FalconHeavy Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 To są dętki max do 32c? Może tu leży problem, że już nie ma dużej granicy rozciągliwości czy przepompowania. Ludzie piszą, że przy 28c im się sprawdza. Sam mam taką na zapas i obym nie musiał się przekonywać na własnej skórze.
noren Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Opublikowano 27 Maja 2018 To była ta DĘTKA ROWEROWA 700X25/32 Z WENTYLEM PRESTA : http://www.decathlon.pl/Kupowac/8311101Pompowana do 5barow
FalconHeavy Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) A na oponie mamy chyba 6 bar. Lepiej będzie poszukać czegoś z wyższym zakresem. Edytowane 27 Maja 2018 przez FalconHeavy
piterrrxd Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 W porównaniu do dętek z decathlonu (takie w czarno-czerwonym pudełku) Continentale Race zdecydowanie lepiej u mnie trzymają ciśnienie. Mam 25c i ładuję 7 barów, dętka rozmiar 20-25c.
noren Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Opublikowano 28 Maja 2018 Zamówione http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/continental-tour-28-all-tube/rp-prod18907 Zmiana tematu - czy to że tutaj jest HyperGlide jakoś mi przeszkadza? https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/tourney/MF-HG37.html
Zbysio Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Godzinę temu, noren napisał: Zmiana tematu - czy to że tutaj jest HyperGlide jakoś mi przeszkadza? https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/tourney/MF-HG37.html W żadnym wypadku, a wręcz pomaga przy zmianie przełożenia. 1
noren Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Opublikowano 29 Maja 2018 Jak ściągnąć ta górna część z mostka? Chciałem go odwrocic ale się nie mogę dostać.
FalconHeavy Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 Podważ ten sutek Spokojnie, nic się nie stanie.
noren Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Opublikowano 29 Maja 2018 A widzisz, bo ja myślałem że sutek jest integralną częścią cycka i podważałem całość.
FalconHeavy Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 (edytowane) Upgrade complete. Przerzutka 2rz wylądowała. Może dołożę jeszcze pedały spd i inne siodło, ale to z czasem. Czekam jeszcze na lepsze światełka. I co ciekawe nic nie rzęzi jak na oryginalnej korbie. Na początku podejrzewałem suport. Edytowane 31 Maja 2018 przez FalconHeavy 1
manfred Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zainteresowaliście mnie mocno tym rowerem. Proszę o informację którędy poprowadziliście linkę do przerzutni przedniej? Na pewno po kupnie zacząłbym szukać używanej korby i przerzutki.
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 2 minuty temu, manfred napisał: Zainteresowaliście mnie mocno tym rowerem. Proszę o informację którędy poprowadziliście linkę do przerzutni przedniej? Na pewno po kupnie zacząłbym szukać używanej korby i przerzutki. Nie zapomnij o klamkomanetkach...
FalconHeavy Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) 40 minut temu, manfred napisał: Zainteresowaliście mnie mocno tym rowerem. Proszę o informację którędy poprowadziliście linkę do przerzutni przedniej? Na pewno po kupnie zacząłbym szukać używanej korby i przerzutki. Tył fabrycznie idzie spodem ramy prawą stroną. Przednia idzie spodem ramy lewą stroną. Ślizgacz pod ramą jest tak wyprofilowany. Obejma na przerzutkę przód 31mm. Edytowane 1 Czerwca 2018 przez FalconHeavy 1
manfred Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Myślę, że sam rower wystarczyłby mi póki co docelowo. Sprzedałem jakiś czas temu prosty ATB od Kelly'sa i trochę boję się kupować szosę, a iść w crossy kosztujące po 2 tysiące też ciężko, bo wiem, że może być zbyt ciężko/wolno. Triban wydaje się być pomiędzy i mógłbym szukać używanych klamkomanetek, przerzutki i korby, tylko czy to opłacalne. Kolegom z tematu się opłacało.
FalconHeavy Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Dużo zależy, też od tego czy masz narzędzia. Część z nich udało mi się pożyczyć, więc parę złoty mniej wyszło niż w tej tabelce. Jakiś klucz kosztuje kilka zł i przesyłką kilkanaście Tabelka nie jest 100% zgodna ze stanem faktycznym, udało mi się z ceną zejść niżej. Ale daje to jakiś pogląd na przedsięwzięcie Udało mi się kupić przerzutkę 2rz za 20zł w prawidłowym rozmiarze dla rury 31mm, więc żadnych reduktorów nie potrzeba. Musisz sobie również wyliczyć pojemność napędu. U mnie max to 37 na clarisie z krótkim wózkiem, obecnie wykorzystuję 35. Więc mogę jeszcze z przodu dać +2 zęby (52). Pojemność wykorzystana: (32-13)+(50-34)= 35 Ja dłuuuuuugo czekałem na korbę zamówioną (w ct-bike - nie polecam) i do tego czasu miałem tylko tył założony, a już miałem wrażenie innego lepszego roweru Edytowane 1 Czerwca 2018 przez FalconHeavy
JakubP Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Siemka, z racji że pewnie za kilka dni wybiorę sie po tego Tribana, mam jedno pytanko: jaka jest szerokość obręczy i czy wejdzie w niego opona na trenażer 23c?
noren Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2018 Obręcz ma 15mm wewnętrznej, wejdzie 23 1
FalconHeavy Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Jak zetrę obecne, to pewnie będę szukał 25-28. Waga przy okazji spadnie
kogucik Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Kombinowałeś coś przy mostu, skoro klamki są dłuższe od oryginalnie zamontowanych?
noren Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2018 Ja ostatnio odwróciłem mostek, bo brakowało mi tam z 2cm reach
FalconHeavy Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Shimano są troszkę dłuższe. Zawsze można troszkę siodełko do przodu wysunąć, lub krótszy mostek zamontować. Ja tylko obniżam pozycje podkladkami.
Argi Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 7 godzin temu, FalconHeavy napisał: Zawsze można troszkę siodełko do przodu wysunąć Nie bluźnij.
Rekomendowane odpowiedzi