Accent_Szaj Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 @Rowerowa Szajba @PiotrekGT wtrącił taki offtopic o mocowaniach w amortyzatorach Suntour,czyli nie ma to nic wspólnego z twoją tylną osią
Rowerowa Szajba Opublikowano 12 Września 2020 Autor Opublikowano 12 Września 2020 Został zakupiony 2-gi zamykacz koła od dt swiss rws 5 x 135. Uznałem że nie jest mi potrzebny do koła 26 cali grubszy szybkozamykacz.
Rowerowa Szajba Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) Aktualizacja roweru Edytowane 16 Września 2020 przez Rowerowa Szajba 2
Rowerowa Szajba Opublikowano 15 Października 2020 Autor Opublikowano 15 Października 2020 Nastapiła ostatnia zmiana tego roku, wymieniłem stery z takich kulkowych od necco na accenta. Wiosną kupione dopiero teraz zmieniłem że względu za niesprzyjające warunki pogodowe 🙂 2
elmapeto Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 W dniu 12.09.2020 o 08:31, Rowerowa Szajba napisał: Został zakupiony 2-gi zamykacz koła od dt swiss rws 5 x 135. Uznałem że nie jest mi potrzebny do koła 26 cali grubszy szybkozamykacz. Warto kupić dt rws? Też się nad tym zastanawiam. Mam koła 27,5 na qr9 ,więc też takie bym kupował. Jestem ciekaw czy faktycznie widzisz jakąś różnicę poza wizualną 😋
Accent_Szaj Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 4 godziny temu, elmapeto napisał: Warto kupić dt rws? Naprawdę warto,chociaż na tył.W twoim wypadku zastanów się nad 10x135 RWS https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/osie-piast/prod/dt-10-135-AXLE
Rowerowa Szajba Opublikowano 16 Października 2020 Autor Opublikowano 16 Października 2020 20 godzin temu, elmapeto napisał: Warto kupić dt rws? Też się nad tym zastanawiam. Mam koła 27,5 na qr9 ,więc też takie bym kupował. Jestem ciekaw czy faktycznie widzisz jakąś różnicę poza wizualną 😋 Witaj, jeśli chodzi o te rws i czy cos to daje? Tak daje i to dużo nawet te standardowe pod qr5. Miałem wcześniej problem i to bardzo duży jak przyszło o zdemontowanie koła, za każdym razem gdy to musiałem zrobić a zwłaszcza przednie koło, przestawiał się układ tarcza/zacisk i musiałem za każdym razem ponownie ustawiać wszystko. Doprowadzało minie to do wściekłości. Kolejna bolączka którą wyeliminowałem to przestawianie się zacisku po jeździe, niby podczas jazdy wszystko było ok ale na kolejny dzień chcąc jechać niemiła niespodzianka bo podczas próby przejechania niemiły dźwięk obcierania okładziny o tarczę. Kolejny to waga parę gram lżejszy i podczas zakręcania jest taka podkładka która chroni ramę czy widelec przez zdzieraniem lakieru podczas zakręcania. Jeśli chodzi o samo zamykanie to nie jest to typowy zacisk który przekręcasz o 90 stopni żeby całość spiąć, tylko jest wajcha która się kręci aby całość siedziała na miejscu (mamy większą siłę zacisku)
Gość Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 @elmapeto jak ktoś pola rowerem nie ora to nie zauważy różnicy między 5 a 10. Mam jedno i drugie. 10 wymaga wymiany piast.
Accent_Szaj Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 W dniu 16.10.2020 o 15:02, PrzeLuka napisał: zauważy różnicy między 5 a 10 Jak przy @Rowerowa Szajba stwierdziłem ok,bo jesteście podobnej wagi,ale @elmapeto i ja ważymy około 100kg i tu już 10mm robi różnicę.
Rowerowa Szajba Opublikowano 19 Października 2020 Autor Opublikowano 19 Października 2020 11 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Jak przy @Rowerowa Szajba stwierdziłem ok,bo jesteście podobnej wagi,ale @elmapeto i ja ważymy około 100kg i tu już 10mm robi różnicę. To teraz wszystko rozumiem. Ogólnie jeśli chodzi o same zaciski dt swiss warto zainwestować.
Gość Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 13 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Jak przy @Rowerowa Szajba stwierdziłem ok,bo jesteście podobnej wagi,ale @elmapeto i ja ważymy około 100kg i tu już 10mm robi różnicę. Nie twierdzę, że nie ale nawet 5 będzie o niebo lepsze niż zwykłe szybkozamykacze. Kwestia kogo na co stać. Osie plus piasty. Rachunek jest prosty 😉
Accent_Szaj Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 Godzinę temu, PrzeLuka napisał: plus piasty Ale przecież do niektórych piast można kupić same end cup'y.
elmapeto Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 17 godzin temu, Accent_Szaj napisał: ważymy około Około 100🙂, no to mnie @Accent_Szaj odchudził. Normalnie jak turbo pigułki z tv mango😄😄😄
Accent_Szaj Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 21 minut temu, elmapeto napisał: no to mnie @Accent_Szaj odchudził. Przecież około to od 51-150 Potem jest około 200
Gość Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 2 godziny temu, Accent_Szaj napisał: Ale przecież do niektórych piast można kupić same end cup'y. Owszem ale@elmapetoraczej takich piast nie ma. Chyba, że się mylę.
Accent_Szaj Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 6 minut temu, PrzeLuka napisał: takich piast nie ma Ma,ale dorwać te end cap graniczy z cudem Tak,czy siak,to RWS ,5 czy 10mm są best
Gość Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 Bez apelacyjnie i warte wydanych pieniędzy zwłaszcza gdy ktoś nie chce rozstawać się z ulubioną ramą pod QR.
Kruk Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 No widzę Tomku dopieszczasz swoją Foltę do maksa , miło patrzeć Temat RWS;a jest kontrowersyjny, jedni to drudzy tamto. Ja miałem chyba każdego już RWS;a od DT i wiem że jak idzie o te na oś 9QR warto je kupić tak jak zauważyłeś przy założeniu nie przechodzenia na osie sztywne. Ostatnio serwisowałem zaciski XT od shimano.... o Panie.... ale to nie ma porównania z RWS'ami 1
Rowerowa Szajba Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 Także ten, musiałem zakupić nowy pojazd. W czymś trzeba wozić rower na wycieczki po okolicy😁 1
Accent_Szaj Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 2 godziny temu, Rowerowa Szajba napisał: nowy pojazd No stary Bardzo fajny samochodzik
Rowerowa Szajba Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: No stary Bardzo fajny samochodzik Nie to co kombi które miałem, tam rower cały wszedł. Ale ten też powinien dac radę.
Accent_Szaj Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Ja mam C4 i wchodzi bez zdejmowania koła, a mam 27,5 35 minut temu, Rowerowa Szajba napisał: rower cały wszedł
Rowerowa Szajba Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Opublikowano 10 Listopada 2020 W niedzielę miałem super pogodę, pozwoliłem sobie po dłuższej bo 1.5 tyg. przerwie związane z siłami wyższymi zrobić mały trening po okolicznych drogach. Jesień już zawitała jak widać na dobre
Rowerowa Szajba Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Opublikowano 8 Marca 2021 Dawno nic nie pisałem bo też nic ciekawego się nie działo Takie małe zakupy ostatnio poczyniłem na nowy rok: - klucz do pedałow od proxa - nowy błotnik rowerowy w imitacji karbonu 1
Rowerowa Szajba Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Opublikowano 23 Maja 2021 Wymiana licznika z przewodowego na bezprzewodowy z GPS
Rekomendowane odpowiedzi