Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Franz Mauer napisał:

Kółeczka fajne, ale czy zastosowanie aluminiowych kółek wpłynęło jakoś negatywnie na odgłos pracy napędu? Wielokrotnie zastanawiałem się nad wymianą w swojej przerzutce, ale mam wątpliwości,bo nie lubię głośnego napędu, a oryginalne shimanowskie są z tworzywa... 

Jestem po pierwszej przejażdżce. Jest troszeczkę głośniej, ale to naprawdę mini mini. Zresztą sam możesz ocenić, jesteśmy z jednego miasta, więc....jak coś pisz na priv ;) 

Opublikowano

Trzeba dać dychnąć trenażerowi od czasu do czasu 9_9

a36b16f6eecf870c.jpg

• Lubię to! 2
Opublikowano
23 minuty temu, wasiliew napisał:

Jestem po pierwszej przejażdżce. Jest troszeczkę głośniej, ale to naprawdę mini mini. Zresztą sam możesz ocenić, jesteśmy z jednego miasta, więc....jak coś pisz na priv ;) 

W zasadzie masz rację. Jak będzie pogoda i będę zbierał się na rower to zaczepię Cię to się poznamy i przy okazji może pokręcimy wspólnie? 

Opublikowano

Już jest jutro, to wklejam zdjęcie. Nowa ulica w Warszawie, wyczekiwany łącznik między dwiema sąsiadującymi dzielnicami (Wilanów i Ursynów), między którymi jest tylko kilka połączeń. Na początku grudnia otwarta w formule "przejezdności", czyli jak autostrada A2 przed EURO. W ramach tego tak zabezpieczona DDR. Dobrze że trochę zwolniłem bo nawet w tempie pijanego przedszkolaka miałem problem z wymanewrowaniem.... Kocham naszych drogowców do spółki z urzędnikami.

pogięło.jpg
Opublikowano

@Eldo co to za rower? Próbowałem podpatrzeć w Twoich wpisach, ale tam tylko się szosą chwalisz :P

Opublikowano
[mention=35]Eldo[/mention] co to za rower? Próbowałem podpatrzeć w Twoich wpisach, ale tam tylko się szosą chwalisz
Również jestem zainteresowany
Opublikowano (edytowane)

Tak to ten z linka. Pierwszy temat w dziale mtb z tego co pamietam 😊

To jest projekt bajka MTB / Gravel w oparciu o rame karbonowa Kellys Hacker aktualnie na kolach 29er z oponami 1,8” oraz pełną grupą XT M8000 ( w tym naped 1x11).

Sztywny widelec karbonowy wpadl w trakcie podczas przemiany z typowego MTB na Gravel-a  😊

Jak widać zapinam go tez pod trenazer na zmiane z szosa. Od jakiegos czasu zalozony jest miernik mocy Stages do jazdy "poza pokojem" :D

4db040c0171a3fa6.jpg

Edytowane przez Eldo
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Fajny rumak. Zawsze podobało mi się połączenie czerni z czerwienią.

Opublikowano

Maszynka piękna, w moim stylu....Te oponki to fabryczne do jazdy outdoor ?

Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko czy widać je jak świecą z boku?

Opublikowano

Ale jak świecą z boku? Świecą normalnie... Czujki to ciekawa sprawa..

Tył jak mu ciemno, to świeci mniejszą mocą, przód jak mu ciemno, to zmienia tryb migania i chyba świeci też mniejszą mocą . Nie jestem pewny czy przód odejmuje mocy bo nawet w światło na ścianie nie idzie patrzeć. Ale na to wygląda

W obu przypadkach regulacja mocy działa tylko na miganiu

Tryby stałe.. Są stałe

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Antyszprycha napisał:

Maszynka piękna, w moim stylu....Te oponki to fabryczne do jazdy outdoor ?

Te na foto to Rubino Pro przelozone z szosy celowo pod trenazer. Normalnie mam zalozone Contonentale 622x38 strikte Gravel-owe gumy.

cb599ef35bde06c8.jpg

Mialem wczesniej kola 27,5” z fajnymi oponami Schwalbe One mozna poczytac recenzje w temacie o bajku z linka wyzej. 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

to po co masz przełożoną też przednią oponę do ternażera ?

Opublikowano (edytowane)

Zeby weszla w podstawke :-) max 25mm wchodzi 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

aaaa...:) nie wiedziałem mam w niej opone od mtb 2,25 cala i 28mm od szosy i wszystko gra :) i nawet ten sam trenażer, flow zdaje się tak, musze sprawdzić bo może rzeczywiście nie wchodzi :)

Opublikowano
8 godzin temu, egzo23 napisał:

:)

Świetne lampki - mam tylko tylną, ale wart jest każdej wydanej złotówki. Daj znać jak się sprawuje przednia ;)

Opublikowano
7 godzin temu, m4rvell0us napisał:

Świetne lampki - mam tylko tylną, ale wart jest każdej wydanej złotówki. Daj znać jak się sprawuje przednia ;)

a co to za model ? Daj znać może tez sobie na tył sprawię ;)

Opublikowano
2 godziny temu, zibi_j1 napisał:

a co to za model ? Daj znać może tez sobie na tył sprawię ;)

Bontrager Flare R City. Świetna lampka.

Opublikowano

Przednia jak na takie małe ustrojstwo świeci naprawdę mocno

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Eldo na prawdę Twoja maszyna zgrabnie wygląda. Jak dla mnie ma świetną linie górnej rury. Kiedyś strasznie podobał mi się Black Tusk od Kreidler'a. Miał właśnie tak poprowadzoną linię. Niestety cena mocno wygórowana jak dla mnie, a zresztą zaprzestawali jego sprzedaży, przynajmniej w Polsce. Gratulują maszynki.

Opublikowano
34 minuty temu, Franz Mauer napisał:

@Eldo na prawdę Twoja maszyna zgrabnie wygląda. Jak dla mnie ma świetną linie górnej rury. Kiedyś strasznie podobał mi się Black Tusk od Kreidler'a. Miał właśnie tak poprowadzoną linię. Niestety cena mocno wygórowana jak dla mnie, a zresztą zaprzestawali jego sprzedaży, przynajmniej w Polsce. Gratulują maszynki.

Dzieki kolego :) grunt ze wygodny i nabija km w sezonie i poza sezonem (trenazer) a nie kurzy sie na wieszaku w garazu. 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...