Zalas Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 5 godzin temu, LuQ napisał: Jest na to proste rozwiązanie Pedały dwustronne po jednej stronie spd po drugiej platforma. Takie pedały dość dobrze się spisują przynajmniej u mnie. Takie rozwiązanie jest dobre jak chcesz pojechać po bułki do sklepu albo do banku, jednak jeśli chodzi o dłuższe dystanse lub jazdę górską to nie zastąpi to rozwiązania platform z pinami
LuQ Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 8 minut temu, Zalas napisał: Takie rozwiązanie jest dobre jak chcesz pojechać po bułki do sklepu albo do banku, jednak jeśli chodzi o dłuższe dystanse lub jazdę górską to nie zastąpi to rozwiązania platform z pinami W 100% się z tobą zgadzam, dalej niż 10km na nich nigdy nie jechałem Jak jadę dalej to tylko spd. Jak ktoś potrzebuje czasami pojechać gdzieś na zakupy lub coś załatwić to się sprawdzą, w terenie już na pewno nie. 1
Franz Mauer Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 A niby dlaczego się nie sprawdzą na dłuższe trasy jeśli używa się butów z blokami? Sprawdzą się i to bardzo dobrze. Wpinasz się i jedziesz. Czasami w trudniejszym terenie, gdy nieoczekiwanie wypnie się noga i nie ma czasu się wpiąć można bezpiecznie postawić ja na platformę. i poczekać na okazję, aby wpiąć się z powrotem. Jedyna niedogodność to ich jednostronność wpięcia. Ale w zasadzie nie są to pedały do ścigania tylko rekreacyjnej jazdy.
LuQ Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Chodziło mi że te platformy się nie nadają na dłuższe trasy/teren ponieważ nie mają pinów i but się po nich ślizga. Normalnie używam butów spd, ale czasami jak muszę gdzieś blisko podjechać w stroju "cywilnym" to korzystam z tych platform.
LuQ Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Nowe buciki na nowy sezon. Zobaczymy ile jest warte to całe spd-sl
revolta1 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Nie moge sie zmobilizowac do spd. Wszyscy mowia ze lepiej . a ja caly czas na platformach .
pizzaq Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 @revolta1 są szanse ze po pierwszej próbie z SPD już nie będziesz chciał jeździć na zwykłych Wiem po sobie, zaczynałem z obawą, później brałem pod uwagę odstawienie na zimę (mrozy), w efekcie jeżdżę cały czas @Antyszprycha no ładnie, ładnie, ale kask gdzie? A żeby tematowi stało się zadość: wczorajsze wskazanie licznika w samochodzie. Mam nadzieję w rowerowym dojść do podobnego
revolta1 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 20 minut temu, pizzaq napisał: @revolta1 są szanse ze po pierwszej próbie z SPD już nie będziesz chciał jeździć na zwykłych No wszyscy tak mowia .musi cos w tym byc . teraz bedzie tylko dylemat jakie pedaly jakie buty itd 1
Zbysio Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Już jest. Czekałem długo, jeszcze dłużej rozmawiałem z żoną. Doczekałem się. Edytowane 30 Marca 2018 przez Zbysio 2
Andrzej Sawicki Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Trzeba kawałek jechać, aby znaleźć, ale jest: ostatni śnieg.
Gość Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Godzinę temu, Zbysio napisał: Już jest. Czekałem długo, jeszcze dłużej rozmawiałem z żoną. Doczekałem się. Który to model? Jak wrażenia?
Antyszprycha Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) @Zbysio Ty no nie bądź żyd, daj więcej fot ! Edytowane 30 Marca 2018 przez Antyszprycha
revolta1 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 1 godzinę temu, Zbysio napisał: Już jest. Czekałem długo, jeszcze dłużej rozmawiałem z żoną. Doczekałem się. Dawaj foty
pizzaq Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Dajcie chłopakowi spokój, pewnie kleci wpis do działu o naszych sprzętach. A że dobrze umie napisać to opis będzie dobry. Też czekam żeby nie było
de Villars Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Dnia 29.03.2018 o 15:47, Zalas napisał: Takie rozwiązanie jest dobre jak chcesz pojechać po bułki do sklepu albo do banku, jednak jeśli chodzi o dłuższe dystanse lub jazdę górską to nie zastąpi to rozwiązania platform z pinami W sensie że platformy lepsze od SPD? Chyba się nie zgodzę Natomiast zastanawiam się, czy ten patent nie nadałby się do szosy. Wiem, dziwnie by to wyglądało, ale jednocześnie można by się wpiąć w SPD i mieć większą niż w samym SPD powierzchnię podparcia dzięki wielkości pedała, a zatem i lepsze przekazywanie mocy na pedał.
Zalas Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 4 godziny temu, de Villars napisał: W sensie że platformy lepsze od SPD? Chyba się nie zgodzę Może źle mnie zrozumiałeś więc po kolei "na zdrowy chłopski rozum": Połączenie SPD+platforma (Shimano PD-A530) - fajny kompromis kiedy jedziesz "na rower" śmigasz w SPD, ale jak potrzebujesz skoczyć tylko do sklepu, do banku, czy znajomych "w cywilu" to wrzucasz trampki czy lakierki i jedziesz. Jednak taka platforma jak w wymienionych wyżej SPD jest beznadziejna na dłuższe dystanse lub ciężki teren gdzie nie jest to w stanie zastąpić platform z pinami (Dartmoor Stream Pro) lub po prostu wpięcia się w SPD. Jeżeli szukasz pedałów w które się wepniesz i jednocześnie dadzą szersze podparcie stopy to Shimano DX PD-M647 - tu masz duże podparcie dla stopy i dodatkowo wpięcie. Ja się o tym więcej nie wypowiem ale aktualnie @Puncu śmiga w takich pedałach więc możesz napisać do niego, to może szerzej się wypowie. A u mnie dzisiaj czyszczenie rowerka po ostatniej błotnistej jeździe. Błota było tyle, że w ciągu kilku zjazdów zabiłem 5 łożysk (2x koło, 2x support, 1x napinacz) Jest różnica
Zbysio Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 14 minut temu, Papynsky napisał: @Zbysio, scultura 500? Tak.
Papynsky Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Śmigałem nią na Bike Expo. Bardzo fajny sprzęt!
Rekomendowane odpowiedzi