Puncu Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jeszcze Dartmoor robił szpilki pod 10x135mm. Dartmoor Bolt-On. Polecam
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Fakt, robi, aczkolwiek chyba te są solidniejsze tak na pierwszy rzut oka. Dartmoorowe to rebrandowane chińczyki, których w necie jest pełno. BBB dostały po zadku ostro i nawet przy grubych przeszkodach, kamieniach, tarcz nie słychać. jak dla mnie szpilki kozackie. EDIT: przednią urwałem... Poszła na reklamację... Edytowane 28 Lipca 2017 przez Gość
Puncu Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Miałem je w zjazdówce i katowałem po kamerdolcach wielkości telewizora. Nic złego soe nie działo.
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 https://www.strava.com/activities/1023319886 Dzisiaj postanowiłem strzelić jakąś fajniejszą fotkę. Dnia 2.06.2017 o 10:08, Sziva napisał: A te szpilki od BBB, to się różnią jakoś budową od tych od Accenta? Są bardziej masywne, mają szersze główki, dłuższe gwinty? Mam u siebie Accenta, ale jeśli BBB mają sporo lepsze właściwości, to mogę pomyśleć nad zmianą. Sorki, za brak odzewu, tak, mają zdecydowanie szersze nakrętki, a co za tym idzie nieco dłuższą szpilkę i mozna je zdecydowanie mocniej skręcić. Jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Dnia 2.06.2017 o 10:00, Puncu napisał: Nie myślałeś o zmianie amora na czarny? Nie... Odpowiada mi ta wstawka biała z przodu. Kiedyś będzie Fox, też biały z Kashimą
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedź! Szarpnę się zatem na te szpilki.
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 4 minuty temu, Sziva napisał: Dzięki za odpowiedź! Szarpnę się zatem na te szpilki. Może są droższe, ale mając poprzednie ładnych parę lat analogiczne do tych o których wspomniał @Puncu stwierdzić mogę jednoznacznie, że te są zdecydowanie mocniejsze.
Franz Mauer Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dnia 2.6.2017 o 10:08, Sziva napisał: A te szpilki od BBB, to się różnią jakoś budową od tych od Accenta? Są bardziej masywne, mają szersze główki, dłuższe gwinty? Mam u siebie Accenta, ale jeśli BBB mają sporo lepsze właściwości, to mogę pomyśleć nad zmianą. Jeśli są to zaciski BBB Wheellfixed BQR-03 to takie kupiłem je kiedyś w Bikestacja.pl Są na prawdę wytrzymałe i nie widać na nich zużycia. Jeśli masz na myśli Bolty Accenta to BBB mają masywniejsze główki, gwinty sa raczej podobnej długości.Mają równiez ograniczona kolorystykę,bo są w wersji czarnej anody oraz czarne główki i srebrne ośki. BBB są też jakieś 10g cieższe oraz sporo droższe. Różnica cenowa jest spora,bo nawet 33-40 zł... ładny ten TREK 1
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 @Franz Mauer gwinty są dłuższe w BQR-03, porównywałem ze szpilkami Accenta
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Nie wiem czy czasem na przyszły sezon nie będzie uproszczenia napędu. Tak sobie patrzę, liczę i ten pomysł mi zaczyna przypadać do gustu. Byłoby 1x10. Wyleciałyby: przerzutka tylna Alivio z tyłu, kaseta 11-32t, przednia przerzutka Deore, obie manetki, wszystkie blaty z korby. A zakupiłbym kasetę SRAM PG-1020 11-36t, dodatkowo zębatkę 40 lub 42t a2z, tylną przerzutkę Deore Shadow+, manetkę prawą Deore i blat narrowwide 34t. Koszt w okolicach 800zł by się zamknął. Na razie mnie to przeraża Muszę to zważyć wszystko i zobaczyć ile zejdę z wagi z ciekawości, jakoś na to ciśnienia nie mam. Aczkolwiek uproszczenie napędu, a zarazem poprawienie efektywności jego pracy do mnie przemawia. Aha, co dla mnie ważne, ja raczej jeżdżę miękko, nie lubię kręcić na twardych biegach, a taki zestaw by był dość miękki? Na maratonie najczęściej właśnie nie zrzucała mi przednia przerzutka, a tak problemu by nie było. 40 lub 42t z tyłu dałoby radę... Nawet w górach. Jeśli ktoś może się wypowiedzieć na temat podobnego napędu w 29erze to byłbym wdzięczny, zacznę wtedy zbierać na fanty Ktoś podpowie coś? Nie chciałbym aby kwota wyszła poza te założone wstępnie 800zł. Wysłane z SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
kaszek Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Dzięki za polecenie szpilek. Właśnie zakupiłem i czekam na przesyłkę Edytowane 6 Czerwca 2017 przez kaszek
Puncu Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Taką zębateczkę 42t moge mieć dla Ciebie za małe pieniądze. Kupiłem ją ale mi nie udał się projekt.
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dzięki@Puncu, ale ja dopiero rozważam...Wysłane z SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Wariant 32t narrow przód i 40T bardziej do mnie przemawia. Analizując wszelkie wątki na ten temat skłoniłbym się do krótkiego wózka ZEE i manetki SLX bez monitorka. Najbardziej spodobało mi się stwierdzenie: "Nie martw się, że nie masz łydy do 1x10, 1x10 Ci ja zrobi."
Franz Mauer Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 @SpiderMANJak dla mnie wagowo zejdziesz, ale czy przejście na 1x10 to dobry pomysł...? W trudnym terenie górzystym się sprawdzi, ale co ze ścieżkami, asfaltem itp? Może to Cię zainspiruje: http://drivetrainadvice.shimano.com/global/pl/drivetrain-advisor . Trochę marketingu w tym jest, ale i podpowiada... 3 minuty temu, SpiderMAN napisał: "Nie martw się, że nie masz łydy do 1x10, 1x10 Ci ja zrobi." Dobre 1
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Asfalt mnie nie interesuje, zmieniam podejście do tematu nieco. Wiesz ja jeżdżę raczej na miękkich biegach i dość wysokiej kadencji, więc tu się nie obawiam. W zasadzie bardzo rzadko jeżdżę na blacie 44T i 11T z tyłu, jest mi trochę za twardo. Pomyślimy, zmiana była by radykalna, ale w końcu trzeba próbować nowości Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
Franz Mauer Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Wielu pisało na temat napędów 1x, a tak na prawdę z ich wypowiedzi wynika, z epo prostu trzeba spróbować i zobaczyć co wyjdzie...:)
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Pomysł z napędem na razie zarzucam, najpierw zrobię koła i wymienię hamulce na mocniejsze/lepsze. Dzisiaj radochę zrobienie KOMa mi dało Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
marekctr Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Ciekawe, co wyjdzie z tych pomysłów? Ps. Przedni ochraniacz goleni w kolorku niebieskim jakoś mi nie leży biały zielony ok., ale niebieski?
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Dnia 11.06.2017 o 21:38, marekctr napisał: Ciekawe, co wyjdzie z tych pomysłów? Ps. Przedni ochraniacz goleni w kolorku niebieskim jakoś mi nie leży biały zielony ok., ale niebieski? Mnie odpowiada, rama ma niebieskie wstawki Ale może zmienię... Wpadł mi w oko taki -> http://allegro.pl/racefender-ticket-rzep-blotnik-rowerowy-kolory-i6791796404.html Dnia 11.06.2017 o 22:01, Puncu napisał: Jakie hamulce masz na oku? BR-M615 bym chciał kupić, ale to dopiero jak zrobię koła. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jak zamierzasz przerobić ptzetzudke 10rz na 9rz,?Szukaj w dziale o przerzutkach, juz wrzucałem linki.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Jestem czysty :-)Wkrótce testy 2x9.Wylatuje blat 44, tarcza 32 zmieniona będzie na 36. Najprawdopodobniej jeszcze przerzutkę będę musiał zmienić pod 2x.Małe mody, a cieszę się jak diabli.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 No to dzisiaj siadło 2x9, wyleciały zębatki 32T oraz 44T, która była bardzo mało używana. Kominy zeszlifowane pilnikiem na odpowiedni wymiar.Wpadła zębatka 36T, całość poskręcana, przy okazji czyszczenie, smarowanie.Efekt super. Przerzutka poszła deczko w dół. Bez problemu udało mi się ją ustawić, z czasem pewnie wymienię ja na taką pod 2x.Zanabyłem czarny fender od Gianta i jest lepiej teraz, mieliście rację.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Puncu Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Też uważasz że ta klatka przerzutki jest ogromna? Sam zmieniłem napęd i jestem ciekaw czym zastąpisz obecną przerzutkę.
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) 9 godzin temu, Puncu napisał: Też uważasz że ta klatka przerzutki jest ogromna? Sam zmieniłem napęd i jestem ciekaw czym zastąpisz obecną przerzutkę. Deorka pod 2x zapewne... Póki co działa i mnie nie wkurza podczas jazdy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi