Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, LuQ napisał:

Jest na to proste rozwiązanie :) Pedały dwustronne po jednej stronie spd po drugiej platforma.  Takie pedały dość dobrze się spisują przynajmniej u mnie.

i-shimano-pd-t8000-deore-xt-pedaly-spd-bloki-epdt8000.jpg

Takie rozwiązanie jest dobre jak chcesz pojechać po bułki do sklepu albo do banku, jednak jeśli chodzi o dłuższe dystanse lub jazdę górską to nie zastąpi to rozwiązania platform z pinami 

Opublikowano
8 minut temu, Zalas napisał:

Takie rozwiązanie jest dobre jak chcesz pojechać po bułki do sklepu albo do banku, jednak jeśli chodzi o dłuższe dystanse lub jazdę górską to nie zastąpi to rozwiązania platform z pinami 

W 100% się z tobą zgadzam, dalej niż 10km na nich nigdy nie jechałem :) Jak jadę dalej to tylko spd. Jak ktoś potrzebuje czasami pojechać gdzieś na zakupy lub coś załatwić to się sprawdzą, w terenie już na pewno nie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

A niby dlaczego się nie sprawdzą na dłuższe trasy jeśli używa się butów z blokami? Sprawdzą się i to bardzo dobrze. Wpinasz się i jedziesz. Czasami w trudniejszym terenie, gdy nieoczekiwanie wypnie się noga i nie ma czasu się wpiąć można bezpiecznie postawić ja na platformę. i poczekać na okazję, aby wpiąć się z powrotem. Jedyna niedogodność to ich jednostronność wpięcia. Ale w zasadzie nie są to pedały do ścigania tylko rekreacyjnej jazdy. 

Opublikowano

Chodziło mi że te platformy się nie nadają na dłuższe trasy/teren ponieważ nie mają pinów i but się po nich ślizga. Normalnie używam butów spd, ale czasami jak muszę gdzieś blisko podjechać w stroju "cywilnym" to korzystam z tych platform.

Opublikowano

Nowe buciki na nowy sezon. Zobaczymy ile jest warte to całe spd-sl B|

spece.jpg

Opublikowano

Nie moge sie zmobilizowac do spd. Wszyscy mowia ze lepiej . a ja caly czas na platformach . 

Opublikowano

@revolta1 są szanse ze po pierwszej próbie z SPD już nie będziesz chciał jeździć na zwykłych ;) Wiem po sobie, zaczynałem z obawą, później brałem pod uwagę odstawienie na zimę (mrozy), w efekcie jeżdżę cały czas ;)

@Antyszprycha no ładnie, ładnie, ale kask gdzie? :)

A żeby tematowi stało się zadość: wczorajsze wskazanie licznika w samochodzie. Mam nadzieję w rowerowym dojść do podobnego :D

siekierki.jpg

Opublikowano
20 minut temu, pizzaq napisał:

@revolta1 są szanse ze po pierwszej próbie z SPD już nie będziesz chciał jeździć na zwykłych

No wszyscy tak mowia .musi cos w tym byc . teraz bedzie tylko dylemat jakie pedaly jakie buty itd 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Już jest. Czekałem długo,  jeszcze dłużej rozmawiałem z żoną. Doczekałem się. IMG_20180330_183747.thumb.jpg.48e1b92efc608cbb670fd8cefe57ee09.jpg

Edytowane przez Zbysio
  • Lubię to! 2
Andrzej Sawicki
Opublikowano

XMP6GdZ.jpg

Trzeba kawałek jechać, aby znaleźć, ale jest: ostatni śnieg.

Opublikowano
Godzinę temu, Zbysio napisał:

Już jest. Czekałem długo,  jeszcze dłużej rozmawiałem z żoną. Doczekałem się. 

Który to model? Jak wrażenia? 

Opublikowano (edytowane)

@Zbysio Ty no nie bądź żyd, daj więcej fot !

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano
1 godzinę temu, Zbysio napisał:

Już jest. Czekałem długo,  jeszcze dłużej rozmawiałem z żoną. Doczekałem się. IMG_20180330_183747.thumb.jpg.48e1b92efc608cbb670fd8cefe57ee09.jpg

Dawaj foty

Opublikowano

Dajcie chłopakowi spokój, pewnie kleci wpis do działu o naszych sprzętach. A że dobrze umie napisać to opis będzie dobry. Też czekam żeby nie było ;)

Opublikowano
Dnia 29.03.2018 o 15:47, Zalas napisał:

W sensie że platformy lepsze od SPD? Chyba się nie zgodzę ;) Natomiast zastanawiam się, czy ten patent nie nadałby się do szosy. Wiem, dziwnie by to wyglądało, ale jednocześnie można by się wpiąć w SPD i mieć większą niż w samym SPD powierzchnię podparcia dzięki wielkości pedała, a zatem i lepsze przekazywanie mocy na pedał.

Opublikowano
4 godziny temu, de Villars napisał:

W sensie że platformy lepsze od SPD? Chyba się nie zgodzę ;)

Może źle mnie zrozumiałeś więc po kolei "na zdrowy chłopski rozum":

• Połączenie SPD+platforma (Shimano PD-A530) - fajny kompromis kiedy jedziesz "na rower" śmigasz w SPD, ale jak potrzebujesz skoczyć tylko do sklepu, do banku, czy znajomych "w cywilu" to wrzucasz trampki czy lakierki i jedziesz. Jednak taka platforma jak w wymienionych wyżej SPD jest beznadziejna na dłuższe dystanse lub ciężki teren gdzie nie jest to w stanie zastąpić platform z pinami (Dartmoor Stream Pro) lub po prostu wpięcia się w SPD.
  • Jeżeli szukasz pedałów w które się wepniesz i jednocześnie dadzą szersze podparcie stopy to Shimano DX PD-M647 - tu masz duże podparcie dla stopy i dodatkowo wpięcie. Ja się o tym więcej nie wypowiem ale aktualnie @Puncu śmiga w takich pedałach więc możesz napisać do niego, to może szerzej się wypowie.

A u mnie dzisiaj czyszczenie rowerka po ostatniej błotnistej jeździe. Błota było tyle, że w ciągu kilku zjazdów zabiłem 5 łożysk (2x koło, 2x support, 1x napinacz)
Jest różnica xD 

29829035_1350956331671630_1309566171_o.jpg

Opublikowano

Śmigałem nią na Bike Expo. Bardzo fajny sprzęt! 9_9

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...