wasiliew Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 12 minut temu, Sziva napisał: Jak popada, to będzie baaaaaardzo ciekawie. Na dziurach nieźle rzuca na siodełku i przez chwile nawet rozważałam wzięcie fulla na maraton, ale chyba jednak zdecyduję się na HT. Zanosi się na to, że jednak będzie sucho. Mnie najbardziej wytrzęsło pod koniec na polach między rozjazdem na mini/mega a tą nowo budowaną drogą.
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 3 minuty temu, wasiliew napisał: Zanosi się na to, że jednak będzie sucho. Mnie najbardziej wytrzęsło pod koniec na polach między rozjazdem na mini/mega a tą nowo budowaną drogą. Mnie tam z siodła wyrzuciło, jak rower zapadł mi się w błotną muldę po przejeździe traktora - rower stanął w miejscu, a ja pojechałam dalej A z Diabelskiej Góry zjeżdżaliście? Jak popatrzyłam w dół, to jednak wolałam rower sprowadzić.
wasiliew Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 48 minut temu, Sziva napisał: A z Diabelskiej Góry zjeżdżaliście? Jak popatrzyłam w dół, to jednak wolałam rower sprowadzić. Ten zjazd tylko groźnie wygląda. Spokojnie dupka za siodło i hamulce w gotowosci. Zobaczymy jak w tłoku.
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 11 minut temu, wasiliew napisał: Ten zjazd tylko groźnie wygląda. Spokojnie dupka za siodło i hamulce w gotowosci. Zobaczymy jak w tłoku. Może jak pozjeżdżam trochę więcej, to nie będzie to na mnie robić takiego wrażenia. Bogiem a prawdą, to ja dopiero po lesie rowerem zaczęłam jeździć. Wcześniej głównie asfalt i jakieś szutry, a tu patyki, gałęzie, luźny piach i korzenie.
wasiliew Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Sziva napisał: a tu patyki, gałęzie, luźny piach i korzenie. I jaka radocha od razu
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 3 minuty temu, wasiliew napisał: I jaka radocha od razu No paszcza cieszyła się cały czas
wgi Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Po objeździe wydaje mi się, że trasa trochę trudniejsza niż w zeszłym roku. A końcówka po śladach gąsienic jakiś pojazdów to trzęsawka na maksa. Są też pozytywy w zeszłym roku nie wyjechałem Diabelskiej i Szubieniczego jak i nie zjechałem z Diabelskiej - w sobotę wszystko zaliczone
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ja muszę jeszcze nad balansem popracować, bo jak na podjazdach dociążyłam przednie koło, to tylne mi w miejscu mieliło, a jak przesunęłam ciężar na tył, to przednie dęba stawało.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 A jakie ciśnienie wybieracie na tę trasę? Ja miałam nabite 3,4 bara, bo Continental podał takie ciśnienie preferowane dla Race Kingów, ale tak mną rzucało w siodle, że chyba zejdę do 2,2-2,5 bara.
wasiliew Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) 36 minut temu, Sziva napisał: A jakie ciśnienie wybieracie na tę trasę? Ja miałam nabite 3,4 bara, bo Continental podał takie ciśnienie preferowane dla Race Kingów, ale tak mną rzucało w siodle, że chyba zejdę do 2,2-2,5 bara. To chyba za dużo jak na Twoją wagę. Tyle to ja nabijam w Ikony na asfalt do pracy, a ważę 89kg Teraz miałem tył 3.0 a przód 2.5 plus mavic crossride same w sobie mają miękką gumę. BTW niezła pogoda się zapowiada. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez wasiliew
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 35 minut temu, wasiliew napisał: BTW niezła pogoda się zapowiada. W piątek ma padać, więc ciekawe czy trasa wyschnie.
wasiliew Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 48 minut temu, Sziva napisał: W piątek ma padać, więc ciekawe czy trasa wyschnie. Jak popada tyle co pokazują https://www.yr.no/sted/Polen/Nedre_Schlesia/Miękinia/langtidsvarsel.html to nie ma się o co martwić. Swoją drogą to i tak ufam tylko prognozom max 48h
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Sziva napisał: A jakie ciśnienie wybieracie na tę trasę? Ja miałam nabite 3,4 bara, bo Continental podał takie ciśnienie preferowane dla Race Kingów, ale tak mną rzucało w siodle, że chyba zejdę do 2,2-2,5 bara. Są fajne kalulatory w sklepie PLAY instalujesz sobie taka aplikacje na telefonie, wpisujesz tam jakie masz opony ile ważysz, w jakim terenie jeździsz czy masz tubeless czy detki. i pokazuje Ci cisnienie na przód i tył roweru. @Sziva a to że Cie rzucało w siodle to może masz damper źle ustawiony, a na dużych nierownosciach dobrze jest opuscić siodło i pracować nogami to najlepszy amortyzator Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Co kalkulator, to inaczej, ale okolice 2-2,5 bara powinny być ok.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Sziva napisał: Co kalkulator, to inaczej, ale okolice 2-2,5 bara powinny być ok. To jednak spora róznica. Jak jest za mało to czuć jak rower ucieka na zakrętach, raz się tak trochę pościerałem w Bielsku także dobrze jest jeszcze doświadczalnie sprawdzić kiedy czujesz się najbardziej stabilnie.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) 38 minut temu, Kruup napisał: @Sziva a to że Cie rzucało w siodle to może masz damper źle ustawiony, a na dużych nierownosciach dobrze jest opuscić siodło i pracować nogami to najlepszy amortyzator Rzucało mną na hardtailu, więc za damper to mój kuper robił Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Teraz, Sziva napisał: Rzucało mnie na hardtailu, więc za damper to mój kuper robił aaa to sorry, byłem pewny ze byłaś swoim nowym wypasnionym krossem
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Teraz, Kruup napisał: aaa to sorry, byłem pewny ze byłaś swoim nowym wypasnionym krossem Nie, byłam swoim starym, niedopasionym Giantem na V-brakach
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Gdyby ktoś chciał obejrzeć trasę przed maratonem, to bardzo proszę: https://drive.google.com/open?id=1_VTiyst3gqKFrivJ1FQvd_ipabH4XDdw Po 10 minucie poprawiłam kamerę, więc jest potem lepiej z obrazem.
MadOnion Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Końcówka trasy chyba jest taka mało komfortowa bo jedzie się jak po tarce co strasznie wybija z rytmu. Ale fula to chyba nie trzeba fatygować ; ) kilka km asfalt. Patrząc na pogodę to chyba błotnej tragedii nie powinno być.
Franz Mauer Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Dnia 10.4.2018 o 10:42, Sziva napisał: A jakie ciśnienie wybieracie na tę trasę? Ja miałam nabite 3,4 bara, bo Continental podał takie ciśnienie preferowane dla Race Kingów, ale tak mną rzucało w siodle, że chyba zejdę do 2,2-2,5 bara. Przy Twojej, jak sądzę, niskiej wadze poszedłbym w granice 2 bar. Na fulle to ta trasa w Miekini za słaba, no chyba że maratonowe lub xc. Jest ona dość szybka i w zasadzie najwięcej można ugrać na podjazdach i na zjazdach,bo tam najczęściej zawodnicy zeskakują z siodełek. Stety/niestety w ramach wydłużenia trasy dołożono jeszcze dwa niewielkie podjazdy. Jak będzie sucho to będzie ok. Wg mnie najgorszy podjazd przy ulicy, jeszcze przed diabelską górą. Tam najczęściej zawodnicy nie mieszczą się w 90st zakręcie i hamują innych. Na szczęście jest on dość krótki i można go podbiec. Sugeruję, ze jak zobaczcie że podjazd sie tarasuje to nawet nie walczcie tylko od razu z siodełka i ognień - szkoda sił. Dnia 10.4.2018 o 12:43, wasiliew napisał: Jak popada tyle co pokazują https://www.yr.no/sted/Polen/Nedre_Schlesia/Miękinia/langtidsvarsel.html to nie ma się o co martwić. Troche deszczu się przyda, ale nie za dużo. Wtedy bedzie świeżej i nie będzie się tak kurzyło.
Franz Mauer Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Dnia 10.04.2018 o 23:14, Sziva napisał: Gdyby ktoś chciał obejrzeć trasę przed maratonem, to bardzo proszę: https://drive.google.com/open?id=1_VTiyst3gqKFrivJ1FQvd_ipabH4XDdw Po 10 minucie poprawiłam kamerę, więc jest potem lepiej z obrazem. Gdzie filmik?
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Franz Mauer napisał: Gdzie filmik? Tutaj: https://drive.google.com/open?id=1hLMJCE2dDso3vLv3UPMfNmL86CJl_hVq W tamtym dwa razy skompilowało mi nagranie i zamiast 2 godzin wyszły 4. 8 godzin temu, Franz Mauer napisał: Wg mnie najgorszy podjazd przy ulicy, jeszcze przed diabelską górą. Tam najczęściej zawodnicy nie mieszczą się w 90st zakręcie i hamują innych. Na szczęście jest on dość krótki i można go podbiec. Sugeruję, ze jak zobaczcie że podjazd sie tarasuje to nawet nie walczcie tylko od razu z siodełka i ognień - szkoda sił. Mówisz o tym podjeździe przy krzyżu?
Franz Mauer Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Tak. 50 min filmu. Trzeba wziąć zakręt szerokim łukiem, albo od razu z roweru i bieg.
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @Franz Mauer, pamiętaj proszę o łańcuchu dla mnie.
Rekomendowane odpowiedzi