arturromobillini Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 7 godzin temu, Otto napisał: Jeżdziłem z Garminem edge, teraz jeżdżę z Boltem v2, ogólne odczucie pokrycia terenu jest takie same. Trzeba jedynie przyzwyczaić się do nieco innego sposobu wyświetlania terenów zielonych przez Wahoo Jeżdżę głównie jak najdalej od szos. Przeważnie jakieś najmniejsze drogi, bardziej utwardzone przez łąki lub lasy plus szlaki piesze. Czy na wahoo widać np. ścieżki w Kampinosie, drogi pożarowe w lasach i jakieś drobne szlaki piesze? OSMand ma to super widoczne i bardzo aktualne. Do tej pory wszystko ogarniałem na OSMand. Problemem był trochę zbyt krótki czas pracy smartfona, wodoszczelność i pomimo pancernego etui rozwaliłem go jak rowerze wywrócił mi się do góry kołami pod sklepem. Uderzenia w drzewa wytrzymywał ale tej żabki już nie. Czy na Bolt v2 można wybrać destynacje po adresie z poziomu licznika lub aplikacji? Po prostu prowadź do XXX ? Czy można przesłać listę własnych lokacji / POI bez tworzenia śladu z telefonu ? Niestety nie znalazłem żadnego sklepu w Warszawie, który ma odpalone demo wahoo Bolt v2. Dzisiaj jadę do Sportano. Mają na miejscu ten model, ale nie wiem czy można uruchomić. W dniu 6.06.2022 o 22:50, freezyear napisał: Wahoo Roam. Kursy tworzone w Stravie, w jednych działa TbT - 01.jpg, w innych nie - 02.jpg (licznik odzywa się dopiero po zjechaniu z kursu). Miał ktoś taki przypadek? Robiony reset, soft najnowszy, mapy również aktualne. edit: Mam odpowiedź z supportu Wahoo: "Trasy Komoot/RWGPS zawierają wskazówki TbT w pliku trasy. Trasy Strava nie zawierają wskazówek TbT, więc ROAM musi je utworzyć. Obecnie istnieje funkcjonalne ograniczenie długości trasy, dla której ROAM może tworzyć pokładowe wskazówki TbT, ~200 km, nad którymi pracujemy. Obecnie powinieneś być w stanie zaimportować plik trasy Strava do Komoot lub RWGPS i użyć tego pliku bez problemu jako obejście." Sprawdziłem, faktycznie, trasa zaimportowana ze Stravy przez Komoot może mieć nawet 500km długości i TbT działa. Przez RWGPS niekoniecznie przynajmniej u mnie. W każdym razie gdyby ktoś miał podobny problem to wiadomo jak go rozwiązać Czy można ogarnąć cały ten proces na smartfonie? Wszystkie te strony działają OK na smartfonie? Wymagane są jakieś płatne plany? Chodzi mi głównie o przerobienie długiego .gpx na ,gpx z TbT
Dmitrij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 9 minut temu, arturromobillini napisał: Czy na wahoo widać np. ścieżki w Kampinosie, drogi pożarowe w lasach i jakieś drobne szlaki piesze Mam Bolt V2 i Puszczę Kampinoską. Ścieżki i drogi pożarowe widać, nawet widać ścieżki po którym pieszy z trudem się przebiję, takie zarośnięte. Komoot mi takie trasy czasem wgrywa. Ale generalnie dosyć nieźle wytycza. W innych rejonach Polski z rowerem nie byłem. 1
arturromobillini Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 7 godzin temu, Dmitrij napisał: Mam Bolt V2 i Puszczę Kampinoską. Ścieżki i drogi pożarowe widać, nawet widać ścieżki po którym pieszy z trudem się przebiję, takie zarośnięte. Komoot mi takie trasy czasem wgrywa. Ale generalnie dosyć nieźle wytycza. W innych rejonach Polski z rowerem nie byłem. No to OK. Jak sygnał GPS w lasach ? Jest OK? Nie zależy mi na dokładnym pomiarze prędkości (ew zainstaluję czujnik), ale żeby nie gubił się jak jest w puszczy. Ostatnio jeździłem z Samsung S8 i problemów nie było. Znalazłem info że Bolt v2 trochę gubi się w lasach.
Dmitrij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 7 godzin temu, arturromobillini napisał: Jak sygnał GPS w lasach ? W Kampinosie Bolt go nie gubi. 1
Pazuzu Opublikowano 4 Maja 2024 Opublikowano 4 Maja 2024 Używam Wahoo Roam od 4 lat, w tym od 3 lat z czujnikiem prędkości Garmin Speed Sensor 2. Do tej pory wszystko działało bezproblemowo. Z dwóch ostatnich tras mam bardzo przekłamane wartości jeśli chodzi o dystans (błąd na poziomie ~~10%). W stravie i RWGPS poradziłem sobie tak, że aplikacje przeliczyły po swojemu dystans i tutaj jest zrozumiały minimalny błąd. Dodam że wymieniałem baterie w czujniku. Ma ktoś pomysł co mogło pójść nie tak?
Rekomendowane odpowiedzi