Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Bujak napisał:

Niestety jojo mnie złapało i moja waga pokazuje, że przytyłem 2 kg.

Mnie też +2kg złapało i nie chce odpuścić.

Opublikowano

Eh. Panowie dietetycy, jeśli ktoś musi zjeść coś słodkiego, to chyba lepiej takie ciastko owsiane niż sklepowe mieszanki cukrowo-konserwantowe? I po zjedzeniu jednego ból zaleczony, a kalorii tyle co w tik-taku :)

Opublikowano

A mi się waha i waha. W niedzielę było 81.8, wczoraj wieczorem 83.6, dzisiaj rano 82.6... Jak podskakuje to mnie trochę wkurza, ale per saldo uważam całą sytuację za sukces. Tylko ostatnio trochę sobie pozwoliłem z czekoladą, dużo za dużo, teraz się pilnuję... Ale się nie umartwiam, staram się po prostu kontrolować. 

Opublikowano

To tak jak z antykoncepcją. Najlepiej działa szklanka wody zamiast.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja nie głoduję wcale. jak jestem głodny to jem warzywa do woli, a jak jestem jeszcze głodny to jeszcze więcej warzyw.
Żona robi pyszne sałatki, a to nie tuczy (zamiast majonezu jest jogurt).

Niestety ostatnio były moje imieniny przez dwa dni, urodziny syna, imieniny kolegi i obiad u teściowej. No siła wyższa

Opublikowano
Godzinę temu, JaW napisał:

Eh. Panowie dietetycy, jeśli ktoś musi zjeść coś słodkiego, to chyba lepiej takie ciastko owsiane niż sklepowe mieszanki cukrowo-konserwantowe? I po zjedzeniu jednego ból zaleczony, a kalorii tyle co w tik-taku :)

Tyle kalorii jak chyba liźniesz ciastko hehe. Tak jak pisze Andrzej, tam cukier goni cukier. Wrzuć etykietę z makroskładnikami ;)

W zwykłych słodyczach prócz cukru mamy jeszcze sporo tłuszczów trans. 
Najlepszy sposób na głoda, to np. galaretki zero gotowe albo samemu sobie robić z żelatyny. Spoko opcja takie galaretki z herbat smakowych .

40 minut temu, pizzaq napisał:

A mi się waha i waha. W niedzielę było 81.8, wczoraj wieczorem 83.6, dzisiaj rano 82.6... Jak podskakuje to mnie trochę wkurza, ale per saldo uważam całą sytuację za sukces. Tylko ostatnio trochę sobie pozwoliłem z czekoladą, dużo za dużo, teraz się pilnuję... Ale się nie umartwiam, staram się po prostu kontrolować. 

Nie waż się wieczorem, tam zawsze będziesz miał kilka kg więcej nawet. Szkoda nerwów ;). Aby pomiar być powtarzalny najlepiej robić to rano na czczo po toalecie. Aczkolwiek i tak mogą być wahania wynikające z ilości wody jaką trzymamy (ma na to wpływ na przykład trening wykonywany dzień wcześniej), ilosć treści jelitowych, bo nigdy nie jemy dokładnie tego samego w tych samych ilościach itd. Tak samo jak nie schudniemy 1kg w 2-3 dni, tak samo nie złapiemy 1kg tłuszczu :)

Opublikowano
4 minuty temu, Łukasz_P napisał:

Tyle kalorii jak chyba liźniesz ciastko hehe. Tak jak pisze Andrzej, tam cukier goni cukier. Wrzuć etykietę z makroskładnikami ;)

W zwykłych słodyczach prócz cukru mamy jeszcze sporo tłuszczów trans. 
Najlepszy sposób na głoda, to np. galaretki zero gotowe albo samemu sobie robić z żelatyny. Spoko opcja takie galaretki z herbat smakowych .

Nie waż się wieczorem, tam zawsze będziesz miał kilka kg więcej nawet. Szkoda nerwów ;). Aby pomiar być powtarzalny najlepiej robić to rano na czczo po toalecie. Aczkolwiek i tak mogą być wahania wynikające z ilości wody jaką trzymamy (ma na to wpływ na przykład trening wykonywany dzień wcześniej), ilosć treści jelitowych, bo nigdy nie jemy dokładnie tego samego w tych samych ilościach itd. Tak samo jak nie schudniemy 1kg w 2-3 dni, tak samo nie złapiemy 1kg tłuszczu :)

Miewałem sytuacje kiedy wieczorem miałem mniej na wadze niż kolejnego dnia rano... a nic nie jadłem w nocy...magia jakaś :D 

Opublikowano (edytowane)

Może waga nie tego? Ale serio hehe, przez noc wszystko się trawi, rano potem wiadomo co się z tym dalej dzieje, więc dziwna sytuacja. Prócz uszkodzonej wagi, to jedyne wytłumaczenie, to zaburzona gospodarka wodna. Bo przez noc powinna ona być wydalana, a nie gromadzona. Dlatego właśnie rano zawsze jest najlepsza forma i pogarsza się w miarę jedzenia do wieczora. 

Edytowane przez Łukasz_P
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, zibi_j1 napisał:

Miewałem sytuacje kiedy wieczorem miałem mniej na wadze niż kolejnego dnia rano... a nic nie jadłem w nocy...magia jakaś :D 

puchlina głodowa :D.

Próbowaliście jeść taki czarny chleb pumpernikiel? Na 2 kromkach można jechac cały dzień :D

Takie lembasy  :P 

Edytowane przez Kasztanka
  • Lubię to! 2
Opublikowano

No właśnie problem w tym, że wiele osób zrzucenie wagi kojarzy z niejedzeniem. A tak się daleko nie zajdzie. Dużo aktywności i dużo jedzenia odpowiedniej jakości i efekt gwarantowany 😀

• Lubię to! 1
Opublikowano
12 minut temu, Kasztanka napisał:

Próbowaliście jeść taki czarny chleb pumpernikiel? Na 2 kromkach można jechac cały dzień :D

Próbowałam. Dostaję strasznej czkawki po tym chlebie.

Opublikowano
Teraz, Sziva napisał:

Próbowałam. Dostaję strasznej czkawki po tym chlebie.

zapijaj i nie narzekaj :D

rozpieszczona:D

Opublikowano
3 minuty temu, Kasztanka napisał:

zapijaj i nie narzekaj :D

rozpieszczona:D

Ciężko zapić coś, co ością w gardle staje ;) 

Rozpieszczona... Pfiu... [foch]

Opublikowano
1 minutę temu, Sziva napisał:

Rozpieszczona... Pfiu... [foch]

z przytupem i melodyjka? 

:* 

musze gdzieś jechać na rowerze, mam nadzieje ze ta... mżawka? nie zamarznie w drodze powrotnej. Jakby co to jestem  na ortopedycznym bye!

• Lubię to! 1
Opublikowano
Teraz, Kasztanka napisał:

z przytupem i melodyjka? 

😘

musze gdzieś jechać na rowerze, mam nadzieje ze ta... mżawka? nie zamarznie w drodze powrotnej. Jakby co to jestem  na ortopedycznym bye!

Weź garść trytek i w razie czego stosuj jako łańcuchy śniegowe. Powodzenia!

Opublikowano

@Kasztanka trzeba było zawczasu zmienić na zimowe, a nie teraz płakać, że się na letnich jeździ

Jakby co to jestem  na ortopedycznym bye!

Weź garść trytek

Trytki też się mogą przydać do unieruchomienia nogi
A tak na poważnie to Powodzenia
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kasztanka napisał:

Dziewczyno, dzięki że mi przypomniałaś 😁 strasznie dawno nie jadłem. I nie chodzi teraz o odchudzanie, ale chętnie sprawdzę jak mi będzie smakował. 

I uważaj tam na siebie, w mediach trąbią że u Was ma marznąć... Nie zgwałć tam jakiego orła przypadkiem 😁

Edytowane przez pizzaq
Opublikowano

Dzisiaj na kolację będzie pieczeń z błotnika.
Jeszcze 10 min i gotowe ffb314172f628e8084ea103372441d02.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Kasztanka napisał:

Jest niezbyt dobry w smaku i nie da się go dużo zjeść. Nie można się nim najeść - może dlatego się po nim chudnie? Tak? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bujak napisał:

Dzisiaj na kolację będzie pieczeń z błotnika.
Jeszcze 10 min i gotowe emoji512.pngffb314172f628e8084ea103372441d02.jpg

...ale dlaczego?

chyba przeoczyłam to w faq

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Kasztanka napisał:

...ale dlaczego?

chyba przeoczyłam to w faq

Nie pytaj. Ten błotnik w piekarniku na kolację szykuje, inny ramę na kanapie trzyma i czyści, a w wolnych chwilach felgi w zmywarce myje, a niektórzy ramy pod prysznicem czyszczą do glancu... ;)  Nie ma co oczekiwać na dające się zrozumieć tłumaczenia ;) 

Edytowane przez pizzaq
  • Lubię to! 1
  • Pomógł 1
Opublikowano
...ale dlaczego? chyba przeoczyłam to w faq 

Błotnik trzeba poszerzyć do ramy Boost, do normalnej nie trzeba nic robić. W dodatku czeka mnie zmiana opon na 3", a to jest 76 mm, bez poszerzania mogły by ocierać o błotnik.
Nie pytaj. Ten błotnik w piekarniku na kolację szykuje, inny ramę na kanapie trzyma i czyści, a w wolnych chwilach felgi w zmywarce myje, a niektórzy ramy pod prysznicem czyszczą do glancu...   Nie ma co oczekiwać na dające się zrozumieć tłumaczenia  

Genialne podsumowanie!!!

A tu po upieczeniu: (wiem obszedłem zakaz dodawania kilku zdjęć)

https://forum.szajbajk.pl/index.php?/topic/10498-Rockrider-AM-100-S-/-2018-/-Bujak&do=findComment&comment=111388

• Lubię to! 1
  • Pomógł 1
Opublikowano

Ubranko na buty przetestowane podczas dzisiejszej wycieczki do fabryki 👍 Dały radę przy minus 2.

rogelli.thumb.jpg.ef324dad11c5ae0961510fe214c88af8.jpg

• Lubię to! 2
Opublikowano

Lubię jak chłopaki w pracy dobierają kable i przetwornice do koloru mojego roweru. ;)

20181119_124804.thumb.jpg.198e7e32e04c43fd4591ec0610c0366b.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...