Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I stała się jasność. Czyli mój Convoy na maksymalnym ustawieniu. Trochę mnie denerwuje ilością trybów, ale efekt jest odpowiedni.

jasność.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Po jakiś modach czy bez? Jaki prąd ?

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kupiłem na allegro zwykłego S2+ z kolimatorem i tym badziewnym uchwytem na mega trytytkę i gumę. Wysyłka z Polski, ale sierota nie rozumiała (lub nie chciała) że proszę o fakturę i nie przysłała mi zupełnie nic (paragonu tez nie). Biznesmen typu kogucik: popie*rzył i uciekł... Żadnych modów nie robiłem oprócz wymiany uchwytu na EverActive kupiony w Baltrade razem z ogniwami i ładowarką do 18650.

daro22183,Darek,Samulak
Opublikowano

Ja na MTB to 30 km i koniec no jedynie że na prostej cały czas to i 50 ale 100km to dla mnie kozak

zpokojnie ja na swoim dalej jade niz 30 km od sily zalerzy jest cieszko ale jaka frajda

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 godzin temu, SpiderMAN napisał:

Ja wiem to nie zdjęcie, ale mi się filmik strasznie podoba...

mogłeś to wrzucić w temat z motywacją jako motywacje do składania roweru... tu zrypałeś prawie wszystko co mogłeś. Nie dość, że nie jest twojego autorstwa (chyba) to w dodatku nie jest zdjęciem...

• Lubię to! 1
Andrzej Sawicki
Opublikowano

@Zalas Załóż uczciwie wątek o nowej maszynie. ;)

fsjsoTX.jpg

Rzeźba nowoczesna pt. "Amortyzator w serwisie". Kiedy wróci, rower pójdzie do brata. Będzie potrzebne miejsce na nowy.

Opublikowano
1 minutę temu, Andrzej Sawicki napisał:

Jest w trakcie rzeźbienia ;) 

• Lubię to! 1
Opublikowano
27 minut temu, Zalas napisał:

Kolejne dziecko w rodzinie :D 

27746293_1302066296560634_2009122320_o.jpg

Hmm...Wygodnie z prostą kierą na ramie przystosowanej do baranka i tak krótkim mostku ?

Opublikowano
Teraz, Nemrod napisał:

Hmm...Wygodnie z prostą kierą na ramie przystosowanej do baranka i tak krótkim mostku ?

Na razie zrobiłem na nim 5km bo ciemno i zimno ale było zaje... fajne :) W jaki sposób można ramę przystosować do baranka? xD 

Opublikowano

Krótsza górna rura. Z tym samym mostkiem różnica między prostą kierą a barankiem na linii nadgarstków wynosi zależnie od jego zasięgu 5-7 cm.

Opublikowano
2 minuty temu, Nemrod napisał:

Krótsza górna rura. Z tym samym mostkiem różnica między prostą kierą a barankiem na linii nadgarstków wynosi zależnie od jego zasięgu 5-7 cm.

Szczerze? Nie spotkałem się z tym aby ktoś wybierał krótszą ramę tylko po to żeby mieć np mostek 110mm. Za to widziałem szosy odpowiednie rozmiarem ramy, a np z ekstremalnie krótkimi/długimi mostkami. 
Ramę dobiera się do ciała a nie do kierownicy, potem dopiero dobiera się mostek ;) 

Andrzej Sawicki
Opublikowano

To jest wprost krótki chwyt na baranku. Aby się rozciągać aero, zawse można założyć rogi i/lub zmienić mostek.

Opublikowano (edytowane)

Bo ramę dobiera się pod długość nogi tak aby prze przekroku przez nią klejnotów sobie nie obić i jednocześnie by do pedałów sięgać. Mostek to faktycznie pod indywidualne predyspozycje. Krótszy - pozycja bardziej wyprostowana, wymagająca mniejszego rozciągnięcia. Dłuższy - niższa pozycja, bardziej aerodynamiczna i wymagająca lepszego rozciągnięcia.

Ja zanim kupiłem baranka i klamkomanetki miałem na cxie prostą kierę. Musialem założyć mostek 130 mm bo inaczej czułem się trochę jak na trekingu.

Edytowane przez Nemrod
Opublikowano

Mostek to faktycznie pod indywidualne predyspozycje. Krótszy - pozycja bardziej wyprostowana, wymagająca mniejszego rozciągnięcia. Dłuższy - niższa pozycja, bardziej aerodynamiczna i wymagająca lepszego rozciągnięcia.

Dokładnie, a to rowerek do włóczenia się ;) dwa ni odpowiada na razie zobaczymy w dalszych testach. 

4 minuty temu, Andrzej Sawicki napisał:

Aby się rozciągać aero, zawse można założyć rogi i/lub zmienić mostek.

Jeżeli mostek mi nie będzie odpowiadał to zmienię a rogi są... w planach :P 

Opublikowano

Właściwie jak szerokie laczki wejdą do Fouriosa ?

Opublikowano

Właściwie jak szerokie laczki wejdą do Fouriosa ?

Jeszcze nie sprawdzałem ale mam slicki 32c i kupę miejsca :D

Godzinę temu, Andrzej Sawicki napisał:

Mówisz i masz: 

Andrzej Sawicki
Opublikowano
2 minuty temu, Puncu napisał:

Czy to już mania chomikowania?

Początki profesjonalnego serwisu. Na stanie części do wszystkiego. ;)

Opublikowano
Teraz, Andrzej Sawicki napisał:

Początki profesjonalnego serwisu. Na stanie części do wszystkiego. ;)

A to jest tylko część większej całości :)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Puncu napisał:

Czy to już mania chomikowania?

20180203_202818.jpg

A tam, norma. Powinieneś zobaczyć moją piwnicę. Ostatnio po przeglądnięciu inwentarza stwierdziłem, że mam wszystkie części na złożenie fitnessowego roweru....Aha jest też tam już 8 kompletnych rowerów...

Edytowane przez Nemrod
Opublikowano
1 minutę temu, Nemrod napisał:

A tam, norma. Powinieneś zobaczyć moją piwnicę. Ostatnio po przeglądnięciu inwentarza stwierdziłem, że mam wszystkie części na złożenie fitnessowego roweru....Aha jest też tam już 8 kompletnych rowerów...

U mnie 7 :)

Opublikowano

No w sumie moich tylko 3 ( szosa, cx i cross). Dwa żony ( mieszczuch i hybryda fitness ) i 3 dziecka ( stary, obecny i większy tak na za 2 lata ). Aha plus jeszcze doczepka weeride.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...