy kasza 

Opublikowano
13 minut temu, panMarcin napisał:

Ziemniaki z tego co wiem są bardziej tuczące niż ryż czy kasza 

No nie do końca - 100g ziemniaków ma 72kcal, 100g ryżu białego 120kcal, a 100g kaszy jaglanej 112kcal.

Opublikowano

No ale jak to tak ziemniaki bez masła i chochli sosu?!

Z tego co wiem "niektórzy" piszą brednie w każdym temacie, o którym nie mają pojęcia, żeby nabić tylko posty. 

Opublikowano
23 minuty temu, Łukasz_P napisał:

No ale jak to tak ziemniaki bez masła i chochli sosu?!

Z tego co wiem "niektórzy" piszą brednie w każdym temacie, o którym nie mają pojęcia, żeby nabić tylko posty. 

To jeszcze dodatkowe kalorie.... :) 

Opublikowano

Jeżeli mowa o ziemniakach, to bataty (tzw. słodkie ziemniaki) również są świetne.

2017-09-26c5450554bcd24a30b087caf80566dd3f.jpg
Opublikowano
W dniu 7.09.2019 o 23:32, Seban napisał:

Jeżeli mowa o ziemniakach, to bataty (tzw. słodkie ziemniaki) również są świetne.

2017-09-26c5450554bcd24a30b087caf80566dd3f.jpg

Frytki z batatów wymiatają! 

• Lubię to! 2
Opublikowano
3 godziny temu, panMarcin napisał:

Frytki z batatów wymiatają! 

Zdecydowanie.

2 godziny temu, Łukasz_P napisał:

Dziś były grane. 

FB2B13C6-24C0-4978-B046-D55439C8017E.jpeg

Ekstra to wygląda :P

• Lubię to! 1