Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 A tak n marginesie... Na 2x9 trzasnąłem rekord czasu dojazdu do pracy oraz rekord prędkości średniej. https://www.strava.com/activities/1116365673 Wniosek z tego jest taki, że po mieście mi leży. Jutro chrzest bojowy na mini maratonie.
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak kminię co dalej i wymyśliłem... Jedziemy z modami napędu dalej. Chyba będzie na jesieni http://www.sunrace.com/en/products/detail/csm980 lub CS-HG400 12-36 Co w połączeniu z korbą 36/22 powinno zdać egzamin lepiej. Na dniach nowe rogi boplight, przydały się na maratonie moje stare, ale, że są stare i brzydkie... to będą nowe. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
Puncu Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Wg mnie będziesz więcej kręcił niż jechał. Ja obecnie mam 22 z przodu i 34 z tyłu, młynek jest przeokropny a wysoka kadencja nie ułatwia technicznych podjazdów. A dodam, że rower to 20kg.
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Wiesz co, znam swoje możliwości chyba deczko lepiej Na Michałowicach były trzy miejsca, gdzie nie dałem rady właśnie bo brakło w nodze i w tym wypadku przełożenia. Noga jest jaka jest, wiele tutaj nie zdziałam (przyczyn jest wiele), to bardzo długa historia. Jak będzie 11-40 z tyłu to można pokminić nad innym młynkiem (to akurat groszowa rzecz jest), 24T, 26T może... Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Aktualnie jest tak. Mostek w górę na podkładkach, ale na minusie, podoba mi się pozycja, jest wygodnie, ręce nie cierpną, mimo kiery 700mm Nie skracam, potestuję jazdę z węższą kierą którą mam w piwnicy. Stare porysowane i podniszczone rogi zastąpiły rogi Boplight Race (34,90zł promo w Bikershop, czarnych nie było już, więc wziąłem srebrne). Napęd 2x9 póki co jestem cholernie zadowolony z tej zmiany. Korba 36/22, kaseta 11-32. Tutaj w planie wymiana przerzutki pod 2x i kasety na taką z większym zakresem. Dalej w planie zakup i zmodzenie przerzutki 10s ze sprzęgłem pod 9s. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Dnia 11.06.2017 o 21:38, marekctr napisał: Ciekawe, co wyjdzie z tych pomysłów? Ps. Przedni ochraniacz goleni w kolorku niebieskim jakoś mi nie leży biały zielony ok., ale niebieski? Miałeś rację, siedzi czarny... Jak dla mnie jest bombowo, podoba mi się moja maszyneria... Muszę zobaczyć jakby to wyglądało z czarnym mostkiem, leży w piwnicy Trzeba przymierzyć... Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
marekctr Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 13 godzin temu, SpiderMAN napisał: Miałeś rację, siedzi czarny... Jak dla mnie jest bombowo, podoba mi się moja maszyneria... Lubię mieć rację Teraz to wygląda kozacko
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak ja lubię polować... Wpadła właśnie za 49zł z wysyłką przerzutka SRAM X7 pod 2x, będzie mniej odstawać i lepiej zmieniać, czekam na przesyłkę. W celach testowych chwilowo buchnąłem żonie ori kasetę z tego roweru 11-34 i wygląda na to, że te 11-40 lub 12-36 będzie zbędne. Zamówię chyba w przyszłym tygodniu nową kasetę XT CS-M770 9 biegową 11-34 i będzie ok. Z czasem wpadnie zmieniarka ze sprzęgłem i będę zadowolony. P.S. Dzisiaj pojawił się luz na kole tylnym, na szczęście w porę wyczajony. Ośka wyjęta, kulki też, wyczyszczone, nasmarowane, poskładane, luzów brak. Niestety nie znalazłem tak dużego imbusa, bo ściągnąłbym od razu bębenek. Muszę zakupić odpowiedni do skrzynki o rozebrać za jakiś czas znów. Małe modzenie przy okazji. Wpakowałem czarny, 5mm krótszy mostek (90mm), i poszła całość 2cm w dół... Jutro test. Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Gość
SI2WY Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Z czarnym lepiej. Ja ostatnio przetestowalem swój napędzik 2x9 na maratonie i tez jestem mega zadowolony ani mnie nie zawiódł ani nie zbrakło. Ale przy jezdzie na codzień kaseta 11-34 uzupełni braki. Ciekawi mnie roznica w pracy z 2x10.
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Jak na razie stara kaseta 11-34 wystarcza... Podjazdy w okolicach Pieskowej Skały robiłem na dużym luzie. Sprawdzę jeszcze w Lesie Wolskim, ale raczej na 90% będę kupował taką kasetę. 11-32 to było za mało
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 A się porobiło... Kumpel sprzedaje na Olx na części swojego Accenta... A że dzisiaj znów moje francowate tylne koło zechciało zrobić brzdęk, tym razem znów kolejne dwie szprychy... To...Odkupiłem od niego kółka z przebiegiem 1000km.Na Mavicach XM319 DISC.Piasty Formula, ale jeszcze nie wiem jaki model, na pewno inny niż w aktualnych, kołnierz jest odelżony i mocowanie tarcz jest inne.Przednie koło na QR15, jutro zamawiam przejściówki, a koło będzie jak znalazł pod inny amor w przyszłości...Będzie lepiej na pewno, z wytrzymałością, gdyż obręcz wyższa znacznie... No i oczkowana...Waga też mniejsza, tylne waży 1220g ;-), przednie gołe waży 979g. Drugie koła zrobię z czasem na semi-slickach... A najważniejsze... Cena... 320zł za cały wheelset... Obręcz w detalu 160-175zł/sztuka. Chyba dobry deal... Nie? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Siadło X7 pod 2x10, zmienia znacznie lepiej...Jeszcze czekam z zamówieniem adaptera QR15 do standardowych szpilek, jest opcja dotoczenia go.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 16 minut temu, cieq napisał: Na tyle dalej Alivio? Jak to pracuje? Bardzo dobrze, zmienia jak ma zmieniać, w terenie, pod obciążeniem, jak chcesz tak zmienia.
cieq Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Ja mam podobny zestaw - z tyłu SLX ze sprzęgłem i X5 z przodu. Czasem pod obciążeniem "gubi się", może to kwestia regulacji.
Gość Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 A po myjce dzisiaj naszło natchnienie... Zmodyfikowałem manetki, pozbawiając je telewizorków, ale ale... Patrzcie na foto, lutownica, plastik, szlifowanie i mamy prawie jak z fabryki dekielki...Dodatkowo przednia manetka działa już tylko na 2x, trzeci skok zlikwidowany...Jestem zadowolony, na jakiś czas... ;-)Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 fajnie porodzony rowerek. z kołami to deal życia... Dlaczego zlikwidowałeś te telewizorki ?
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Dnia 2.09.2017 o 08:52, zibi_j1 napisał: fajnie porodzony rowerek. z kołami to deal życia... Dlaczego zlikwidowałeś te telewizorki ? A po co mi telewizorki... Wiem na jakim biegu jadę bez patrzenia na nie... Noga ma czujnik
Gość Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Na tyle dalej Alivio? Jak to pracuje? Już niedługo mam już coś w szufladzie ze sprzęgłem Do tego cały zestaw fajnych szpejów napędowych, ale to nie na zimę... szkoda mi Edytowane 7 Września 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Szpiegowskie fotki...Do tego jest też kaseta 10 11-36t, łańcuch KMC, i komplet manetek SL-M610. Przerzutka została już dokładnie umyta, będzie rozebrana na czynniki pierwsze i złożona na nowym smarze. Ubytki lakieru poprawione jeśli mi się uda. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 z rozmachem Jak to mawiają grubo albo wcale... A Że kolega od kół, sprzedawał i napęd... To mam i napęd w cenie nowej przerzutki ;-) plus 50zeta. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Z cyklu znajdź różnice... Przed Przepraszam za rozmyte foto, będzie lepsze... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Września 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 jakieś działko na kierownicy się pojawiło ?
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 8 minut temu, zibi_j1 napisał: jakieś działko na kierownicy się pojawiło ? Też... XT siedzi, kaseta 10s 11-36t siedzi, manetki SL-M610 siedzą... Powróciła tymczasowo stara Deorka z przodu. X7 umarło...
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Jak kiedyś zabiorę się za upgrade napędu to będę się chyba mocno wzorował na Twoich poczynaniach
Rekomendowane odpowiedzi