morion Opublikowano 1 Czerwca 2021 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Dziękuję za odpowiedź. Ciągle się waham nad przejściem z komórki z Locusem na coś bardziej kompaktowego, a bolt v2 wygląda dość ciekawie i nie kosztuje majątku.
m-peter Opublikowano 1 Czerwca 2021 Opublikowano 1 Czerwca 2021 1 godzinę temu, nctrns napisał: Nie jeżdżę MTB, ale często jak przejeżdżam przez jakieś krańce cywilizacji, to większość dziwnych ścieżek, typu międzypolówki czy dojazdówki do domków pod lasem są zaznaczone. Potwierdzam, na Wahoo często widać ścieżki, które w prawdzimym życiu ciężko wypatrzeć
vuki Opublikowano 5 Czerwca 2021 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Marion nie zastanawiaj się, zmieniaj! widoczność w słońcu na Wahoo jest 90% lepsza niż telefonu, nie wiem jak można korzystać z komórki?
Rebeliant86 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Teraz, vuki napisał: Marion nie zastanawiaj się, zmieniaj! widoczność w słońcu na Wahoo jest 90% lepsza niż telefonu, nie wiem jak można korzystać z komórki? Ta widoczność jest lepsza nie tylko względem telefonu, ale i większości konkurencji jeśli chodzi o liczniki rowerowe. Też polecam Wahoo, skończyłem na nim po przygodach z Garminami, Lezyne czy Karoo2.
vuki Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Ja na czytelność Garminów nie narzekam. Czy ktoś wie czy w Wahoo Roam naprawili błąd zawieszania się przy długich jazdach powyżej 14h?
Rebeliant86 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Tak, ten błąd naprawili w połowie 2019 roku.
ArekGd Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Cześć, przeczytałem cały wątek , a także ten na sąsiednim szosowym forum (tam mało się nie zniechęciłem) i wybór padł na Wahoo Roam. Mam tylko jedno pytanie - czy jesteście zadowoleni z działania autopazy? Obecnie jeżdżę tylko na Polarze V800 i niestety zdarza mi się zapomnieć włączyć kontynuowanie po postoju i to jeden z powodów (obok nawigacji i czytelności ekranu) argumentów za zakupem nowej zabawki. Z Polar Flow na tyle jestem zadowolony , że dalej chciałbym tam oglądać podsumowania treningów , rozumiem, że automatyczne wgranie zakończonej jazdy z WAhoo działa np na Stravę, ale już do Polar Flow trzeba ręcznie importować? Wyczytałem, że Ci którzy korzystają jednocześnie z zegarka i Wahoo czasem mają problem z synchronizacją aby to był jeden trenning np. na Stravie, więc chyba optymalnie byłoby zrzucać tylko z WAhoo. ? Edytowane 8 Czerwca 2021 przez ArekGd
Rebeliant86 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autopauza działa bardzo dobrze. Co do eksportu danych z Wahoo do Polara to niestety tylko ręcznie. Zawsze z dwóch urządzeń będzie Ci to pokazywać jako dwa treningi (chyba, że masz zegarek i licznik Wahoo to załatwią to między sobą), wiec zdecydowanie trzeba tu wybrać które urządzenie ma to robić.
Cris92 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Na +- 800km do tej pory zrobione z wahoo roam, raz mi się zdarzyło, że zamulił z wyłączeniem autopauzy i raz, że włączył ją chwilę po tym jak ruszyłem. Tak to po 2 do 5s włącza się zawsze.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
ArekGd Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Dzięki. Roam jest już u mnie Orientujecie się czy działa wciąż promocja, że po rejestracji ELEMNT w aplikacji otrzymuje się min. 1 darmowy pakiet regionalny na Komoot ? Nigdzie tego znaleźć nie mogę... p.s. sam sobie odpowiem (dla innych) - automatycznie przy pobraniu pierwszej mapy ustawia "pakiet regionalny za free" Po pierwszej jeździe wrażenia pozytywne, choć w lesie dość często wskazywał czerwono mrygające ledy tak jakbym zbaczał z kursu a mam wrażenie że po prostu gubił sygnał GPS , gdzie zegarek V800 radzi sobie bez problemu. Przy zrzuceniu podsumowania Vmax różniła się na niekorzyść na Wahoo o ponad 10km (na pewno nie jechałem tak szybko jak informuje Wahoo) - czyli chyba faktycznie GPS wariował . Teraz muszę ogarnąć jak pogodzić POLARa i WAHOO bo po treningu na Stravę zrzuciło jedną jazdę ale podwójnie, jakbym jechał ze swoim duchem (jak pisał kolega Rebeliant86) Edytowane 12 Czerwca 2021 przez ArekGd 1
Darek1234 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 CZeść, Posiadam Wahoo roam. Po odblokowaniu na stravie wersji rozszerzonej w zakładkach licznika pojawiła mi się dodatkowa strona "STARRED SEGMENTS" -może ktoś z was wie jak usunąć tę zakładkę?
Rebeliant86 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 W ustawieniach stron w aplikacji na telefonie wystarczy wyłączyć ta kartę.
Darek1234 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 no właśnie nie mogę znaleźć takiej zakładki. Obecnie mam trzy: Workout data Climbing Map
Rebeliant86 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Sorry, źle Ci powiedziałem, w ustawieniach masz zakładkę poświęconą stravie. Tam wyłączyć możesz segmenty.
Marioruda Opublikowano 18 Czerwca 2021 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Siemka. Pisze troche z innej beczki i chcialbym sie p9chwalic faktem, ze odsylajac wahoo elemnt bolt na serwis, otrzymalem na wymiane wahoo elemnt bolt v2. Wczoraj mialem okazje przejechac sie na tym kolorowym wyswietlacz i szczerze mowiac bajka!!!! Funkcje nawigacyjne duzo bardziej czyelne, oraz sam fakt, po wytyczeniu trasy, jesli zboczymy z kirsu wahoo samo nakierowuje na wytyczona przez nas wczesniej trase. Ogolnie duzo roznica od v1 i goraco polecam. Jakie zauwazyliscie jeszcze rozbica od v1?
Shusty Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Mam pytanie jak wygląda prowadzenie po wgranym śladzie .gpx? I nie mam tu na myśli takiego ładnego gpxa np. z komoot, który dodaje wskazówki i dzieli trasę na fragmenty. Tylko takiego surowego, najzwyklejszego gpxa, który wyznaczony jest trasami, które są na mapie, ale też takimi przez las, których nie ma na mapach. Czy sprzęt się wtedy nie gubi i jadąc łatwo można się nawigować, by jechać z wgranym śladem? Głównie potrzebuję użytkować sprzęt w nieznanych górach, będąc offline i mając tylko do dyspozycji taki prosty ślad gpx., prowadzący często nieznanymi ścieżkami np. z wyznaczonych na dziko ścieżek przez lokalsów, czy zawody enduro. Nie będę w ogóle korzystał z funkcji nawigacji, że wklepuję gdzie chcę dojechać i wahoo ma mi sam trasę ułożyć.
nctrns Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 14 godzin temu, Shusty napisał: Czy sprzęt się wtedy nie gubi i jadąc łatwo można się nawigować, by jechać z wgranym śladem? Sprzęt się nie gubi. A czy łatwo można się nawigować, to zależy o którym modelu konkretnie myślisz. W starym bolcie musisz patrzeć na mapę. Zależnie od tego jak wygląda dany kawałek świata, możliwe że będziesz miał tylko kreskę po której masz jechać i nic więcej. Jak się od niej oddalisz, to dostaniesz ostrzeżenie, będziesz też widział swoją pozycję w odniesieniu do kreski. W nowym bolcie i roam, będziesz miał też wskazówki (komputerek sam sobie je przeliczy i doda na podstawie gpx), chyba że są wyznaczone przez obszary, których nie ma na mapie wahoo. Same mapy powinny być trochę bardziej szczegółowe i czytelne, więc nawet w tych gorzej pokrytych obszarach powinieneś mieć jakieś dodatkowe punkty odniesienia. 1
inclaresco Opublikowano 29 Czerwca 2021 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Cześć, Przymierzam się do zakupu Bolta v2, zanim to jednak zrobię mam pytanie do użytkowników: Czego używacie do pomiaru tętna? Obecnie mam MiBanda, jednak zależy mi na czymś co pozwoli mi na bieżąco monitorować tętno na trasie, nie kosztowało majątku i nie było smartwatchem
Rebeliant86 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Kup pas do pomiaru tętna na klatkę. Jeśli chodzi o to jaki kupić to kieruj się swoim budżetem. Ja korzysta, z wahoo tickr i jestem, zadowolony.
zonkinho Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 BOLT WB15-12072 Wyszła nowa aktualizacja Elmnt Bolt V1. I mam problem bo podczas instalacji aktualizacji wyskakuje "Error: Install failed" i tak za każdym razem uruchomienia Bolta. Robiłem Factory Reset, wykasowałem wszystkie mapy. Jakieś pomysły?
liftlodz Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 Mam to samo.Ja po prostu olałem tą aktualizację.
Zigfir Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) 13 godzin temu, zonkinho napisał: BOLT WB15-12072 Wyszła nowa aktualizacja Elmnt Bolt V1. I mam problem bo podczas instalacji aktualizacji wyskakuje "Error: Install failed" i tak za każdym razem uruchomienia Bolta. Robiłem Factory Reset, wykasowałem wszystkie mapy. Jakieś pomysły? Podpinasz licznik pod kompa i z folderu system_update_elemnt wywalasz katalog 12072. Potem aktualizacja z poziomu licznika raz jeszcze. U mnie po tym nowa wersja zainstalowała się poprawnie. Edytowane 6 Lipca 2021 przez Zigfir 1
zonkinho Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 3 godziny temu, Zigfir napisał: Podpinasz licznik pod kompa i z folderu system_update_elemnt wywalasz katalog 12072. Potem aktualizacja z poziomu licznika raz jeszcze. U mnie po tym nowa wersja zainstalowała się poprawnie. Tak też zrobiłem za poradą supportu Wahoo. Człowiek mądrzejszy na przyszłość. Nigdy nie sprawdzałem, czy jest dostęp do pamięci Bolta po podpięciu go do kompa. ;)
Rekomendowane odpowiedzi