Gość Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 10 minut temu, nctrns napisał: Super że zbiera się grupa! Razem na pewno damy radę Polecam też przeczytać regulamin, bo jeśli dobrze rozumiem, trzeba mieć cały czas włączone oświetlenie, w tym tylną lampkę w trybie ciągłym. Będę musiał kupić jakąś bateryjną która wytrzyma 12-15h Na szczęście źle rozumiesz "Art. 6.Podczas przejazdów nocnych rowery powinny być zaopatrzone w oświetlenie przednie i tylne, solidnie zamocowane oraz nieprzerwanie włączone (zalecane posiadanie zapasowych baterii bądź zatwierdzonego zastępczego środka oświetlenia)." Czyli w dzień i przy normalnej widoczności niczego włączać nie trzeba. Mnie bardziej niepokoi rygor zmieszczenia się w okienkach na punktach kontrolnych, ale damy jakoś radę...
nctrns Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2019 No widzisz, czyli źle czytam @Antyszprycha też się piszesz?
Łukasz_P Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Gdzie Wy widzicie ten regulamin? Bo coś nie mogę znaleźć heh. Mnie natomiast martwi jak będzie pogoda tak jak obecnie... I generalnie ode mnie nie ma nikogo chętnego, więc lecę sam i liczę, że mnie przygarnięcie 😀
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 1 minutę temu, Łukasz_P napisał: Gdzie Wy widzicie ten regulamin? Bo coś nie mogę znaleźć heh. Mnie natomiast martwi jak będzie pogoda tak jak obecnie... I generalnie ode mnie nie ma nikogo chętnego, więc lecę sam i liczę, że mnie przygarnięcie 😀 https://www.brevety.pl/regulamin Damy rade
Łukasz_P Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Dzięki Zibi. Nie ma co się bać tych godzin na punkcie kontrolnym, bo liczą to według średniej 15-30 km/h, a to chyba nawet w pionie byśmy dali radę 🤪
de Villars Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Mocna ekipa szajbajków się szykuje :)
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 W takiej paczce nawet i zdychać na tych pojazdach będzie fajnie.
Antyszprycha Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 W dniu 11.06.2019 o 15:37, nctrns napisał: No widzisz, czyli źle czytam @Antyszprycha też się piszesz? Ja niestety nie dam rady Panowie, bardzo żałuje ale nie tym razem
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 39 minut temu, nctrns napisał: PK3 brevetu Robisz objazd trasy?
nctrns Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 Nie. Zorientowałem się że moja dzisiejsza trasa akurat tamtędy prowadzi. Czyżyny - Niepołomice - Uście Solne - Okulice - Mikluszowice - Puszcza - Niepołomice - Plac Centralny - Wawel - Kolna - Wawel. I jeszcze jadę. Ale do 200 niedociągnę. Mimo że warunki dziś chyba idealne. Tapatalk'd
Łukasz_P Opublikowano 24 Czerwca 2019 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Nie wiem czy patrzyliście, ale na FB zaktualizowali opis i już wiadomo, że w połowie trasy na obiad będzie pomidorowa z ryżem. Czyli się raczej nie przejemy 🤪. Ktoś się może orientuje co dokładnie dają na punktach kontrolnych? Banany i batony, to wiem, ale ma ktoś info z poprzednich edycji ile tego i co to dokładnie? Zastanawiam się czy brać coś ze sobą czy liczysz tylko na nich.
RadS Opublikowano 24 Czerwca 2019 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Ci sami organizatorzy na brevetach w Pomiechówku dają kanapki (kajzerki z szynką lub serem, do wyboru), banany, batony zbożowe (Oshee) i białkowe (GO ON), czasem pączki (zwykłe z cukierni) lub donuty (Wedel), izotoniki (Oshee), Izo w proszku i wodę. Teoretycznie jest jakiś przydział, w praktyce raczej bierze się co się chce a i tak zostaje. Ja ostatnio zabieram z sobą tylko jedzenie "awaryjne" (batoniki figowe i żele), a tak to wystarcza to co dostaję od organizatorów i to co kupię na PK. 1
nctrns Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2019 No to na pewno każdy z nas będzie w pierwszej setce na mecie Zapisy zostały zamknięte. A dziś trafiłem na taki wpis na fejsie, może nie wszystko nas dotyczy ale moim zdaniem i tak warto przeczytać: https://www.facebook.com/HipekSmaruje/posts/864634350582526
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 W którą stronę biegnie trasa tak w ogóle? Na wschód (zgodnie z ruchem wskazówek zegara) czy na południe (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara)?
Gość Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 Brevet coraz bliżej.. Czy ktoś z Was planuję nocleg w przygotowanej przez organizatorów szkole?
Gość Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Ja póki co mam taki plan. Chyba też się skuszę na tą opcję. We dwóch będzie raźniej
Łukasz_P Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Ja jadę z Wrocka z przystankiem w Krakowie na ładowanie przed jazdą 😀. Więc jakoś późnym wieczorem dotrę. Teraz tak myślę, że jakąś większą torbę na rower przydałoby się zorganizować, tylko niezbyt wiem co mi się zmieści jak mam 2 bidony i małą podsiodłówkę 🙄. Chyba, że będę miał w kieszonkach mało jedzenia tylko między PK, żeby starczyło. Bo jeszcze muszę gdzieś upchać powerbanka np.
nctrns Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Opublikowano 10 Lipca 2019 No pogoda może spłatać figla, więc też myślę nad większą podsiodłówką i/lub dodatkową torbą przy sterówce.
Łukasz_P Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Właśnie jak tu się ubrać 😅. Najgorzej jak będzie padać. Albo rano będzie 10 stopni, a popołudniu pod 30.
nctrns Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Opublikowano 10 Lipca 2019 Ta druga opcja ok. Ale jak będzie cały dzień padać to motywacja ujemna.
Łukasz_P Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Aktualnie pokazuje 26 stopni i burze na 20 lipca, ale zmieni się to jeszcze z 10x zapewne.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 My z @Łabędźem nie mamy szczęścia do pogody. Nie xdziwiłby mnie nawet śnieg. Czy ja dobrze rozumiem, ze Ty @Łukasz_P nagniatasz z Wrocka rowerem? Na takiej przepalonej nodze chcesz pojechać Brevet? Ja chyba od środy będę pauzował żeby noga była świeża...
Rekomendowane odpowiedzi