Skocz do zawartości

Wahoo

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też od Wahoo kupowałem, a jak chcesz z Polski, to spokojnie możesz kupić w BikeAtelier, Cyklomanii albo Bike-RS. To normalne, porządne sklepy.

Opublikowano

Witam,też się przymierzam do zakupu WEB.I mam pytanko czy na początek przygody z tego typu urządzeniem,wystarczy sam komputerek bez czyjników prędkości i kadencji?Generalnie nurtuje mnie pytanie czy będzie podawał/mierzył prędkość z GPS bez czujnika na piaście.Zamawiał ktoś może z angielskiego amazona,bo tam cena jest bardzo konkurencyjna,za sam komputerek ok.190 funtów.

Opublikowano

Tak, działa prędkość z samym gps

Tapatalk'd

Tak, działa prędkość z samym gps

Tapatalk'd

• Lubię to! 1
Opublikowano

cześć

powoli myślę nad zakupem jakieś licznika. Z bajerów interesuje mnie kadencja. Im bajerów będzie więcej (strava etc) tym lepiej ale nie jest to mus. No może poza stravą, fajnie żeby była.

Licznik będzie zamontowany na Treku, chciałbym wykorzystać mocowanie duotrap (estetyka). Zaproponowano mi Wahoo, na celowniku model Elemnt Mini.

czujnik

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/akcesoria-rowerowe/liczniki-rowerowe-i-gps/czujniki-komputerowe-i-akcesoria/cyfrowy-czujnik-prędkości/kadencji-duotrap-bontrager/p/08298/?colorCode=black

licznik

https://eu.wahoofitness.com/devices/bike-computers/elemnt-mini

będzie to razem hulać? Może jakieś inne propozycje w podobnym budżecie? Albo argumenty żeby olać duotrapa (ale czujnik kadencji i tak muszę gdzieś upchnąć). Byłbym wdzięczny za każde zdanie ;)

Opublikowano

@trollu z tego co wiem to z Mini działają tylko czujniki od Wahoo. Problem znika w wyższych wersjach

Opublikowano

Dokładnie. Mini to taka namiastka. Nie ma nawet GPS - musi być sparowany z teelfonem.

Tapatalk'd

Opublikowano

Będę za 2 tyg oddawać Domane na przegląd to dopytam.

Czyli jeśli chciałbym zostać przy mini - wszystko z wahoo.

A jakieś inne propozycje? Zależy mi na podstawowym liczniku z kadencją.

Wahoo bolt jest już sporo droższy i na pewno nie zwiększe tak budżetu

Opublikowano

W okolicach tych 400-500 zł to bym się zastanawiał nad jakimś lezyne albo brytonem.

• Lubię to! 1
Opublikowano

ktoś się orientuje czy można gdzieś teraz dostać bolta bez czujników za mniej niż 999 zł?

Opublikowano

247 + 10 euro za shipping - no nijak nie chce wyjść mniej niż 999 zł

zdradź mi proszę - bo może nie potrafię robić zakupów - jak tam kupić taniej

Opublikowano

Aaa sorry, miałem inny kraj docelowy wybrany i pokazało mi inną cenę :(

Opublikowano

I minus 5 euro dla nowych klientów za zapisanie się do newslettera.

Opublikowano

do końca stycznia działa też kod NEWGB na wiggle - daje £10 zniżki dla zamówień powyżej £50 więc Bolta można kupić za mniej więcej 900 zł

Opublikowano

Wiecie może czy pojawi się funkcja synchronizacji wahoo z endomondo?

Opublikowano
W dniu 29.09.2017 o 11:13, suqub napisał:

A ja mam problem z moim Wahoo Blue SC. Udało się połączyć z tel. Działał przez dwa tyg. A teraz ponownie ie chce się podłączyć. Niby go restartowalem i nic to nie dało. Kupiłem nowa większą baterie. Zmienię i zobaczę. Miał może ktoś podobny problem?

Witam!

Jestem tutaj nowy.

Pozdrawiam wszystkich.

Mam problem . w jaki sposób wrzucić trasę z komota na wahoo.

Może ktoś pomóc?

Opublikowano

Przede wszystkim musisz się zalogować do komoot przez aplikacje elemnt na telefonie

Po drugie musisz mieć wykupiony jakiś region. Jak się połączysz przez apkę wahoo z komoot powinieneś dostać kod na jeden region. Jeśli nie, to napisz do supportu wahoo.

Opublikowano

Albo podrzuć maila na jaki się zarejestrowałeś na PM to dostaniesz jeszcze jeden region za darmo jak będziesz z polecenia :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej po przemyśleniach będzie albo nowy Garmin explore fajna cena i funkcje mi wystarczające. Albo jak znajdę to używny Garmin 1000. 

Opublikowano
8 godzin temu, DawidK napisał:

używny Garmin 1000

Ja właśnie w tę opcję poszedłem i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Czy ktoś znalazł zamiennik lub sam wykombinował smycz do wahoo bolta? 69 zł to dużo za kawałek gumki ze śrubką.