Skocz do zawartości

MTB do około 2000 - 2999zł

Sf4nzik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Karbon Spike B40 już dwa sezony jeżdżę na  maratonach MTB i nigdy mnie nie zawiódł.Obecnie mam do wymiany kasetę i łańcuch ,ale to normalne.

Opublikowano

Cześć,

jestem totalnym laikiem w tym temacie. Ma być to mój pierwszy rower. Zależy mi na sprawnym poruszaniu sie. Wzrost ok. 173 cm. Nie wiem też jaka ma być wielkość ramy. Czy znajdzie sie dobra dusza żeby pomóc?

Opublikowano

Najprościej to udać się do Decathlon i "przymierzyć" rower. Ceny są około 5 setek niższe od podobnych rowerów markowych w sklepach rowerowych. Problemem jest ciężar roweru poprzez np. widelec przedniego koła i słaby napęd. W zamian niska cena i dobry serwis. Na początek i dla mało wymagających jedyne słuszne rozwiązanie.

Opublikowano

witam wszystkich zakreconych :)

mam nastepujaca sprawe i licze na wasza pomoc :)

POszukuje roweru dla narzeczonej tak 2000-2500 wiec chodzi o damska rame gdyz ma:

160 cm i 55kg 

Jazda przedewszystkim w mieście (asfalt/chodnik) ale i drogi utwardzone i leśne. Czasem i wycieczki po 50 km niby nie duze ale jednak. 

Zaciekawila mnie damska kolekcja kross'a Lea bodajze 6 badz 7

Poszukuje roweru nowego na gwarancji wczesniej jezdzila na kolarce ale tez i zwyklym mtb za 500 zl a chce by byla zadowolona z prezentu i jak gdzies jedziemy nie wlekla sie z tylu :) 

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Poszukiwania roweru zaprowadziły mnie jak i wszystkich wcześniej tutaj na forum.
Coś o sobie:
Jestem osoba o wadze ok 94kg i wzroście 180cm.
Poszukuję roweru MTB/górala (z amortyzatorem przednim) w przedziale cenowym ok 2600 zł (+- parę złotych zawsze do czegoś sensowniejszego można dodać).
Rower nie musi być modelem 2018 może być i 2015 dla mnie to bez różnicy. Liczy się bardziej jakość sprzętu.
Równocześnie zastanawiam się nad rowerem używanym.

Rower po nabraniu kondycji będę wykorzystywać w górach na trasach/szlakach rowerowych (nie ścigam się - turystycznie).

Dziękuję za wszelką pomoc i porady.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez cysior
Opublikowano

Hej, chcę kupić synowi nowy rower.

Mój syn ma 170cm, 13lat i waży ok.69kg .

Rower powinien być górski, ładny, i dobry. Maksymalna cena to 2300zł.

Znaleźliśmy Meridę Big Nine 100 i zastanawiamy się czy jest dobry.

Może macie jakieś ciekawe propozycje?

Czekam i z góry dzięki.😉

Opublikowano
W dniu 8.06.2018 o 16:52, cysior napisał:

Cześć,

Poszukiwania roweru zaprowadziły mnie jak i wszystkich wcześniej tutaj na forum.
Coś o sobie:
Poszukuję roweru MTB/górala (z amortyzatorem przednim) w przedziale cenowym ok 2600 zł (+- parę złotych zawsze do czegoś sensowniejszego można dodać).
Rower nie musi być modelem 2018 może być i 2015 dla mnie to bez różnicy. Liczy się bardziej jakość sprzętu.

Rower po nabraniu kondycji będę wykorzystywać w górach na trasach/szlakach rowerowych (nie ścigam się - turystycznie).

Pozdrawiam :)

Zajrzyj do giełdy, sprzedaję Treka X-Caliber 7 Customowego, co się w Twoim budżecie zmieści.

Opublikowano

Dziękuję za ofertę
Przemyślę temat - jednakże do Krakowa raczej nie podjadę - stąd wolał bym oferty okolice Wrocławia (choć nic nie przesądzone).

Pozdrawiam,

Opublikowano
21 godzin temu, TheGezoN napisał:

Hej, chcę kupić synowi nowy rower.

Mój syn ma 170cm, 13lat i waży ok.69kg .

Rower powinien być górski, ładny, i dobry. Maksymalna cena to 2300zł.

Znaleźliśmy Meridę Big Nine 100 i zastanawiamy się czy jest dobry.

Może macie jakieś ciekawe propozycje?

Czekam i z góry dzięki.😉

Przejrzyj ten wątek. Co do piękna roweru, to każdemu podoba się coś innego, więc tutaj najwięcej do powiedzenia będzie mieć Twój syn.

Opublikowano

Mam do sprzedania Kellysa spider 90 29' na deore z powietrznym Xcr z 200km przebiegiem. Ma 5lat gwarancji. Mam do niego dokumentację i karton. Model 2018. Rozmiar L, takze idealny dla Ciebie. Cena 2700zł. Rower ma miesiąc i parę dni. Jest po przeglądzie gwarancyjnym. Wałbrzych

Cześć,

Coś o sobie:

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Jestem tu nowy. Planuję zakup nowego roweru górskiego. Nie jeżdżę po bardzo wymagającym terenie .Mój budżet to maks 2300zł. Chciałbym aby rower miał jak najlepszy stosunek ceny do jakości. Proszę o pomoc. Myślałem o https://www.kross.pl/pl/node/38317. Co sądzicie?

Opublikowano
W dniu 25.06.2018 o 20:50, Szelek napisał:

Cześć. Jestem tu nowy. Planuję zakup nowego roweru górskiego. Nie jeżdżę po bardzo wymagającym terenie .Mój budżet to maks 2300zł. Chciałbym aby rower miał jak najlepszy stosunek ceny do jakości. Proszę o pomoc. Myślałem o https://www.kross.pl/pl/node/38317. Co sądzicie?

W tym budżecie możesz jeszcze spojrzeć na http://www.unibike.pl/fusion29.html lub dołozyć 200 złociszy i kupić romet mustang 29 / 2018, który z 200 zł technologicznie wyprzedza tego krossa i unibike'a

Opublikowano

Cześć, jestem z Olsztyna, mam 170 cm, ważę 66-70kg. szukam roweru do jazdy po lesie. Jeździłem testowo na Krossie sign ds, który był zrobiony na slxach, oraz duro 130mm i niestety rama była za mała i jej geometria mi nie pasowała. Duro był cudowny, napęd to przyjemność, ale rama mnie strasznie zmęczyła. Sam mam rower typowo miejski, do którego nie jestem w stanie wstawić szerszej opony (Spartacus Cross 4.0 na ramie 17”). Chciałbym rozpocząć jazdę po lesie, skakanie z małych górek, szybka jazda ścieżkami i poza nimi. Nie chciałbym wydać masy pieniędzy. 3000 to maksymalna kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć. 

Na olxie nie znalazłem nic ciekawego w swoim regionie. Jestem gotowy na kupno używanego/nowego roweru, ewentualnie złożyć samemu z używanych/nowych części. 

Bardzo proszę o pomoc ! 

Opublikowano

Jeśli nie odstrasza Cię marka B'Twin to polecam dołożyć do nowego roweru 300zł.
https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-900-275-id_8366620.html

W tej cenie to chyba nawet lepiej używki nie znajdziesz.

Za 3500 możesz też kupić full-a Rockrider 560s, mam takiego i bardzo sobie chwalę.

Lub ewentualnie jeśli chcesz zaoszczędzić to za 2600 jest sztywny Rockrider 560, ale tutaj już moim zdaniem mniej warto bo osprzęt już tak nie powala.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam tendencję do skakania z hopek 2-3 metrowych i do ostrzejszej jazdy. Czy ten rockrider 900 wytrzyma taką jazdę ? Bo ja po tych ścieżkach to w sumie mało co jeżdżę, raczej bardziej wymagajacy teren, kamienie, zjazdy przy większej prędkości. Nie znam się na tym, ale chciałbym nie mieć obaw że mi się rozleci :D 

Opublikowano

Wytrzyma, na ramę masz dożywotnia gwarancję w razie czego.

Opublikowano

A jak sprawuje się Twój 560s ? W jakim terenie jeździsz ? 

Opublikowano

Zrobiłem nim dopiero 500km, ale uważam że bardzo udany zakup. Jeżdżę po lasach w okolicy Warszawy i na Mazurach. Czasem zaliczę jakaś ścieżkę zjazdowa z korzeniami. Ogółem bardzo jestem zadowolony. Chciałem mieć dla ze względu na plecy i to był najlepszy wybór w stosunku cena jakość. Poprzedni miałem też rower z Decathlonu i wytrzymał bardzo dużo tak więc mam już zaufanie do tej marki.

Opublikowano

Witam chcę kupić jeden z tych modeli rowerów, który polecacie

http://pl.author.eu/cross-country/mtb-29/author-spirit-29-2018-ua42893902-1154

https://www.kross.pl/pl/2018/mtb-xc/level-3-0

Rower będzie używany do jazdy miejskiej, drogi szutrowe , jakaś przejażdżka przez las, rekreacyjnie, ogólnie do wszystkiego bez żadnych szaleństw.

Oba rowery są w tej samej cenie 2.600 PLN, przy czym cena aktualna  na Authora jest 2.999 PLN ( Sklep da rabat i sprzeda za 2.600 + E-bon 150 pln gratis) a Kross 2.599 PLN ale tu mogę liczyć na 10% rabatu , który rower ma lepszy osprzęt bo na tym się w ogóle nie znam.

Mój wzrost to 188 cm, waga to 105  kg ( muszę schudnąć )

Pozdrawiam.

Opublikowano

Plus minus 5 kilo to nie jest problem, te dwa rowery są w dwóch różnych sklepach rowerowych i tymi dwoma jeździłem ( wrażenia pozytywne), tak jak w pytaniu, który rower polecacie, który ma lepszy osprzęt ( w tym to jestem totalnym ŚWIEŻAKIEM), a każdy sprzedawca w tych sklepach zachwala swój rower, a ja nie wiem który kupić, proszę o poradę was doświadczonych cyklistów.

Opublikowano (edytowane)

Sprzętowo są to podobne rowery. Wg specki Author jest cięższy, kwestia oczywiście na ile mija się to z prawdą, bo każda firma waży inaczej swoje rowery :) Nie wiem jak obecnie z Kross'em, ale przy swoim Authorze nigdy nie miałem problemu z gwarancją, a korzystałem z niej dwa razy - pedały i piasta. Bez problemu wymienili. Fabryczne pedały rozpadły się po 1600km, a piasta po 6300km i nie było gadania, że to zużycie materiału lub nieprawidłowa eksploatacja jak to bywa czasem u niektórych :)

Weź ten, który bardziej Ci się podoba i jeździj. Z czasem sam zobaczysz co Ci nie leży.

Edytowane przez mariuszm
Opublikowano

SHOTTAS 0.5 29er

co myślicie o takim rowerku ? Mam możliwość kupna nowego za 3000 zł.

z moich typów został 

rockrider 900

Romet mustang 29” 2018 

i właśnie ten shottas

Opublikowano

@LTP zapoznaj się z wątkami przyklejonymi, zwłaszcza z tym...

Post łączę z odpowiednim wątkiem.