Skocz do zawartości

Kraków jeździcie coś?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chętnie tylko mam robotę po robocie i pędzę do domu afap (as fast as possible).

Ale co się odwlecze to nie uciecze...

Opublikowano

Hmm. kończę o 17.30-17.45, mógłbym czekać przy moście Kotlarskim... ale nie wiem co na taki spontan moja kobieta :/

Opublikowano

No niestety, też pospieszyłem się z deklaracją, musze być wcześniej z powrotem, chyba żebyśmy wystartowali np. o 17:00 i jechali bez przystanku, tak żeby wrócic najpóźniej na  19:00?

Opublikowano

Mam czas, chęci i rower. Tyle że będę w Bochni :(

Opublikowano
Godzinę temu, de Villars napisał:

chyba żebyśmy wystartowali np. o 17:00 i jechali bez przystanku, tak żeby wrócic najpóźniej na  19:00?

Nie wiem czy aż tak wcześnie skończę, żeby być w umówionym miejscu na 17, ale jak się uda, to pewnie, możemy jechać bez przerwy i tak, żeby obrócić do 19. :) Dam znać jak tam robota idzie. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Puncu napisał:

Mam czas, chęci i rower. Tyle że będę w Bochni :(

A ja akurat w pracy od 14:00 do 22:00 w Bochni 🤪 

W planie mam trase na czwartek jak by ktos chciał pojezdzic po gorkach to bede leciał z Bochni na Dobczyce bokami pozniej na Kasine Wlk i powrot przez Wisnicz. Wyjdzie ok 120km przy 1300m w pionie 😊 czas operacyjny do 13:00 czyli jakos ok 4...5h.

Ilez mozna jezdzic po płaskim 😊

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

No niestety, do południa w dzień powszedni nie dam rady. A dziś o 17 będę na  Lesisku ;) 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Łabędź napisał:

Coś się zanosi, że wyjdę dziś z pracy wcześniej. Jakby nie było jednak tych szumnie zapowiadanych burz po południu, to zamierzam się przejechać bulwarami wiślanymi do Tyńca, towarzyska kawka u stóp opactwa i z powrotem. Start i miejsce zbiórki - wjazd na DDR przy moście Wandy (na przeciw pętli "Lesisko", na rogu ulic Podbipięty i Zagłoby). Spokojne tempo, chill jak to po pracy i z plecakiem. Czas startu - mam nadzieję, że około 17.30. Jadę na szosie, ale jak kto chętny na czymkolwiek, to zapraszam. :)

@de Villars, @nctrns, @SpiderMAN, @Puncu, @Zalas, @Eldo, czy każdy kto ma tylko ochotę - dawajcie znać. 

ochota jest, z czasem i możliwościami trochę gorzej ;) Ale dzięki za zapro ;) Ustawimy się w jakiś dzień na pewno! Na rowerową kawkę :D 

Edytowane przez Zalas
Opublikowano (edytowane)

Ale sie dzis przetyrałem z rana ło kurde :o 1350m przewyższenia w 4h z hakiem. Dojechałem na trasie 2 kolarzy to troche pociagłem z nimi ale ogolnie...górki to jednak czuć w nogach po 120km nie to co płaskie przeloty. 

Kasina WLK zdobyta ! I juz trzeba powoli planować nastepny rejs :D 

ae03e27b1bcd56fbgen.jpg

Edytowane przez Eldo
  • Lubię to! 1
Opublikowano

No pięknie, gratuluję :) Ja w sobotę do południa planuję płasko - Kraków-Balice-Morawica-Liszki-Kraków, z możliwymi ewentualnie modyfikacjami. Kto się dołączy? ;)

Opublikowano

No i pojeżdżone, trasa: Kraków-Balice-Morawica-Cholerzyn-Liszki-Piekary-Jeziorzany-Skawina-Kraków. 107 km się zrobiło ;)  W Piekarach fajny podjazd (a myślałem, że tam płasko ;) ), a w Jeziorzanach wyczaiłem prom (i dobrze, bo brakowało mi jakiejś przeprawy przez Wisłę w tamtym rejonie - teraz mam tam szersze pole działania ;)  ). Koło Skawiny są fajne DDR-y po wałach, ale co z tego, skoro prowadzą do nikąd... Przynajmniej park w Skawinie mają fajny, to sobie chwilę odpocząłem... Aha, zaczęła się pojawiać kolarska opalenizna ;)

20180414_122230.jpg

20180414_124019.jpg

20180414_124528.jpg

20180414_124535.jpg

20180414_124804.jpg

20180414_130510.jpg

20180414_131241.jpg

20180414_131432.jpg

20180414_151825.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja w poniedziałek koło 10 planuje się zabrać z kolegą z okolic Huty do Ojcowa przez Zielonki, Korzkiew, Skałę, potem jak będzie chęć i siła to Brzoskwinia, Czernichów, Tyniec, jak nie to Zabierzów, Kryspinów. Wieczorem może wrzucę tu trasę.

Tapatalk'd

Opublikowano

A to ja jutro robie Ojców. Przez Tonie, Giebułtów, Korzkiew :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie, ludzie, obiecuję Wam wycieczkę po północnych rubieżach, ale po 13tym maja, do tego czasu mam harmonogram zawalony po sufit.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rozkręca się powoli zjawisko pod tytułem OTR NH - czyli Otwarte Treningi Rowerowe w Nowej Hucie. Goście, którzy to organizują to tęgie konie, trochę się więc boję kompromitacji, ale kusi mnie, żeby się podpiąć kiedyś i posiedzieć im na kole jak długo dam radę. ;) Ktoś coś słyszał, ktoś coś wie? 

Opublikowano

Pierwsze słyszę. Na razie przymierzam się do wybrania się z OTR jeżdżącymi z Błoń. Z tego co wiem, tam na ogół jest grupa mniej zaawansowana, z którą można spokojnie pojechać.

Opublikowano
21 minut temu, Łabędź napisał:

Rozkręca się powoli zjawisko pod tytułem OTR NH - czyli Otwarte Treningi Rowerowe w Nowej Hucie. Goście, którzy to organizują to tęgie konie, trochę się więc boję kompromitacji, ale kusi mnie, żeby się podpiąć kiedyś i posiedzieć im na kole jak długo dam radę. ;) Ktoś coś słyszał, ktoś coś wie? 

A czym ty się przyjmujesz, najwyżej Cię zgubią. 

Daj znać jak będziesz coś dokładniej wiedział to ml ożenił uda mi się też przejechać. 

Opublikowano (edytowane)

Wiesz jazda w grupie to troche inaczej sie ma do solowych wypadow biorac pod uwage swoje mozliwosci 😊 Na prostej drodze to jeszcze idzie ogarnac tempo jak sie trenuje kolarstwo. Schody zaczynaja sie przy zjazdach i podjazdach oraz technika na zakretach 😊

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Biorę udział w OTRach od maja zeszłego roku. W wolniejszych grupach jest na prawdę spoko, mocniejszych nie próbowałem. Obecnie mam rower nie do końca sprawny, więc dzisiejszy OTR NH mnie ominął, ale z tego co widziałem były dwie grupy, z czego jedna spokojniejsza. Myślę że w niej każdy z nas spokojnie by sobie poradził.

Opublikowano

Juz za tydzien widzimy sie w Puszczy, tam nie bedzie tego problemu (jazdy w grupie) 😁 Juz sie doczekac niemoge 🙄🚴‍♂😁

Opublikowano

Wiatr to jeszcze nie problem bo kazdy bedzie miał to samo gozej wyglada pogoda na 19 maja 😜 jechałem na mokro ten odcinek i sama woda to jeszcze jakos obleci ale w duecie z syfem z dzew to sie juz robi srednio przyjemnie 🙃 no nic jak narazie mamy wakacyjny klimat oby sie utrzymał jeszcze te kilka dni. 

Opublikowano

Prognoza długoterminowa pokazuje, że 19.05 ma coś kropić :( Ale na szczęście długoterminowe mają to do siebie, że się rzadko sprawdzają. Poczekajmy jeszcze parę dni i zobaczymy jak będzie ;)