dawid1110 Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 Ja też będę szukał innej. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
bartekostroda Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Stoję przed wyborem nowego amorka do swojego 29era. Zastanawiam się nad tymi dwoma. Startuję w amatorskich zawodach MTB. Który będzie lepszym wyborem ?
Ares Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Osobiście wybrał bym Fox'a z technologicznego i praktycznego powodu. Jak widzę obecne Reby z tym pierdyrliardem ustawień w tym tymi po....i tokenami to mnie zbiera na wymioty. Zresztą przerabiałem to w Pike'u i mam dość. Dla mnie Reba skończyła się na tej z symbolem DA. Do tego moim zdaniem RS ma skopany cały system wyrównywania ciśnień między komorami. W tym Fox'e zapewne masz tłumik Grip. Mam ten sam w Fox'e 36 i jestem mega zadowolony. 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Chcesz sztywniejszą konstrukcję? Reba. Chcesz lepszy tłumik? Fox.
bartekostroda Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 2 godziny temu, Andrzej Sawicki napisał: Chcesz sztywniejszą konstrukcję? Reba. Chcesz lepszy tłumik? Fox. No właśnie nie wiem czego chcę Obecnie mam Rock Shoxa Recon.
Andrzej Sawicki Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Jeśli to Recon TK, Reba będzie dobrą zmianą. Jeśli Recon RL, Reba ma ten sam tłumik. Różni się niższą wagą i dodatkową regulacją.
Ares Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 9 godzin temu, bartekostroda napisał: No właśnie nie wiem czego chcę Obecnie mam Rock Shoxa Recon. Tym bardziej jak masz Recona to wszedł bym w Fox'a. Masz budżet bliski już opcji Sida 2019 z już tłumikiem charger i to jest warte wydanej kasy.
bartekostroda Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Co powiecie o Rebie model 2016 ? Mogę kupić nową za 1500 zł. Warto ?
Jasum Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Witam Składam rower i chce kupić amortyzator , może być używany. Staje przed wyborem i jest wiele modeli Fox kasima , rock schox pike , lyrik, yari. Amor ma być do ostrej jazdy , który najlepiej wybrać. Jestem otwarty też na inne amortyzatory. A skok chce żeby był około 150 mm.
Kruk Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Siemka. Pytanie jakie koło ? Foxy są super ale serwis samemu jest trudniejszy. RS'y działają bardzo fajnie i serwis jest prosty i możliwy do zrobienia samemu. Większość ( chyba ) do ostrej jazdy używa FOX'ów.
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Do ostrej jazdy może być i jeden i drugi wszytko zależy od zasobności portfelaKupisz rockshox Liryk i będziesz zadowolony oczywiście po zakupie używanego zalecam przeglądNie jest on trudny i skomplikowany
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 A ja zapytam do jakiej ramy chcesz wsadzić 150 mm skoku?
Jasum Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Amortyzator chce wsadzić do ramy Orbea Rallon R3 . 17 godzin temu, Kruk napisał: Siemka. Pytanie jakie koło ? Foxy są super ale serwis samemu jest trudniejszy. RS'y działają bardzo fajnie i serwis jest prosty i możliwy do zrobienia samemu. Większość ( chyba ) do ostrej jazdy używa FOX'ów. Koło 26
Kruk Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Noo ładna rama jak idzie o 26 calowce. Wiesz że nic nowego nie kupisz do 26 ? chyba że chcesz dać amora z 27,5 cala.
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Kupi ale cena oscyluje w granicach 3k i więcej. W tym budżecie szukał bym RS Sektora ewentualnie Epixon TR. Np. https://allegro.pl/oferta/rock-shox-sektor-gold-rl-solo-air-26-qr15-150mm-7712998414 Używanego RS Pike w budżecie 2k znajdziesz ale kupno takiego amora jest zawsze ryzykiem.
Tian0x Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Rozważam zakup amortyzatora do 1500 zł do koła 27.5+ do roweru trail /xc NIe wiem jak szukać proszę o propozycje amortyzator może być używany. Rower: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-szlakowe/roscoe/roscoe-6/p/24011/?colorCode=red
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Ze specyfikacji wynika, że rower w systemie Boost, więc: https://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/raidon/29-cali_amortyzator-raidon-34-rl-r-boost-29-air-czarny-mat-2019/773 https://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/aion/29-cali_amortyzator-aion-rc-pcs-29-boost-czarny-mat-2019/1923 https://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/axon/29-cali_amortyzator-axon-rl-rc-pcs-29-boost-34-czarny-mat-taper-2019/1869
Kruk Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Ja przy takim skoku dopuszczanym przez ramę, nie wiem czy nie poszukałbym amora pod 27,5 o skoku 140/150 mm, ale to tylko moje przemyślenia.
Jasum Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) https://m.olx.pl/oferta/amortyzator-rock-shox-lyrik-rc-dual-air-160-140mm-CID767-IDAaP68.html#position=1&page=2 Co myślicie o takim amortyzatorze . Szczerze to dużo pieniędzy bym zaoszczedził na inne części. Do ramy orbea rallon r3 Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Jasum
Kruk Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Amor świetny, to w końcu Lyrik pytanie co ma środku, czy był zadbany czy jest tam bagno, najgorsze to to że cena zachęca a napisanie przez kolesia że jest prze serwisowany wcale nie musi być prawdą. Najlepiej odbiór osobisty i zobaczyć jak działa.
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Przegląd zrobić by trzeba było podstawowy sam zrobisz bez problemu, ewentualnie możesz wysłać do wichu Workshop zrobią ci przeglądW sumie nie jest jakoś skomplikowanyNapisz gdzie był robiony przegląd?Jak w jakimś serwisie typu właśnie wichu Workshop zapytaj czy ma paragon?
D3jf Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Cześć, od niedawna chodzi mi po głowie myśl wymiany przedniego widelca. Obecnie jeżdżę na Kross B6 z 2017 roku który na wyposażeniu ma Rock Shox XC30 TK Coil. Nie mam pojęcia czy moja rama ma opcję "tapered" czy też nie, stąd też postanowiłem napisać tutaj. Nie chcę i nie potrzebuję topowego amortyzatora powietrznego. Chciałbym jedynie żeby była to solidna i prosta w obsłudze konstrukcja, koniecznie powietrzna i koniecznie musi mieć regulację z manetki( 2 razy prawie straciłem uzębienie przy próbie blokowania/odblokowania). Dodam że zależałoby mi też na tym żeby amortyzator był już pod sztywną oś. Amortyzator chciałbym kupić nowy, żeby miał gwarancję. Czy jest ktoś z Was w stanie polecić mi coś ciekawego?
elmapeto Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Napisz ile chcesz na ten cel przeznaczyć . Musisz szukać widelca z prostą sterówką. 1 i 1/8 cała.
Rekomendowane odpowiedzi