KiLLeXX Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 20 minut temu, Pabloxz napisał: To jakich nie kupować 😂 jakie założyłeś uniwersalne, czy szosy ? Ja mogą dodać, że schwalbe durano są pancerne XD
FalconHeavy Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Pabloxz napisał: To jakich nie kupować 😂 jakie założyłeś uniwersalne, czy szosy ? kenda kwick roller sport 700x28c Przód mam victoria zafiro bez drutu i jak na razie spoko. No ale tył ma zawsze gorzej.
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 A my w serwisie na gwarancji Piasta tylna Oś niby cała a luz jak ..... bardzo duży luz. Ona była nieosiowa ale zlałem. Wydaje mi się, że bieżnia wypadła lub się rozsypała, bo kulki w środku latały. Przy blisko 40km/h. Prawie do tragedii doszło.
mareq Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Ty tam nie masz piasty na konusach? Jak miałeś luz to trzeba go było skasować a nie ryzykować. Dobrze jest znać swój rower, mieć kilka podstawowych narzędzi i umieć to ogarnąć. To jest 5 minut nieskomplikowanej roboty.Koło ci nie latało tak, że tarło o szczęki hamulca?
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Miałem ogarnięte. Film wrzucałem. Piasta od nowości była z wadą. Plus moja masa. Niby miało się nic nie stać od delikatnej nieosiowości. Luzu nie było - rower bardzo dokładnie sprawdzam przed każdą jazdą. Koleś z serwisu twierdzi, że oś pęknięta bez ściągania koła. Ściągnąłem i wiem że oś jest cała. Niech się bawią - jest na gwarancji.
matnovicjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Wczoraj dotarły do mnie przerzutki przód /tył i klamko manetki Shimano claris z ali jestem zaskoczony dotarły w 12 dni i wyglądają pięknie już nie mogę się doczekać aż je zamontuje, czekam jeszcze na korbę. Dziś zorientowałem się ze zapomniałem zamówić łańcuch 😀 . Możecie polecić jakieś pancerze? i czym je najlepiej pociąć bez tych specjalistycznych obcinaczek?? hmm zastanawi mnie jeszcze jedna kwestia odnośnie tych baryłek czy jak to się tam zwie, bardzo są potrzebne czy to kwestia wygody?
KiLLeXX Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Odie napisał: Miałem ogarnięte. Film wrzucałem. Piasta od nowości była z wadą. Plus moja masa. Niby miało się nic nie stać od delikatnej nieosiowości. Luzu nie było - rower bardzo dokładnie sprawdzam przed każdą jazdą. Koleś z serwisu twierdzi, że oś pęknięta bez ściągania koła. Ściągnąłem i wiem że oś jest cała. Niech się bawią - jest na gwarancji. Pisalem tobie już wcześniej, żebyś z tym jechał do Deca.. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez KiLLeXX
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Pisalem tobie już wcześniej, żebyś z tym jechał do Deca.. A myślałem, że tylko moja żona ma zawsze rację
HectorZKS Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 A tymczasem moja przygoda z tribanem i ogólnie szosami została niestety zakończona, wracam na MTB. Gość któremu sprzedałem tribana jest szczesciarzem, jeśli chodzi o cenę za jaką go kupił. Powodzenia wam życzę w dalszym modowaniu, cieszcie się jazdą
KiLLeXX Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 53 minuty temu, HectorZKS napisał: A tymczasem moja przygoda z tribanem i ogólnie szosami została niestety zakończona, wracam na MTB. Gość któremu sprzedałem tribana jest szczesciarzem, jeśli chodzi o cenę za jaką go kupił. Powodzenia wam życzę w dalszym modowaniu, cieszcie się jazdą Ładna miałeś ta owijke, co to była za owijka?
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 A tymczasem moja przygoda z tribanem i ogólnie szosami została niestety zakończona, wracam na MTB. Gość któremu sprzedałem tribana jest szczesciarzem, jeśli chodzi o cenę za jaką go kupił. Powodzenia wam życzę w dalszym modowaniu, cieszcie się jazdą W sumie za ile sprzedałeś? Takie śmieszne, bo jak dla siebie szukałem to używki były 2 czasem 3 stówki taniej niż w sklepie więc stwierdziłem, że kupię nowy. Dużo nie stracisz na rowerze za tysiaka. A kup rower za 3-4 tysiące i spróbuj sprzedać po roku za 300 zł mniej
HectorZKS Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Godzinę temu, KiLLeXX napisał: Ładna miałeś ta owijke, co to była za owijka? Już Ci wklejam link https://www.centrumrowerowe.pl/owijka-na-kierownice-pro-sport-control-pd8370/?v_Id=57296 Owijka mega wygodna, polecam. 56 minut temu, Odie napisał: W sumie za ile sprzedałeś? Takie śmieszne, bo jak dla siebie szukałem to używki były 2 czasem 3 stówki taniej niż w sklepie więc stwierdziłem, że kupię nowy. Dużo nie stracisz na rowerze za tysiaka. A kup rower za 3-4 tysiące i spróbuj sprzedać po roku za 300 zł mniej Szczerze to aż wstyd się przyznać ale niespełna 1100 zł :). Klient był miły, a ja nie potrzebowałem więcej. Jutro mam nagranego Kross'a level a4. Szkdoa tylko, że na 26 ale jakoś przeżyję
pawcio_93 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 4 minuty temu, HectorZKS napisał: Owijka mega wygodna, polecam. Też mam tą owijkę, podpinam się pod tą opinią 😉 1
HectorZKS Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Swoją drogą, te opony Schwalbe Cx pro są wręcz FATALNE w warunkach miejskich na kostce. Drobny bieżnik wpada w łączenia między nimi i potrafi nieźle pływać, koszmarnie niestabilnie. Co do ich przeznaczenia czyli CX to nie mogę powiedzieć dużo, bo mialy 50 km przebiegu. W suchych warunkach, przy niskim ciśnieniu ładnie wybierały nierówności, piasek też przejeżdżaly, na tyle na ile pozwala ich szerokość.
spidelli Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 17 godzin temu, Odie napisał: A my w serwisie na gwarancji Piasta tylna Oś niby cała a luz jak ..... bardzo duży luz. Ona była nieosiowa ale zlałem. Wydaje mi się, że bieżnia wypadła lub się rozsypała, bo kulki w środku latały. Przy blisko 40km/h. Prawie do tragedii doszło. Odżałuj te 230 zł i wymień na kasetę, masz gotowy set z Decathlonu. Rower jest do jeżdżenia a nie do kasowania luzów czy wybierania kulek z piachu....
KonZi Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 witam ponownie, pomału kompletuję części do modów o których pisałem wcześniej, przydałoby mi sie kilka parametrów technicznych, może ktoś ma spisane albo pamięta: - rozstawy osi/konusów przód i tył - waga samych kół, może być z wolnobiegiem bo wiem ile waży - szerokość obręczy wewnątrz i na zewnątrz lub jeżeli ktoś może polecić jakieś fajne koło o takiej samej szerokości obręczy z szybkozamykaczem w cenie 100-150 zł pod kasetę 7-9 biegów to też będę wdzieczny, bo coś takiego właśnie albo kupię albo przeplotę oryginalne na nową piastę
HectorZKS Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 6 minut temu, KonZi napisał: witam ponownie, pomału kompletuję części do modów o których pisałem wcześniej, przydałoby mi sie kilka parametrów technicznych, może ktoś ma spisane albo pamięta: - rozstawy osi/konusów przód i tył - waga samych kół, może być z wolnobiegiem bo wiem ile waży - szerokość obręczy wewnątrz i na zewnątrz lub jeżeli ktoś może polecić jakieś fajne koło o takiej samej szerokości obręczy z szybkozamykaczem w cenie 100-150 zł pod kasetę 7-9 biegów to też będę wdzieczny, bo coś takiego właśnie albo kupię albo przeplotę oryginalne na nową piastę Szerokość wewnętrzna obręczy to na pewno 15mm
tygrysek Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 4 godziny temu, KonZi napisał: witam ponownie, pomału kompletuję części do modów o których pisałem wcześniej, przydałoby mi sie kilka parametrów technicznych, może ktoś ma spisane albo pamięta: - rozstawy osi/konusów przód i tył - waga samych kół, może być z wolnobiegiem bo wiem ile waży - szerokość obręczy wewnątrz i na zewnątrz lub jeżeli ktoś może polecić jakieś fajne koło o takiej samej szerokości obręczy z szybkozamykaczem w cenie 100-150 zł pod kasetę 7-9 biegów to też będę wdzieczny, bo coś takiego właśnie albo kupię albo przeplotę oryginalne na nową piastę Co do wagi poszczególnych elementów w T100 rozpiska Moim zdaniem nie kupisz sensownego koła szosowego za 100-150 zł. Owszem są takiejna alle gro, ale beznadziejnie ciężkie i na kiepskich piastach. Ponadto jakby już kupował to wziąłbym coś o obręczy wewnętrznej szerokości 17 mm, tak aby dobrze siedziała opona ciut szersza niż 32 mm. W tribanie 500 jest bodajże obręcz 17 mm 1
KonZi Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 dzięki wielkie co do grubszych opon to na fabrycznych obręczach continental speed king cx 35c nie wchodzi, trzeba prawie na flaku jeździć, ja i tak ten rower traktuję jako śniegowo błotny wiec potrzebuję mieć miejsce między oponą a hamulcem. aktualnie schwalbe cx comp 30c ma bardzo dużo luzu i to mi sie podoba, może nawet ciut węższą obręcz wezmę w decathlonie można kupić koło o podobnych parametrach za 250zł to mi trochę przekracza próg akceptacji kosztów
HectorZKS Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 5 godzin temu, tygrysek napisał: Co do wagi poszczególnych elementów w T100 rozpiska Moim zdaniem nie kupisz sensownego koła szosowego za 100-150 zł. Owszem są takiejna alle gro, ale beznadziejnie ciężkie i na kiepskich piastach. Ponadto jakby już kupował to wziąłbym coś o obręczy wewnętrznej szerokości 17 mm, tak aby dobrze siedziała opona ciut szersza niż 32 mm. W tribanie 500 jest bodajże obręcz 17 mm Szersza obręcz nic Ci nie da, jeśli rama nie jest przystosowana do opon typowo gravelowych 40c+. 35c to jest absolutny max dla tego sprzętu
bloomkvist Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 A ja dzisiaj u siebie wróciłem do oryginalnych opon i manetek przerzutek A050 - mam komplet. Także będę miał do sprzedania klamkomanetki 2x7 A070. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Szersza obręcz nic Ci nie da, jeśli rama nie jest przystosowana do opon typowo gravelowych 40c+. 35c to jest absolutny max dla tego sprzętu Na oryginalnych kołach to chyba nawet 35c nie wejdą. U siebie dałem 35c na kołach z roweru trekkingowego, który wcześniej miałem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KonZi Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Napisz na priv ile cenisz i podeślij jakieś fotki żebym widział w jakim są stanie
bloomkvist Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Napisz na priv ile cenisz i podeślij jakieś fotki żebym widział w jakim są stanie Jutro wrzucę zdjęcia w odpowiednim dziale. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pabloxz Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) 19 godzin temu, KonZi napisał: dzięki wielkie co do grubszych opon to na fabrycznych obręczach continental speed king cx 35c nie wchodzi, trzeba prawie na flaku jeździć, ja i tak ten rower traktuję jako śniegowo błotny wiec potrzebuję mieć miejsce między oponą a hamulcem. aktualnie schwalbe cx comp 30c ma bardzo dużo luzu i to mi sie podoba, może nawet ciut węższą obręcz wezmę w decathlonie można kupić koło o podobnych parametrach za 250zł to mi trochę przekracza próg akceptacji kosztów Mam założone w swoim mountain Kingi 35 cx i jakoś spokojnie weszły i trzymają się i nabite do 6 , w sumie to zastanawiałem się czy do nowego roweru, którego zakupiłem , czy nie kupić drugiego kompletu kół , ale po co się pozbywać tribana, wiec założyłem mu właśnie te oponki na las, a w drugim typowo miejskie i mam dalej frajdę z tribana, i zaoszczędzone trochę kasy i tak dwa konie w stajni 😀 Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez Pabloxz 1
KonZi Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 widocznie opona oponie nie równa, nie mam fotek bo sie pozbyłem tamtych opon, ale u mnie tarły o hamulec przy 5 barach już swoją drogą te mountain king jak się sprawują na różnych nawierzchniach?
Rekomendowane odpowiedzi