Skocz do zawartości

Kraków jeździcie coś?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
założę się, że w ogóle to była z pieskiem i miała akurat zajob na fejsie.

Była na rowerze akurat, nie trafiłeś. Ale stanęła miłosiernie nieinteligentnie...
Opublikowano

Panowie, jak tam moge nawet bez rowerka do towarzystwa podjechać jak coś :D

Opublikowano
9 godzin temu, Łabędź napisał:

założę się, że w ogóle to była z pieskiem i miała akurat zajob na fejsie. ;)

Szkoda,że drugi raz nie da się dać śmieszka,bo za każdym razem mam niezłą bekę jak to czytam."zajob na fejsie" xDxDxD 

Opublikowano
Godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

mam niezłą bekę jak to czytam

Tak, to niezły tekst. 😁 Niestety, nie mojego autorstwa, gdzieś to kiedyś zasłyszałem wieki temu... 😉

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś na Redutę się dzisiaj ma ochotę wybrać po 17:00???

Opublikowano

https://antistorm.eu/

Na południu i południowym wschodzie coś kiełkuje, także obserwuj sytuację. Jak się rozejdzie po kościach, to ja po 17 idę na szosę.

Opublikowano

Uważajcie na zwalone drzewo oraz błoto i patyki na trasie. Rano było jak na lodowisku.

Opublikowano
4 godziny temu, nctrns napisał:

https://antistorm.eu/

Na południu i południowym wschodzie coś kiełkuje, także obserwuj sytuację. Jak się rozejdzie po kościach, to ja po 17 idę na szosę.

Ja jednak jestem udupiony w domu, tak więc jutro rano planuję wizytę w lasku...

Opublikowano
3 minuty temu, SpiderMAN napisał:

Ja jednak jestem udupiony w domu, tak więc jutro rano planuję wizytę w lasku...

A koło której? Miałem jechać do Wolskiego ale tu też jest spoko.

Opublikowano

Jak wstanę i się zbiorę około 8:00 - 8:30 na 1,5-2h max myślę, mam nadzieję, że nie będzie rano padać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to popatrzcie jakie skarby mam 5min. od mojego domku :D

Trupi gaik 

20200624_174045.jpg 20200624_174030.jpg 20200624_173955.jpg
Opublikowano

No to popatrzcie jakie skarby mam 5min. od mojego domku

Powitać sąsiada ja mam pewnie jakieś 7min

Opublikowano
1 minutę temu, Gophfer napisał:

Powitać sąsiada

Haha ,wiem ;)

Ty z piasków ja z Prokocimia

Opublikowano

btw nie daleko nas jest też inna fajna miejscówka
995306a84ac94f96f5c8d032ee653d77.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.06.2020 o 18:34, Accent_Szaj napisał:

No to popatrzcie jakie skarby mam 5min. od mojego domku :D

Czyżby Las Krzyszkowicki? Doskonała miejscówa, śmiem stwierdzić, że lepsza od Zakrzówka ;)

P.s. również witam sąsiadów :D

Opublikowano
33 minuty temu, kkoyot napisał:

Las Krzyszkowicki

Nie, to jest lasek koło autostrady przy Wielickiej.

Tzw Trupi gaik 

Opublikowano

To nie do końca Kraków ale na niedzielna rodzinna przejeździe mogę polecić trasę dookoła jeziora Czorsztyn. Na zdjęciu widać że nie jest to pętla ale są dwie opcje zrobienia pętelki.

1. Promem Czorsztyn-Niedzica

2. Przez Sromowce-Wyżne (mało ciekawy odcinek bo po drogach)

Wraz z rodzinką zrobiłem nie dokonca legalną 3 opcje zaliczając mtb przez Pieniński Park tak naprawdę to było jakieś 2km po łące która należy do parku 5068aeee613cadfb0e5e3679acb9413b.jpg&key=a70d3cbc80c0d84d54de4cdbefe487215e45780d62b53b728aa8a8f869fa4bfb

Nie, to jest lasek koło autostrady przy Wielickiej.
Tzw Trupi gaik 
btw a to nie jest czasem to samo...
Opublikowano
31 minut temu, Gophfer napisał:

nie jest czasem to samo..

Haha chyba to samo 

W dniu 24.06.2020 o 19:26, Gophfer napisał:

inna fajna miejscówka emoji6.png
995306a84ac94f96f5c8d032ee653d77.jpg

Byłem tam ostatnio,jadąc z w/W lasku ;) i nie mogłem znaleźć wjazdu

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy obecnie da się zrobić jakąś pętle i objechać fajnie Dolinę Kluczwody, bo w tamtym roku jak się wybrałem cześć była nieprzejezdna z powodu prywatnych działek i ogrodzeń. Coś słyszałem/czytałem o wyznaczeniu nowej trasy ale nie wiem jak się to skończyło. Planuje skoczyć dzisiaj z rodzinką i nie chciałbym się odbić znowu od ogrodzenia.
Byłoby super jakby ktoś miał jakiś ślad trasy, będę wdzięczny za info

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Gophfer, z tego co wiem (znajoma mi mówiła bo mieszka niedaleko) to Dolina Kluczwody zostanie taka z wejściem z jednej strony przez dłuższy czas bo nawet nie ustalili która gmina ma gadać z tym gościem co zamknął przejście. Rzeka jest granicą gmin i stąd problem. A gość zamknął to podobno złośliwie (bo moje i mogę). Dostał ponoć w spadku ten kawałek i zaraz ogrodził. A szkoda bo moim zdaniem to najładniejsza dolinka. Mam nadzieję, że gminy w końcu jakoś ogarną ten temat i będziemy mogli znowu tam normalnie przejeżdżać.

Opublikowano

Byłby ktoś chętny na jednodniowy wypad na Turbacz, jeszcze dokładnie nie mam planu trasy ale napewno coś się wymyśli aby było fajnie i niezbyt lajtowo
Wstępnie myślę o weekendzie 29-30.08

Opublikowano
W dniu 11.08.2020 o 19:20, Gophfer napisał:

Byłby ktoś chętny na jednodniowy wypad na Turbacz, jeszcze dokładnie nie mam planu trasy ale napewno coś się wymyśli emoji6.pngaby było fajnie i niezbyt lajtowo emoji2957.png
Wstępnie myślę o weekendzie 29-30.08

Podjazd z której strony planujesz.

Opublikowano

Nie wiem, ale może coś takiego znalazłem w necie...

Obidowa - trasy narciarskie śladami olimpijczyków - schronisko na hali Turbacz - trasy narciarskie - Obidowa.

Opublikowano (edytowane)

Świetna trasa, lajcik pod górę. Do Rozdziela super podjazd najpierw po szutrach a potem świetną gruntówką po grzbiecie. Potem przed Turbaczem trochu stromiej i kamerdolce. Na zjazd polecam uderzyć na Stare Wierchy i z nich zjechać z powrotem do Jędrasówki ( miejsce startu) Są tam 3 warianty zjazdu , jeden po telewizorach i fajnie stromo lub po zielonym szlaku fajny szybki zjazd.

Jak nic nie będę śmigał w tym czasie to uderzę. Tak prawdę mówiąc to Turbaczem to już rzygam w tym roku i walę góry na Słowacji.

Edytowane przez pecio