Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Wyjeżdżanie przed świtem, wracanie po zmroku. Uroki dojazdów do pracy gdy lato minęło.
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) Po pierwszej jeździe, no ale szkoda trzymać w garażu Musi mieć ciepełko. No i jak widać brak TV w pokoju, także wreszcie będzie na co popatrzeć przed snem Edytowane 25 Października 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Teraz, Sziva napisał: To ten wyczekany gravel? Tak jest. Wreszcie dotarł!
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 I jak wrażenia? Jest różnica między mtb lub szosą?
GrochowaMTB Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 11 minut temu, m4rvell0us napisał: Po pierwszej jeździe, no ale szkoda trzymać w garażu Musi mieć ciepełko. No i jak widać brak TV w pokoju, także wreszcie będzie na co popatrzeć przed snem Piękna maszyna. Stalówki nie chciałeś? Myślałem o tym Rondo ale właśnie o stalówce... Ostatecznie zrezygnowałem przez napęd 1x11 (potrzebuję dwa blaty) 1
Nemrod Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Mi coś takiego wyrosło na kierownicy: Poza tym fajnie jest wyjechać z myślą o wykręceniu 40km a wrócić po 95km ...
hanus Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Godzinę temu, m4rvell0us napisał: Po pierwszej jeździe, no ale szkoda trzymać w garażu Musi mieć ciepełko. No i jak widać brak TV w pokoju, także wreszcie będzie na co popatrzeć przed snem Zazdraszczam tego rondo...
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 9 minut temu, Nemrod napisał: Mi coś takiego wyrosło na kierownicy: Poza tym fajnie jest wyjechać z myślą o wykręceniu 40km a wrócić po 95km ... Kokpit jak z Gwiezdnych Wojen
suqub Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Z taką lemondką jest szansa złapać kierownicę wąsko na górze? Czy podpórki przeszkadzają?
Nemrod Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 6 minut temu, suqub napisał: Z taką lemondką jest szansa złapać kierownicę wąsko na górze? Czy podpórki przeszkadzają? Przy samym mostku czy centralnie pod podłokietnikami raczej słabo. Lemondka jest montowana bardzo nisko. Same pady idą do wymiany. Niezbyt wygodne.
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 2 godziny temu, hanus napisał: Zazdraszczam tego rondo... Powiem tak, przejadły mi się te wszystkie 'nowoczesne' ramy z milionem magicznych naklejek. Ten rower od razu przykuł moją uwagę, bo ma mocno stonowany klasyczny design, no a po drugie jest rowerem którego poszukiwałem Przejadę nim wszystkie swoje ulubione trasy, najwięcej szosowych i zobaczę czy w moim przypadku będzie sens mieć również szosówkę Gianta, czy jednak szosówka pójdzie na sprzedaż.
hanus Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Właśnie ten wygląd bardzo mi się podoba w szczególności wersja stalowa! Choć wszystkie wyglądają mega! Ale te ceny... Nie jestem w stanie wydać tyle na rower, może trafi się za jakiś czas jakaś fajna używka :-P
Andrzej Sawicki Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Są podobne, tańsze konstrukcje, np. Fuji czy Kona. Oczywiście z niższym osprzętem.
hanus Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Są podobne, tańsze konstrukcje, np. Fuji czy Kona. Oczywiście z niższym osprzętem.No ja wiem o tym. Sam śmigam na taniej przełajówce i jestem bardzo zadowolony z tego roweru. Ale te rondo bardzo mi się podoba i tyle ;-) Jak bym miał worek pieniędzy to bym pewnie kupił sobie ;-)
Gość Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Mały szczegół, ale cieszy za każdym razem jak tylko spojrzę na to koło Dzisiaj według prognoz wiało ok. 32 km/h. Ale nie mogłem odkładać wyjazdu, bo to już ostatnie podrygi w tym roku. Nie będzie tak dużo okazji, trzeba korzystać kiedy tylko się da. Od jutra niby ma padać, wolę wiatr Sprzęt daje radę, na podjazdach jest duuuuuużo łatwiej, a na prostej da radę wyciągnąć te 53-57 km/h - oczywiście jakby nie wiało to taki byłby wynik, sprawdzałem w dniu zakupu. Albo jakby wiało w plecy to już inna bajka. Praca odłożona na wieczór/noc - czego to człowiek nie zrobi dla szajby rowerowej Edytowane 26 Października 2017 przez Gość
Franz Mauer Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 22 minuty temu, m4rvell0us napisał: Mały szczegół, ale cieszy za każdym razem jak tylko spojrzę na to koło Co masz na myśli pisząc o patrzeniu na koło? Możliwość zmiany geometrii?
Gość Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) 3 minuty temu, Franz Mauer napisał: Co masz na myśli pisząc o patrzeniu na koło? Możliwość zmiany geometrii? Cztery kolorowe szprychy przy wentylu i kolorowa piasta. Dbałość o szczegóły bardzo mnie zachwyciła. Tylna jest czarna, ale przy wentylu również są takie szprychy. Pokazuje jak można tanim kosztem wyróżnić się na tle konkurencji. Mnie to cieszy, a ile to zobaczymy hehe Edytowane 26 Października 2017 przez Gość
Franz Mauer Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 No fakt Mnie bardzo podoba się możliwość zmiany geometrii roweru za każdym razem kiedy ma sie na to ochotę i to bez żadnego problemu.
GrochowaMTB Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 2 minuty temu, m4rvell0us napisał: Cztery kolorowe szprychy przy wentylu i kolorowa piasta. Dbałość o szczegóły bardzo mnie zachwyciła. Tylna jest czarna, ale przy wentylu również są takie szprychy. Pokazuje jak można tanim kosztem wyróżnić się na tle konkurencji. Mnie to cieszy, a ile to zobaczymy hehe Kół zazdraszczam. W Specu mam siermiężne, ciężkie koła. Robisz bezdętki w swoim? swoją drogą, zważysz swoje przednie koło? Napisał byś mi ile waży?
Gość Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 49 minut temu, Franz Mauer napisał: No fakt Mnie bardzo podoba się możliwość zmiany geometrii roweru za każdym razem kiedy ma sie na to ochotę i to bez żadnego problemu. W przypadku Endurance trzeba jeszcze demontować zacisk hamulca i montować dołączony adapter. Także znów trzeba ustawiać, no ale fakt prosta sprawa. 47 minut temu, GrochowaMTB napisał: Kół zazdraszczam. W Specu mam siermiężne, ciężkie koła. Robisz bezdętki w swoim? swoją drogą, zważysz swoje przednie koło? Napisał byś mi ile waży? Nie wiem gdzie mógłbym dokonać pomiaru, no ale jak już to włącznie z oponą. Jak znajdę kogoś z wagą to jak najbardziej dam znać.
Andrzej Sawicki Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Ładnie dzisiaj. Szkoda, że kawałek dalej znalazłem kolec oponą.
GrochowaMTB Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) 53 minuty temu, m4rvell0us napisał: W przypadku Endurance trzeba jeszcze demontować zacisk hamulca i montować dołączony adapter. Także znów trzeba ustawiać, no ale fakt prosta sprawa. Nie wiem gdzie mógłbym dokonać pomiaru, no ale jak już to włącznie z oponą. Jak znajdę kogoś z wagą to jak najbardziej dam znać. Na wadze kuchennej, może być z oponą Wiem jakie tam opony są, nie ma problemu abym sobie wszystko policzył. Pytam się bo za jakiś czas chciał bym pro prostu ucywilizować mój rower i dać mu dobre koła. To chyba jedyny kiepski element w moim rowerze. Chociaż zapewne ta siermiężność ma zaletę w postaci niezniszczalności. Ale to wyjdzie jeszcze. Ja jestem kat na koła, łańcuchy itd Edytowane 26 Października 2017 przez GrochowaMTB
Gość Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Takie tam z przejażdżki (z) rowerem.Jakoś te kilometry na Endomondo trzeba nabijać
Rekomendowane odpowiedzi