Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Podsumowując. Linia łańcucha na korbie spod 3x jest idealna, żadnych odgłosów podczas jazdy na blacie 36t i żonglowania biegami po całej kasecie. Idąc dalej, sprzęgło robi robotę, przerzutka nie drgnie, nawet na konkretnych dziurach łańcuch nie uderza w ramę, osłona neoprenowa wydaje się być zbędnym dodatkiem. Zakres biegów przy takim zestawieniu (korba 36/22, kaseta 11-36) jest więcej niż wystarczający. Kiedyś może to ewoluuje do 1x10, ale to długo może potrwać, ze względu na brak nogi... Do zrobienia zostało jeszcze: - koło przód (potrzebny adapter QR15 na standardowy szybkozamykacz) - przednia przerzutka (kumpel w UK już dostał linki z ebaya i zobaczymy czy wyrwie po pieniądzach XTka) W zimie stare koła będą odbudowane, dostaną nowe srebrne szprychy, dobiorę jakieś slicki, muszę dokupić tarczę 180mm drugą i będzie zestaw na asfalt, zobaczymy czy się ten wariant sprawdzi. @Eldo co ty masz za opony slick w swoim Kellysie? Edytowane 11 Września 2017 przez Gość
malkontent Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Ja patrząc na swoją ramę Treka (superfly) stwierdzam, że jest to ewidentna rama pod 1 blat z przodu. Przykład: - przewody ładnie schowane w ramie, oprócz jednego, aż się prosi aby ten jeden nadmiarowy też schować (hamulec tył - kosztem sterowania przednią przerzutką) - mocowanie przedniej przerzutki to obejma na ramie. tak więc cały mechanizm trzyma się na jednym pierścieniu. U mnie z czasem będzie 1x11 lub 1x12, już myślę albo o Sunrace 11-50 lub podobnym, ale tutaj nie podobają mi się skoki pomiędzy przerzutkami, albo o GX Eagle - czyli najtańszym Eagle -może z czasem ceny spadną. Doceniam Twoją pracę i dokumentowanie.
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Godzinę temu, malkontent napisał: Ja patrząc na swoją ramę Treka (superfly) stwierdzam, że jest to ewidentna rama pod 1 blat z przodu. Przykład: - przewody ładnie schowane w ramie, oprócz jednego, aż się prosi aby ten jeden nadmiarowy też schować (hamulec tył - kosztem sterowania przednią przerzutką) - mocowanie przedniej przerzutki to obejma na ramie. tak więc cały mechanizm trzyma się na jednym pierścieniu. U mnie z czasem będzie 1x11 lub 1x12, już myślę albo o Sunrace 11-50 lub podobnym, ale tutaj nie podobają mi się skoki pomiędzy przerzutkami, albo o GX Eagle - czyli najtańszym Eagle -może z czasem ceny spadną. Doceniam Twoją pracę i dokumentowanie. Rozważałem 1x, ale niestety braki powera w nodze nie pozwolą mi na zastosowanie takiego napędu. Jest efektowny, ale niestety nie dla mnie. Na ten moment jestem bardzo zadowolony z zakresu przełożeń. Jeszcze dwie rzeczy dzielą mnie od finału... Potem robię filmik do serii Nasze Rowery. Starego nie wysyłam nie ma sensu.
malkontent Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 47 minut temu, SpiderMAN napisał: Rozważałem 1x, ale niestety braki powera w nodze nie pozwolą mi na zastosowanie takiego napędu. Jest efektowny, ale niestety nie dla mnie. Na ten moment jestem bardzo zadowolony z zakresu przełożeń. Jeszcze dwie rzeczy dzielą mnie od finału... Potem robię filmik do serii Nasze Rowery. Starego nie wysyłam nie ma sensu. Mnie w 2x10 wkurzają podjazdy. A dokładnie atakując górkę, redukuję do największego blatu, potem w trakcie jak chcę zrzucić na młynek, to mam za miękko i muszę też zrzucać z tyłu i okazuje się, że ta operacja pochłania tyle czasu, że już stoję a nie podjeżdżam. Pewnie nie umiem redukować w takich warunkach :-)
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 10 minut temu, malkontent napisał: Pewnie nie umiem redukować w takich warunkach :-) Coś musi być na rzeczy... Choć czasem bywa tak, że młynek pod górę już zejść nie chce i wtedy jest dopiero ciekawie
malkontent Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: Coś musi być na rzeczy... Choć czasem bywa tak, że młynek pod górę już zejść nie chce i wtedy jest dopiero ciekawie Tłumaczyć się mogę jedynie tym, że 2x10 mam zaledwie od 2 tygodni i od 300 km. Z czego około 200 to po płaskim i na młynek zrzucałem jak na razie incydentalnie.
Franz Mauer Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Dnia 7.9.2017 o 15:11, SpiderMAN napisał: Przerzutka została już dokładnie umyta, będzie rozebrana na czynniki pierwsze i złożona na nowym smarze. Ubytki lakieru poprawione jeśli mi się uda. Odpuść malowanie. Materiał jest tak miękki, że byle kamyczek zostawi ślad. Szkoda czasu i energii 7 godzin temu, SpiderMAN napisał: - koło przód (potrzebny adapter QR15 na standardowy szybkozamykacz) A moze lepiej amor pod QR15? Jest na olx do wzięcia SID pod koło 29er za 1200 zł. Dzwoniłem w tej sporawie i można coś potargować ? https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-rock-shox-sid-rl3-29er-CID767-IDoADW6.html#ecaa61d959
Marceliszpakbike Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 sid za 1200 to niezła cena
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Nieźle sobie poczynasz, @SpiderMAN. Nic dziwnego, że KOMy wpadają jeden za drugim.
Gość Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 (edytowane) 11 godzin temu, Marceliszpakbike napisał: sid za 1200 to niezła cena Odpada... Po pierwsze brak osi QR15, brak manetki, czyli +200zł oraz około 150zł za manetkę... bez jaj, żadna okazja jak za używkę. A po drugie nie wymieniam w tym roku amorka i na 99% nie tykam go też w przyszłym, wystarcza mi i nie mam zamiaru na razie go zmieniać. Adapter QR15 na standardowy zamykacz kosztuje 60zł, to mogę przełknąć jeszcze. Tym bardziej, że kumpel z UK mi zrobi prezent w postaci XT przedniej za 14,8 funta... nówka prawie Edytowane 12 Września 2017 przez Gość
ponczi Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Dnia 7.09.2017 o 15:11, SpiderMAN napisał: Szpiegowskie fotki... Do tego jest też kaseta 10 11-36t, łańcuch KMC, i komplet manetek SL-M610. Przerzutka została już dokładnie umyta, będzie rozebrana na czynniki pierwsze i złożona na nowym smarze. Ubytki lakieru poprawione jeśli mi się uda. Trochę tak rozkminkowo nawiązując do takiej konfiguracji. Zasadniczo, jeśli mam Zee oraz Slx (ciągle mam dylemat co ostatecznie mieć założone oraz w co wejdą kółeczka z XT), jest sens kupowania takiego XT? Czy może lepiej zmienić manetkę na sl-m780? Widziałem tego m786w niezłej cenie, ale zastanawiam się nad sensownością. Edytowane 14 Września 2017 przez ponczi
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) No jest sens, ale zależy w jakiej cenie ją kupisz. Ja za całość napędu dałem 280zł (manetki, przerzutka, kaseta, łańcuch). Co do plusów to na pewno waga, wytrzymałość i sztywność. Sprzęgło rewelka, kółeczka na maszynówkach. Nie warzyłem jej, zapomniałem, ale jest dużo lżejsza niż choćby poprzednie Alivio RD-M4000. Moim zdaniem opłacalna inwestycja. Manetki mam SL-M610 i są jak dla mnie wystarczające, działają perfekcyjnie. Jak tak przeglądałem ogłoszenia, to z pękniętym wózkiem widziałem na olx to XT za 120zł (wózek do wymiany, ta tylna część, więc opłacalna inwestycja by to była). Edytowane 14 Września 2017 przez Gość
ponczi Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 @up raz przez chwile był XT za 120zł. Wizualnie sprawiał wrażenie, że wszystko ok: http://allegro.pl/shimano-deore-xt-rd-m786-gs-shadow-i6941483711.html#thumb/1 to ta oferta. Jest też jeden za 165zł. Spotkałem się kiedyś, na jakimś forum, ze stwierdzeniem, że przesiadka z zee/slx na xt może być mniej odczuwalna in plus. W stosunku do zmiany manetki. Mam m610 i działa ok. Pytanie czy były sens dopłacać ok. 180zł. dla lepszego działania. Czy różnica byłaby trudna do dostrzeżenia. Gdybyś w przyszłości robił 1x10 polecam od siebie N/W Motsuva z Ali. Wg mnie dobra cena i jakość. Wczoraj zamontowałem nową, większą tarcze owalną (36T) i prawdopodobnie w Krak Bike Day z nią wystąpię.
Franz Mauer Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Dnia 12.9.2017 o 08:11, SpiderMAN napisał: Odpada... Po pierwsze brak osi QR15, brak manetki, czyli +200zł oraz około 150zł za manetkę... bez jaj, żadna okazja jak za używkę. Oglądałem ten amortyzator i kompletnie się z Twoją opinią nie zgadzam. Nie kupisz tak wyglądajacego amora tej klasy za takie pieniądze. Tym bardziej, że widać gościu, jak pisał w ogłoszeniu, byłby w stanie obiżyć cenę, więc szansa skompletowania tego amora w cenie 1200 zł jest wielce realna. Manetka obsługująca ten amor kosztuje 25 zł (Suntour), bez wnikliwego przeszukiwania neta znalazłem sztywnoś oś QR15 za 100 zł. Sam sie nad nim zastanawiam, ale wiąże się to z dodatkowym wydatkiem w postaci nowej piasty pod sztywną oś i przeplatania koła. To już tak kolorowo nie wygląda.
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 1 godzinę temu, Franz Mauer napisał: Oglądałem ten amortyzator i kompletnie się z Twoją opinią nie zgadzam. Nie kupisz tak wyglądajacego amora tej klasy za takie pieniądze. Tym bardziej, że widać gościu, jak pisał w ogłoszeniu, byłby w stanie obiżyć cenę, więc szansa skompletowania tego amora w cenie 1200 zł jest wielce realna. Manetka obsługująca ten amor kosztuje 25 zł (Suntour), bez wnikliwego przeszukiwania neta znalazłem sztywnoś oś QR15 za 100 zł. Sam sie nad nim zastanawiam, ale wiąże się to z dodatkowym wydatkiem w postaci nowej piasty pod sztywną oś i przeplatania koła. To już tak kolorowo nie wygląda. To kupuj, ja nie jestem zainteresowany Budżet = 0zł...
Franz Mauer Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Jak będziesz potrzebował zakupić taniego powietrzniaka w barwach Twojej maszynki to jest do wzięcia amor z tego roweru: http://www.gtbicycles.pl/rowery/2014-gorskie/xc-race-hardtail/zaskar-9r-elite. Cena okazyjna Pisałem o nim w ogłoszeniach na tym forum. 49 minut temu, SpiderMAN napisał: To kupuj Biję się z myślami,bo jedyne co mi w nim przeszkadza to kolor. Wolałbym czarny lub z odcieniami zieleni....:/
Eldo Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Dnia 11.09.2017 o 09:26, SpiderMAN napisał: @Eldo co ty masz za opony slick w swoim Kellysie? Continental Speed Ride 1,6" to takie bardziej grawerowe opony niz slick-i. Lux ida po asfalcie i po lesie.
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Raczej będę szukał slicków na drugie koła. Dzięki za odpowiedź.
Eldo Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Wczesniej mialem Schwalbe g-one grawerowe podobne do speed ride fajne opony zrobilem recenzje na ich temat w temacie z Kellys-em. A przed w/w grawer-owymi slicki Schwalbe Supreme 1,6" w tej nowej wersji TE (taka nowa odmiana TL tubless ready/easy). Gdyby nie fakt ze zmienilem kola z 26" na 28" mial bym je dalej bo bylem z nich bardzo zadowolony. Hacker w temacie ma je zalozone na kolach 26" XT. Starsza wersje mozna czasem wyrwac w dobrej cenie. Te nowe maja co prawda inny wzor i extremalnie latwo montuje sie je bez detki ale wkladka antyprzebiciowa i opory toczenia sa na tym samym poziomie co starsza wersja. Fajne opony do mtb na asfalt i ubite / utwardzone drogi warto je wziasc pod uwage Edytowane 15 Września 2017 przez Eldo
Gość Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Dnia 14.09.2017 o 11:14, ponczi napisał: @up raz przez chwile był XT za 120zł. Wizualnie sprawiał wrażenie, że wszystko ok: http://allegro.pl/shimano-deore-xt-rd-m786-gs-shadow-i6941483711.html#thumb/1 to ta oferta. Jest też jeden za 165zł. Spotkałem się kiedyś, na jakimś forum, ze stwierdzeniem, że przesiadka z zee/slx na xt może być mniej odczuwalna in plus. W stosunku do zmiany manetki. Mam m610 i działa ok. Pytanie czy były sens dopłacać ok. 180zł. dla lepszego działania. Czy różnica byłaby trudna do dostrzeżenia. Gdybyś w przyszłości robił 1x10 polecam od siebie N/W Motsuva z Ali. Wg mnie dobra cena i jakość. Wczoraj zamontowałem nową, większą tarcze owalną (36T) i prawdopodobnie w Krak Bike Day z nią wystąpię. To jak będę, a chyba będę, to sobie obadam
Gość Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Dotarła ośka... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Mały upik w pierwszym poście, jak tylko pogoda się poprawi i założę XT z przodu będą zdjęcia i film na kanał SzajBajka
Gość Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 @SpiderMAN czy ja dobrze kumam, że ta ośka pozwala zamocować piastę z osią 15mm w szybkozamykaczu 9mm?
Gość Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Godzinę temu, zibi_j1 napisał: @SpiderMAN czy ja dobrze kumam, że ta ośka pozwala zamocować piastę z osią 15mm w szybkozamykaczu 9mm? Dobrze kumasz Takie przyszłościowe rozwiązanie, jak zmienię amor, to koło już mam
Gość Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) http://allegro.pl/komplet-szybkozamykaczy-novatec-216fq-216rq-xc-mtb-i6956651776.html?snapshot=MjAxNy0wOS0yNlQwNjoyMjoyMy4zMzdaO2J1eWVyOzQ4ZWRiYWNjZTc0ZDAxY2E1YmRhNjQ0YjExYzhhNTQxNmI4Njc2ODJmYTk4OTMzOTdjZjdhOGY3MDg3MDM3YjU%3D Kupiłem... Świetny stosunek cena/jakość. BBB BQR-03 lecą na reklamację. Bestyja we mgle... Sorry za jakość, robione smartfonem z ręki, trochę zimno było, więc ruszone... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Października 2017 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi