Łukasz_P Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Do mnie idzie drugi Aventor. Czarnego odesłałem, bo słabo wyglądał i teraz idzie niebieski. Jeśli też mnie nie rzuci na kolana, to biorę Gamechangera, a potem Airbreakera 😅 Myślałem o tak chwalonym Kask Protone, ale za cholerę mi się nie podoba. Chyba. Edytowane 8 Czerwca 2020 przez Łukasz_P 1
lukaszzsch Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 To przez Ciebie właśnie Ale cieszę się, że wtedy powstrzymałem palec, spec dla mnie jest dużo wygodniejszym kaskiem niż abus.
lukaszzsch Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 To przez Ciebie właśnie Ale cieszę się, że wtedy powstrzymałem palec, spec dla mnie jest dużo wygodniejszym kaskiem niż abus.
Maaciek26 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 12 godzin temu, lukaszzsch napisał: Ktoś potrafi wytłumaczyć jaka jest różnica między propero, a prevailem? W sklepie mówili, że tylko waga... Waga to jedna lepsza wentylacja inna pianka zastosowana, cena. Prevail to też ich topowy kask w którym jeździ mi. Rafał Majka
sznurka Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 13 godzin temu, lukaszzsch napisał: Chciałem kupić abus aventor, leżał już w koszyczku, ale ten spec to jest poezja. Na głowie nie czuć w ogóle. Jeszcze nie testowałam podczas jazdy. Tyle ze ja się przesiądę na Propero 3 z kasku Rockrider z Deca, więc przepaść. Mam nadzieję, ze mój kark mi podziękuje. Kupiłam z systemem angi, zobaczymy jak będzie to hulać
Maaciek26 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 57 minut temu, sznurka napisał: Kupiłam z systemem angi, zobaczymy jak będzie to hulać Tylko z systemem czy z tym czujnikiem? Czujnik był w komplecie czy oddzielnie się kupuje?
sznurka Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 25 minut temu, Maaciek26 napisał: Tylko z systemem czy z tym czujnikiem? Czujnik był w komplecie czy oddzielnie się kupuje? Czujnik od razu umocowany w kasku, jeszcze przed zerwaniem naklejki po wyjęciu z pudła 1
Maaciek26 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Godzinę temu, sznurka napisał: Czujnik od razu umocowany w kasku, jeszcze przed zerwaniem naklejki po wyjęciu z pudła To fajna opcja. Myslalem ze czujnik jest oddzielnie
kamusial Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 jakby co, to w ramach poszukiwań kasku znalazłem kilka porównań z perspektywy bezpieczeństwa: https://www.helmet.beam.vt.edu/bicycle-helmet-ratings.html https://www.folksam.se/tester-och-goda-rad/vara-tester/cykelhjalmar-for-vuxna https://helmets.org/helmet20.htm 1
Sylvvvester Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam jestem nowy, dopiero zaczynam przygodę w kasku choć rowerowo już trochę km zrobiłem - chce kupić sobie nowy, firmowy kask jeżdżę różnorodnie tzn ścieżkami rowerowymi, szosą, lasem i znalazłem dwa modele które wpadły mi w oko - poproszę o podpowiedz jaki lepszy bezpieczniejszy - czy Alpina Kask CARAPAX 2.0 czy Abus Kask rowerowy MountK dziekuję z góry
Andrzej D Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Wszystkie firmowe są bezpieczne,bo mają certyfikaty i atesty. Wiadomo że de gustibus non est disputandum,ale zwróć uwagę na wentylację.
Gość Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Więc korzystając z okazji że udało mi się trochę zarobić na serwisie a mój stary kask już się kończyłPostanowiłem kupić ten https://rowerowy.com/sklep/ubrania-buty-ochrona/kaski/enduro-all-mountain/prod/leatt-dbx-19-all-mountainBardzo lekkiSuper trzyma się na głowieWyściółka bardzo miękka (dodatkowo drugi komplet)Ochrona mips ważne gdy duzo dużo tłukę się po lesieZapięcie magnetyczneRegulacja paska poprzez dociągnięcie nie trzeba nic przestawiaćWaga nie wiem nieznana lekki jest Wentylacja bardzo dobraRegulacja poprzez pokrętło tył jest wykonany z gumy nic nie gniecie Teraz minusyCena powalaMogła by być siatka na owady ale nie można mieć Wszytkiego
metyl Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 Po ciągłym odwlekaniu i przeglądaniu internetu w końcu trafiłem na Sixer w kolorystyce która mnie od razu urzekła, i w odpowiednim dla mnie rozmiarze. Miał ktoś może już styczność z kaskami Bella i systemem który w nich stosują? Chodzi mi o mechanizm i element mechanizmu na którym widnieje liczba 54, kask na głowie siedzi dobrze, ale chciałem spróbować czy będzie jeszcze lepiej. Próbowałem podnieść palcem ten zatrzask, zero efektu, próbowałem lekko podważyć/pchnąć od tyłu, ale też nic to nie dawało, nie chciałem też używać zbyt dużo siły żeby tego nie zniszczyć, także ten... można to jakoś ugryźć, czy jest to już stała konfiguracja? Swoją drogą zwątpiłem trochę w autentyczność produktu (sixera jeszcze na żywo nie miałem okazji oglądać), pierwsze co mnie lekko uderzyło i czego się i tak w sumie spodziewałem to made in china (wiadomo, zastosowane materiały, technologie itd. się liczą, a nie miejsce wykonania). Na stronie z logiem MIPS, znaczek BELL nie jest "idealnie" umieszczony jak z drugiej strony. Logo BELL na czole też nie wygląda "idealnie", ale może tak już jest wykonanie i taki jest jego urok. Mógłbym się jeszcze doczepić do wzorów które nie są perfekcyjnie dopasowane bo gdzieniegdzie trochę wychodzą poza powierzchnię w której, wydaje mi się, powinny się znajdować. Kask kupiłem na allegro (inaczej bym pewnie nie wątpił w autentyczność) od użytkownika sport-passion_pl w cenie 449,00zł. Cena nieznacznie odbiega od cen w legitnych sklepach, komentarze same pozytywne (chociaż wiadomo jak to z nimi bywa). Cały proces przebiegł ekspresowo, kupiłem 11.07 (sobota), a paczkę odebrałem już 14.07 (wtorek). Wszystkie duperele typu instrukcja obsługi, mocowanie na kamerkę, sticker BELL, oryginalne pudło itd. były na miejscu. Jak myślicie, za bardzo się czepiam szczegółów? Z natury taki jestem, że patrzę na wszelkie niedociągnięcia, może też liczyłem na za dużo w takiej półce cenowej. Z drugiej strony słabo orientuje się w temacie kasków i nie mam za bardzo porównania z innymi półkami cenowymi i produktami. Summa summarum kask mi się bardzo podoba, nie ma żadnych pęknięć w skorupie, nie ma wgnieceń na zewnątrz, po prostu nie widać żadnych śladów użytkowania lub uszkodzeń, przyjemnie siedzi na głowie, nic nie uwiera i nie drapie, wszystko gra i buczy. 2
daniel33mc@wp.pl Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) Mój nowy kask mam nadzieję że będzie wygodnie się z nim jeździć. Co do jakości Bella to też widzę małe niedociągnięcia itp. Edytowane 23 Lipca 2020 przez daniel33mc@wp.pl 2
Raptor Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) A to mój Bontrager . Bardzo wygodny i lekki. Jedyny mankament to brak siateczki Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Raptor
Andrzej D Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Podczas wyjazdu nad morze,na 30 kilometrze zaliczyłem glebę i powstało lekkie wgniecenie w części potylicznej Drafta. Dla bezpieczeństwa wymieniłem kask. Zostaję przy Bellu,tym razem Avenue. 1
Stryjek Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Niedawno kupiłem Ekoi AR13, niewielkie pieniądze za naprawdę super kask, lekki, dobrze wentylowany i fajnie leży na głowie.
puchalp Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Właśnie jest promocja na stronie Ekoi. Ja też kupiłem Air 13 tylko biało czarny. Potwierdzam bardzo fajny kask. Zakup też bez problemu
Łukasz_P Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Tam promocja jest 365 dni w roku
maniekBB Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) Witam Panie i Panów Od Dzisiaj jeżdżę na rowerze z Rudym 😀 Edytowane 28 Października 2020 przez maniekBB 1
andy122 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Dzisiaj w końcu dotarł mój pierwszy kask na rower po przejechaniu blisko 1500km od rozpoczęcia "poważniejszej" jazdy na rowerze. Jest to Bell formula w rozmiarze M (55-59cm). Przy moim obwodzie głowy ok 57-58cm leży wręcz idealnie i nawet jestem w stanie zmieścić pod spodem cienką czapkę, więc jestem bardzo zadowolony, ponieważ zamawiałem go w ciemno bez uprzedniej przymiarki. Kask wydaje się być solidnie wykonany i stylistycznie mi odpowiada. Masa kasku w rozmiarze M wynosi 237g.
Arcadius Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Czołem! Odświeżam temat i pokazuje Wam mój nowy nabytek na sezon 2021. Zakupiłem kask MET Rivale II Mips i o to pierwsze wrażenia oraz foty. Na plus przede wszystkim dopasowanie do mojej głowy o obwodzie ok. 61 cm. (roz. L 58-61 CM). Kolejny plus to waga kasku (270 gr.) oraz poprawne, dobre wykończenie jak na tą półkę cenową. Kask ten na rynku (sklepy on-line) nabędziecie w okolicach 420-440 zł. W sklepach stacjonarnych spotkacie cenę > 480 zł. Tak jak wskazałem jest to wersja z MIPS-em i model 2020. Wcześniejszy model kasku zakupicie w granicach 360 - 390 zł (bez MIPS-a). Na minus jedynie regulacja pasków, w której brakuje w moim odczuciu pewniejszych rozwiązań, które pozwalają zachować ustawienie. Na przykład dobrym rozwiązaniem byłby klips. Zapięcie kasku także nie powala, ot normalna klamerka/zapięcie "tornistrowe". Paski mają wyczuwalne krawędzie aczkolwiek nie wrzynają się w skórę twarzy i nie urażają okolic ucha. Zdecydowanie zapięcia w Giro np. Register, Cinder, czy droższy Agilis jakościowo w moim odczuciu są lepsze. Podsumowując, w mojej ocenie kask mógłby być lepiej wyceniony, ale pewnie z czasem cena ulegnie weryfikacji rynkowej. Tymczasem za tą cenę dostajemy solidny, dobrze wykończony kask, który zapewnia poczucie komfortu i dopasowania. Dobra wentylacja i odświeżony design modelu Rival daje poczucie dobrze wydanych pieniędzy aczkolwiek szału nima Poprzedni model miał bardziej agresywny design, co dla mnie było atutem. W moim przypadku kask używany jest na szosie i w XC. 1
Krysztalek78 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 Witam. Mam pytanie o ABUS Viantor. Dokladnie czy ktoś z Was ma i może napisać kilka słów na + i na -. Jestem ciekawy bo mój już do mnie jedzie 😉
Stuku Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Wstyd się przyznać ale po sezonie na MTB i zmiany roweru na gravela postanowiłem kupić swój pierwszy kask Problem nr.1 obwód głowy 63 cm. https://www.centrumrowerowe.pl/kask-met-idolo-pd4889/?v_Id=111599 Udało mi się go wybrać z paru które pasowały na moją głowę. Ogólnie po 500 km z nim nawet nie czuje jego obecności 1
Rekomendowane odpowiedzi