Rowerowa Szajba Opublikowano 29 Września 2019 Autor Opublikowano 29 Września 2019 15 godzin temu, Dariusz Harbuz napisał: Bardzo fajnie się wszystko ze sobą komponuje, nawet pasuje do jesiennej kolorystyki Dzięki wielkie, jakoś tak samo to wyszło, sam do końca nie wiedziałem jak finalnie będzie się prezentował. Nawet ten widelec udało się do ramy dobrać (tez jest w czarnym macie). Troszkę się zmieniło z podkładkami pod mostek, śrubami w korbie i górnym kapselkiem w kolorze malowania ramy - pomarańczy. Taki jesienny rower cos kolorystyka trzmiela też.
Rowerowa Szajba Opublikowano 16 Października 2019 Autor Opublikowano 16 Października 2019 Zakupiłem zestaw naklejek na rower w sklepie rowerowym w cenie 72 zł (formują sie pod wpływem ciepła). Aktualnie mam naklejki w kwocie 12 zł ale nie jestem do końca zadowolony. Mam nadzieje że przy tych będzie lepiej.
Kruk Opublikowano 18 Października 2019 Opublikowano 18 Października 2019 A kto Ci niby je polecił ? Od lat kupuje te naklejki, drogie ale dobre. trzeba tylko uważać na matowy lub chropowaty lakier, wtedy mogą się gorzej trzymać, ale na błyszczącym lakierze się trzymają jak na super glue. A z drugiej strony nie ma problemu z ich ściąganiem. Dobrze się formują pod suszarką.
TOMALA72 Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Polecam poszukać hurtowni z foliami reklamowymi i kupić sobie z rolki na metry przeźroczystą, termokurczliwą do oklejania samochodów na ciepło. Potem tylko wycinać i naklejać:) https://motos.pl/p/8376/3368/folia-ochronna-scotchgard-3m-200um-20x80cm-scotchgard-3m-200um-pu8592e-ochrona-lakieru-folie-samochodowe.html?gclid=CjwKCAjwxaXtBRBbEiwAPqPxcI_D7Cg2b6xa6UeeMvgx2JRkMePRnb4oQe4xnZJaOv5sf7_I8dtgtBoCcM8QAvD_BwE
Rowerowa Szajba Opublikowano 19 Października 2019 Autor Opublikowano 19 Października 2019 9 godzin temu, Kruk napisał: A kto Ci niby je polecił ? Od lat kupuje te naklejki, drogie ale dobre. trzeba tylko uważać na matowy lub chropowaty lakier, wtedy mogą się gorzej trzymać, ale na błyszczącym lakierze się trzymają jak na super glue. A z drugiej strony nie ma problemu z ich ściąganiem. Dobrze się formują pod suszarką. Tak to prawda są dobre bo nie ma problemu z naklejaniem i tymi koszmarnymi bąblami pod folią co w innych było nagminne. A jak coś się źle i krzywo nakleilo powtórne poprawienie było prawie niemożliwe. Tutaj tego problemu nie ma jak się wcześniej odtlusci i spryska specjalnym preparatem. 54 minuty temu, TOMALA72 napisał: Polecam poszukać hurtowni z foliami reklamowymi i kupić sobie z rolki na metry przeźroczystą, termokurczliwą do oklejania samochodów na ciepło. Potem tylko wycinać i naklejać:) https://motos.pl/p/8376/3368/folia-ochronna-scotchgard-3m-200um-20x80cm-scotchgard-3m-200um-pu8592e-ochrona-lakieru-folie-samochodowe.html?gclid=CjwKCAjwxaXtBRBbEiwAPqPxcI_D7Cg2b6xa6UeeMvgx2JRkMePRnb4oQe4xnZJaOv5sf7_I8dtgtBoCcM8QAvD_BwE Co do tych naklejek wszystko fajnie pięknie ale trzeba mieć maszynkę żeby to ładnie wycięła idealnie pod rower. Nie mam zamiaru bawić się w wycinanie nożyczkami. Wolę kupić gotowe.
TOMALA72 Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Z racji tego, iż za doradzanie Koledze, że maszynką to sobie może nogi ogolić najwyżej, dostałem za to ostrzeżenie: Sarkastyczne, złośliwe zachowanie, niezgodne z duchem tego Forum 😁 Wyjaśniam, iż do wycinania w folii służy ploter tnący:) A maszynki mogą być np.: do mielenia mięsa lub do golenia nóg czy nawet miejsc intymnych o czym nie wspomniałem bo by mnie z forum wywalili😉
CoolBreeze Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Maszynka, nożyczki, ploter tnący... Pogodzę was: taśma tnąca do folii Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1
Rowerowa Szajba Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Najładniejsze to są chyba jesienne wycieczki bo i w lesie robi się kolorowo. Oto ten sam las po którym często jeżdze ale w nowej jak dla mnie ładniejszej odsłonie Edytowane 20 Października 2019 przez Rowerowa Szajba
Kruk Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Noo dzisiaj Polska złota jesień, na prawdę aż się chce żyć Piękne widoczki tam masz
Rowerowa Szajba Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 Jutro się też tam planuję wybrać. Mam tam swoją trasę pętelkę gdzie trenuje sam dla siebie. A to tyłko 5 km od domu.
TOMALA72 Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) W dniu 19.10.2019 o 21:51, CoolBreeze napisał: Maszynka, nożyczki, ploter tnący... Pogodzę was: taśma tnąca do folii Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Zagiąłeś temat:))) Przyznam się, iż swojego czasu robiłem z ojcem szyldy - reklamy i to jeszcze w czasach, kiedy ploter był jak gwiezdne wojny a mnie Starszy nauczył ciachać literki i grafiki z folii nożykiem i nożyczkami dlatego temat docięcia sobie formatki na ramę z arkusza jest dla mnie łatwy do ogarnięcia:))) Edytowane 21 Października 2019 przez TOMALA72
Rowerowa Szajba Opublikowano 26 Października 2019 Autor Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) Polska jesień ciąg dalszy. Ruiny zamku tez zaliczone Panorama miasta z ruin. Okoliczny zalew i objazd praktycznie dookoła. I gdzieś tam, sam nie wiem dokładnie gdzie wylądowałem. Jechałem przed siebie aż się droga skończyła Edytowane 26 Października 2019 przez Rowerowa Szajba 1
Accent_Szaj Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Dla takich widoków warto przesiąść się na rower 1
Rowerowa Szajba Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Witam po dłuższej przerwie. Tym razem malutki upgread w tylnej przerzutce. Zostało wymienione dolne i górne kółko przerzutki na to od tokena na łożysku maszynowym. Dzięki uprzejmości kolegi z forum Kruka. Pozdrowienia dla ciebie Edytowane 14 Stycznia 2020 przez Rowerowa Szajba 2
Rowerowa Szajba Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zakupilem jakiś czas temu błotnik rowerowy z decathlonu na amortyzator. Myślałem po założeniu jak się pozbyć beznadziejnego napisu b-twin który nijak wyglądał oraz rysunek roweru. Próbowałem zamalować mazakiem czarnym, myślałem żeby naklejkę nakleić. W końcu udało mi się pozbyć zmywaczem do paznokci. Lepiej czarny całkiem no name wygląda 1
Rowerowa Szajba Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) W nowym roku postanowiłem kosmetyczne zmiany zrobić w swoim rowerze . Pierwsze to przejście z octalinku na HT II - Na pocżątek została korba zakupiona używana na tym forum i przeszła delikatna metamorfozę. Pomogł kruk z oklejaniem korby Została zakupiona także piasta na przód novateca pod system centerlock D 791 SB-CL. Z tyłu jest D792 SB-CL Edytowane 4 Lutego 2020 przez Rowerowa Szajba 1
Rowerowa Szajba Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Opublikowano 4 Lutego 2020 Dzis dotarł wkład suportu od tokena TK878 EX BLACK
Kruk Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 Pokaż jak korba już jest założona bo wygląda to dobrze
Rowerowa Szajba Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Na razie mam tylko takie zdjęcia. Bardziej wole te na łonie natury zrobione. Zostaje wyregulowac tylko jeszcze przednia przerzutkę i jazda. Nadal sie zastanawiam jak ze sztywnością w systemie HT2, mam pierwszy raz w zyciu stycznośc z tym systemem. Co do kolorystki z reszta to korba idealnie zgrała sie z kolorem mat roweru Jeszcze czeka zmiana hamulców na tarczowe i koła pod tarcze do wymiany Edytowane 7 Lutego 2020 przez Rowerowa Szajba 1
Rowerowa Szajba Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Opublikowano 11 Lutego 2020 Planuję w przyszłości przejście z v-break na tarczowy system który moja rama obsługuje. Oba koła złozone na obręczach mavic model en 521. Zamontowane na piastach novateca: tył: D 772 SB-CL przód: D 791 SB-CL Całość zapleciona na szprychach sapim leader i skręcone nyplami aluminiowymi czarnymi 1
Kruk Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 Bardzo fajnie będą one się komponować w Twoim rowerze hehe tylko naklejki musisz zmienić na pomarańczowe.
Rowerowa Szajba Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Opublikowano 11 Lutego 2020 Naklejki zostawiam jednak
Rowerowa Szajba Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Opublikowano 20 Marca 2020 Mój zestaw do zmiany i przejścia z hamulców v-breake na tarczowe hydrauliczne został skompletowany. Zestaw jaki sie tam znajdzie: Hydrauliki M6000 Oraz tarcze: PRZÓD: deore XT rt 86CL ( 180 mm) TYŁ: deore XT rt 81CL ( 160 mm)
Rowerowa Szajba Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Opublikowano 23 Marca 2020 Aktualnie udało mi się dzis koła załozyć i podpiąc system hydrauliczy i tak o to wyglada : 1
w0jta5 Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Widać "choroba" mocno postępuje Działaj działaj
Rekomendowane odpowiedzi