never1908 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, jeszcze tylko jedna sprawa została - czy łańcuch 10 rzędowy będzie bez problemu działać na tej zużytej korbie która jest zrobiona pod łańcuch 8 rzędowy?
Heboket Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Jeżeli jest bardzo "zajechana" to łańcuch może przeskakiwać
never1908 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 No zrobiłem na niej ponad 10 tys kilometrów wiec trochę może być zużyta, ale przeskakiwać po korbie tak? Może jak te sprzęgło mocniej ustawie to nie będzie takiego problemu.
Heboket Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 6 minut temu, never1908 napisał: Może jak te sprzęgło mocniej ustawie to nie będzie takiego problemu. Jeżeli zębata jest zużyta to nie pomoże
XiaomiLepsze Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam, mam RR 520s (komponenty takie same jak w 520) i chciałbym coś podziałać z napędem, gdyż seryjny ma przejechane już ponad 3000km. Napewno wymienię kasetę, tylko właśnie na jaką? Celować w 10 czy 9 rzędów (Bielsko-Biała, dużo pagurków i zjazdów). Ile przygotować właśnie na kasetę, łańcuch, przurzutkę i manetkę? Rzeczy eksploatacyjne nowe, takie komponenty jak manetka i przerzutka mogą być używane. Na szosie zawsze brakowało mi przełożeń, celuje w kasetę o dużej ilości zębów. Zmieniłem opony na Continental Raceking (tył) i XKing (przód) i tylnia lekko obciera o przerzutkę, chcę rozwiercić korbę i kupić 2-rzędową przerzutkę i manetke. Jak to zrobić? Posiadam standardowe narzędzia (wiertarka i zestaw wierteł). Da się zrobić tak, aby został tylko środkowy blat? Jeśli tak, to zaoszczędzone pieniądze z manetki i przerzutki mógłbym zainwesować w 10-rzędową kasetę. A jeśli nie to szukam suportu, korby i blatu pod napęd 1x10. Budżet mam trochę ograniczony, ok. 400-600zł. Chiałbym wydać jaknajmniej, ale żeby ten napęd nie rozsypał się po 500 kilometrach Z góry dzięki za odpowedz
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 4 minuty temu, XiaomiLepsze napisał: Na szosie zawsze brakowało mi przełożeń, W takim razie 1x10 nie będzie się nadawać
XiaomiLepsze Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Raczej chodziło mi o dojazd do lasu, ok. 2km asfalt i 30km las
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 6 minut temu, XiaomiLepsze napisał: chcę rozwiercić korbę Co ty chcesz zrobić?
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) rozwiercanie czegokolwiek w rowerze to jakieś druciarstwo rowerowe ,nie słyszałem by ktoś rozwiercał korbę by mieć napęd 1x musisz minimum mieć zębatkę narrow wide by nie spadał łańcuch,jężeli masz korbę a w niej masz zanitowane zębatki korbę przednią będziesz musiał wymienić Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Gość edycja posta
XiaomiLepsze Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Nie korbę, tylko 3 blat Sory za błąd
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 1 minutę temu, XiaomiLepsze napisał: Nie korbę, tylko 3 blat Sory za błąd Wystarczy zdjąć korbę, i odkręcić zębatki Możesz dać zdjęcia korby, zobaczymy jak wygląda
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 na stronie decatlona wygląda jak by było wszytko zanitowane
XiaomiLepsze Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Właśnie zębatki są na nitach, chodzi mi o rozwiercenie tych nitów, alby zdjąć nieużywaną zębatkę
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Teraz, XiaomiLepsze napisał: Właśnie zębatki są na nitach, chodzi mi o rozwiercenie tych nitów, alby zdjąć nieużywaną zębatkę Daj zdjęcie korby, zobaczymy co da się zrobić
XiaomiLepsze Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zębatki są na nitach z imitacją imbusa z zewnętrznej strony
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 2 minuty temu, XiaomiLepsze napisał: Zębatki są na nitach z imitacją imbusa z zewnętrznej strony Prześlij wyraźniejsze zdjęcie od tej strony
XiaomiLepsze Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Tak to wyglądaWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Jesteś pewien, że nie ma tam miejsca na żaden klucz?
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) więc tak odkręć korbę jak masz ściągacz bo bez tego nie pamiętam czy zejdzie ten plastik pod 2 to jest plastik możesz go zdjąć plastik zdejmiesz w ten sposób że od drugiej strony masz zaczepy plastikowe pod tym plastikiem powinny być prawdopodobnie śruby,taką korbę lub podobną widziałem był kolegi syn u nas z naprawą Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Gość edycja posta
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 O takiej technologii jeszcze nie słyszałem 😂
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Wywal to na złom i poszukaj korby minimum na octalinku. Przy tym budżecie korba też raczej używana. Zerknij na nasza giełdę na FB. Tam napewno znajdziesz czego szukasz.
XiaomiLepsze Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Spróbuję zrobić to później, narazie szukam rozwiązania tymczasowego, cały napęd zmienię pod koniec sezonuWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Jak coś jest teraz to kupuj, bo potem może nie być. Ostatnio robilem "mały przegląd", który skonczył sie wymianą koł i napędu. Poczekasz do jesieni ale teraz masz problem z napędem a nie za 2 miesiace. Ta korba to złom i zgubisz z nią łańcuch nie raz. Kup jakąś sensowna korbę z BCD 104 i zębatke NW. Druciarstwo nie zawsze się opłaca. Stracisz czas a efekt będzie żaden. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Kolego @XiaomiLepsze wydzieliłem Ci posta, a ty i tak robisz duplikat. Nieładnie... Nieładnie... Wydzielony wątek usunąłem, zwracaj uwagę na takie rzeczy na przyszłość.
Heboket Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 4 minuty temu, PrzeLuka napisał: zębatke NW Jak chcesz troszkę oszczędzić to polecam zakup z Chin 😉
Rekomendowane odpowiedzi