SzpiceR Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Weź ten, który Ci się bardziej podoba, tyle. Przy caad licz się z tym, że rama jest dość podatna na powstawanie wgniotek więc jeśli rzucasz rowerem to może pojawić się problem. Osobiście wolałbym bmc że względu na to, ze jest po prostu rzadziej spotykany. Ale poszukalbym czegoś na 105 7000 bo tutaj jest chyba 5800
nctrns Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 1 minutę temu, SzpiceR napisał: Ale poszukalbym czegoś na 105 7000 bo tutaj jest chyba 5800 Między innymi dlatego, z tych wybierałbym caada.
Kuba13 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 W dniu 7.12.2019 o 09:48, dawid91 napisał: Wstawisz jakieś realne zdjęcia ? Bo też jestem zainteresowany To realne zdjęcie
dawid91 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 3 godziny temu, Kuba13 napisał: To realne zdjęcie Gdzie można dostać ten kolor?
Kuba13 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Jeśli chodzi o granat to w sklepach stacjonarnych zostały pojedyncze sztuki. Np w rozmiarze M została jeszcze jedna sztuka we Wrocławiu i jedna w Bielsku-Białej. Najlepiej zadzwonić do najbliższego sklepu Decathlona i niech Ci sprawdzą. Bo ze ściągnięciem z innego sklepu w moim przypadku nie było problemu.
bart06 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Cześć, pytanie do Was, ze względu na moją opieszałość sprzątnęli mi sprzed nosa https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2019-wyprzedaz-rowerow/szosowe/caad12-105 , może macie pojęcie gdzie mógłbym go jeszcze dostać? Chodzi o ramę 54. jedynym miejscem gdzie go znalazłem jest Szczecin, ale to trochę daleko, jestem z Krakowa. Dodam, że przejrzałem sklepy zamieszczone na stronie Cannondale'a, ale efekty, żaden. PS. czeski dystrybutor też już nie posiada, tego rozmiaru u siebie na magazynie...
bart06 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Hej, widzę, że z podpowiedzią o sklep, będzie cięzko, a jak odniesiecie sie do dwoch ponizszych czyli jesli nie cadd vhttps://www.cannondalebikes.pl/rowery/2019-wyprzedaz-rowerow/szosowe/caad12-105 to https://sprint-rowery.pl/rower-szosowy-specialized-allez-elite-2020 albo rocznik nizej https://sprint-rowery.pl/rower-szosowy-specialized-allez-elite-2019?utm_product_id=36754&gclid=Cj0KCQiAxfzvBRCZARIsAGA7YMzoC-uIaVsNxKV-htZExGxiOwKfA_-6cyOQ1eHvE6BrpMDvHXebeAwaAiJAEALw_wcB co wy na to? Jak sie ma sprawa odnosnie porownania 2019 vs 220? Edytowane 22 Grudnia 2019 przez bart06
Rosebikes Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Tu masz 55: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-105-2672333?product_shape=matt-black%2Fwhite rama nie gorsza niż w Cannondale.
SzpiceR Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) 16 minut temu, bart06 napisał: Hej, widzę, że z podpowiedzią o sklep, będzie cięzko, a jak odniesiecie sie do dwoch ponizszych czyli jesli nie cadd vhttps://www.cannondalebikes.pl/rowery/2019-wyprzedaz-rowerow/szosowe/caad12-105 to https://sprint-rowery.pl/rower-szosowy-specialized-allez-elite-2020 albo rocznik nizej https://sprint-rowery.pl/rower-szosowy-specialized-allez-elite-2019?utm_product_id=36754&gclid=Cj0KCQiAxfzvBRCZARIsAGA7YMzoC-uIaVsNxKV-htZExGxiOwKfA_-6cyOQ1eHvE6BrpMDvHXebeAwaAiJAEALw_wcB co wy na to? Jak sie ma sprawa odnosnie porownania 2019 vs 220? Jeśli szukam auta to mam kupić ferrari testarossa czy opla astrę kombi? To samo tutaj, caad i allez to całkiem inna charakterystyka 2019 czy 20 doesn't matter, kwestia malowania Edytowane 22 Grudnia 2019 przez SzpiceR
bart06 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) 34 minuty temu, SzpiceR napisał: Jeśli szukam auta to mam kupić ferrari testarossa czy opla astrę kombi? To samo tutaj, caad i allez to całkiem inna charakterystyka 2019 czy 20 doesn't matter, kwestia malowania Szpicer, dzieki, w tym przypadku ferrari to caad? Sory ale jestem laikiem. I jeszcze jedno, jaka jest glowna roznica? Edytowane 22 Grudnia 2019 przez bart06
SzpiceR Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Godzinę temu, bart06 napisał: Szpicer, dzieki, w tym przypadku ferrari to caad? Sory ale jestem laikiem. I jeszcze jedno, jaka jest glowna roznica? Taka, że caad to "wyścigówka" a allez jest takim kompromisem między osiągami a komfortem (o ile można takiego szukać w rowerze szosowym)
bart06 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 W dniu 22.12.2019 o 20:23, SzpiceR napisał: Taka, że caad to "wyścigówka" a allez jest takim kompromisem między osiągami a komfortem (o ile można takiego szukać w rowerze szosowym) Dzieki Szpicer, A jak wyglada sytuacja Cannondale caad 12 105 2019 vs GIant https://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower-giant-contend-sl-1-disc-2019/30394.110.1.1.pl.0.htm ?? Troceh drogi dla mnie ten caad12 i szukam czegos tanszego.
IOO Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 25 minut temu, bart06 napisał: Dzieki Szpicer, A jak wyglada sytuacja Cannondale caad 12 105 2019 vs GIant https://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower-giant-contend-sl-1-disc-2019/30394.110.1.1.pl.0.htm ?? Troceh drogi dla mnie ten caad12 i szukam czegos tanszego. Dla mnie wada Gianta jest ten ich patent z hamulacam hydraulicznymi. Nie przemawia do mnie to rozwiązanie.
SzpiceR Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 1 godzinę temu, bart06 napisał: Dzieki Szpicer, A jak wyglada sytuacja Cannondale caad 12 105 2019 vs GIant https://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower-giant-contend-sl-1-disc-2019/30394.110.1.1.pl.0.htm ?? Troceh drogi dla mnie ten caad12 i szukam czegos tanszego. Kolejny raz dwa rowery o totalnie innej charakterystyce. Może najpierw wymyśl czego potrzebujesz a później szukaj ofert?
Cris92 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Kolejny raz dwa rowery o totalnie innej charakterystyce. Może najpierw wymyśl czego potrzebujesz a później szukaj ofert? I to tym razem już tak na maksa z dwóch biegunów.Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
bart06 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 1 godzinę temu, SzpiceR napisał: Kolejny raz dwa rowery o totalnie innej charakterystyce. Może najpierw wymyśl czego potrzebujesz a później szukaj ofert? Chodzi mi o rower bardziej "uniwersalny", ktorym rownie dobrze mozna pojezdzic po terenie z lekkimi gorkami jak i po rownym. I bedzie dobrym wyborem aby uzywac go w dojezdzie do pracy w miejskim terenie.
Cris92 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Chodzi mi o rower bardziej "uniwersalny", ktorym rownie dobrze mozna pojezdzic po terenie z lekkimi gorkami jak i po rownym. I bedzie dobrym wyborem aby uzywac go w dojezdzie do pracy w miejskim terenie.Pisząc "teren z lekkimi górkami" ja odczytuje jako zjazd z asfaltu na szutrową, czy wydeptaną w lesie ścieżkę. Natomiast jeśli mówisz o pagórkowatym terenie, typu jak u mnie Bielsko i okolice to obydwoma rowerami się da jeździć i po takim terenie pagórkowatym, jak i po płaskim jak stół. Więc chyba dalej do końca nie wiesz, czego chcesz, lub nie potrafisz określić, a wtedy w sumie nie szedł bym w żaden z tych rowerów, tylko celował w coś nieco tańszego i za rok, dwa zmienił. Do roboty w mieście można i dojeżdżać na Pinarello Dogma F12. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
Łukasz_P Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 3 minuty temu, Cris92 napisał: Do roboty w mieście można i dojeżdżać na Pinarello Dogma F12. Jak się ma na F12, to się raczej nie dojeżdża do roboty rowerem 🤪 1
Cris92 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 @Łukasz_P Podejrzewam, że nawet można, by skrócić tę wypowiedź, do "Jak się ma na F12, to się do pracy nie dojeżdża" Natomiast zmierzałem tylko do tego, że do pracy można dojeżdżać wszystkim. Zarówno Tribanem 100, jak i Canyonem Endurace 7.0, a i Rondo HVRT CF0, czy Willierem Cento 10 Air Ramato też można, bo dlaczego miało by się nie dać? Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka 1
bart06 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Cris92 napisał: Pisząc "teren z lekkimi górkami" ja odczytuje jako zjazd z asfaltu na szutrową, czy wydeptaną w lesie ścieżkę. Natomiast jeśli mówisz o pagórkowatym terenie, typu jak u mnie Bielsko i okolice to obydwoma rowerami się da jeździć i po takim terenie pagórkowatym, jak i po płaskim jak stół. Więc chyba dalej do końca nie wiesz, czego chcesz, lub nie potrafisz określić, a wtedy w sumie nie szedł bym w żaden z tych rowerów, tylko celował w coś nieco tańszego i za rok, dwa zmienił. Do roboty w mieście można i dojeżdżać na Pinarello Dogma F12. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka Cris 92 - w moim przypadku jazda po Krakowie i okolicach. PS. czy byłbyś w stanie polecić coś konkretnego? dzięki!
Cris92 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 @bart06 Szczerze? Nie do końca wiem co Ci polecić, bo nie do końca wiem czego szukasz. Jeśli mam wybrać coś dla siebie z Tych wymienionych tu, to CAAD12, bo mi się mega podoba, albo Rose Pro SL, bo jest gdzieś w pół drogi między geometrią mojego Canyon Endurace, a właśnie CAAD12. Ale ja mam szosę i wiem już trochę bardziej czego bym chciał, lub czego bym chciał spróbować. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
IOO Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja do takiej jazdy wybrałem NS RAG+, po KRK i okolicach wszędzie można się wcisnąć i pobawić. Wcześniej miałem dwie szosy i nie sprawdzały się tak dobrze.
organic Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 W dniu 4.01.2020 o 17:14, bart06 napisał: Chodzi mi o rower bardziej "uniwersalny", ktorym rownie dobrze mozna pojezdzic po terenie z lekkimi gorkami jak i po rownym. I bedzie dobrym wyborem aby uzywac go w dojezdzie do pracy w miejskim terenie. Po równym to każdym pojedziesz Dogma czy Triban, po pogorkach to już zależy o jakie pagówki Ci chodzi - też asfaltowe czy raczej lasy i doliny chcesz zwiedzać?. Może Ty powinieneś szukać czegoś bardziej Gravelopodobnego jeśli chcesz też opuszczać drogi asfaltowe. Caad, no super, na ustawki, bicie KOM-ów, walkę o czasy na segmentach, amatorskie wyścigi to jak znalazł ale jak Cie najdzie ochota żeby przejechać nim Green Velo to już nie bardzo. Zacznij od podstaw, poczytaj o szosach, gravelach, czym się różni geometria race od endurance, jakiej szerokości opony do jakiego bajka można włożyć, itd. Potem szukaj ogłoszeń bo inaczej tylko wtopisz kasę. A tak w ogóle jeździłeś kiedyś coś na szosie?
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 W dniu 4.01.2020 o 19:03, bart06 napisał: w moim przypadku jazda po Krakowie i okolicach. Ale chodzi Ci o jeżdżenie po asfalcie, czy raczej o zjeżdżanie z niego? Interesuje Cię jazda rekreacyjna, spokojna, turystyczna, rozrywkowa, czy zorientowana na osiągi, intensywność treningów, poprawianie formy, przygotowywanie się do startów? W moim przypadku (Kraków i okolice) świetnie sprawdza się szosa. Choć ostatnio do pracy częściej towarzyszy mi rower MTB. Sam musisz się zorientować, czy wolisz geometrię race czy endurance, a przede wszystkim wybrać dla siebie styl kolarstwa. A potem szukać do tego sprzętu.
Rekomendowane odpowiedzi