Skocz do zawartości

Wahoo

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie prawie nic nie potrafi. Jak zawsze polecam przeczytać recenzję na dcrainmaker.com

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Zegarek skierowany zupełnie dla nikogo. Nie wiem kto go w ogóle kupi. Gorzej niż polar Vantage przez kilka miesięcy od premiery, gdzie nie miał prawie żadnych funkcji. 

Edytowane przez Łukasz_P
Opublikowano

Tylko akurat Wahoo jest znane z tego, że dopracowuje i dodaje dużo rzeczy do swoich produktów. Wystarczy porównać co oferował taki Element czy Bolt w chwili premiery a obecnie. 

Opublikowano

No jasne. Ale w tym momencie tego zegarka bym nie kupił.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnosnie stref mocy w wahoo elemnt bolt. Czy jest mozliwość ich zmiany bo starsznie duzy zakres ma druga strefa i chciałbym ja zmniejszyć . Bo w 2 strefie powinno być 55-75% FTP a wg wahoo wychodzi do 86%.

Orientuje się ktoś czy da się to zmienić ?

InkedScreenshot_20201129-154824_LI.jpg
Opublikowano
16 godzin temu, Homeras napisał:

Witam

Mam pytanie odnosnie stref mocy w wahoo elemnt bolt. Czy jest mozliwość ich zmiany bo starsznie duzy zakres ma druga strefa i chciałbym ja zmniejszyć . Bo w 2 strefie powinno być 55-75% FTP a wg wahoo wychodzi do 86%.

Orientuje się ktoś czy da się to zmienić ?

InkedScreenshot_20201129-154824_LI.jpg

Lewą kolumne możesz edytować :) Czyli jak chcesz zmniejszyć zakres "Foundation miles" to w "Endurance miles" musisz zmienić minimalna wartość, wtedy maksymalna wartość w "foundation" się automatycznie zmieni.

• Lubię to! 1
Opublikowano
21 minut temu, Dziaku napisał:

Lewą kolumne możesz edytować :) Czyli jak chcesz zmniejszyć zakres "Foundation miles" to w "Endurance miles" musisz zmienić minimalna wartość, wtedy maksymalna wartość w "foundation" się automatycznie zmieni.

o widzisz, super dzieki. Szkoda że wahoo nie stosuje normalnego przelicznika tylko trzeba recznie poprawiać no ale nic na szczeście sie da :)

Opublikowano

A ma ktos moze pomysl gdzie mozna dorwac bolta troche taniej 999pln w polskiej dystrybucji? moze jakis zachodni sklep robi czasem promocje? rynek używek bardzo słaby, na olx czy ebay prawie nic nie ma...

Opublikowano

No wlasnie, bardziej myslalem, ze za 800pln gdzies mozna to wyrwac. No nic, dzieki, pozostaje polowac na olx

Opublikowano

Za taką cenę nowego nigdy nie widziałem, poniżej 900 nigdy chyba nie zszedł.

Opublikowano

W zeszły piątek był do kupienia za 850PLN na bike-rs.pl . Polecam zainstalować apke Pepper bo tam pojawił się właśnie deal, po prawdzie na ROAMa ale było też promo na Bolta. W sobote kurier pojawił się już z przesyłką :)

Opublikowano

Siemka. Mam pytanie odnosnie bolta, ktorego ostatnio kupilem z rynku wtornego, a konkret ie chodzi o uzywke :p. Czy w zestawie byla srubka mocujaca licznik z uchwytem, bo nie mialem w zestawie, a szukajac po neci nie znalazlem zadnej informacji? Jesli byla, to czy ktos wie jak8ego rozmiaru jest ta srubka? 

Opublikowano

Tak w zestawie jest śrubka ale jakiego rozmiaru to nie mam pojęcia. Napisz do Wahoo na pewno odpowiedzą. 

Opublikowano

Śrubka mocująca z uchwytem? Urządzenie wkłada się w uchwyt i przekręca i tyle. Cyba, że pytasz o mocowanie uchwytu do kierownicy.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, mareq napisał:

Śrubka mocująca z uchwytem? Urządzenie wkłada się w uchwyt i przekręca i tyle. Cyba, że pytasz o mocowanie uchwytu do kierownicy.

I właśnie do tego uchytu można Bolta przykręcic śrubką. Podobno ma to mieć znaczenie dla prosów bo komputerek staje się integralną częścią roweru wliczając się do jego wagi. 

Opis tego uchwytu znaleziony w necie:

"Wahoo Bolt Aero to stabilny uchwyt do komputerów rowerowych Element Bolt. Wykonany został z wytrzymałego tworzywa sztucznego i zapewnia stabilność podczas jazdy. Dodatkowo posiada on śrubę blokującą zgodną z UCI. To przydatna opcja dla kolarzy startujących w zawodach."

Edytowane przez niziol
Opublikowano (edytowane)

No widzisz, człowiek uczy się całe życie. Faktycznie na fotkach uchwytu widać insert z gwintem.
Pozostaje ci poszukać po znajomych. Jak masz jakiegoś majsterkowicza to na pewno ma pełno różnych śrubek z demontażu albo po prostu wybrać się z uchwytem i komputerkiem do dobrego sklepu metalowego, żeby przymierzyć na miejscu.

Próbowałem poszukać coś w sieci ale wpisanie "wahoo locking bolt" powoduje, że znajdziesz wszystko o wahoo bolt. Że też nie mogli sobie lepszej nazwy wymyślić :) .

Edytowane przez mareq
Opublikowano

Witam,

czy ktoś wie zeby w Wahoo Roam dało się ustawić na wykresie graficznym procent wzniesienia i jego długość oraz jeżeli trasa jest zaplanowana ile jeszcze zostało wzniesień?

W dniu 3.12.2020 o 20:38, Marioruda napisał:

Siemka. Mam pytanie odnosnie bolta, ktorego ostatnio kupilem z rynku wtornego, a konkret ie chodzi o uzywke :p. Czy w zestawie byla srubka mocujaca licznik z uchwytem, bo nie mialem w zestawie, a szukajac po neci nie znalazlem zadnej informacji? Jesli byla, to czy ktos wie jak8ego rozmiaru jest ta srubka? 

przy zakupie nowego Wahoo bolt czy Roam jest śrubka która wg norm UCI zabezpiecza komputerek przed wypiecięm.

Opublikowano

W komputerkach Wahoo nie da się tego ustawić

Opublikowano

Jakiś czas temu kupiłem czujnik Magene, którego używam jako czujnika prędkości do ROAM. Bateria ponoć działa długo, co się zatem stanie jeśli się wyczerpie podczas nagrywania jazdy? Czy komputerek przełączy się automatycznie na pomiar z GPS?

Opublikowano
1 minutę temu, P2501 napisał:

Czy komputerek przełączy się automatycznie na pomiar z GPS?

Tak

• Pomógł 2