Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fotka podsumowująca dzisiejszy forumowy wypad do Kampinosu.

Cała relacja tutaj: 

IMG_20170903_101926.jpg
Opublikowano

Nie mam zdjęcia z dzisiaj bo zapomniałem telefonu :P Ale nic straconego! Warunki identyczne!

DSCN0821.thumb.JPG.c4981c2a575a759c5c0fe751a74fa8e7.JPG 13.03.2016r.

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Puncu napisał:

Nie mam zdjęcia z dzisiaj bo zapomniałem telefonu :P Ale nic straconego! Warunki identyczne!

DSCN0821.thumb.JPG.c4981c2a575a759c5c0fe751a74fa8e7.JPG 13.03.2016r.

Zemdliło Was ??? ;) Mi to wygląda na trzy pawie ....

Edytowane przez Iwona
Opublikowano
1 minutę temu, Iwona napisał:

Zemdliło Was ??? ;) Mi to wygląda na trzy pawie ....

Suszymy to co mokre :D

Opublikowano
10 minut temu, Puncu napisał:

Suszymy to co mokre :D

Skład nawet taki sam tylko jeden rower się nie zgadza :P

Opublikowano
1 minutę temu, Zalas napisał:

Skład nawet taki sam tylko jeden rower się nie zgadza :P

Ty możesz Duszanowe zdjęcie wrzucić ;)

Opublikowano

Szybki objazd Szczecina, wczorajsze popołudnie.

de89f2fa460272e02d500dc3de9c55b8.jpg

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, aju napisał:

Fajny widok :)

Dzięki, mieszkam w Dublinie i niektóre widoczki są bardzo unikalne. Zdjęcie zostało zrobione na górze 450m n.p.m. A wyjechałem znad morza widocznym tam w tle :)

Opublikowano

YHhbNYQ.jpg

Piszczało na zakrętach. Musiałem użyć argumentów, aby się dostać do łożysk.

Opublikowano

Fotka mojego nowego napędu.
Stary zajechałem w miesiąc :D
Szczegóły tutaj:

59b19b169db22.jpg 

Opublikowano

35 minut temu, Łabędź napisał:

Otwieranie paczki z pierwszą w życiu szosą. Używana, ale w świetnym stanie. Myślałem, że Angole tylko w samochodach mają wszystko na odwrót, w rowerach jakie może mieć znaczenie ruch lewostronny... Ano, może: tylny hamulec w klamce z lewej strony. :-D Poza tym faktem, wszystko mnie zachwyca dziś.

CAM00221.jpg

Dodaj zdjęcie w temacie z rowerami już złożonej . Ciekawy jestem cóż to takiego...

Opublikowano

@zibi_j1 nawiązując do poprzedniego przytoczonego postu zwórciłem uwagę na Twoje obawy co do kół. Nie powinieneś miec z nimi żadnych problemóœ nawet przy 28 szprychach. Jeśli dobrze pamiętam to one są stalowe i nie są cieniowane, więc przy tak mocnych obręczach powinny działać dobrze. 

Opublikowano

A co do ruchu lewostronnego. Z rowerem to ma mało wspólnego, nie tylko Anglicy tak mają ale i Francuzi i inne kraje. Głównym powodem jest to, że właściciele motocykli są przyzwyczajeni do przedniego hamulca z prawej. W Angli tak się przyjęło

Opublikowano
Otwieranie paczki z pierwszą w życiu szosą. Używana, ale w świetnym stanie. Myślałem, że Angole tylko w samochodach mają wszystko na odwrót, w rowerach jakie może mieć znaczenie ruch lewostronny... Ano, może: tylny hamulec w klamce z lewej strony. :-D Poza tym faktem, wszystko mnie zachwyca dziś.
CAM00221.thumb.jpg.eca4bbfa885f8f5375e8c3d3f60a4b07.jpg

No mają hample odwrotnie. Związane z lewostronny ruchem ulicznym.
Opublikowano

SvPp5qO.jpg

Żarski singletrack (czyli popularna ścieżka wędkarzy). Ma nawet swój segment na Stravie.

Opublikowano

Jezioro Gardaeffdf2f96f10ae172cd5b098333ad8c6.jpg

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 1
Opublikowano
4 godziny temu, Puncu napisał:

A co do ruchu lewostronnego. Z rowerem to ma mało wspólnego, nie tylko Anglicy tak mają ale i Francuzi i inne kraje. Głównym powodem jest to, że właściciele motocykli są przyzwyczajeni do przedniego hamulca z prawej. W Angli tak się przyjęło emoji6.png

No mi kumpel wmawiał, że ma to jednak związek z ruchem lewostronnym. Jak jest gdzieś zwyczajowo ruch prawostronny, to gdy skręcasz w prawo, sygnalizowanie skrętu jest mniej istotne i można pominąć, jeśli trzeba w tym czasie przyhamować. Ważniejsze jest, żebyś mógł skutecznie hamować (prawą ręką) gdy skręcasz w lewo, bo to są skręty dużo bardziej kolizyjne, więc warto je sygnalizować. Dlatego u nas jest tylny hampel z prawej. Analogicznie - odwrotnie w krajach o ruchu lewostronnym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...