Michal2008 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 11 godzin temu, kerelowy napisał: rometa mustang 1 29, W tej cenie jak najbardziej, chyba najlepszy wybór w twoim przypadku...
kerelowy Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 10 godzin temu, Michal2008 napisał: W tej cenie jak najbardziej, chyba najlepszy wybór w twoim przypadku... jakoś to przemyślałem i chyba trek marlin 7 (2018) to będzie mimo wszystko najlepszy wybór. bede mógł sobie pojechać zrobić jazdę próbną i kupić na miejscu, a rometa musiałbym w ciemno bo nigdzie w moim mieście go nie ma. i ogólnie podobaja mi sie części tego treka, szkoda tylko ze nie moge dołożyć do tego z 2019 bo ma lepsza rame tylko ze sobie jeszcze opony i pedały nowe dokupie
Hayabusa Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Panowie poszukuje w tym przedziale cenowym MTB 29" Znalazłem za 2800 rower KTM Ultra Flite 29.30 29" Specyfikacja poniżej. Czy warto? czy szukać czegoś innego? Widelec Suntour XCM RL, Coil-9QR (Remote) Tarcza hamulca przód Shimano RT10 CL, 180 Tarcza hamulca tył Shimano RT10 CL, 180 Hamulec przedn iShimano M315 (2/3Finger) Hamulec tylni Shimano M315 (2/3Finger) Dźwignia przerzutk iShimano Deore M6000-R Przerzutka tylnia Shimano Deore M6000 SGS shadow + (-36T) Przerzutka przednia Shimano Deore M6000-H Sideswing Mechanizm korbowy Shimano MT500-3 40-30-2 Suport Shimano BB52-Unit BSA-Type KasetaShimano HG50-10 11-36 Opony Schwalbe Rapid Rob, K-Guard, 57-622 Dętki Schwalbe N:19 27+29" 40/62-584/635 AV Waga14,5kg
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 W dniu 4.12.2018 o 17:25, Pondasek napisał: Jakiś konkretny powód? Rozumiem że biwin ale to nie jest model 500, 520, 540. Opinie o nim są o nim bardzo dobre, jedyna wada to lakier. Mam na miejscu serwis na 6m i gwarancję na ramę, mostek i kierowce. Dlatego nie widzę przeciwwskazań:) X-Caliber 7 to o niebo lepsza rama. Może osprzętem nie grzeszy, ale rower jako taki jest świetny. Na poprzedniku z 2015 roku zrobiłem 5200km.
Marcinsan Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Poszukuje roweru dla deugiej polowki aby rozpoczela przygode w xc. Budzet najlepiej okolo 2500 z plusem. 168cm i okolo 60-65kg przymierzala sie do 27,5 17” KTM i chyba najbardziej jej podpasowal, tylko ta cena 2900 model flite fun https://rower.biz/pl/p/KTM-Ultra-Fun-27-/580 Ogladalem jeszcze rockrider 560 27.5” za 2700 bo technologicznie na papierze byl najlepszy w tej cenie 2x10, taper, sram x5, waga 12,95kg ale nietety zrobil na mnie wrazenie “plastiku ale tez nie przemyslanw prowadzenie przewodow i niestety mam wrazenie ze trudno mo go bedzie ogarnac w trakcie kilkunastu startow w sezonie https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-560-275-id_8364733.html poluje na zeszlorocznikowe modele. Jakies sugestie?
Pondasek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ja osobiście chyba też skuszę się na Treka Marlina 7 Wygląda bardzo dobrze. Chyba udam się na jazdę próbną.
kamil8865 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Cześć. Szukam roweru dla siebie. Będzie to rower używany głównie do rekreacyjnej jazdy. Głównie pewnie asfalt i leśne ścieżki. Myślę, że najlepszym wyborem będzie MTB (amortyzator tylko z przodu)? Co byście polecili do tych maks. 3 tyś zł? Jakby się dało to bliżej tej dolnej granicy kwoty, no chyba że faktycznie warto dopłacić. Mam 182cm wzrostu i 84kg. Przekrok 83cm. Dobrze wnioskuję, że powinienem celować w ramę 18''? Myślałem nad którymś z Kross Hexagon lub też może lepiej Kross Level? Albo macie jakieś inne propozycje?
Hajjabuzza Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Witam serdecznie, Szukam roweru i im więcej czytam i próbuję dowiedzieć się we własnym zakresie tym bardziej jestem "skołowany";) ilością informacji i wiedzy jaką trzeba posiadać w dzisiejszych czasach aby móc ze spokojnym sumieniem jeździć na rowerze i być zadowolonym konsumentem. Jest to mój pierwszy rower "na poważnie" na który chcę przeznaczyć 2500-3000 zł i tak jak chyba każdy laik nie chcę poczuć smaku zawodu z dokonania złego wyboru. 185cm wzrostu i 87kg wagi. Wydaje mi się że powinienem szukać roweru na 29'' kołach i ramy 21. Generalnie wygodnie jeździ mi się na dużych rowerach. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że będzie to miało negatywny wpływ na zwrotność i zwinność podczas szybkiej jazdy poza miastem. Jestem kompletnym amatorem nie startującym w żadnych zawodach. Roweru używam głównie w mieście ale wynikać to może też z faktu iż nie posiadałem nigdy roweru pozwalającego mi na frajdę z jazdy w trudniejszym terenie. Z chęcią się przekonam i przerzucę się na czyste świeże leśne powietrze Pokrótce wyjaśniam iż poszukiwania zacząłem jeszcze w ubiegłym sezonie. Wtedy to w oko bardzo mocno wpadł mi Romet Mustang 27,5 chwalony w kilku artykułach za dobry stosunek klasy poszczególnych podzespołów do ceny. https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_275,10,727,730,14795,2018.html . Obecnie do kupienia za około 2500zł. No i pewnie trzymałbym się tego konkretnego modelu gdyby nie nowy rok i wysyp nowych modeli na 2019:P Teraz najbliżej mi do tego Mustanga https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_M4,10,748,749,14924,2019.html Czy jest to rower który moglibyście polecić z czystym sumieniem, czy może jest w nim jakiś element który nie pasuje do całego zestawu? Warty dopłacenia tych 500zł? Nie wiem skąd to przywiązanie do tej konkretnej marki, może z sentymentu do tego co polskie? Z tego co udało mi się wyłapać w przypadku Rometa to najwięcej negatywnych komentarzy płynie w kierunku kiepskiego montażu fabrycznego oraz kiepskiego serwisu. Przyznaję iż nie miałem jeszcze wystarczająco czasu aby przewertować to co proponują inni producenci w tym przedziale cenowym.
WściekłyDzik Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) idź do sklepu rowerowego wybierz sobie rower i walcz o obniżkę kręć nosem, zalicz parę sklepów i wybieraj... często są promocje.. a jak nie chce ci się nie chce bawić to wszystko w 95% roweru danego budżetu będzie takie same. Kwestia tego kto je poskręca pozostałe 5% to decathlon, który przebija wszystko, ale tam panuje legenda że ci zwykle rower poskręcają ... Edytowane 14 Stycznia 2019 przez WściekłyDzik
kamil8865 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Cześć. Szukam roweru dla siebie. Będzie to rower używany głównie do rekreacyjnej jazdy. Głównie pewnie asfalt i leśne ścieżki. Myślę, że najlepszym wyborem będzie MTB (amortyzator tylko z przodu)? Co byście polecili do tych maks. 3 tyś zł? Jakby się dało to bliżej tej dolnej granicy kwoty, no chyba że faktycznie warto dopłacić. Mam 182cm wzrostu i 84kg. Przekrok 83cm. Dobrze wnioskuję, że powinienem celować w ramę 18''? Wstępnie wytypowałem takie rowery: Kato Ghost 5.9 Trek marlin 7 Kross level 4 Cube Analog 29 Który byście najbardziej polecali? Ewentualnie może coś innego będzie lepsze?
Marcinsan Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Wybor padl na Trek marlin 7 2018. Trafilo sie jak slepiej kurze ziarno w cenie 2015pln z 2899pln. Rydygiera, Warszawa. Dzieciaki maja problem z rozroznieniem marlina matki od x-calibra ojca Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Marcinsan
DvR Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 kochani co powiecie na te modele GHOST Kato 5.9 AL ROMET MUSTANG 1 Cube Analog 29
bartekostroda Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Bez dwóch zdań Romeo Jeżeli chodzi Ci który wybrać. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez bartekostroda
LTP Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 W dniu 15.01.2019 o 08:09, kamil8865 napisał: Cześć. Szukam roweru dla siebie. Będzie to rower używany głównie do rekreacyjnej jazdy. Głównie pewnie asfalt i leśne ścieżki. Myślę, że najlepszym wyborem będzie MTB (amortyzator tylko z przodu)? Co byście polecili do tych maks. 3 tyś zł? Jakby się dało to bliżej tej dolnej granicy kwoty, no chyba że faktycznie warto dopłacić. Mam 182cm wzrostu i 84kg. Przekrok 83cm. Dobrze wnioskuję, że powinienem celować w ramę 18''? Wstępnie wytypowałem takie rowery: Kato Ghost 5.9 Trek marlin 7 Kross level 4 Cube Analog 29 Który byście najbardziej polecali? Ewentualnie może coś innego będzie lepsze? Witaj Kamilu. Ja sam dla siebie szukałem roweru MTB do 3 tyś, ( drogi szutrowe, leśne ścieżki, asfalt, bez żadnych szaleństw , jazda rekreacyjna ) taki miałem budżet na rower. Bardzo chciałem kupić Krossa Level 3.0 mieścił się w moim budżecie. Po objechaniu większości sklepów z rowerami i chęci kupienia roweru Kross, sprzedawcy we wszystkich sklepach odradzali zakup Krossa Level 3.0, argumentując tym że ten rower nie jest warty swej ceny 2.599,00 PLN tzn. osprzęt ( zapewniali że Kross nie ma ani jednej dobrej części), za to polecali dołożyć parę stów i kupić rower MTB HAIBIKE HARDNINE 4.0 2018. Sprzedawcy we większości sklepów uznali że Haibike ma osprzęt 2 KLASY WYŻEJ ( NO MOŻE JEDNĄ KLASĘ), układ zmiany biegów Deore XT 30 biegów 3x10 , amortyzator powietrzny itp. Po poszukiwaniach roweru Haibike w Internecie zdecydowałem się kupić ten rower za kwotę 2900,00 PLN, I NIE ŻAŁUJĘ ANI JEDNEJ WYDANEJ ZŁOTÓWKI ( RÓŻNICA 300 ZŁOTYCH - A JAKI OSPRZĘT, JAKOŚĆ WYKONANIA, WYGLĄD, NIE KUPIŁBYM NAWET KROSSA LEVEL 4.0). Kamilu po przejechaniu się tym rowerem po placu przed sklepem, zobaczeniu jaka to jest jakość i wykonanie roweru, bardzo mi się podobał , jak się ten rower prowadzi, zmienia biegi - to po prostu poezja, nie zastanawiałem się ani chwile i ten rower kupiłem ( Zakup 19.01.2019). Naprawdę polecam Ci ten rower bo sprzedawcy zapewniali że w tej cenie będzie bardzo ciężko kupić rower z takim osprzętem. Haibike jest do 120 kg, ja mam 188cm wzrostu, 105 kg wagi (muszę schudnąć) i dla mnie rozmiar ramy L 50cm pasuje perfekcyjnie. Ja swój Haibike kupiłem w Golinie koło Jarocina, polecam sklep przemiła obsługa, naprawdę fachowcy. KAMILU NAPRAWDĘ POLECAM CI TEN ROWER. Z ROWEROWYMI POZDROWIENIAMI. Leszek. https://rower-sport.pl/pl/p/HAIBIKE-HardNine-4.0-2018-29-antracytzielonyczarny-mat/4307 https://www.haibike.com/pl/PL/bikes/504/2018-seet-hard-nine-4-0
kamil8865 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Cześć. Chce kupić rower mtb dla siebie. Mam 182cm wzrostu i 84kg. Przekrok 83cm. Zastanawiam się pomiędzy Cube Attention SL 2018https://bikepark24.pl/rower-gorski-mtb-cube-attention-sl-greynflashyellow-2018.html A Author Traction 27.5" 2018https://www.rowery-lomianki.pl/author-traction-27-5-2018-czarny-mat.html Ktory z nich będzie lepszym wyborem w cenie do 3300zl? Ramę mam wybrać 18 czy 19 cali?
LTP Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Cytat Kamil nie wiem, który Ci rower polecić. Ja bym na twoim miejscu kupiłbym Cube Attention. Udaj się do sklepu przejedź się tymi rowerami i kup tego, który Ci się bardziej podoba na którym lepiej Ci się jeździ ( walcz w sklepie o rabat). Kamil masz 182 cm wzrostu, ja mam 188 ( różnica 6cm) i na pewno bym nie kupił roweru na 27,5 cala ( moja sugestia - za mały rower), na 29 calach czuję się znakomicie, bratanek ma rower na 27,5 cala przejechałem się i ewidentnie czułem że ten rower na mój wzrost jest za mały. Co do ram to każdy producent ma swoje rozmiary, ja w swoim Haibiku mam rozmiar L to 50 cm, ale przy twoim wzroście też bym kierował się w ramę 50 cm. Pozdrawiam
Kapitan Omnadren Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Cześć, nadszedł czas aby otrzeć łzy po skradzionym rowerze, zebrać się w sobie i zakupić nowy. Szukam mtb do około 2 500 zł, chętnie wydałbym mniej ale w razie potrzeby jestem skłonny nawet dołożyć parę stówek do czegoś wyraźnie lepszego. Nie ukrywam, że planuję wyrwać coś w promocji, aby wycisnąć z tej kwoty jak najwięcej. Stosunek jakości do ceny jest priorytetem. Jako, że jestem laikiem wolałbym kupić rower nowy ale dopuszczam możliwość zakupu roweru używanego w bardzo dobrym stanie. Jeżdżę zarówno w mieście jak i w terenie, lasach i na drogach szutrowych. Rower ma jednak lepiej się sprawdzać w lesie, górach, terenie; jazda po mieście odbywa się wyłącznie aby przemieścić się z punktu A do punktu B więc na komforcie jazdy po mieście mi specjalnie nie zależy. Nie ścigam się więc wolę rower, który nada się do jazdy, że tak powiem, technicznej. Wzrost: 181 cm Waga: 88 kg Mam na oku Kross Level 6.0 29 2018, Kross Level B6 29 2017, Kelly's Spider 90 29 2018, Romet Mustang M5 29 2019 Wszystkie mogę kupić nowe, w sklepie w podobnych cenach (2 600-2 800 zł). Wg mojej skromnej wiedzy, najlepszy wydaje mi się być Romet, ale chyba będę zmuszony z niego zrezygnować z uwagi na napęd 1x11 oraz to, że jak dla mnie, jest wyjątkowo paskudny. Co sądzicie o powyższych propozycjach, może jesteście w stanie zaproponować coś innego?
slawkor Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 14 godzin temu, Kapitan Omnadren napisał: Cześć, nadszedł czas aby otrzeć łzy po skradzionym rowerze, zebrać się w sobie i zakupić nowy. Szukam mtb do około 2 500 zł, chętnie wydałbym mniej ale w razie potrzeby jestem skłonny nawet dołożyć parę stówek do czegoś wyraźnie lepszego. Nie ukrywam, że planuję wyrwać coś w promocji, aby wycisnąć z tej kwoty jak najwięcej. Stosunek jakości do ceny jest priorytetem. Jako, że jestem laikiem wolałbym kupić rower nowy ale dopuszczam możliwość zakupu roweru używanego w bardzo dobrym stanie. Jeżdżę zarówno w mieście jak i w terenie, lasach i na drogach szutrowych. Rower ma jednak lepiej się sprawdzać w lesie, górach, terenie; jazda po mieście odbywa się wyłącznie aby przemieścić się z punktu A do punktu B więc na komforcie jazdy po mieście mi specjalnie nie zależy. Nie ścigam się więc wolę rower, który nada się do jazdy, że tak powiem, technicznej. Wzrost: 181 cm Waga: 88 kg Mam na oku Kross Level 6.0 29 2018, Kross Level B6 29 2017, Kelly's Spider 90 29 2018, Romet Mustang M5 29 2019 Wszystkie mogę kupić nowe, w sklepie w podobnych cenach (2 600-2 800 zł). Wg mojej skromnej wiedzy, najlepszy wydaje mi się być Romet, ale chyba będę zmuszony z niego zrezygnować z uwagi na napęd 1x11 oraz to, że jak dla mnie, jest wyjątkowo paskudny. Co sądzicie o powyższych propozycjach, może jesteście w stanie zaproponować coś innego? Też wybierałem z podobnych modeli w tamtym roku i wybrałem Kellysa Spider 90 2018. Wcześniej jeździłem na Kross b6 2014 i porównując do niego lepiej jeździło mi sie Kellysem. Teraz ze wzgledu na stan zdrowia zmuszony jestem sprzedać rower. jakbyś był zainteresowany to właśnie Kellysa mam na sprzedaż. ma przejechane około 500km i jest po serwisie gwarancyjnym. Wygląda i jeździ jak nowy. Rozmiar L. Pełny komplet ze wszystkimi papierami i kartonem. Ja mam 186 cm wzrostu i jest OK. Na twój wzrost jak znalazł. Oferta jest na OLX w Wałbrzychu.
xdd Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zamierzam kupić rower mtb do 3000 tyś zł. Zastanawiam się nad trek excaliber 7 , giant talon 2 ge i kross Level 4 jeśli macie inne propozycje piszcie . W miarę potrzeby mogę dołożyć kilka stowek. Zależy mi na dobrym amortyzatorze bo jezdze głównie w lesie. Co sądzicie o tych rowerach?
bartekostroda Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ciężko mówić o dobrym amorze w rowerze na 3000 zł. Jeżeli Ci to pomoże, to amortyzator który jest w Treku wytrzymał mi prawie 11.000 km bez żadnego przeglądu, ani serwisu
Pondasek Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 W dniu 5.12.2018 o 16:59, Pondasek napisał: Cześć. Też szukałem długo fajnego roweru dla mnie, czekałem na fajne wyprzedaże i się udało. Kupiłem Cube Analog 2017 na kołach 27.5 (jest rozmiar 29). Kupiłem go za 2400 zł. Za tą cenę dostajemy: solidna ramę, rockshox xc30, napęd Shimano Deore, XT, dobre hamulce hydrauliczne. Sam jestem zaskoczony że tak tanio udało mi się go wyrywać. Wrażenia z jazdy są bardzo pozytywnie: biegi przerzucane są bardzo szybko, amortyzator świetnie radzi sobie na nierównościach, a opony dają radę. Jedyne co mogę zrobić to go polecić pozdrawiam
Useen Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Witajcie Szajbajki szukam roweru - głównie las, okolice ~2500zł. Mam 182cm wzrostu, 85kg. Zastanawiam 'się nad Btwin RR 560 lub Romet Mustang oraz GHOST Kato 5.9 AL. Oczywiście czekam na inne Wasze propozycje jeśli będą to lepsze rowery od tych wymienionych. Btwin ma koła 27,5. z drugiej strony na 29" nigdy nie jeździłem, także w sumie to nie mam doświadczenia i wiedzy między dwoma rozmiarami. Ponadto słyszałem o Sram X5 różne opinie - w sensie porównawczym do Shimano. Jedni mówili, że to klasa Deore, inni że Alivio. Jako, że nie jestem jakimś specem rowerowym - dotychczas jeździłem jakimś starszym rowerem i w zasadzie to go nie serwisowałem, to prosiłbym Was o pomoc. Który z tych trzech rowerów będzie lepszy lub jaki inny jeszcze możecie polecić. Pozdrawiam i dziękuję.
Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Cube Analog ogólnie fajny budżetowy rowerek ale napęd nie jest XT tylko tylna przerzutka
Pondasek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Tak racja, mój błąd, przód to shimano alivio.
Rekomendowane odpowiedzi