Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Mój kask to B'Twin 500 za 90zl z Dwcathlona. Bardzo dobry kask. Najwygodniejszy jako miałem na głowie. Nosi się jak czapkę. Wentylacja mogła by być lepszą Ale dramatu nie ma. Troszeczkę go sobie stuningowałem. Wyściółka w kolorze kasku i siatki przeciw owadom.
Gość Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Mój jeden kask, to MET Crossover. Posiadam go już drugi sezon i jestem zadowolona - wygodny, ma siatkę na owady, jest lekki, w pokrętle posiada lampkę, paski zapinają się na zwykłą klamerkę zatrzaskową. Drugi kask to TSG Kraken+ z systemem MIPS. Jest bardziej zabudowany i cięższy, nie posiada płynnej regulacji obwodu głowy (to reguluje się ilością gąbek), za to posiada genialne zapięcie na magnes.
ahaja Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Nexelo Fornax 'M'. Taki był pod ręka w składzie rowerowym i był jedynym nie czarnym ani granatowym etc. Białego niestety nie było ... 21 otworów raczej robi robotę.
Andrzej Sawicki Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Jeżdżę w Catlike Leaf. Kask jest typu enduro, tzn. zachodzi niżej z tyłu głowy niż większość. Póki co nie miałem okazji sprawdzić, co to daje. Maksymalnie przewiewny, chociaż z gąbki na czole i tak płynie w upały. 1
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 A oto mój nowy kask który dotarł do mnie paczkomatem. Cena. Ok. 70złMeteor MV29 DRIZZLE Czarny roz. MWaga: 250gKask jest dużo lepiej spasowany w porównaniu do kasku B'TWIN, ma dużo więcej otworów wentylacyjnych, jest ładniejszy, ma wyjmowane wkładki i siateczkę przeciw robactwu. Jest on w porównaniu do B'TWINa dużo wygodniejszy jak na testowe założenie.Posiada odczepiany daszek. Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
de Villars Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Specjalnie dla @Łabędź kilka fotek kasku który ostatnio nabyłem - Merida Beetle w rozmiarze M (obwód 55-58). Moja łepetyna na akurat 58 cm, i pierwotnie zakupiłem rozmiar L (58-61) ale wyglądałem w nim idiotycznie, jak w jakimś kapeluszu. Wymieniłem więc na mniejszy i jest ok. Po bokach głowy jest na styk, ale w jeździe to wcale nie przeszkadza. Kask jest wygodny, lekki, i ma bardzo dobrą wentylację. Polecam Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez de Villars
Kkaaeell Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Bontrager Rally Mips Bardzo wygodny i lekki kask. Wytrzymalosci jeszce nie sprawdzalem;p
mariuszm Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Pierwszy to Author Skiff, kupiony od razu z rowerem. Mimo, że katalogowo powinien ważyć ok 270g, to jednak Lka była cięższa - nie pamiętam dokładnie ile, ale czułem że go mam na głowie. 11 dziur nie dawało mi odpowiedniej wentylacji w upały. Ogólnie spoko, ale oddałem ojcu Mój obecny to Uvex I-VO CC. Cały czarny, ale 24 otwory sprawiają, że jest idealny na upalne dni. W chłodniejsze bez czapki głowa marźnie Rzeczywista waga to 260g dla rozmiaru L - mi pasuje, w ogóle go nie czuję, że go mam na głowie. 2
de Villars Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Na prośbę jednego z userów - Merida Beetle na głowie z boku:
piterrrxd Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Giro Foray, przejechałem w nim narazie 4,500 km i jest w porządku. Nie za ciężki (270g), ładny wygląd, dobra wentylacja. Początkowo celowałem w Savanta, który ma bardziej "szosowy" wygląd, ale nie był tak wygodny na mojej głowie jak ten. Dałem za niego ok 250zł. Dwa minusy - po długiej jeździe odbijają się wewnętrzne gąbki na czole i dosyć słaba regulacja pasków
AcidManiac Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 A ja również pomykam w srebrnym kasku Crivit z Lidla i bardzo sobie go chwalę. Lekki, wygodny, dobrze usytuowana tylna stabilizacja wraz z pokrętłem do regulacji i mały bajer w postaci wbudowanej wyjmowanej czerwonej lampki z tyłu. Jest OK.
dudezm Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 Dwa i pół sezonu w Lidlowym przejeździłem. Na początku było wszystko OK, jednak już od jakiegoś czasu nieco uwiera w okolicach skroni. Ostatnio na BikeExpo pomierzyłem trochę kasków i (jako że ciągnie mnie w stronę "z górki") to będzie albo Force Raptor albo Author Creek. Ten pierwszy leży po prostu idealnie, jest mega wygodny, natomiast Author na pewno jest bardziej popularny, super stosunek jakość/cena.
Maaciek26 Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Mój nowy nabytek Specialized Propero 3 w kolorze mietowym , matowy Rozmiar M waga realna 289g. Cena 429zl około zależności od sklepu mozna zamontować daszek który jest w komplecie
de Villars Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Całkiem ładny, ale mnie chodzi po główie (nomen omen;)) jeszcze ładniejszy Specialized Prevail. Ale muszę się kontrolować, bo 5-ty kask w kolekcji to już by chyba było przegięcie :D
Maaciek26 Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Też szukałem Prevail ale cena trochę mnie odstraszyła wolę wydać kasę na lepsze buty speca s-works
Paw Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Kask protone. Wczesniej miałem 500 btwina. Przesiadka jak z malucha do mercedesa. Leciutki 215 gram przy L świetnie dopasowuje się do głowy. Trzyma się bardzo dobrze w przeciwieństwie do btwina który latał po całej głowie. Edytowane 6 Października 2018 przez Paw
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 nic dziwnego skoro jest 10x droższy od btwina :))
de Villars Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 W dniu 3.10.2018 o 15:21, Maaciek26 napisał: Też szukałem Prevail ale cena trochę mnie odstraszyła wolę wydać kasę na lepsze buty speca s-works Zgadza się, ceny bywają zaporowe Ale też rozbieżności w cenach (nowych kasków) są na tyle duże, że czasami się zastanawiam, czy w obiegu nie ma podróbek? @Łabędź miał chyba Prevaila który mu się rozleciał i sam się zastanawiał, czy to był oryginał?
Maaciek26 Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 54 minuty temu, de Villars napisał: Ale też rozbieżności w cenach (nowych kasków) są na tyle duże, że czasami się zastanawiam, czy w obiegu nie ma podróbek? @Łabędź miał chyba Prevaila który mu się rozleciał i sam się zastanawiał, czy to był oryginał Całe allegro jest w podróbkach tak mi się wydaje kilka razy mi się tak trafiło że za normalna cenę kupiłem podróbkę na allegro.
Paw Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Godzinę temu, raven napisał: nic dziwnego skoro jest 10x droższy od btwina :)) Nówka sztuka kosztowała mnie niecałe 300 trzeba szukać okazji😉
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Tak, trzeba uważać na podróbki. Ja się już drugi raz nie dam nabrać i połasić na "megaokazję". Szczęście, że ten badziew pękł mi gdy nie był na mojej głowie, tylko gdy upadł na ziemię wraz z przewracającym się akurat postawionym przy ogrodzeniu rowerem, na kierownicy którego akurat ów kask przewiesiłem.
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) normalnie proton kosztuje koło 1000 zł .... jw. Edytowane 6 Października 2018 przez Gość
Rosen Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 4 godziny temu, Paw napisał: Nówka sztuka kosztowała mnie niecałe 300 trzeba szukać okazji😉 O słodka naiwności - naprawdę wierzysz, że to jest orginał? Nie wiem od kogo i gdzie go kupiłeś ale takich idiotów nie ma żeby kask o wartości około 1k sprzedać za 300 złotych. Wg. mnie to podróbka - wystarczy spojrzeć na miejsce łączenia skorupy z dolną częścią, widać tam wgłębienie dość spore - w orginale to przejście jest lekko wyczuwalne. Na przedzie widać lepiej jak kiepsko jest spasowany. Ja bym uważał zakładając ten kask, bo może więcej szkód narobić niż dobrego.
Fenthin Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Naiwność naiwnością, ale i okazje okazjami. I choć niestety też przychylam się do opinii, że ten kask obok Kask(u) nigdy nie stał, to jednak na okazje można trafić. Gdy wypracuje się pewne na to sposoby, nawet regularnie. Sporo rzeczy, które posiadam (niekoniecznie zresztą rowerowych), a których zakup nie był ograniczony czasowo, kupiłem z mniejszym lub większym rabatem, nieraz za bezcen.
Rekomendowane odpowiedzi