Skocz do zawartości

Brevet 200km Niepołomice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, nctrns napisał:

Super że zbiera się grupa! Razem na pewno damy radę :)

Polecam też przeczytać regulamin, bo jeśli dobrze rozumiem, trzeba mieć cały czas włączone oświetlenie, w tym tylną lampkę w trybie ciągłym. Będę musiał kupić jakąś bateryjną która wytrzyma 12-15h :D

Na szczęście źle rozumiesz ;)

"Art. 6.
Podczas przejazdów nocnych rowery powinny być zaopatrzone w oświetlenie przednie i tylne, solidnie zamocowane oraz nieprzerwanie włączone (zalecane posiadanie zapasowych baterii bądź zatwierdzonego zastępczego środka oświetlenia)." 

Czyli w dzień i przy normalnej widoczności niczego włączać nie trzeba. Mnie bardziej niepokoi rygor zmieszczenia się w okienkach na punktach kontrolnych, ale damy jakoś radę...

Opublikowano

Gdzie Wy widzicie ten regulamin? Bo coś nie mogę znaleźć heh. 

Mnie natomiast martwi jak będzie pogoda tak jak obecnie... 
I generalnie ode mnie nie ma nikogo chętnego, więc lecę sam i liczę, że mnie przygarnięcie 😀

Opublikowano
1 minutę temu, Łukasz_P napisał:

Gdzie Wy widzicie ten regulamin? Bo coś nie mogę znaleźć heh. 

Mnie natomiast martwi jak będzie pogoda tak jak obecnie... 
I generalnie ode mnie nie ma nikogo chętnego, więc lecę sam i liczę, że mnie przygarnięcie 😀

https://www.brevety.pl/regulamin
Damy rade ;)

Opublikowano

Dzięki Zibi. 

Nie ma co się bać tych godzin na punkcie kontrolnym, bo liczą to według średniej 15-30 km/h, a to chyba nawet w pionie byśmy dali radę 🤪

Opublikowano

Mocna ekipa szajbajków się szykuje :)

Opublikowano

W takiej paczce nawet i zdychać na tych pojazdach będzie fajnie. ;)

Opublikowano
W dniu 11.06.2019 o 15:37, nctrns napisał:

No widzisz, czyli źle czytam :P

@Antyszprycha też się piszesz?

Ja niestety nie dam rady Panowie, bardzo żałuje ale nie tym razem :( 

Opublikowano
39 minut temu, nctrns napisał:

PK3 brevetu

Robisz objazd trasy? ;)

Opublikowano

Nie. Zorientowałem się że moja dzisiejsza trasa akurat tamtędy prowadzi. Czyżyny - Niepołomice - Uście Solne - Okulice - Mikluszowice - Puszcza - Niepołomice - Plac Centralny - Wawel - Kolna - Wawel. I jeszcze jadę. Ale do 200 niedociągnę. Mimo że warunki dziś chyba idealne.

Tapatalk'd

Opublikowano

Nie wiem czy patrzyliście, ale na FB zaktualizowali opis i już wiadomo, że w połowie trasy na obiad będzie pomidorowa z ryżem. Czyli się raczej nie przejemy 🤪. Ktoś się może orientuje co dokładnie dają na punktach kontrolnych? Banany i batony, to wiem, ale ma ktoś info z poprzednich edycji ile tego i co to dokładnie? Zastanawiam się czy brać coś ze sobą czy liczysz tylko na nich. 

Opublikowano

Ci sami organizatorzy na brevetach w Pomiechówku dają kanapki (kajzerki z szynką lub serem, do wyboru), banany, batony zbożowe (Oshee) i białkowe (GO ON), czasem pączki (zwykłe z cukierni) lub donuty (Wedel), izotoniki (Oshee), Izo w proszku i wodę. Teoretycznie jest jakiś przydział, w praktyce raczej bierze się co się chce a i tak zostaje. Ja ostatnio zabieram z sobą tylko jedzenie "awaryjne" (batoniki figowe i żele), a tak to wystarcza to co dostaję od organizatorów i to co kupię na PK.

• Pomógł 1
Opublikowano

W którą stronę biegnie trasa tak w ogóle? Na wschód (zgodnie z ruchem wskazówek zegara) czy na południe (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara)?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brevet coraz bliżej.. Czy ktoś z Was planuję nocleg w przygotowanej przez organizatorów szkole?

Opublikowano
Ja póki co mam taki plan. 
Chyba też się skuszę na tą opcję. We dwóch będzie raźniej ;)
Opublikowano

Ja jadę z Wrocka z przystankiem w Krakowie na ładowanie przed jazdą 😀. Więc jakoś późnym wieczorem dotrę. 

Teraz tak myślę, że jakąś większą torbę na rower przydałoby się zorganizować, tylko niezbyt wiem co mi się zmieści jak mam 2 bidony i małą podsiodłówkę 🙄. Chyba, że będę miał w kieszonkach mało jedzenia tylko między PK, żeby starczyło. Bo jeszcze muszę gdzieś upchać powerbanka np.

Opublikowano

No pogoda może spłatać figla, więc też myślę nad większą podsiodłówką i/lub dodatkową torbą przy sterówce.

Opublikowano

Właśnie jak tu się ubrać 😅. Najgorzej jak będzie padać. Albo rano będzie 10 stopni, a popołudniu pod 30.

Opublikowano

Ta druga opcja ok. Ale jak będzie cały dzień padać to motywacja ujemna.

Opublikowano

Aktualnie pokazuje 26 stopni i burze na 20 lipca, ale zmieni się to jeszcze z 10x zapewne. 

Opublikowano

My z @Łabędźem nie mamy szczęścia do pogody. Nie xdziwiłby mnie nawet śnieg. Czy ja dobrze rozumiem, ze Ty @Łukasz_P nagniatasz z Wrocka rowerem? Na takiej przepalonej nodze chcesz pojechać Brevet? Ja chyba od środy będę pauzował żeby noga była świeża...