Gość Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 co ona tak w ziemię ustawiona? podnieś ją troszkę
de Villars Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Lepiej w ziemię niż po oczach...
Gość Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 trzeba to wypośrodkować. Najlepsza lampka świecąca metr przed kołem jest troszkę bezużyteczna
Zalas Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Opublikowano 1 Listopada 2017 19 godzin temu, zibi_j1 napisał: trzeba to wypośrodkować. Najlepsza lampka świecąca metr przed kołem jest troszkę bezużyteczna O to to to
Andrzej Sawicki Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Lampka nie musi oświetlać koron drzew, ale jednak powinna pokazywać znaki na kilkadziesiąt metrów do przodu -- przy całkowicie ciemnej drodze.
Gość Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) Siema, wrzucam foto z wypasania mojego bawoła Integruje się z leśnymi ścieżkami mimo chwilowego braku przedniego hamulca. Pozdrowienia z Puszczy Niepołomickiej Edytowane 1 Listopada 2017 przez Gość
Puncu Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 @Tru999 co to za widelec? Rzadko się spotyka modele USD
Gość Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Wiesz co, ciężko było znaleźć do niego części gdy poddałem go reanimacji, ale się udało. Jest to sprężynowy widelec marki STR model 990. Ma nietypową budowę jak widać. Nie chodzi o golenie w odwrotnym położeniu, a o kilka innych cech. W obu goleniach ma sprężyny z powiedzmy ''regulacją''. Wiadome, że trochę odbija, ale ustawiłem go mniej więcej pod siebie i robi co ma robić. W środku posiada z kosmosu system tłumienia hałasu sprężyn, który przyznam działa. Rozwiązali to tak, że uszczelka kurzowa jest montowana w bardzo długim plastikowym kielichu w którym to z resztą pracują golenie. Efekt jest taki, że nie wydają żadnego dźwięku, olej czy w moim przypadku smar rozprowadza się lepiej. Sprężyny również nie mają luzu i nie stykają się z golenią. Sama uszczelka jest dość spora i nie trzeba jej wymieniać tak często jak w innych tanich amorach. Co do sztywności nie jest tak źle. Sam widelec podoba mi się i warto było go ratować. Śmigam po lesie. Płaski często bagnisty teren. Z nikim się nie ścigam. Na moje zastosowanie nadaje się idealnie. Z resztą pomagają mu opony 2.4. Jego zadanie to służyć mi aż skończę kompletować części do nowego roweru.
Puncu Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Lubie takie konstrukcje Myślę że z czasem na pewno trafimy na siebię w Wolskim Wysłane z mojej Nokii 3310
Gość Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 To najwyżej sam przetestujesz. Kierownica 720mm, widelec o którym internet nic nie wie, koła 26cali to ciekawe połączenie. Tego w Treku za 12 000zł nie znajdziesz
Puncu Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Dlatego też nie mam nowego Treka za 12000zł tylko Speca z 2004r Wysłane z mojej Nokii 3310
Zalas Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Opublikowano 1 Listopada 2017 A u mnie taka sytuacja Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka 1
GrochowaMTB Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 A u mnie na zdjęciu nie ma roweru, ale zdjęcie z roweru. Z dzisiaj :-)
Andrzej Sawicki Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 U mnie jeszcze nie ma fulla, chlip.
Puncu Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 U mnie jeszcze nie ma fulla, chlip.Jeszcze Wysłane z mojej Nokii 3310 1
Gość Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 9 godzin temu, Andrzej Sawicki napisał: U mnie jeszcze nie ma fulla, chlip. A u mnie nie ma miejsca - znaczy jest, ale mąż nie pozwala niczego na ścianie powiesić. O suficie też mogę zapomnieć, chlip.
de Villars Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 20 godzin temu, Andrzej Sawicki napisał: Lampka nie musi oświetlać koron drzew, ale jednak powinna pokazywać znaki na kilkadziesiąt metrów do przodu -- przy całkowicie ciemnej drodze. Niestety, to oznacza że oślepi rowerzystę jadącego z naprzeciwka. To ja może jednak podziękuję za jazdę po zmroku.
Andrzej Sawicki Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 11 minut temu, de Villars napisał: Niestety, to oznacza że oślepi rowerzystę jadącego z naprzeciwka. To ja może jednak podziękuję za jazdę po zmroku. I dlatego nikt nie jeździ autem w nocy? Trzeba się przyzwyczaić i tyle. Tak naprawdę dopóki nie zamontujesz 1000 lumenów, nikogo nie oślepiasz. Nawet światła samochodów nie są IMO problemem.
Nemrod Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) Dlatego na drogach publicznych należy używać lampek z odcięciem lub modyfikować latarki dodając np: daszki. Ktoś kto zasuwa z latarką ustawioną na wprost to taki sam "inteligent" jak kierowca jeżdżący cały czas na długich światłach. Up: 300 czy nawet 200 lumenów skierowane poziomo oślepi kierowcę/ rowerzystę jadącego z przeciwka. Edytowane 2 Listopada 2017 przez Nemrod 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Nic nie trzeba modyfikować. Wystarczy ustawić lampkę nieco w dół, aby akurat końcówką okręgu sięgała znaków. One są odblaskowe -- widać z daleka nawet słabo oświetlone.
Nemrod Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) Czyli znaki drogowe są niżej niż oczy kierowcy jadącego z przeciwka ? Edytowane 2 Listopada 2017 przez Nemrod
Andrzej Sawicki Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Jeny. Masz widzieć znaki, aby było Tobie bezpiecznie. Kierowcy też muszą widzieć znaki i też mają światła dające po oczach innym uczestnikom ruchu. Po prostu nie zakładaj halogenu na szosie, podobnie jak kierowca nie używa ciągle długich.
Nemrod Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Raczej nie jest zbyt bezpiecznie gdy świecisz po oczach kierowcy jadącemu z przeciwka... Latarka zamontowana na rowerze działa na takiej samej zasadzie jak światła długie. Lampka z odcięciem i lustrem jak światła mijania które prawidłowo ustawione nie mają prawa oślepiać.
Gość Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Panowie "Moja racja jest mojsza niż twojsza" Przecież to jest śmieszne. Kazdy kto ma odrobinę rozsądku i wyobraźni zamontuje sobie lampkę tak, żeby widział coś pomiędzy bieżnikiem przedniego koła a nisko przelatującymi smokami. Jaśli ktoś jeździ nocą wie, że znakom drogowym wystarczy ledwo widoczna ilość światła (praktycznie nie widoczna dla nas) żeby ją odbić i być widocznymi. Jesli ktoś jeździ poza terenem zabudowanym to musi coś widzieć. I nie chodzi mi o podziwianie krajobrazu tylko drogę na kilkanaście/dziesiąt metrów przed rowerem żeby dać sobie jakikolwiek czas na reakcję.
Rekomendowane odpowiedzi