lukasz.przechodzen Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 To jeszcze zapytam posiadaczy Bolta v2. Też macie nierównomiernie podświetlony ekran na górze? Ciężko to złapać na zdjęciu. W moim jakbym miał takie trzy malutkie smugi na górze ekranu, widać je tylko przy włączonym podświetleniu. W pierwszym Bolcie ekran miałem podświetlony równo.
lukash535 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Opublikowano 30 Czerwca 2022 U siebie w Bolcie v2 nie widzę takiego zjawiska, ale on sobie reguluje jasność może to się pojawić gdy nie świeci pełną mocą? też poobserwuję
lukasz.przechodzen Opublikowano 30 Czerwca 2022 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Jest na każdym tybie podświetlenia, przy pełnej mocy też. Czekam na odpowiedź z supportu w tym temacie.
manfrednt Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Mam pytanie czy Roam w ogóle ma możliwość wyświetlania punktów pośrednich w postaci notatek naniesionych na pliku gpx. Inna sprawa że mam plik gpx zrobiony w Komoot ale tam nie mogę na punktach pośrednich tworzyć swoje opisy.
Pazuzu Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 21 godzin temu, manfrednt napisał: Mam pytanie czy Roam w ogóle ma możliwość wyświetlania punktów pośrednich w postaci notatek naniesionych na pliku gpx. Inna sprawa że mam plik gpx zrobiony w Komoot ale tam nie mogę na punktach pośrednich tworzyć swoje opisy. Jakiś czas temu sam o to pytałem. Tak jest taka możliwość. Osobiście używam RWGPS i tam dodaję swoje notatki. Roam rozróżnia czy notatka jest dopisana jako szczyt, dolina, podjazd itp.
manfrednt Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Ale w jaki sposób to zrobić? Interesuje mnie możliwość dodania tych punktow z poziomu komputera. Pewnie to jest jakaś płatna wersja
Dmitrij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 W dniu 29.06.2022 o 21:31, lukasz.przechodzen napisał: Też macie nierównomiernie podświetlony ekran na górze? Na moim świeci równo.
lukasz.przechodzen Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Dmitrij napisał: Na moim świeci równo. Dystrybutor wymienił mi licznik na nowy w ramach reklamacji. 1
Pazuzu Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 17 godzin temu, manfrednt napisał: Ale w jaki sposób to zrobić? Interesuje mnie możliwość dodania tych punktow z poziomu komputera. Pewnie to jest jakaś płatna wersja Niestety jest to w płatnej opcji. https://ridewithgps.com/help/edit-cue-sheet
manfrednt Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Ciut za drogo. 😞 No nic trzeba pisać ręcznie na kartce 🙂
Raukos Opublikowano 31 Października 2022 Opublikowano 31 Października 2022 W dniu 16.08.2022 o 17:31, manfrednt napisał: Ciut za drogo. 😞 No nic trzeba pisać ręcznie na kartce 🙂 Próbowałem w aplikacji Viking dodać nazwy punktów pośrednich jednak na razie Wahoo odmawia współpracy, RWGPS super serwis jednak dla amatora jak ja, też ciut za drogi jest ten abonament.
muszyniak Opublikowano 28 Grudnia 2022 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Mam pytanie z którego wielu może się śmiać ale jestem wiekowym kolarzem i zakupiłem sobie Wahoo roam 2 a że mój angielski jest w opłakanym stanie to pytam, komputerek posiada zakładki w których wyświetla poszczególne dane z treningu. Co mam wybrać po włączeniu Pages, aby pokazywał dystans do końca treningu po wgraniu trasy i jazdy nią, z góry dziękuję za info.
lukasz.przechodzen Opublikowano 29 Grudnia 2022 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Znajdziesz tę opcję w zakładce MAP -> Distance Remaining. Polecam usiąść do przejrzenia tych opcji z wykorzystaniem aplikacji Google Tłumacz odpalonym na komputerze lub innym telefonie. Sporo fajnych funkcji znajdziesz w Roam'ie i warto przynajmniej raz je przejrzeć Możesz na drugim telefonie skorzystać z tłumaczenia "w locie", kierując aparat na ekran drugiego telefonu z włączoną aplikacją Wahoo:
dgim Opublikowano 3 Stycznia 2023 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Wiecie skad tak slaba dostepnosc Wahoo Roam v2 na rynku ? Na Amazonie nawet nie widac, na allegro etc kilka ofert. Sklaniam sie do przesiadki z Edge'a 530 na Roam'a v2 ale ciezko zejsc z cen wyjsciowych Zdaje sie, ze juz kilka miesiecy temu v2 wyszla.
manfrednt Opublikowano 3 Stycznia 2023 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Przecież wszędzie są dostępne centrumrowerowe, airbike bike-res i wiele wiele innych
dgim Opublikowano 3 Stycznia 2023 Opublikowano 3 Stycznia 2023 No to widocznie w stosunku do Garmina czuje roznice w ilosci ofert. W szczegolnosci Amazona mi tu brakuje.
manfrednt Opublikowano 3 Stycznia 2023 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Acha nie bardzo rozumiem. Wszędzie taka sama cena ale Ty chcesz z Amazona 🙂 Twój wybór
Raukos Opublikowano 7 Stycznia 2023 Opublikowano 7 Stycznia 2023 W dniu 15.08.2022 o 23:40, manfrednt napisał: Ale w jaki sposób to zrobić? Interesuje mnie możliwość dodania tych punktow z poziomu komputera. Pewnie to jest jakaś płatna wersja Dużo czasu minęło ale w aplikacji Viking można do trasy dodać "punkty orientacyjne" (waypoints): 1. jeżeli w nazwie punktu wpisze się Right; Left; Straight - Wahoo wskaże na wyświetlaczu strzałkę skrętu, a w opisie punktu można wpisać dolną wartość np. "Skręć w Lewo ale uważaj na przechodniów" (cokolwiek sobie życzmy, można też oznaczyć sklep przy drodze lub atrakcje) 2. Nie wiem jakie jest oznaczenie ronda oraz końca trasy by wyświetliły się odpowiednie ikonki na ekranie MINUSY: 1. Viking segreguję punkty po nazwach i jeśli jest kilka Righr i Left pierwsze ułoży wszystkie Left potem Right i nie umiem sobie z tym powadzić 2. Wstawienie punktów do pliku (przynajmniej ja nie potrafię tego zrobić) usuwa wskazywanie skrętów generowane przez Wahoo i trzeba wszystkie skręty sobie samemu opisać, co jest ciężkie patrząc na punkt powyżej Może ktoś potrafi sobie z tym poradzić.
Rowerowa Szajba Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Szkoda że licznik nadal nie doczekał się j. Polskiego szkoda
vuki Opublikowano 23 Lipca 2023 Opublikowano 23 Lipca 2023 Ktoś się orientuje dlaczego ostatnio Wahoo Roam nie zaciąga tras zrobionych w Komoot? Synchronizacja apek ok.
vuki Opublikowano 23 Lipca 2023 Opublikowano 23 Lipca 2023 (edytowane) Będę walczył dalej, myślałem że coś zmieniło się. Edit: przyczyną było to, że będą w górach kreslilem szlaki jako wspinaczka, strava zaciąga tylko kolarstwo. Przestawiłem i jest ok Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez vuki
arturromobillini Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Jak z Waszego doświadczenia wypadają mapy dostępne w wahoo Bolt v2 względem oryginalnych Garmina pod katem jazdy przez lasy, łąki, szutry i szlaki piesze? Rozumiem, że do wahoo na raize nie da się w miarę swobodnie wgrać własnych map z osm itp. ? Znalazłem https://github.com/treee111/wahooMapsCreator ale to chyba nie działa jeszcze na tyle , żeby było OK.
Otto Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Jeżdziłem z Garminem edge, teraz jeżdżę z Boltem v2, ogólne odczucie pokrycia terenu jest takie same. Trzeba jedynie przyzwyczaić się do nieco innego sposobu wyświetlania terenów zielonych przez Wahoo 1
Rekomendowane odpowiedzi