Nemrod Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Szybkie pytanie. Czy próbował ktoś sparować Bolta z trenażerem i korzystał z trybu symulacji jazdy po zapisanej trasie ?
Marioruda Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Siemka. Podpowiecie mi jaki rozmiar ma sruba mocujaca bolta do uchwytu? Pytam poniewaz kuoilem uzywanego bolta i nie bylo srubki w zestawie. A moze znacie tez rozmiar sruby do zabepieczenia na linke. Znalazlem projekt do wydruku na 3d tylko nie wiem jaka srubka tam wejdzie. https://m.bikester.pl/wahoo-fitness-elemnt-bolt-czarny-787225.html?_cid=21_1_-1_9_1638_787225_324496311358_pla&ef_id=Cj0KCQiAmL-ABhDFARIsAKywVaflntoycC2C_KYXtSlrMIVorVHqfz0p2SqX8ctwyfRDxnBpe29mLSgaAnG2EALw_wcB&ev_chn=shop&campaign_detail=smart_shopping&gclid=Cj0KCQiAmL-ABhDFARIsAKywVaflntoycC2C_KYXtSlrMIVorVHqfz0p2SqX8ctwyfRDxnBpe29mLSgaAnG2EALw_wcB
Zigfir Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 Wraz z nowym softem u mnie pojawił się w Bolcie problem wyświetlania ekranu po zdobyciu koma lub pr-ki. Pojawia się, ale jest na nim tylko podany czas segmentu na białym tle - brak grafiki informującej czy to pr czy kom. W apce treningi anonsują się ponadto jako zarejestrowane przez wersje Roam zamiast przez Bolt. Przy okazji okazało się, z czego wynikał brak pokazywania niektórych segmentów Stravy w czasie jazdy. Magiczne nachylenie -0,25% wyłącza ich synchronizację i jest to wina Stravy. Wartość tak abstrakcyjna, że mimo że wiedziałem, że Strava wprowadza ograniczenie dla segmentów zjazdowych, to nie mogłem uwierzyć, że tak można nazwać już odcinek o takim nachyleniu. Popoprawiałem już swoje segmenty, ale w niektórych przypadkach musiały zostać sztucznie wydłużone, co poniekąd psuje zabawę.
Zigfir Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 Jest nowy soft do Bolta WB15-10643. Listy poprawek jeszcze nie ma na oficjalnej stronie. Ciekawe co tym razem popsuli
Dmitrij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Jakoś brak urządzeń tej marki w sprzedaży. Nawet na Amazon USA. Ktoś wie dla czego tak jest?
Dariuszmac Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Jest problem z wieloma rzeczami do rowerów. Ja szukałem kasety Campagnolo Potenza 11-32t. Dwa razy odsyłali mi pieniądze, bo "wyszły". Wreszcie kupiłem w holenderskim sklepie. Wahoo Bolt kupił mój kolega kilka tygodni temu w Veloart.cc w W-wa. Zadzwoń, może mają. 1
Rebeliant86 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Dmitrij napisał: Jakoś brak urządzeń tej marki w sprzedaży. Nawet na Amazon USA. Ktoś wie dla czego tak jest? U producenta na stronie nie ma, ale w sklepach internetowych bez problemu do dostania.
Nemrod Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Krótkie porównanie nowego Bolta v2 ze starszymi Wahoo:
Rebeliant86 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Upgrade pierwotnego Bolta bardzo fajny. Roama natomiast wymieniać nie ma sensu, bo to praktycznie to samo z mniejszym wyświetlaczem. Inteligentnie to Wahoo zrobiło.
Cris92 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Niby w bolcie teraz wszystko czytelniejsze niż w Roam. Rzekomo Roam wygrywa tylko rozmiarem i długością działania na jednym ładowaniu. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Zigfir Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 W Roam jest o jedną, linie danych więcej. Z pomiarem mocy czasem mi tych dwóch pól w Bolcie brakuje.
Rebeliant86 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Wyświetlacz w nowym bolcie ze względu na zagęszczenie pikseli może być czytelniejszy, ale jednak im większy ekran tym w trakcie jazdy lepiej widoczny. W mojej opinii Roam ze swoim 2,7” to minimum. Miałem ponad miesiąc Karoo 2 z bardzo wysoką rozdzielczością, tylko co z tego jak w trakcie jazdy wszystko na tym ekraniku było nieczytelne.
Cris92 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Nie wygląda mi to na wahoo.Co do czytelności, na Insta można było dziś znaleźć to:Niestety Tapatalk mi ucina jakość, ale chodzi o to, że faktycznie czcionka i napisy, są jakby ciut bardziej czytelne na Bolcie. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Nemrod Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 Bolt v2 ma też więcej wbudowanej pamięci niż Roam. 16gb vs 4gb.
Rebeliant86 Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) @lukaszzsch Karoo 2 wygląda świetnie jak się go prezentuje tak jak teraz pokazałeś na fotkach W ręce to urządzenie naprawdę robi wrażenie. Ale w mojej ocenie w trakcie jazdy jest to wszystko znacznie gorzej czytelne niż w Wahoo Roam. To, że wpakowali tam tak dużą rozdzielczość sprawia, że niektóre elementy interfejsu czy mapy są tak szczegółowe, że obniżają ogólną czytelność. Weź chociażby pod ocenę wykres Strava Live Segment, teraz i tak go trochę poprawili z tego co widziałem, ale dalej moim zdaniem pompując ile wlezie watów nie jesteś w stanie przyglądać się temu wykresowi i tym ikonkom malutkim "marchewki" czy co tam jeszcze było. A wracając do tematu Bolta V2 to z chęcią widział bym w Roam te kolorowanie pola pulsu bądź mocy, fajny pomysł. Teraz używam sobie lewego paska LEDów i też to się sprawdza, ale jak by przy aktualizacji którejś dodali kolorowe tła pola to bym się nie obraził Edytowane 27 Maja 2021 przez Rebeliant86
Cris92 Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 [mention=11351]lukaszzsch[/mention] Karoo 2 wygląda świetnie jak się go prezentuje tak jak teraz pokazałeś na fotkach W ręce to urządzenie naprawdę robi wrażenie. Ale w mojej ocenie w trakcie jazdy jest to wszystko znacznie gorzej czytelne niż w Wahoo Roam. To, że wpakowali tam tak dużą rozdzielczość sprawia, że niektóre elementy interfejsu czy mapy są tak szczegółowe, że obniżają ogólną czytelność. Weź chociażby pod ocenę wykres Strava Live Segment, teraz i tak go trochę poprawili z tego co widziałem, ale dalej moim zdaniem pompując ile wlezie watów nie jesteś w stanie przyglądać się temu wykresowi i tym ikonkom malutkim "marchewki" czy co tam jeszcze było. A wracając do tematu Bolta V2 to z chęcią widział bym w Roam te kolorowanie pola pulsu bądź mocy, fajny pomysł. Teraz używam sobie lewego paska LEDów i też to się sprawdza, ale jak by przy aktualizacji którejś dodali kolorowe tła pola to bym się nie obraził Nie dodadzą tego do Roam. Sprzedaż Bolta by spadła tak jest wszędzie z elektroniką. Czy liczniki, czy smartfony. Wczoraj gadałem o tym ze znajomym. Roam ma led, więc może wyświetlać jeden parametr na led. Bolt za to będzie wyświetlał i tętno i waty pokolorowane według stref, więc zobaczysz więcej na raz.Przez chwilę miałem pomysł sprzedania Roama i kupno Bolta, możliwe, że nic bym nawet nie musiał dokładać, ale pytanie brzmi po co? Jeśli ktoś nie ma w ogóle komputerka, lub ma stary i myśli nad wymianą to w tej chwili wybór jest prosty. Bolt. Bo dlaczego dokładać 350zł do Roam'a? 2h dłużej na baterii i 0.5 cała na ekranie nie jest totalnie tego warte. Nie masz, wybierasz Bolta, masz Roam, zostajesz przy Roam, chyba, że jestem psychofanem technologii i musisz mieć najnowsze. Tylko nadal pozostaje pytanie, po co? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1
Rebeliant86 Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 @Cris92 ROAMa zmieniać na nowego Bolta nie ma totalnie sensu. Ale jak bym miał teraz kupić to nie wiem na co bym się zdecydował... Jednak dla mnie ta wielkość ekranu ROAMa to takie minimum wygodne przy nawigacji w trakcie jazdy.
AirRadek Opublikowano 28 Maja 2021 Opublikowano 28 Maja 2021 (edytowane) Hej otrzymałem dzisiaj nowego bolta v2, wczesniej smigalem na edge530 i mam do was kilka pytań. Czy jesteście zadowoleni z map od wahoo i czy da się wgrać inne płatne i czy mam to zrobić:)? Na samych mapach od wahoo trochę słabo widać obszary leśne w zasadzie są tylko większe parki - na garminie było zdecydowanie lepiej. Co do planowania tras komoot czy ride with gps, co jest lepsze? Czy na wahoo da się przesuwać mapę? Edytowane 28 Maja 2021 przez AirRadek
Rebeliant86 Opublikowano 28 Maja 2021 Opublikowano 28 Maja 2021 Mapy innej niż od Wahoo nie wgrasz, nie mniej jak na razie nie mam z nią problemów. Do kolorystyki trzeba się przyzwyczaić, na pewno nie będzie tak kolorowa jak w Garminach, ale nie tęsknie za tym. Do tras używam Komoot i Stravy i jestem z obydwu zadowolony. 1
Pazuzu Opublikowano 29 Maja 2021 Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) Po ostatniej aktualizacji nie wyświetla mi profilu wysokościowego. Zarówno trasy które były wgrane jak i te nowe mają ten problem. A co ciekawe na stronie Wahoo przy ostatniej aktualizacji jest: Cytat Fixed: Elevation graph Miał ktoś taki problem? Jestem w stanie coś z tym zrobić czy muszę czekać na aktualizację? EDIT. - Przywróciłem ustawienia fabryczne (Factory reset) - Zaktualizowałem aplikację na telefonie (iOS) - Wgrałem od nowa mapy Nic nie pomogło. Używam Strawy i RWGPS, stare pliki GPX nie pokazują profilu. Nowa trasa zrobiona w RWGPS i wgrana do urządzenia pokazuje profil (w Stravie dalej nie pokazuje). Gdzie najlepiej zgłaszać taki problem Edytowane 30 Maja 2021 przez Pazuzu
Marioruda Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 Siemka. Mam pytanko odnosnie wahho element bolt, a mianowicie o zaslepke usb zeby woda nie wdarla sie do srodka. Po dzisiehszej jezdzie chcialem podladowac wahoo, ale zaslepka gdzies wyleciala... Po prostu powiedzcie mi gdzie mozba taka zaslepke kupic. Jesli powielam temat to sorki, ale szukalem i nie znazlem zadnej informacji na ten temat nanforum.
morion Opublikowano 31 Maja 2021 Opublikowano 31 Maja 2021 Cześć, Mam pytanie o jakość map w wahoo bolt v2, czy ktoś się orientuje czy jakość tych map jest porównywalna z mapami topograficznymi? czy to dokładnie OSM? Pytam bo szukam urządzenia bardziej do błądzenia po lasach niż do nawi po śladzie i chodzi mi o to jak dokładnie odwzorowane są drogi polne/leśne w słabo zurbanizowanych obszarach.
nctrns Opublikowano 1 Czerwca 2021 Opublikowano 1 Czerwca 2021 W dniu 30.05.2021 o 12:34, Marioruda napisał: Po prostu powiedzcie mi gdzie mozba taka zaslepke kupic. Jesli powielam temat to sorki, ale szukalem i nie znazlem zadnej informacji na ten temat nanforum. Jeśli ogarniasz angielski, spróbuj napisać bezpośrednio do supportu wahoo, ewentualnie konatkt ze sklepem/polskim dystrybutorem. Samej zaślepki nie kupisz, nie jest dostępna w sprzedaży. 21 godzin temu, morion napisał: czy to dokładnie OSM? Nie dokładnie OSM, trochę zaadaptowane na potrzeby uproszczonego wyświetlania. Nie jeżdżę MTB, ale często jak przejeżdżam przez jakieś krańce cywilizacji, to większość dziwnych ścieżek, typu międzypolówki czy dojazdówki do domków pod lasem są zaznaczone.
Rekomendowane odpowiedzi