Skocz do zawartości

MARATON MTB MIĘKINIA 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Sziva napisał:

Podobno w w wersji 2017 to poprawili.

A to dobrze. Bo podoba mi się ta oponka wizualnie i myślę, że kiedyś do niej wrócę w wersji 29'. Zwłasza, że gęsty bieżnik na środku nadaje się na moje asfaltowe dojazdy do pracy.

A znalazłem przy okazji fotkę na poprzednim 26'.

IMG_8700.JPG
Opublikowano

Zjechałem 3 komplety RK (2x supersonic, 1x Race sport) w wersji zwijanej 2,0 ścianki faktycznie to nie jest najmocniejsza strona tej opony. Ale co ciekawe starszy supersonic wytrzymywał dłużej jak nędzny Race Sport. ; )

największą zaletą tej gumy jest jej waga i szybkość. Na zwykłych zwijanych nie jeździłem na drutach także nie.

Opublikowano

UWAGA: Objazd trasy w Miękini odwołany. Organizator podał złe warunki pozimowe jako przyczynę... :/

Opublikowano
7 godzin temu, Franz Mauer napisał:

UWAGA: Objazd trasy w Miękini odwołany. Organizator podał złe warunki pozimowe jako przyczynę... :/

Ja z kumplem i tak planuje się przejechać w niedzielę, bo niestety kolejne 2 weekendy odpadają,

Opublikowano

A co tam, będzie błocko to jakoś przejedziemy bokiem. Tempo w planach spokojne, więc bardziej wycieczka krajoznawcza wyjdzie :) A niedziela słoneczko i 11 stopni zapowiadają.

• Lubię to! 1
Opublikowano

W sobotę w Harfie będzie stoisko organizatorów.

Ja już się zapisałam na Miękinię :) 

Opublikowano

Będzie ktoś w Harfie w sobotę i o której? 

Opublikowano
Teraz, Franz Mauer napisał:

Będzie ktoś w Harfie w sobotę i o której? 

Ja będę. Pewnie tak w okolicach 10:00-11:00.

Opublikowano

Jak będziesz widziała, niskiego, łysego i grubego gnoja to będę ja 😉

Opublikowano
42 minuty temu, Franz Mauer napisał:

Jak będziesz widziała, niskiego, łysego i grubego gnoja to będę ja 😉

Weź się jakoś oplakatuj. 

Jak będziesz widzieć małą, wyszczekaną i w czapce patrolówce to będę ja ;) 

Opublikowano

Jutro na 13 mysle ze dotre z kumplem na objazd. Ktos chetny?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Dnia 22.03.2018 o 15:09, Franz Mauer napisał:

OKI. Do zobaczenia !

Byłam w Harfie okolicach 10:30-11:00, ale chyba Ciebie tam nie było.

Pobrałam numer startowy 1467 :D 

Opublikowano
41 minut temu, Sziva napisał:

Byłam w Harfie okolicach 10:30-11:00, ale chyba Ciebie tam nie było.

Serio? Byłem od 10.00 do 11.00 :( Nawet od jednej dziewczyny dostałbym w twarz,gdy znienacka zaskoczyłem ja okrzykiem Czołem Sziva! Popatrzyła na mnie jakby jej serce stanęło.

Odebrałem numer 990 i 991 :)

Oglądałaś rowery? Zabujałem się w żarówiastej Meridzie 400 i nowym, KTM Aera... ;)

Opublikowano

@Franz Mauer przyszłam, odebrałam numer, a potem zajrzałam w każdy kąt i Ciebie nie było. Musieliśmy się jakoś minąć :( 

3 minuty temu, Franz Mauer napisał:

Oglądałaś rowery? Zabujałem się w żarówiastej Meridzie 400 i nowym, KTM Aera... ;)

Oglądałam - głównie szosy mnie zaciekawiły, bo dopiero co kupiłam fulla i naprawiam HT, a szosy w stajni jeszcze nie mam. Sporo Colnago mieli.

Opublikowano

Chyba tak. Chciałem zostać dłużej, ale robiły się tłumy i weteranów było za dużo. Dodatkowo jutro startuję w Urazie koło Obornik na 60 km MTB, Chciałem się zresetować, bo to będzie moja pierwsza 60-tka ;) No wiesz...kanapki musiałem zrobić, wykąpać się, przeglądnąć przybornik komandosa (na wypadek gdybym się zgubił) i takie tam ;)

Obiecuję, że specjalnie gdzieś podjadę, aby uścisnąć Ci dłoń ;) (i mężowi też, aby nie czuł się pominięty ;) )

Opublikowano
12 minut temu, Franz Mauer napisał:

Chyba tak. Chciałem zostać dłużej, ale robiły się tłumy i weteranów było za dużo.

No, weteranów było sporo. Na piętrze przy kapslach praktycznie sami weterani, przy szosach też sporo, gdy wychodziłam z pokoju szos pan z mikrofonem witał kolejnego.

Powodzenia jutro!

Opublikowano
21 godzin temu, Sziva napisał:

Powodzenia jutro!

Dzięki. Przydało się. To była błotna rzeźnia... ;)

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Franz Mauer napisał:
Dzięki. Przydało się. To była błotna rzeźnia...

Oj była. Zwłaszcza odcinek leśny, dość długi z podjazdem na końcu. Jak popada to przy rozjeździe i na końcu w polu będzie grubo. Stromy zjazd spoko, tyłek za siodło i poszło. Na szubieniczym wzgórzu poległem i musiałem wchodzic.

20e1eeec2f69f94e0662c5460870109d.jpg

3274eb2d4ec46d62b84a09b9fc7c733f.jpg

3f19fb98d668ff9da0b5e199066a045c.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez wasiliew
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj rozpocząłem sezon w Urazie. 60 km błotnej rzezi. Czułem się jak Katrina Wit na lodzie. Rower tańczył jak chciał. Za to technika jazdy przetestowania na wszystkie sposoby. Przy tym zeszłoroczne błoto w Miękini to większa kałuża 😁

IMG_20180325_164604.jpg

Nie licz za bardzo na zjazd na Diablej Górze. Przy tym tłumie będzie to trudne, chyba że wylecisz z elitą😉

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano
Dnia 15.03.2018 o 11:34, MadOnion napisał:

Byłem ze 2x trasa generalnie płaska i w miarę łatwa ale jak popada to wygląda to już zdecydowanie inaczej ; )

Nie będę bo nie mam czym :P - chyba że ktoś mi podaruje rower ; )

miek.thumb.jpg.5e4ed74f8951482a2997b7463c247852.jpg

Pożyczę Ci :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest szansa, że w ten weekend będzie już trasa wstępnie oznakowana?